![]() |
zeytin gelecek vadediyor.Saksı bir harika
Başarılı çalışmalarının devamını dilerim |
İlginiz için teşekkür ederim dostlarım, dallar gelişip birde yapraklandığı zaman daha da güzel bir görsellik kazanacağından eminim.
Siz ne dersiniz arkadaşlar. |
yapraklanınca seyretmeye doyum olmaz
|
Değerli dostum, Bayram arası görüşmek üzere, iyi bayramlar.
|
Sayin kalambakli, zeytin calismaniz, baska uyelere ornek olacak bir calisma.
Zeytin agaciniz saksisi ile birlikte guzel bir uyum sagliyor. Zaman icerisinde, sizin ilgi ve calismalarinizla, guzel bir bonsai olacak. |
Teşekkür ederim Ali hocam, beğenmeniz beni çok mutlu etti.
|
Mustafa ağbicim, sizin zeytin bonsai'yi görünce, yüzüklerin efendisi filmin'de bir sahne gözümün önüne geldi. (Filimde'ki Ent'ler de tıpkı, devasa büyüklükte'ki bonsai'lere benziyorlar).
O sahne'de, Ent'ler Saruman'ın kalesine saldırmışlardı ve bir Ent aynen, sizin zeytine verdiğiniz bu şekilde'ki gibi, Ork'lardan birine tekme atmıştı. Sizin bonsai'de sanki bir şey'e tekme atmış gibi duruyor. Zaten bu filim'de en çok Ent'leri sevmiştim. Salonumun duvarın'da, Ent'lerin lideri Ağaçsakal'ın büyük bir posteri asılı. Ne yapayım, ben böyle eğri-büğrü şeyleri çok sevimli buluyorum. Sizinlerin bonsai'leri de çok hoş ve sevimli oluyor. Acemiyim falan diyorsunuz ama maşallahınız var. Bir'de bir şey soracağım. Bazı bonsai'ler de meyve oluşuyor. Bu zeytinde de olacak'mı? Her halde olursa, delice denilen minik zeytinler'den olur. Kolay gelsin, iyi bayramlar. |
Evet sevgili arkadaşım, hele kendini bir toparlasın, dallansın o zaman meyve de verecektir.
Yukarıdaki zeytinimle uğraşım üçüncü yılını buluyor. Sizin de bayramınız kutlu olsun ve her bayram bir öncekinden daha güzel olsun. |
3 Eklenti(ler)
|
Ağaç kütüğünden yapılmış saksı ve zeytin gerçekten ilgi çekiyor üst dallarda iyice gelişirse süper olur diye düşünüyorum.İyi çalışmalar.
|
Sanki kırılmak için bahane arayan harnup dallarını ne güzel tellemişsiniz. Ağaç oldukça sağlıklı ve hoş görünüyor. Hele dip (kök) kısmı oldukça ilginçmiş. Elinize sağlık ...
|
Kök kısmı çok güzel görünüyor harika bir çalışma olmuş ellerinize sağlık.
|
Kalambaklı'nın bana hediye ettiği bir harnup da bende var. Tohum kapsüllerini gördüğümüz gün geldiğinde çok güzel olacağını düşünüyorum.
|
Arkadaşlar, beğeniniz için teşekkürler.
|
Harnup bonsai harika olmuş
|
Teşekkürler, daha olmadı, ama güzel olacağı kesin.
|
3 Eklenti(ler)
Rahat dallanabilsin diye daha önceden şekil alması için dallarına uyguladığım telleri çıkardım.
Eklenti 197621 Eklenti 197622 Eklenti 197623 |
Güzel bir Zürefa ya da geyik görünümü alacak. Kök kısmına taş yerleştirme güzel fikir yalnız o keskin köşeli taş uyum sağlamamış.
Taşı değiştirme imkanı varsa daha güzel uygun keskin olmayan bir taşla değiştirebilirseniz daha güzel olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin. |
Ustam, nasipse seneye saksı değişimi zamanında yazdıklarınızı yapacağım ve ayrıca mermer parçasını kökler birbirine karışmasın diye koymuştum.
