Mehmet Salih bey, Tekin beyin heyecenla onerdigi ilgini saksiya alma, guzel bir calisma olabirse de, ben agaci oldugu yerede birakmayi yeglerdim.
Ev kendi malinizsa yani kiraci degilseniz ve agaci yerinden sokmek icin onemli bir gerekceniz yoksa oldugu yerde de oldukca guzel duruyor. Onun ust tarafinda surekli calisip bahcenizin gozde bir agaci yaparsiniz ve kim bilir kac nesil orda yasamini surdurur.
Ilgin dis mekan bitkisi oldugu icin yerinden sokseniz de disarida bakmak durumundasiniz. Buyuk bonsaileri tasimasi da zor oluyor(hele yaslaninca)
Insan ne kadar deneyimli olursa olsun, bu durumdaki agaclari sokup saksiya almak az da olsa risklidir. Siz nasil olsa bu bonsai sevdasina tutuldunuz bir daha da vazgecemezsiniz. O yuzden onunuzdeki zaman icerisinde bonsai saksilarinizda bircok ilgin bonsainiz olacagini dusunuyorum ve bir ilgin bonsai de bahcenizde.
Bunlar benim kisisel gorusum. Ilgin hakkindaki karari kendin vereceksin.
Kolay gelsin.
Not: Biliyorum yogunsun ama sormadan edemiyecegim. Girnedeki Ilginlarin koruma altina alinmasi saglamak icin hangi bakanlikla iletisim kurmaliyiz.
Biliyorum belediyedeki arkadasin sana koruma sozu vermistir. Ama o gorevini tamamladigi zaman diger gelenlerin ne yapacagi belirsiz oldugundan, en guzeli onlari yasalarla korumak oldugunu dusunuyorum.
|