![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ali H. ALI / Ağaçlarımdan örnekler
Iyi gunler bu gun,driftwood [kurumus dal,govde gorunumlu] 3 agacimin resmini gonderiyorum.Daha sonraki gunlerde daha baska agaclarimin resimlerini da gonnderecegim. Bonsai driftwood 001.jpg Cupressus macrocarpa [selvi]25 yasinda, boyu 70cm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Agaclarimdan ornekler
Bu selvi 2-3 yasida iken kurumus bir dal ile birlikte ekildi yakindan cekilmis ve agacin arka kismini gosteren iki resim. Zaman icinde kurumus govde agacin kendi bir parcasiymis gibi oluyor. Bonsai driftwood 002.jpg Bonsai driftwood 003.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Agaclarimdan ornekler
Ikinci agac Fuchsia [kupe cicegi] cicek actigi zamanda bir resmini gonderecegim 16 yasinda , boyu 45cm dallarinin eyilip bukulmesi zor. Cok kolay kiriliyor, kirila kirila bu sekli aldi artik dallari yalniz budayarak kontrol ediyorum. Bonsai driftwood 005.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Agaclarimdan ornekler
Asagida daha yakindan cekilmis iki resim, ikici resim agacin gerisinden cekilmis Bonsai driftwood 006.jpg Bonsai driftwood 007.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Agaclarimdan ornekler
Bu agac daha once bahsettigim incir [Figus carica] hani yapraklarini iyice kucultugum incir, 18 yasinda, boyu 55cm daha meyve vermedi belki bu sene verir. Bonsai driftwood 008.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Agaclarimdan ornekler
Bu da incirin daha yakindan cekilmis bir resmi Kupe cicegi ve incirin kurumus taraflari kendilerinindir yani selvi gibi yabanci kurmus bir govde deyildir. Bonsai driftwood 009.jpg Baska bonsai resimlerinde bulusmak uzere hosca kalin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Bu incir ağacınız ne durumda bilmiyorum ancak çok beğendim son hallerini görmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
|
Ali bey rica etsem kayın ağacınızı fotoğraflayıp son halini bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Ardentlion iyi gunler. Uzgunum ama benim kayin agaclari uzerinde bir calismam olmadigi icin sizlerle paylasamiyorum. Bu sayfalarda olmiyan ve ogrenmek istediginiz baska seyler varsa sizlere seve seve yardim etmiye calisirim. Bonsai calismalarinizda kolyliklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
agaclar.net
|
Selvi yanlış değil, o da kullanılıyor ama doğrusu servi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaynak: Türk Dil Kurumu ![]() Bu arada ağaçlarınız çok güzel nazar değmez inşallah ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
agaclar.net
|
Ben kafama vuruyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Alıntı:
Birkaç küçük obsesyon ve kompulsiyonu hepimiz yapıyoruz fakat bunun aşırıya kaçması yani yaşantıyı etkilemeye başlaması OKB(obsesif kompulsif bozukluk) dir. (Ufak bir tıbbi bilgi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
agaclar.net
|
Eskiden ormanların, ağaçların ruhu olduğuna ve onların da sizin benim gibi konuşulanları duyduğuna inanılırmış. Bu yüzden hem onlar, hem de etrafta varsa başka kişiler duymasın diye ağaca vurulup gürültü yapılırmış ki,sözler duyulup nazar değmesin. ( orman cini, ağaç cini batı folkloründe de vardır.) Afrika'nın birçok kabilesinde hala kötü cinlerin ve ruhların ağaçlara, tahtalara saklanacağı düşünülerek, tahtalara, ağaçlara vurulup gürültü yapılarak kaçırılmaya korkutulmaya çalışılıyormuş. Eski Çin'de de örneğin anneler "aman çocuğum hem çirkin hem sakat "diye çocuklarını severmiş ki ruhlar duyarsa nazar olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Elinize sağlık.Yine mükemmel bir bonsai ile karşımızdasınız.Daha öncede sarmaşık bonsaisi gördüm ama bu gerçekten ödülü hak ediyor.Literati ile Weeping branch( Salkım stili) karışımı bir stili var. Yapraksızlaştırma işlemi yaprak dökmeyenlerde kışın uygulanabiliyor, doğru mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
