![]() |
Maşallah hepsi çok güzel açmışlar sayın cengizildas.Hele çilli begonyanıza bayıldım.
|
Alıntı:
Ellerinize sağlık, sizin de, yeğeninizin de.. Hepsi de çok güzel olmuş.. Hele de Gardenya'nıza bayıldım.. Nazarım değmesin.. ;) Benimkinin yaprakları kuruyup dökülmeye başladı, ne yapmam lazım? |
Sn. Jakin, ben gardenyayı bütün kış salonda tuttum. Kurudukça suladım. Esintili, nemli havayı sever. Biraz balkona çıkartıp havalandırsanız belki faydası olur.
Bu arada, Sn. Adalet Yağcı'dan aldığım sellukalar tutmadı, kurudu. Beni unutma çiçeklerinin gelişimi çok iyi. Sizinkiler nasıl oldu acaba? |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Unutma benilerin bugünkü durumları böyle.. Eklenti 604017 Sıkışıklar mı acaba? Seyreltmem gerekir mi? |
Sn. Jakin, Beni unutmaları seyreltmeniz gerekir herhalde. Çok sıkışıkllar.
Bu arada, gardenyanız için, Gardenya sayfasında Sn. Mine Pakkaner'in (3. mesajda) limon tuzu tarifi var. Oraya bir göz atsanız derim. |
Sn. Zehra evin, çok teşekkür ederim.
Çanakkale, eşim ve benim görmek istediğimiz bir şehir. 2 Eylülde Bozcaada'da şarap festivali varmış. Bakarsınız gelmişiz. |
Alıntı:
Gardenya için de teşekkürler.. :) |
İnşallah Sayın cengizildas.Evet Çanakkale gerçekten yaşanası ve görülesi şehirlerimizden.Hele benim yaşadığım Bayramiç İlçesi çok daha yeşilliği ve envai çeşit meyve ağaçları olan bir yer.Bozcaada Eylül ayın da bağ bozumu zamanı olduğundan çok güzel olur.Gelin görün buraları beklerim.
|
Alıntı:
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Çok teşekkür ederim Sn. İlknur Hanım. Beğendiğinize sevindim. Eşim ve ben biraz çiçek hastasıyız herhalde.
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sn. Sevgihoca'mdan gelen ve karışık ektiğim telgraf çiçeklerinden beyaz olanı çiçeklendi. Aman Tanrım, ben böyle bir güzellik olacağını bilse idim, onu tek başına bir saksıya alır, üzerine titrerdim. Sağolasın Hoca'm.
Eklenti 605321 Eklenti 605322 Eklenti 605323 |
1 Eklenti(ler)
Komşumuzun eşmeyası epeyce yavrulamıştı. Benden ayırmamı istedi. Eşmeya konusunu araştırdım, nasıl ayrılması gerektiğini öğrenmeye çalıştım.
25-26C.de ana gövdeye huni gibi bağlanan yerden, steril ve keskin bir bıçak ile kesilip, kömür tozuna batırıldıktan sonra dikim yapılması gerekirmiş. Aynısını yapmaya çalıştım, ama kömür tozu hariç. Bakalım gelişimleri nasıl olacak .Eklenti 605324 |
Görmeyeli epey gelişmeler olmuş Cengiz bey, çiçekleriniz, çiçeklikleriniz, bahar hepsine iyi gelmiş.
Sellukalar için üzülmeyin, kısmet olursa bu yaz tohum alacağım, tohumdan yetiştirirsiniz. 214 nolu mesajınızdaki 2. fotoğraf(sarı çiçekli yabani yonca)hemen onu yok edin :( Tohumları patlamaya başladığında tüm bitkilerinizi sarar, çok çabuk çimlenir, nane gibi derinden kök salarak tüm saksıyı işgal eder. |
Amaryllis için bu başlığa baktınız mı Cengiz bey?
|
Maşallah Cengiz Bey,telgraf çiçeğiniz harika olmuş.İnanın bendeki bu kadar güzel değil.Ne yaptınız buna?:eek:Çok mutlu oldum ya.
|
2 Eklenti(ler)
Cengiz bey hastamız yoğun bakımdan çıktı, minik yaprağı ile size merhaba diyor :)
Eklenti 607563 Eklenti 607564 |
Sn. Sevgihoca'm,inanın ben bir şey yapmadım, telgraf çiçeği yerini sevdi herhalde. Ben de onu çok sevdim.
