![]() |
4 Eklenti(ler)
Menekşelerim en sevdiklerim :p
Bu menekşem bir yapraktan ikinci üretimim rengi biraz koyu oldu nedendir bilmiyorum . |
1 Eklenti(ler)
Ve en sonunda çok istediğim onbiray çiçeğime kavuştum .Bu sefer olacak inşallah
|
Çok güzel bir balkon! Elinize, emeğinize, fikrinize sağlık. : ' )
İlk mesajdaki mor yapraklı bitkinin adı nedir? Komşu çatlatanın yaprakları çok güzel. İzmir'de bulursam hemen edineceğim. Benim daha yeni biberiyem oldu. Ama küçük bir saksıda, siz nasıl baktınız, nasıl öyle kocaman oldu? Maşallah sahiden. Limon içinde sizden öneri alsam iyi olacak. Geçen yaz çekirdekten yetiştirdiğim bir limonum var. Küçük bir fide. Henüz hiçbir gübre kullanmadım yalnızca toprağı kurudukça suluyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Limonumun son hali yeşeren filizler umut veriyor :p.Tomurcuklarda var .
Eklenti 642583 Eklenti 642584 Salonumdan yavaş yavaş büyüyoruz. Eklenti 642595 Yapraklarının altı yapışkan gibi olmuş kolonyalı suyla silip temizledim .Dikkatli baktım ama bir zararlı göremedim .Ama ben göremesemde bir şey kesin var . Eklenti 642596 Yaprağın yakın çekimi Eklenti 642597 |
4 Eklenti(ler)
Sümbülü bu sene marketten aldım çok güzel açtı .
Eklenti 642877 Hercai menekşem geçen seneden üzerine kar yağdı.Bu küçük çiçekli olanları satıcı demişti dayanıklı olur seneye de kalır diye .Eklenti 642878 Eklenti 642879 İlkkez lale soğanı dikiyorum biraz geç kaldı çiçek açarmı ?bilmiyorum :confused: Eklenti 642880 |
sayın sardunya18
çok güzeller hepsi. birşey sormak istiyorum, limon ağacınız meyve de veriyor mu? hep aklımdadır limon ağacı. bir gün ege şehirlerinden birinde (muğla olabilir **** didim) yerleşip limon ağacının altında kahvaltı yapmak var aklımda. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kılıç çiçeğimin saksısını büyütttüm su bardağı büyüklüğünde bir saksıdaydı.Bir parçasını kızkardeşime ayırdım .
Eklenti 643253 Anaç olan yaprağı işaretli yerden kesip yeniden diktim .Nasıl olsa yavru vermeyi biliyor belki daha erken yavrular saksım hemen dolar dimi :p Eklenti 643254 Kohleriamın da saksını değiştirdim .çiçek açmaya başladı. Eklenti 643255 |
2 Eklenti(ler)
Sayfanın başında paylaştım biliyorum ama o kadar güzel poz verdi ki dayanamadım ;)
Eklenti 643671 Çiçek açtık (yeşil yapraklı aglaonema ) Eklenti 643672 |
3 Eklenti(ler)
Bu sene patates çiçeğinden yana çok şanslıyım .Biri büyük saksı 5saksı çiçeğim oldu .Çok güzeller bir müddet iç mekan da bakıcam çünkü dışar da sabah kırağından etkilenirler
Cam güzelim oda iç mekan da Eklenti 644006 |
5 Eklenti(ler)
Menekşem bir dalda üç ayrı tonda açmış .Çiçek yapısı çok güzel
Eklenti 644940 Eklenti 644939 Tohumdan yetişdirdiğim kolyozlarım kardeş kardeş büyüyorlar . Eklenti 644941 Sardunya güzelliği :p |
Özellikle katmerli menekşeniz maşallah çok güzel güle güle büyütün
|
Alıntı:
Bol çiçekli günler dilerim |
4 Eklenti(ler)
Hercai menekşelerim :D Bu sene yüzümü güldürdü ne zaman baksam böyleyim :D sonbaharda fidelemiştik çoğunluğu bahara ulaştı.
Eklenti 648001 Eklenti 648002 Zambakları her sene marketten alırdım ama bir türlü yeşermez soğanları çürürdü.Bu sene dışarda bıraktım bakalım mutlu sonu görebilecek miyim :confused: Eklenti 648003 Kasımpatı tomurcuklandı açarmı :confused:.Bilmiyorum bekleyip görücez ? Eklenti 648004 |
4 Eklenti(ler)
Echeveriam büyümüşte çiçek açacak ;)Yavrularımızda büyüyor.
Eklenti 648575 Eklenti 648576 Sarısabır aloeveramda yavruladı maşallah. Eklenti 648577 Yeni gine galiba saksısını değiştirdim .iç mekanda mı tutsam .Kapalı balkona mı çıkarsam bilemedim ? Eklenti 648578 |
3 Eklenti(ler)
İlk küpelerimizi taktık öbür ikisinde hala tomurcuk yok .
