agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları
(https)

Beğeni Düzeni61Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2008, 22:20   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Sn.vyssera,
Phonix roebelenii palmiyesi (phoenix) harika bir bitki, çok güzel bir görünüşü var
Geçen yaz ben Ali beyinkinden daha uzun gövdeli olanı aldım. 30 YTL (gerçek fiyatı 50 YTL bana torpil geçtiler)
1m.kadar gövdesi olanı 500 YTL. dolayında satıyorlar.
Benim palmiye erkek çıktı, bende yakında dişisini alıp yanyana yetiştirip çoğaltmayı düşünüyorum.
Çiçeklenmeyi yeni alacağım dişisi ile denk getirebilirsem tohumunuz hazır demektir.
Aklınızda olsun
İyi günler

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2008, 13:40   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Izzeterisen iyi gunler, bildiklerimi deneyimlerimi paylasmak bana hic de zor gelmiyor. O yuzden ne sizden ne de bir baska arkadasin sorularindan bikip usanacagimi dusunmeyiniz(Bir gun siz ve diger arkadaslar, bildiklerinizi deneyimlerinizi, bonsai adina bikip usanmadan baskalarina aktaracaginizi biliyorum)

Ingiliz sarmasigi uzerinde yaptigim sadece yaprak budamasi idi(yaprak budamasi yaptiktan sonra dal uclarini da budayip kesiyorum bu da dal ucunun gerisinde kalan tomurcuklarin daha hizli bir sekilde acilmasini sagliyor. Dallarin ucu budanmiyorsa dal ucundaki tomurcuk aciliyor ve gelismeye basliyor, geride kalan tomurcuklar ise uykuya yatiyor.)

Ingiliz sarmasiklari burada da her dem yesildir. Yapragini dokmuyorsalar da kimi sarmasiklar son baharda yapraklarini sarartip kizillastirip **** morartiyor. Nedenini bilmiyorum iklim etkisinden olabilir diye dusunuyorum.

Size guzel calismalar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025