Taşın üzerinde duran bir geyik veya zürefa görünümlü bir süpürge tarzı bonsai olabilir. Sevgilerimle. |
1 Eklenti(ler)
|
Güzel başarılı bir uygulama yapmışsınız elinize sağlık. Zamanla gelişip dallandıkça gösterişli bir bonsai olacak.
|
Sevgili Tekin ustam, beğendiğiniz için teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Çiçekçide daha önceden görüpte alamadığım sofora'yı bu gün aldım. Amacım şelale tarzı ( Cascade-Kengai ) çalışması yapmak, havaların iyice ısınmasıyla havii köklendirme yapacağım.
|
Mustafa abi güzel bir aday parça bulmuşsun.
İleride harika olaçağı kesin. Elerine sağlık |
3 Eklenti(ler)
Daha önceden aldığım crasula ve portulacaria afra'lardan birer tanesini bu gün budadım, gelişmelerini hep beraber görüp yorumlarınızı bekleyeceğim.
Eklenti 207166 Eklenti 207167 Eklenti 207168 |
Sayin kalambakli, yesim agaclarinizin ikisini budadiginizi belirtiginizden yola cikarak elinizde daha baskalari da da oldugunu dusunuyorum. onlari da belki bu sekilde budarsiniz diye sizi uyarmak istedim.
Ilk fotograftaki yesim agacinizin altindaki ilk biri iki dalcigi budamaniz ve ust taraflarda da daha fazla dalciklar elde etmeniz icin dal kisaltmalari yapmis olsaydiniz daha guzel bir yesim agaci elde etmis olurdunuz diye dusunuyorum. Bir de bu cins yesimlerde budama yaparken budanmis yerin altindaki bogumun kuruyup dokulecegini hesaplayiniz cunku genelde oyle oluyor. Diger yesim agacinizda(P. afra) derin budamalar yapmamissiniz. Bu cins yesim de ise genelde budanan yerden tekrar aciliyor. Diger yesim agaci gibi budanan yerin altindaki bogum dokulmuyor. Bu agacinizda da dal uclarini istediginiz boyda kisaltip dal uclarinda yeni dalciklar elde edebilirsiniz. Kolay gelsin. |
Sevgili Ali hocam, önerilerinizi dikkate alacağım, P.Afra oldukça büyük olduğu için fazlaca stres'e girer ve gelişimi yavaşlar veya ölür korkusuyla derin budama yapmaktan kaçındım.
Ama yine de dalların % 60'şını aldım. Önerilerinize her zaman ihtiyacım olduğunu unutmayın lütfen. Saygı ve sevgilerimle, |
4 Eklenti(ler)
23/04/2011 Tarihinde bir dost'un verdiği gülibrişim'in kurumuş bölgelerini temizlerken toprağının sadece torf'tan ibaret olduğunu farkettim, saksıdan çıkardım, bütün kök sistemi mantar'larla dolmuş, temizledim ve drenajlı toprak karışımı hazırlayıp yeni saksısına diktim.
Çalışmam sırasında çektiğim fotoğraflar. Eklenti 216488 Eklenti 216489 Eklenti 216490 Eklenti 216491 |
2 Eklenti(ler)
Ve ölmek üzere olan ağacım kendine geldi, sonbahar'da yapacağım saksı değişim zamanında, dallanmasına göre tarzı konusunda karar verip ona göre dallarını telleyeceğim.
Eklenti 216499 Eklenti 216500 |
Çok güzel bir aday. Keşke daha geniş bir saksıya dikmiş olsaydınız. Gelişmesi daha hızlı olurdu.
Saçak kökler rulo şeklinde bir birine dolandığında ki dar saksılar da bu mümkün ozaman gelişme yavaş oluyor. Bu aşamada olmaz ama ilerdeki çalışmalarıda küçük saksıya koyulacaksa saçak ve kılcal kökleri bukadar uzun bırkmak yerine saç tıraşı yapar gibi kısaltıp sıkışmamasını sağlamak lazım. Bu adayda jin uygulaması güzel olacak. Kolay gelsin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025