![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
nasıl şekil verebilirim ilginiz için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ben olsam bu fidanı bonsai olarak değerlendirmeyi düşünmezdim. Gövdesi çok ince ve boyuna çok uzun. İklim sorununu bir kenara bırkasak da, bonsaiye başlamak için gövdesi daha gelişmiş başka bir fidan seçip onunla başlamanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Ali hocam, Ne zamandır bizi çalışmalarınızın görsellerinden mahrum bıraktınız. Bilgi kadar ara sıra ilham da lazım oluyor siz değerli üstadlardan ![]() Beklemedeyiz... Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
hepsi birbirinden güzel, emeklerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2012
|
Sayın Ali bey çalışmalarınız çok çok güzel gerçekten insanı gaza getiriyor Özellikle incir çok hoşuma gitti Bu güzel çalışmalarınızı bizlerle paylaştığınız için degerli üstadımıza teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Ali bey ilk sayfadaki incir i çok merak ettim son durumunu meyve verdimi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Sanırım ağaçlarda bir sıkıntı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Agaclar iyidir, onlarda birsey yok da ben yogun oldugumdan bir turlu firsat bulup da fotograf paylasamadim, hepinizden ozur dilerim. istediginiz agaclari belki bu haftasonu fotograflayip paylasirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
İyi, yani eğer bir şekilde ağaçlar ölmüş olsaydı çok üzülürdük.Azmimizi kırardı.Çünkü uzun soluklu bir hobi ile uğrşıyoruz.Ali hocam gerçekten mutlu oldum.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
Ali Bey incir çeliktenmi yoksa tohumdanmı bu hale getirdiniz? Bu şaheserin ne tür yöntemlerle bu hale getirdiniz? kısa bir bilgi verme şansınız varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Tanuki, bu incir celikten uretilmis degildir. Incir agaci altinda, tohumdan cikan bir fidandi. Uzun bir sure gelisene kadar yerde ve buyuk saksida buyudu. Kimi kitaplarda bu incir agacindan ve benzer buyuk yaprakli agaclardan bonsai yapilmamasi oneriliyordu. Nedeni de yapraklarin buyuk olusu ve bonsai yapilan agacla yapraklar arasinda bir uyumsuzluk olacagiydi. Ama incir yaprak kucultmeye cok olumlu yanit veren bir agac, bunu da incir uzerinde calismaya baslayinca ogrendim. Celikten de incir fidani elde edebilirsiniz. Oralardaki iklime cok uygun bir agac, sorunsuz bir sekilde bircok incir bonsai calismasi yapilabilir diye dusunuyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Bilgileriniz için teşekkür ederim Kısa zamanda bir incir bulmam lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Yunus merhaba, İncir aramana gerek yok, real avm'nin o taraflara bir gezi yapıver, heryer incir kaynıyor. Zaten çiftçiler her sene kesiyor tarlaya yürümesin diye, aralarında toprak altında güzel nebarili olanlar da var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
Merhaba Taner abi, Teşekkürler abi Soner in bahsettiği fidancıda orada fidancıya uğrarken oraları bir kolaçan edeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
bir konuya açıklık getirsek. herkes selvi diyor. fakat cupressus'u biz servi diye öğrendik. ikisi de mi kullanılıyor. selvi demek servi demekten daha kolay acaba bu yüzden mi. kafam karıştı artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
yaprak budamasi
Herkese iyi gunler Bu gun Sarmasik[Hedera helix] agacima yaprak budamasi yaptim ve sizlerle paylasmak istedim.Sarmasik agaci tahminen 30 yasindadir yasaminin son 15 yilini bonsai olarak yasiyor . Bir akrabanin eviden 15 sene once sokup aldim soktugum zaman hic dali yoktu[cunku cok uzundu simdiki boyundan kesip bir sene ne olacagini gozledim daha once sarmasiktan hic bonsai yapmamistim ve oldu] butun dallarini bonsai olduktan sonra verdi.Literati[celebi]tarzinda,65cm boyunda ,bir duztasin uzerine ekilmis. Bir de bende hic unutamaycagim bir anisi var,Waverley garden club'in bonsai gurubunun duzenledigi 2001 senelik buyuk showda yuzden fazla agacin icinden en iyi agac odulunu almis bir agac bunu bana soyledikleri zaman donup kaldim cunku beklemiyordum o kadar guzel agaclar vardiki showda inanilmaz bir andi benim icin[bunu ovunmek icin yazdigimi sanmayin sadece o heycanin cok guzel bir sey oldugunu ve sizlerle paylasmak icin yazdim ]ve o gunden sonra Literati tarzina ozel bir ilgi duydum. agaclarimdan ornekler 013.jpg Hedera halix, sarmasik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
