![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
İyi günler birkaç bitkim benimle küsmüş paylaşmadım diye. Gönülleri kalmasın leş kaktüslerim köklenmişler.
Eklenti 672957 Eklenti 672958 Bu pencerem bunların. Eklenti 672959 Kalanchoe kewensis sevgili SDurul ablam göndermişti , yine çok teşekkür ederim ablacım. Bir yaprağı kopuldu bende kıyamadım atayım yanına gömdüm, oda köklenmiş ve yavrusuda var. Eklenti 672960 Bunlarda benim minik sempervivumlarım. Kenarlarında yavrularıda var. |
5 Eklenti(ler)
Sedum palperim.onuda ayrı saksıya aldım.
Eklenti 672962 Küpelim hala açılmadı gidip gelip bakıyorum iki tomurcuk tek kaldı, açmadan tomurcuklara birşey olacak diye korkuyorum. Diğer tomurcukları döküldü güllerdeki böcekler vardı üzerinde. Eklenti 672963 Buda başka penceremden toplu hali. Eklenti 672965 Çok tatlı yiyesim geliyor.😏😊 Eklenti 672964 Bunlarda biraz gelişme var. |
2 Eklenti(ler)
Tarladan birkaç görüntü .
|
2 Eklenti(ler)
Bugün hava kapalı arada çok güzel yağmur yağıyor.
|
Alıntı:
|
Hepsi çok güzeller ama sukulent ve kaktüsleri ayrı bir beğeniyorum :) Uzun ömürleri olsun..
|
Sayın İlknur44 sayfanız hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Çiçeklerinize ve manzaranıza bayıldım. Çok şanslısınız bizlere kıyasla. temiz hava yeşil ve mavi birbirine girmiş. Çiçekleriniz ise zariflik ve kibarlık yarışında daha ne olsun. Bizlerinde sayenizde gözümüz gönlümüz şenleniyor. Semperviumunuzu görünce Maşallah çektim harika minnak boyuyla nasılda çoğalma gayretinde. Bol çiçekli günler dilerim. |
Alıntı:
Sevgili SDurul abladan önce kaktüsler ile aram yoktu. Paketi açınca o duygu anlatılmaz yaşanır. Onlara içimden öyle bir sevgi doğdu ki ve fazla ilgi beklemiyorlarda. Onun için çok beğeniyorum. Teşekkür ederim sağlıcakla kalın. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İnşallah çoğalınca bizde dağıtırız. Miniğin saksısını genişlettim şimdi daha rahat sankim. |
Aynı duyguları bende SDurul abla sayesinde yaşadım :) Ne kadar teşekkür etsem az ona. Bu arada sempervivum nasıl çoğaltılıyor?
|
Alıntı:
|
Bol bol yavru alalım inşallah :)
|
İlknur Hanım Semperviumlara bayılıyorum. Geçenyıl aldım benim için o kadar kıymetliydi ki onun için terarium yapmıştım hevesle fakat yeni eve geçince boya kokularından sanırım iki kaktüs tek bebek mum çeliğimi ve gözüm gibi baktığım semperviumumu kaybettim. Ben mi yeterli ilgi göstermedim anlamadım şimdi korkudan cesaret edemiyorum tekrar almaya kaybedince çok üzülüyorum çünkü. Elimdeki bir kaç kaktüs türünden işyerinde neredeyse tüm birimlere dağıttım oluşan bebeklerden ama gözüne baktıklarımı kaybettim.
Sizlerdeki güzelliklere baktıkça bu forum sayesinde şükür biraz teselli buluyorum. Emeğinize sağlık. bol çiçekli günler dilerim. |
Alıntı:
|
İlknur Hanım çiçekler gerçekten terapi gibi geliyor insana.Geçen yıl bir kaktüsüm ilk kez açtığında 2-3 dk ya balkona çıkıp çıkıp bakıyorum diye eşim saksıyı salona getirmişti yüzüm gülüyor diye. bu yıl aynı kaktüsüm iki çiçek açtı birini rüzgar kırdı işyerinden gele kadar göremedim ikinci çiçeğini açınca rüzgar yine tam açmışken yeniden kırmış bu kez açmış halinde olduğundan dondurucuya koydum buzluğu her açtığımda ilk onu görüp mutlu oluyorum. az olunca böyle de delilik yapılabiliyor.:)
umarım semperviumlarınız kocaman olurlar paylaşmasanız bile teklif etmeniz bile mutlu etti. siz aldırmayın konuşulanlara mutlu olmanın yolunu bulmuşsunuz değerlendirin bence. |
1 Eklenti(ler)
Tesekkur ederim canim.yeniden burdayim.Buda senin icin😍
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Buradaki çiçeklerimi yolmuş. Eklenti 673290 Ve buraya toplamış. Eklenti 673291 En kötüsüde sabahtan beri küçük elinden iğneleri çıkartıyorum. |
Bir kedi mi yoksa bir minik çocuk mu? :)
|
Alıntı:
|
Afacan olacak belli ki :) Kötü olmuş ama inşallah bidaha yapmaz ;)
|
Buradaki küpelimin açmasını beklerken.onuda yolmuştu.hangi renk açacağını görmeden ve bugün azıcık açılmıştı tomurcuğu.😭😭😭
Benim fazla beklememi istemedi o yüzden hemen kopardı açtı. 😅 |
İlknurcum senin afacan da annesini örnek alıp bitki sevdalısı olacak belli kendince araştırma yapmak için yapmıştır bence.
