![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım latif, öncelikle müsait olduğun pazar günleri bizimle beraber olursan harika bonsai adayları bulursun, ayrıca yıl başının ilk haftası Muradiye orman fidanlığına gideceğiz ve arzu edersen seni de aramızda görmek isteriz. Yukarıdaki ağaçcık delice' dir.( Zeytinin aşılanmamış hali) Sağlıcakla kal, |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bonsai dostları, Manisa Muradiye orman fidanlığından almış olduğum lavantin bitkimi çelebi tarzında bir bonsai yapmaya çalışıyorum. lavantin (500 x 375).jpg lavantin1 (500 x 375).jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygı ve sevgilerimle iyi akşamlar dilerim, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu.
|
İleride, geliştireceğiniz bir dalı aşağıya eğerek bu şekilde bir form verebilirsiniz.Ön yüz burası da olabilir aslında. Basit bir çizim oldu ama ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım . Kolay gelsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tourkana, dikkat ederseniz bitkim için saksısı bile uygun değil, çünkü saksı problemi yaşadığımızı sen de biliyorsun. Bahar sonu yardımlarınızla kendi kategorisinde çelebi tarzında iyi bir bonsai adayı olacak gibi görünüyor. Sevgilerle, iyi akşamlar, |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Sayın kalambaklı, ağacınızın gövdesi düşündüğünüz stil için gerçekten çok uygun görünüyor. Umarım sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Sonraki saksı değişiminde uygun bir saksı bulabilirseniz, daha sığ ve geniş bir saksının daha soluna doğru dikerseniz daha hoş duracağını düşünüyorum. Kolay gelsin |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jeomeo, lavantin' i aldığımdan daha sağlıklı göründüğünü tahmin ediyorum, sanırım baharda saksı değişiminden sonra daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca saksı konusunda sorun yaşıyorum, garip lavantin' im saksısına sığmamak için bayağı direndi ama ben galip geldim. İyi akşamlar, |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşlar, Bu gün fidancıdan aldığım delice' yi ( Yabani zeytin) tourkana' nın sal tarzı çalışmasını örnek alarak bir deneme yaptım. Birinci fotoğraftaki üst dalların haricinde kalan dalların tamamını gövdeden kesip, yerlerine köklendirme hormonu sürdüm. İleride dallanma olduğu zaman orman tarzına uygun şekil vermeye çalışacağım. d.jpg d1.jpg d2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kalambaklı Güzel bir fidan ve güzel bir başlangıç elinize sağlık. Dallara biraz hereket kazandırabilmek için hafif harektler yaparak düz bir fidan gibi değil büyüdükce kıvrılıp doğrulan açal gibi görüküe zamanla. Birda sanki 6 dal gördüm eğer 6 ise birini feda etmek lazım. Genelde bu tür uygulamalarda ve gurup uygulamalardına tek sayı kullanılıyor. 3-5-79 gibi. Kolay gelsin bu şekildeki çalışmalarınızın devamını dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tekin ustam, büyük dalın solunda kalan küçücük dal gözünüzden kaçtı galiba. Toprak seviyesinde olan dalın büyümesini bekleyip ondan sonra şekil verme konusunda sizden daha ayrıntılı öneri bekleyeceğim. Ayrıca gönderdiğim son fotoğraftaki şekilde bırakırsam dalton kardeşler olacak gibi. ![]() Sağlıcakla kalın, |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu.
|
Çok güzel ve örnek çalışma, ortadaki dalları daha daha yüksek tutmak gerekiyor ilerde buna göre gelişim programı uygularsınız artık..Bir de dallara hareket getirici tellemeden sonra nefis olacak. Ayrıca yatık ana gövdeyi ilerde ortaya çıkararak kuru gövde çalışması da uygulayabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
raf sistemi yapmam gerekiyor, şimdilik isimlerini yazsam olmaz mı!.. Sevgiyle kalın, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tourkana, gövdeyi dalcıkların alt kısımlarından köklenmeyi sağladığım zaman, sanki devrilip yanyatmış ağaç görüntüsü vermeye çalışacağım. Şu anda sanki ne sal, nede orman tarzı görümünde, Önerileriniz için çok teşekkür edrim. Sağlıcakla kalın, |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Adaylardan bir tane de olsa NErgis bostanlı sınırlarında kalan atölye çalışmamıza katılarak aday fidanı paylaşmanızı isteriz.Uzun bir gelişim süreçi alaçak bu çalışmanızda ileriye dönük bir çaışma olarak İzmirli bir bonsai dostu olarak gelişip güzelleşeçek. Saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Güzel bir çalışma olmuş. Budama, telleme ve şekillendirme başarılı. Telleme biraz sık da olsa dalı şekillendirmede sorun olmamış. Gövdelerin alt taraflarındaki gereksiz dalcıkları budarken, yukarıda bıraktınız ince dalcıkları da kalınlaşmadan telleyerek veya bağlayarak şekillendirmek iyi olur. En önemli konu, Çoklu gövde veya Orman gibi bonsai tarzlarında gövde veya ağaç sayısı olarak en kabul edilmez olan 4 sayısıdır. 2, 3, 5, 7, 9, gibi sayılar uygundur. Sizinkinde de 4 gövde var görünüyor. Keşke 1 tana daha olsaydı. Şimdi içlerinden birini daha kesmeniz gerekebilir. Ancak hemen uygulamayın. Diğer arkadaşların fikirlerini bekleyin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Sayın msgurkan, çift sayıların geçerli olmadığını Teki ustamın da hatırlatmasına karşın yine de unuttum ve bu dalgınlığımda dolayı özür dilerim. Telleme yaptığım dalı feda etmeyi düşünüyorum, fakat solunda kalan (bağlı dalın yanındaki) dalı lider dal yapayım diyorum, çok ters kalıyor, telli dalı bırakıp solundaki dalı keseyim diyorum telli dalın altlarında sürgün vermesi biraz zor gibi görünüyor ve ben şaşırdım kaldım. Yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Demek ki kalıcı olarak öğrenmek ve unutmamak için hata yapmak gerekirmiş. Ama üzülmeyin, budama esnasında kesilmiş 5. bir dal yoksa hiç bir kaybınız yoktur. Benim düşüncem de telli dalın solundaki dalı kesmek. Ancak hiç acelesi yok. Umarım bonsaide sabretme kuralını da ihlal etmezsiniz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Sayın kalambaklı, görünenene göre ağacınıza ağır bir yaprak budaması yapmışsınız, bence bir de ana gövdelerden birini kesmek için acele etmeyin. Sakız ağacını uygunmudur pek bilmiyorum fakat baharda daldan köklendirme ile, gövde sayısını üçe düşürürken bir fidan daha elde edebilirsiniz. En sağdaki gövdeyi ayırdıktan sonra yeni saksısına alırken, ağacı hafif sağa doğru yatık dikip, bütün dalları da sola doğru telleyip rüzgar stilinde çalışabilirsiniz. Sevgilerle |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|