![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Geçmiş olsun. İnşallah fırtınadan bitkileriniz zarar görmemiştir. Benim bitkiler fırtınadan çok bahçedeki 5 kediden zarar görüyorlar... İyi haberlerinizi bekliyoruz... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Boyacı sumağının renklerine bakıp avunayım bari. Bulursam bonsai için uygun kalın bir gövdeli olanı almaya çalışacağım. Bu fidan daha üç dört sene benden bir hayır bekleme diyor çünkü. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Mehmet bey,Geçmiş olsun ,Allah şifalık versin kardeşim umarım şimdi daha iyisindir. Ayrıca fırtınayı da hasarsız atlatmana çok sevindim.Fideleri büyütmeye devam. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Teşekkürler Mehmet Bey, adını hiç duymadığımız ağaçları sayenizde öğreniyoruz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Aslında ben de ağacı Başkasından öğrendim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Sevgili Mehmet, adenium bebekler ne durumda, inşaalah sağlıklıdırlar ,hele küçükler için çok endişeleniyordum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
İşe gidemediğim süre boyunca sert soğuklar oldu serada olmasına rağmen PA zara görmüş. İlginç biçimde geri kalanlarda bir şey yok sadece buna don vurmuş. Sadece bir kısmında zarar var gibi duruyor. Umarım ilerlemez. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Burada sanıyorum -3 dereceye kadar düşmüş sıcaklık 19 ocakta. Benim P.afralarımda da benzer donmalar var. Bitkinin nir dalı donmuş, diğer dalı sapasağlam. Bir yerde donma var, diper yerde donma yok. Sizdeki gibi üstten itibaren donmalar var bede de. Bu şekilde olan dallar ölüyor. Hepimize geçmiş olsun |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Bir naylonla rüzgardan korumak yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Burada -5in altına inmesine rağmen rüzgar almayan p.afralarda problem yok. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Adenium çalışmalarını bu don olayından sonra artık bırakmam gerekiyor. Geriye pek br şey almadı. P.afralarımda sizdeki gibi benzer donmalar var. Örneğin bir dalı donmuş öbür dalı donmamış. Buna ben bir anlam veremiyorum. Tahminim soğuk hava dağılırken açık alan yönünde kalan yerlerdeki dalları dondurmuş . Tehminmde yanılmış olabilirim. Ama sonuçta P.afraları 0 dereceden sonra koruma altına almamız gerekiyor diyorum. Ne olur ne olmaz. |
|
|
|
![]() |
|
|