Eklenti 649262 Sarı çizgili kılıç yapraktan tutturunca yeşil oluyormuş diye okumuştum .Ama bir umut belki sarı çizgili olur .Olmazsa bunu da kızkardeşime hediye ederim. |
4 Eklenti(ler)
Cam güzeli o kadar narin ve güzel ki benim gözümde yeniden fideleyip yeniden yetiştirmeyi çok seviyorum .
Eklenti 650031 Bir iki renk petunya alabildim sonunda ama en sevdiğim renk bu oldu .Birde katmerli var o henüz açmadı . Eklenti 650032 Minik bahçemden süsenler bu sene soğuklardan geç açtı .Eklenti 650033 Gerbera da minik bahçemdeki yerini aldı .Tomurcuklar büyüyor . |
2 Eklenti(ler)
Çiçeğimiz açtı ben çok sevdim böyle narin naif güzellik ;)
|
3 Eklenti(ler)
Yapraktan yetiştirdiğim menekşelerim çok kıymetli benim için .Yaklaşık bir senede bu hale geliyor .
|
3 Eklenti(ler)
Hoya mum çiçeğimi kapalı balkona çıkardım .Yeni filizleri büyüyor gayet sağlıklı :p
Eklenti 652874 Ama atlasım çürüdü onuda balkon kenarına aldım .Köyü kısımları kestim . Eklenti 652875 Sedum palmerinin keyfi yerinde ;) Eklenti 652876 |
4 Eklenti(ler)
Katmerli küpe çiçeğim ilk çiçeklerini açtı .Tomurcuk sayısı geçen seneye göre az ama buna da şükür dondan kurtuldu sonuçta .:p
Eklenti 653049 Eklenti 653050 Dondan kurtulan bir güzel daha! Ondan umudumu kesmiştim açıkçası baharla birlikte filiz vermeyince tamamen kurudu sandım .Yanında tohumdan diyeceğim ama tohum değil kendisinden yetiştirdiğim kestane vardı.Birde baktım melisam yaşıyor ve de hızlı bir şekilde büyüyor artık iki arkadaş beraber yaşıyorlar . Eklenti 653051 Sakız sardunya güzellliği :cool: |
3 Eklenti(ler)
Zambak ta mutlu sona az kaldı .Tomurcuklar iyice büyüdü .Gözümün önüne aldım doya doya seyrediyim diye .
Eklenti 653623 Kasımpatı çiçek açıyor ama biraz küçük küçük !!tomurcuklar sonbaharı bekliyor galiba . Eklenti 653624 Minik hercailar dökülen tohumlardan çıkanlar büyürler inşallah . Eklenti 653625 |
1 Eklenti(ler)
Zambağı mın çiçekli halini de sizinle paylaşmak istedim .Yine dışarıya kendi haline bırakacağım.
|
5 Eklenti(ler)
Bahara doğru çelikten yetiştirip küçük bahçeme diktiğim camgüzeli (ki kendisi gerçekten çok güzel)ve kolyoz yaprak güzelim :cool:
Eklenti 655535Eklenti 655536 Petunyalarım Eklenti 655537Eklenti 655538 Tek tük te olsa çok lezzetli çileğim :p Eklenti 655539 |
1 Eklenti(ler)
Bu ikinci çiçeklenmesi gerbera'mın geçenki çiçekleri pek fazla durmamıştı üzerinde. Çiçeğin boylanmayacağını yerine dikince öğrenen ben :dilli:Biraz arkada kaldı güzelliği
|
4 Eklenti(ler)
Fotoğrafları daha önce çekmeme rağmen anca yükleme fırsatı bulabildim .Paşa kılıcım büyüdü bir mesajda bahsetmiştim yavrulayan yaprağı tekrar kesip diktim diye o da yavruladı dört yavrumuz oldu.Onunla aynı zamanda diktiğim çizgili olansa aynı diktiğim gibi duruyor
Bu binlerin annesi (Kalanşo daigremontiana )tam bir üreme meraklısı bunun nasıl bir hikmeti var anlamadım .Rabbim bu çiçeğe bu gücü boşuna vermemiştir . Bu da kaynana dili mi oluyor acaba? Resimlerin yüklenmesin de sorun yaşadım anca böyle oldu |
baştan sona kadar zevkle izledim çiçeklerinizi hepsine maşallah ....devamını merakla bekliyorum :) en ilginci kasımpatınızın mayıs ayında açmış olmasıydı çok şaşırdım benimkiler daha yeni açtılar acaba benimkilerde mi bi gariplik var ......
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Elimde olan menekşelerim hepsini yapraktan yetiştirdim. Birde beyazım var o dinleniyor .Katmerli mor beyazım vardı ama onu kaybettim maalesef .Ne oluyor anlamadım ölücekse ölüyor kurtul muyor. Neyseki yaprağından yetiştirmeye başlamıştım ama anca seneye çiçek açar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025