![]() |
|
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bonsai dostları, yabani zeytin ( delice ) üzerinde bonsai çalışmamı sizlerin görüşlerine sunuyorum. Sonbahar' da telleme yaparak kıvrımlı dik tarz bir çalışması yapacağım, ne dersiniz. delice.jpg delice1.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Kalambak'lı ve diğer bonsai yapabilen arkadaşlar, tebriği fazlası ile hak ediyorsunuz. Böyle ince işçilik isteyen hobileri yapan kişilere hep gıpta ile bakmışımdır. -El becerim- sıfır düzeyde olduğundan ve -bezgin bekir- kıvamında biri olduğumdan olsa gerek, böyle çektirme, kastırma, teller, ipler, çıtalar gibi benzeri aletler ile çalışıp, eğip-bükmeler türünde ince yetenek isteyen aktiviteler beni fena halde aşıyor (Kesin dallarını ya'da göydeyi kopartırım)!!! Böyle durumlarda yaptığım en iyi şeyi yapıyorum ve hayran hayran izliyorum. Devam sn.kalambaklı, güzel şeyler ortaya çıkıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, bu dişbudak yapraklı akçaağacımı önce literati tarzında bir bonsai adayı yapmaya karar vermiştim, sonun da ileride yaprak aralarımdan çıkaracağım dallarla daha güzel görünürüm diyerek kendisi tanuki tarzı olmayı istedi, ben de bu isteğini kırmadım, siz ne dersiniz?.. dağ akçaağacı.jpg dağ akçaağacı1.jpg dağ akçaağacı2.jpg Düzenleyen kalambaklı : 10-08-2010 saat 20:38 Neden: yanlış kelime |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Sevgili kalambaklı, bence ölü gövdeyi yukarıya dogru incelterek konik bir yapı saglayabilirsen daha etkili görünecektir. Hele bir de hafif burgu oluşturacak kadar kalınlıgı varsa geriye dogru belki daha iyi olabilir. Agacı sabitlemediyseniz ve üzerinde çalışma yapabilecek iseniz, tel fırça ile (mangal temizliginde kullandıkları) tek yönlü olarak aşagı dogru zımparalar üzerinde bir kısma da hafif renk verecek bir şey sürerseniz, mesela bezir yagı, vernik, ahşap boyası vs gibi çok daha güzel olacaktır. Name dağ akçaağacı.jpgViews 16Size 44.jpg Basitçe bunun gibi gösterebilrim... Düzenleyen jeomeo : 29-06-2010 saat 21:08 Neden: fotograf ekledim |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jeomeo, ben orjinalliğini bozmak istemedim ve ileride ne gösterecek onu bekleyeceğim, belki daha orijinal bir kuru dal parçası bulabilirsem daha farklı bir görsellik meydana çıkabilir. Ne dersin?.. Önerileriniz için çok teşekkürler. Saygılar, |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Bildigim kadarıyla tanukide amaç ölü gövdeyi mümkün oldugunca agacın bir parçası, kendisi gibi göstermek. Kimura gibi ustaların çalışmalarında nerenin gerçek gövde nerenin eklenmiş parça oldugunu anlamak pek mümkün olmuyor. Canlı-ölü farketmeksizin üzerinde bol bol marangozluk işi yapıyorlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jeomeo, ben nere Kimura usta nere, inşallah biraz daha iyi duruma gelebilirsem ne mutlu bana. Ağacım stresini bir atlatsın o zaman aynı kuru dal ile dediğiniz çalışmaları yapmaya çalışacağım. Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kal, Düzenleyen kalambaklı : 10-08-2010 saat 13:36 Neden: yanlış harf |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, dişbudak yapraklı akçaağaç üzerindeki tanuki çalışmamın bu günkü durumu. Resim 006 (500 x 375).jpg Resim 007 (500 x 375).jpg Düzenleyen kalambaklı : 11-08-2010 saat 12:33 Neden: yanlış kelime |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Git gide Informal Upright tarza dönüyor gibi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, Yabani zeytinimi telleyerek, meşe ağacından kesilen kütükten yaptığım saksının içine yerleştirdim ve sizlerle paylaşıyorum. delice2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Gayet başarılı bir çalışma olmuş. İplerden, kancalardan kurtulup tellenince formu belli oldu. Kısa zamanda iyi gelişim gösterip dallarının gelişeceği kesin. Belki ölü olan kısım üzerinde parlak bir yüzey değil de daha girintili çıkıntılı/kovuklu bir görüntü daha etkileyici olacaktır.Elinize sağlık. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|