tabi gönül isterdiki mink ellerine zarar vermesin. Bitkiler sizi seviyor zaten minik beyin elleri değmiş daha çabuk büyür daha çok çiçek verir merak etme. Umarım dikenleri tamamen temizlemişsinizdir( rahatsız eder paşayı sonra ):) |
Alıntı:
|
Sayfanız hayırlı olsun sevgili İlknur44, bol bol çiçeklerle mutlu paylaşımlar.
|
3 Eklenti(ler)
Köyde yaşa, ömrüne ömür kat, şehirde yaşa stresine stres kat.😊
|
5 Eklenti(ler)
İyi akşamlar.
Cam güzelim rengini çok sevdim. Eklenti 674122 Eklenti 674123 Kaktüsüm maşallah çiçeklerini açmış.ilk defa çiçek açan kaktüsüm oldu, tekrar teşekkür ederim SDurul ablacım. Eklenti 674124 Bu bitkimin adını bilmiyorum,burada sormuştum ama gören olmadı. Çiçeklerinide açtı kendi gibi çıtı pıtı.:D Eklenti 674125 Eklenti 674126 |
5 Eklenti(ler)
Güzel manzaradan birkaç kare. Aynı kareler ama farklı renkler birgün fratın rengi yeşil birgün mavi'ye dönüyor.
Eklenti 674127 Eklenti 674128 Eklenti 674129 Eklenti 674130 Yağmurlu hali bir başka güzel. Eklenti 674131 |
Çok geçmiş olsun, oğluşunuza iyi bir ders olmuştur, bir daha yapmaz:p. Nush ile uslanmayanın hali misali:p
|
Sn İlknur geçmiş olsun.inşallah çok yanmamistir canı.belkide çiçekleri beğendiği için kendince toplamak istemiştir kırlardaki gibi.manzaralarda harika
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu sefer sökmüş kaktüslerimi. Eklenti 674135 Yerine ne ekmiş.😅😂 Eklenti 674136 Allah'tan ki köküyle sökmüş , leş kaktüslerimi köklenmesi için çok bekledim, sayesinde köklendiğini gördüm😊. Yerede atmıyor çekmecenin üzerine toplamış . 😊 |
Alıntı:
|
Gözlemlediğim kadarıyla bu minik afacanın toprak içerisine tekrar başka bir şey ekmiş olması sizi örnek aldığını gösteriyor.. Aslında güzel bir şey yapıyor minik :) Bitkilerinizin zarar görmemesine sevindim. Kaynana dilini geçen gün saksı değişimi yaparken bende çok hafife almışım.. Ellerim diken yuvası olmuştu :D Güzel görünüyor, batmaz sanıyorsun ama bir bakmışsın diken dolusun.. Adını doğru mu almış ne!:p Bu arada leş kaktüslerini nasıl köklendirdiniz? Benimkiler köklenmedi ve yumuşamaya başladılar:( |
Ay çok güldüm ya tekrar sökmesine :p
Kendince birşeyler yapmaya çalışıyor ama ne.belkide söktügü zaman senin verdigin tepkiler hoşuna gidiyordur.;) |
Dikkat cekmeye calisiyor bence.gecmis olsun tatlim.seni daha cok seviyorum daha cok ilgileniyorum de.paylasamiyor seni belliki.ne varsa minicik kafasinin icinde:))) onu cozmeden bu olayi cozemeyeceksin iknur.sorsana niye sökuyormus.
|
Alıntı:
Leş kaktüsleri geldiği gibi saksılara diktim ve toprağı kurudukça suyunu fısfıs ile verdim. Fazla su çürütmeye sebep olur. Sağol sun SDurul abla söyledi yoksa çoktan çürümüştü. Biz yeni başladığımız için öğreneceğimiz çok şey, var hele kaktüs sukulent oldu mu. Bu siteye üye olmadan önce kaktüs ,sukulent nedir bilmezdim. Üye olduğum için mutluyum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025