yaprak dokmiyen agaclarda yaprak budama kisin sonuna dogru yapilabilir. Burda Melbourne'da bu kis yumusak geciyor gunduz sicaklik 14-15 dereceye yukseliyor bir iki haftaya kalmaz badem ve erikler cicege duracak onun icin sarmasik agacina yaprak budamasi yaptim .Sizin oralarin kisi daha sert oluyordur, yaprak budamasini kis sonunda ,bahar gelmeden biraz once yapsaniz daha iyi olur sanirim. iyi gunler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler. Çiçek açan ağaçlarınızı çiçekli iken görmek isteriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Cupressus lusitanica
Herkese iyi gunler. Bu gun agaclarimdan bu selvinin ve ya diger bir deyisle servinin resmini sizlerle paylasmak istedim.Bu agac da ilk gonderdigim selvi resmimi gibi 25yasindadir. [ayni gun 5 selvi fidani almistim 3 tanesi sizlere omur, aldiktan bir iki sene sonra, sanirim yeterince sulayamadigim icin olmuslerdi] Bu agac 5 seneden bu yana bu duz tasin uzerinde yasiyor Literati[celebi]tarzinda, boyu 95cm. agaclarimdan ornekler 027.jpg Cupressus lusitanica |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
agaclarimdan ornekler 028.jpg Dallarin yakindan gorunusu agaclarimdan ornekler 029.jpg Govdenin yakindan gorunusu. bir baska agacimla bulusana dek hosca kalin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2006
|
eline sagik ali,bir kac tane yilan gibiler cok guzel,duz taslarini cok sevindim,ama bir resimini gordum,bir orman yapmistin,lutfen bir resim yakindan gorebilir miyiz? tesekkurler ade. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ali bey ağaçlarınızla bizi mest ediyorsunuz.Yine muhteşem ağaçlar koymuşsunuz. ![]() Bonsailerinizi dikkatli inceliyorum, feyzalıyorum.Örnek oluşturacak bonsailer.Genelde genç oldukları için izlediğiniz yol daha kolay anlaşılıyor.Paylaştığınız için çok teşekkürler. ![]() Yapraklı hallerinide görmek isteriz.Siz yeterki resim koyun biz hepsini görmek isteriz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
agaclarimdan ornekler[disbudaklar 2] 004.jpg daha once gonderdigim bu disbudak agacini da digerlerinin yanina eklemem iyi olur sanirim. Kokler tas [kaya] uzerine sarilmis tarzda. agaclarimdan ornekler[disbudaklar 2] 005.jpg ve koklerin yakindan gorunusu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Ade1 Asagidaki resimler senin istedigin resimler .Bir duztasin uzerine orman tarzinda ekilmis Jade trees[ Crassula ]yesim agaclari, tasin ortasindan akan su gorunumu yeri boyadiktan sonra tas cilasi ile parllatim. agaclarimdan ornekler[disbudaklar 2] 001.jpg Jade agaclari agaclarimdan ornekler[disbudaklar 2] 002.jpg agaclarimdan ornekler[disbudaklar 2] 003.jpg Yakindan gorunusleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Bonsaireef, Gonderdigim yazi ve resimlerle sizlere birseyler verebilmek beni mutlu eder. Sizlerin, cogunuzun zaten teorik bilgi birikimi var bu bilgilerinizi pratikte de uygulamalisiniz ve tek agacla kalmayin bir cok agacta dusunduklerinizi uygulayin ve cekeceginiz resimleri uzaktakiler ile paylasin . Yakin cevrenizdekiler ile belirli zamanlarda bulusup agaclarinizi sergileyin ,agaclarinizi tartisin,[cogu zaman sizin agacinizda goremediginiz bir ayrintiyi baskalari farkedebilir belki siz de onun onerisine katilirsiniz veya katilmazsiniz agac sizin agaciniz diyecegim agaciniz icin son karari siz vereceksiniz .Bir birinizin agaclarini gorebilme imkani yaratin daha cabuk istediginiz hedeflere varacaksiniz.Ve unutmayin Bonsaide baskasinin agacini kopyalamaya calismak diger sanat dallarinda oldugu gibi suc ve ayip deyildir bir birinizden diger butun bonsai resimlerinden kopya cekip o agaclarin aynisini yapmiya calisabilirsiniz ve inanin hicbir zaman hic kimse baska bir agacin aynisini yapamaz ,aynisi olmaz. Ellerinize kollariniza kuvvet bol bol Bonsainiz olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|