agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-09-2008, 22:50   #11
Ağaç Dostu
 
msgurkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2007
Şehir: lefkoşa KKTC
Mesajlar: 640
Galeri: 1
Bu arada çoklu gövde tarzı harnup ağacımın gelişimi konusunda biraz bilgi vereyim. Haziran ayı başında dikili olduğu tahta kasa içindeki toprak ve köklerin durumu nasıl diye bir kenardan açıp bakınca hem çok miktarda böceklenme hem de toprağın alt katmanlarına suyun ulaşmadığını gördüm.

Yazın yakıcı sıcakları başlamıştı, saksı ve toprağını değişmek çok riskliydi. Ancak o şekilde bıraksam büyük ihtimalle ağaç ölecekti. Özellikle toprakta dere çakılı karışımı yoktu. Ağacı ilk dikeceğim zaman önceden uygun toprak karışımı hazırlamadığım için tümü çürümüş bitki atıklarından oluşan toprak kullanmıştım. Şimdi bu hatadan ders alarak her zaman büyük bir kasa içinde kullanmaya hazır toprak karışımı bulunduruyorum.

Sonuç olarak harnup ağacını yerinden süküp toprağının çoğunu yıkayarak uzaklaştırdım ve büyük bir saksıya drenajlı toprakla diktim.

haruplar011.jpg

Şanslıyım ki ağaç pek sarsıntı geçirmedi. İki hafta sonra çok hızlı gelişmeye başladı. Çok gelişen filizlerin uçlarını biraz budadım. Ancak sonra tekrar aynı şekilde gelişmeyi sürdürüyor.

haruplar009.jpg

haruplar010.jpg

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025