Sn. Adalet Hanım, beğendiğinize sevindim. Çiçekliklerin fikir annesi sizsiniz. O sarı yoncayı Mersin'e döner dönmez halledeceğim. Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Orkidemizin canlanmasına sevindim. Çiçeklerini de görmek kısmet olur sanırım. |
Cengiz bey, orkidelerin çiçeklenebilmesi için bir ay boyunca 18-20 derecelerde kalması gerekiyormuş, bu ortamı sağlayabilirseniz hep birlikte görürüz çiçeklerini inşallah.
En kısa zamanda görüşmek üzere, Nadide hanıma sevgiler.. |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Şimdi de üzerindeki çiçeklerimiz.
Eklenti 610359 Eklenti 610360 Eklenti 610361 Eklenti 610362 Eklenti 610363 |
1 Eklenti(ler)
15 günlük Konya ziyaretimiz neticesinde susuz kalan orkidelerimizden birisi çiçeklerini dökmüş, diğeri ise boynunu bükmüştü.
Eklenti 610365 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
O küçücük bardağa, öylesine yerleştirdiğim kaktüslerin yaptığına bakın. Hem kemdi uzadı, hem de yavru verdi.
Eklenti 610441 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Cam güzelimiz coşmuş, ezan çiçeğimiz de yavaş yavaş çiçeklenmeye başlamış.
[attach]610444[/attach Eklenti 610445 |
1 Eklenti(ler)
Bunlar, geçen seneden topraktan çıkartmadığım Gün Güzelleri. Çiçeklerini bekliyoruz.
[ATTACH]610446[/ATTACH |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu sene ne olacak diye merak ettiğimiz bir diğer güzel, Clematis. Gitmeden önce çok küçüktü. Şimdi ''Tutmayın beni'' diyor. Ne güzel.
Eklenti 610448 Eklenti 610449 |
2 Eklenti(ler)
Kış döneminde uyumaya bırkaıp, dinlenmeye aldığım Pentaslar (Beşli Yıldız Çiçeği). Uyanmaya başlıyorlar.
Eklenti 610452 Eklenti 610453 |
1 Eklenti(ler)
İnanın, bütün sene üzerinden çiçeğini eksik etmeyerek beni en çok sevindiren çiçeğim. Onu çok seviyorum.
Eklenti 610454 |
1 Eklenti(ler)
Bu da dinlenmeye aldığım Begonyalardan (Gelin-Damat dedikleri) birisi. Uyandi ve çiçeklenmeye başladı. Diğerleri daha henüz yaprak çoğaltıyorlar.
Eklenti 610455 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Uyuttuğum Gloksinyam. Daha gür şekilde yaprak vermeye başladı. Bu daha yarısı. Diğer yarısını da başka bir saksıya ektim.
Bir şeye kesin inandım;yazılanlar gibi, dinlenmeye alırsanız, bitki daha da güçleniyor. Eklenti 610458 |
2 Eklenti(ler)
Bunlar, gelecek sene için topraklarında dinlenmeye aldığım frezyalar ve lale soğanları.
Eklenti 610459 Eklenti 610460 |
Maşallah Cengiz Bey,Çiçekler coşmuş.Hepsi ayrı bir güzel.Kadehteki kaktüsler çok yakışmış.Kesinlikle çiçeklerime benden güzel bakıyorsunuz.Hepsi kocaman olmuş maşallah.Saygılar.
|
Alıntı:
|
Zengarden'dan aldığınız gloksinyaların içinde mor kırçıllı olan var mı?
gloxinia Tigrina Blue soğanı, bardak menekşesi çiçeği | Zengarden Ev ve Bahçe Yapraklar irileştiğinde:D gerisini özelden yazayım. Bugünlerde malina'nın gözüne çok batıyorum da:D Gerçi anladınız siz onu:D |
Sn. Sevgihoca'm, çok teşekkür ederim. Gerçekten gözümüz gibi bakıyoruz. Sağolun.
Sn. A_NOMAD, uyarınız için teşekkür ederim. Yarın sabah ilk işim o olacak. Sn. Sûz-i Dilârâ, dediğiniz menekşe. Benim de çok tekdir almışlığım olduğu için bilirim. Yaprakların irileşmesini beklemeyin isterseniz. Merak iyi değildir, ama meraksız da olmuyor. |
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025