![]() |
Bende sekoya konusunda sayın jeomeo'ya katılıyorum ama ağaç şu an bayağı budanmış biraz dinlensin diyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Ahşap saksıya aktardığım ardıç'ı ana formu için bu gün telledim ve artık dallanıp iyice gelişmesi için bir kenara bırakacağım.
|
1 Eklenti(ler)
Zamanı gelince yapaçağın uç alımı ve yönlendirmeler ile daha minimal bir düzenleme yaparak görseliğini daha etkileyici yapıya dönüştire bilirsin diye düşünüyorum.Zaman il sıkı sürgün yapısı ve doğru çimdiklemeler ile ağaçını istediğin yapıya kavuşturaçağın ümidi ile saygılar
Eklenti 261782 |
1 Eklenti(ler)
|
Dostlar benim için dal dizimi hiçte önemli değil, bana göre ağaç nasıl göze hoş görünüyorsa o estetiktir, ayrıca bonsai doğadaki ağaçların minyatörülize edilmiş şekli değilmidir?.
Ağaç üzerindeki düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekürler. Saygı ve sevgiler. |
ideal Bonsai ağaçların dal yapısı yanılmıyorsam bir sağ bir sola bir arka yan ve böyle devam eden bir görünüm olmalı. aynı hizada karşılıklı olmamalı diye okumuştum. Ama bu buyruk mudur, tabi ki değildir. Sanatta yenilikler olmaz denen şeyler de denenmelidir. Kolay gelsin , saygılar..
|
Düşüncelerinizden dolayı size teşekkür ederim cemaleddin arkadaşım.
Ayrıca yeni yılınızı kutlar sağlık ve esenlikler dilerim. Sağlıcakla kalın. |
1 Eklenti(ler)
Ben de sizin ve tüm arkadaşların yeni yılını kutlar mutluluklar dilerim... Sizin ağaç için benim fikrimde şöyle: Gözlerinizi kısıp bakarsanız ağacı daha net görebilirsiniz...
|
Değerli arkadaşım, fikriniz çok güzel tekrar teşekkür ederim, ama şu an ağacın ana hatlarını kapatan küçük ince dalcıklar var o yüzden tam bir görüntü veremiyor, gelecek yıl ana hatları şekillendiği zaman tekrar bir gözden geçirdikten sonra gereksiz dallar kesilebilir.
Saygılar. |
3 Eklenti(ler)
Bu gün zeytin adaylarımın birinde biraz çalışma yaptım.
Eklenti 276234 Eklenti 276235 Eklenti 276236 |
Zeytininiz gercekten guzel bir literati olacak gibi.
Ancak tellediginiz iki dalın farklı yönleri gösteriyor olması biraz estetikliği bozmuş gibime geldi. Aynı zamanda dikey doğrultuda ağırlık merkezini de bozuyor gibi. Bence yukarıdaki dalı dikey doğrultuda tam aşağı indirseniz ve diğer dalı da buna uygun şekilde sola kıvırsanız daha estetik olur. Veya alternatif olarak sadece ustteki dal sağa da kıvrılabilir. Nacizane görüşümdür, calismalarınızda başarılar dilerim. |
1 Eklenti(ler)
Bir diğer zeytin adayımda şubat ayında yapmış olduğum ön çalışmamı sizlerin görüşlerine sunuyorum.
Eklenti 276965 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ağacın bu yönü sizin düşüncenize yakın olabilir mi?. Eklenti 276968 |
Zeytin adayınız güzel miş kalambaklı. İlerde gelişip tellenin ce hele birde oyma yakma işlemleri olunca şimdiki göründüğü yaşlı halinden daha da yaşlı görünecek.
|
252. mesajınızdaki adayınız çok güzel. Güzel bir bonsai olacak.
İyi çalışmalar dilerim |
Alıntı:
Umarım ileride daha da güzelleşecek! |
Tekin ustam, beğeniniz için teşekkürler, bakalım ileride nasıl bir gelişme gösterecek.
Sayın sakaki, size de teşekkür ederim. Saygı ve sevgiler. |
Harika.
|
1 Eklenti(ler)
Sofora-1 yapraklanmaya başladı.
|
İzmir sıcağını görünce coşmuş.:) Yakında uç almaya başlanır. Bizde de uyanan bir çok tür var ama uyanmayanlar da var.
|
4 Eklenti(ler)
Tekin ustam, sıcaklar iyice kendini hissettirmeye başladı ve bende adaylarımın bazılarını daha uygun olabilecek bir yere taşımak için hazırlık yaptım ve pazar günü Mehmet arkadaşımın yardımıyla bir düzenleme yapmaya çalıştım.
Ayrıca bizde sizde hala uyuyan türlerinize gıpta ile bakıyoruz.:)) Düzenlemeden bir kaç kareyi sizlerle paylaşıyorum. Eklenti 286003 Eklenti 286004 Eklenti 286005 Eklenti 286006 |
3 Eklenti(ler)
Fotoğraflardan bir kaç kareyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum.
Eklenti 286007 Eklenti 286008 Eklenti 286009 |
2 Eklenti(ler)
Gölge isteyen adaylarım pek net çıkmadığı için onları yükleyemiyorum ve son fotoğraflar.
Eklenti 286010 Eklenti 286011 |
Rafların güzel olmuş.Orda olmak isterdim.
|
2 Eklenti(ler)
Sekoya üzerinde dalları iyice geliştikten sonra Twin Trunk çalışması yapmaya karar verdim.
Eklenti 290988 Eklenti 290989 |
İyi dallanmış, emeğinizle güzel bir bonsai olacak.
iyi çalışmalar dilerim. |
Mustafa hocam sekoyaların çok hoşmuş cidden. Kıskandım valla.
Bu cins hakkında hiç bilgim yok, bunlar gövdeden sürgün veriyor mu böyle? |
Sevgili dostum, gövdeden sürgün vermek ne demek nebari kısmından bile veriyorlar, şu an her hafta diğer dallar gelişsin diye uygun olmayan sürgünleri alıyorum.
|
Ben bu ağacı hiç tanımadığım için normal çam türü gibi düşünmüştüm. O yüzden şaşırdım! :)
|
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025