View Single Post
Eski 01-09-2008, 22:50   #162
msgurkan
Ağaç Dostu

msgurkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2007
Bu arada çoklu gövde tarzı harnup ağacımın gelişimi konusunda biraz bilgi vereyim. Haziran ayı başında dikili olduğu tahta kasa içindeki toprak ve köklerin durumu nasıl diye bir kenardan açıp bakınca hem çok miktarda böceklenme hem de toprağın alt katmanlarına suyun ulaşmadığını gördüm.

Yazın yakıcı sıcakları başlamıştı, saksı ve toprağını değişmek çok riskliydi. Ancak o şekilde bıraksam büyük ihtimalle ağaç ölecekti. Özellikle toprakta dere çakılı karışımı yoktu. Ağacı ilk dikeceğim zaman önceden uygun toprak karışımı hazırlamadığım için tümü çürümüş bitki atıklarından oluşan toprak kullanmıştım. Şimdi bu hatadan ders alarak her zaman büyük bir kasa içinde kullanmaya hazır toprak karışımı bulunduruyorum.

Sonuç olarak harnup ağacını yerinden süküp toprağının çoğunu yıkayarak uzaklaştırdım ve büyük bir saksıya drenajlı toprakla diktim.

haruplar011.jpg

Şanslıyım ki ağaç pek sarsıntı geçirmedi. İki hafta sonra çok hızlı gelişmeye başladı. Çok gelişen filizlerin uçlarını biraz budadım. Ancak sonra tekrar aynı şekilde gelişmeyi sürdürüyor.

haruplar009.jpg

haruplar010.jpg

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön