![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Güller, havanın soğuk gitmesi bizi ilgilendirmez, Şubat geldi biz uyanırız demişler. Budama yaptım . HPIM1202.jpg Sukulent de kışsa ben ne yapayım açtım açarım deyip çiçeklenmiş. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Güzel açmışlar. İstanbul'da kar yağarken sizin sukulentler açıyor kıskandım biraz. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2007
|
) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın izzeterisen Eğer yanılmıyor isem forum üyesi Tourkana 'ya ait afra çiçeklenmişti. FOrumada eklediğini sanıyorm. Şİmdi link hatırlamıyorum.Ama Belki Tourkana bu mesajı görür ise buraya link ekliyeçektir. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
P.A. nın çiçekli halini hiç görmemiştim, güzel açıyormuş. Tourkana'nın afrasının çiçekli halini kaçırmışım. Elinize sağlık. Bol çiçekli günler dilerim.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir ziraatcı arkadaş ağaçlar ve bitkiler kendilerini risk altında hissettiklerinde çiçeklenip meyveye yatarlar dedi. Sebebi ise meyveden tohuma tohumdan neslinin devamına imiş. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların Konuya açıklık getirmesini ümit ediyorum |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Tamam, riskse bu iş kolay ![]() Bendekiler bu kış soğuklarda donma riski atlattı. Ucuz kurtardım hepsini son anda. İstanbul üniversitesinde kaktüs serasının çatısı bir dolu sırasında kırılmış, o sene bütün kaktüsler çiçeklenmiş. Belki portulacaria afrada da böyle bir tetikleyici gerekiyordur. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
agaclar.net
|
Tekin Bey arkadaşınız doğru söylemiş. Mekanizma bu şekilde işler. Çok yaşlı çam ağaçları da çok bol kozalak verirler ki neslini bir şekilde sürdürsün. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Benim de geçen kış çeliklediğim zayıf p.afralar kış soğuğunda çiçeklenmiş, sağlıklı büyük olanlar çiçeklenmemişti. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Mine Hanım. Bonsai bölümüde bu şekilde botenik bilgileri kulaktan duyma ve ya okuyup yalnış yorumladığımızda Uzman arkadaşlarımız tarafından yalnışlarımızı gördüklerinde uyarmaları bizler için iyi yol almamızı sağlayacaktır. Bu tür uyarılar için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Memet bey, Şu bonsai adaylarınızın yeni fotograflarını merak ediyor ve bekliyorum. Bahar da gelmeye başlamışken iyi gider hani ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Tanuki hanımeli hazırladım. Elazığ yolcusu olacak. Bir sene sonra biraz dallanınca daha iyi görünür. t2 (1).JPG Saksıya böyle dikilecek t2 (2).jpg |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Elinize sağlık hoş görünüyor ve inşallah daha da hoş görünür ileride ama söylemeden duramayacağım: sunum biraz sanki gardiyanın mahkuma yemek vermesi gibi olmuş ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben resimleri kasdetmemiştim ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
Çiçeklenen mor salkım. Aslında eğer daha sonra tanuki denemezsem bonsai yapmayı düşünmem. Gövde çok ince. Gelişmesi için yıllarca beklemek gerekir. Uygun gövdesi olan bir morsalkım bulursam onun üzerinde çalışırım. Çiçekli bitkiler çiçeklendiğinde her hangi bir müdahele yapmamak gerekir. Çiçeklerin güzelliği için eklledim fidanı. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Süper gelişim göstermiş ağaçlar abi ![]() "Orman tarzı" bu değil mi? ![]() |
|