agaclarimdan ornekler 014.jpg Govde ve kok kisminin yakindan gorunusu agaclarimdan ornekler 015.jpg Yapraklarin yakinddan gorunusu agaclarimdan ornekler 016.jpg Yaprak budamaya basliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
agaclarimdan ornekler 017.jpg Yaprak budamasi yapildiktan sonra agaclarimdan ornekler 019.jpg Dallarin yakindan gorunusu Agac yeni yaprak acarken yine rasim gonderecegim hepinize iyi gunler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-02-2010
|
Hocam Hedera helix gerçekten çok güzel bir örnek olmuş...Bence bonzai için en uygun sarılıcılardan biri, nerdeyse köküne kadar buda veya taşların arasına sakla, gene de banamısın demeden büyüyen ve şekil alan bir bitki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İyi günler Ali Bey, Ben de Hederaya başladığım için Hederanıza baktım birkaç kez. Dikkatimi çeken şey "budama". Bu bonsaide yaptığınız yaprak kesme mi yoksa gerçek bir budama mı? Merak ettiğim konu ise neden Hederanız sararmış sonbaharda yaprağını döken ağaçlar gibi, Hedera (ki aynı tür) buralarda (Ortaca-Muğla=Akdeniz iklimi) yaz-kış yeşildir. Benden bıkmayın lütfen Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Tahmin ettiginiz gibi agaclarim hep disardadir.Ev icine iki, uc gun aldiktan sonra tekrar disari cikariyorum. Bonsai bir salon bitkisi deyildir surekli ic mekanda tutulmamali[bazi tropikal agaclar ic mekanda tutulabilirmis ne kadar dogrudur bilmiyorum ] agacin keyfi kacar hastalanir ve olumune sebeb olur Bonsailerin en fazla olum nedenlerinden biri cok sulama ,digeri az sulama ve uzun sure ev iclerinde tutulmasaindandir. Bonsai yogmur ister gunes ister temiz hava ister sevgi ister ilgi ister ve birde mavi gokyuzunu gormek ister. bunlari agaciniza verdinizmi o agac sizin ona verdiklerinize kayitsiz kalmiyacak, sizi ne kadar sevdigini,govdesinde acan bir tomurcukla fisidaycak sonra o tomorcuk sizi kucaklalayan kocaman bir dal olacak,belkide dalda size sundugu cicekler olacak sevgiyi anlatan cicekler. en cicekli gunler sizlerin olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Merhabalar.Ne güzel anlatmışsınız. ![]() Selviniz mükemmel görünüyor. Ben bişey sormak istiyorum.Bu selvinin toprağı düz bir zeminde.Toprak sadece alt taraftan korunuyor.Gerisi tümden açıkta.Bu şekilde buharlaşma çok olmuyormu.Sanki çok hızlı bir şekilde kuruyacak gibi görünüyor.Gerçi havadaki nemde önemli.Buraların (Eskişehir) havası çok kuru örneğin.Burada çabuk kururdu orası kesin. Siz sulamayla ilgili sıkıntı yaşıyormusunuz onu merak ettim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Benim ciceklerim var diyorsunuz.Ne guzel, cicekler ile hasir nesir olan biri mutlaka agaclara da bakabilir , benimde agaclarimdan once ciceklerim vardi[simdide var] Yani sizin bansai yapmaniz hic de zor olmiyacak ciceklerinizin resimlerini de gonderin ama bu hafta sonu bir agac alip bonsai deneseniz ve o agacinizin resimlerini de bizlerle paylassaniz ne guzel olur deyilmi? simdiden kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Burada melbournede sulama sorunu yok. Ama dediginiz dogru simdi kis oldugu icin agacin topragi surekli nemlidir.Yazda gunde iki uc sefer suladigim oluyor.Simdi hakli olarak sorarsiniz bu adamin baska isi yokmu butun gun agacmi suluyor diye . Otamatik sulama sistemi var gunde iki defa kendiliginden aciliyor [yaz aylarinda ]ucuncu sulamayi da ben is donusu elle yapiyorum ve sularken onlari seyrediyorum cok zefkli bir sulama oluyor. hic susuz gununuz olmasin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi gunler. Burada baharin ikinci gunu. Her taraf yesiilenip cicekleniyor, sanirim sizlerde de yaprak dokumu baslamistir. Bu gun sizlerle cicek acmis bir agacimi resimle de olsa sizlerle paylasmak istedim. 14-15 yaslarinda bir azalea kurmus bir parca kokle birlikte ekilmistir. succulent and bromeliads 050.jpg Rhododendron indica[azalea] succulent and bromeliads 051.jpg yapraklarin ve ciceklerin yakindan gorunusu succulent and bromeliads 052.jpg govdenin yakindan gorunusu Hosca kalin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi gunler, buralarda her gun deyilse bile ara sira yagmur yagiyor. Havalar sogudu, bitkiler son ciceklerinide artik dokmek uzere. Uzun bir zaman oldu buraya agaclarimdan resimler ekliyemedim. bu papagan gagasi uzerindeki cicekler dusmeden sizlerle paylasmak istedim. Celikten koklendirilmis, iki yasinda, 15cm boyunda celebi tarzinda kucuk bir bonsai. papagan gagasi.jpg Papagan gagasi [Impatiens niamniamensis] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|