![]() |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaştan aldığım kaktüsler.
Eklenti 611416 |
1 Eklenti(ler)
|
Ezan çiçeği ve küpelilerin tamamında beyaz sinek var. Arap sabunu denedim olmadı, kırmızı örümcek için aldığım Dursban 4 denedim olmadı.
Sn. Mine Pakkaner'in pelin yaprağı + acı biber +su tarifini deneyeceğim. Ama, aktardan pelin yaprağı istedim, bana Acı Perçin Yaprağı vermiş. Acaba bunlar aynı şeyler mi? Nasıl öğrenecegim? |
Uzun kaktüsü aniden görünce yılan sandım, irkildim. :) O zambağın acelesi ne anlamadım. Seradan hazır mı aldınız Cengiz bey?
|
O zambak geçen seneden bu yana aynı saksıda durduğu için herhalde. Gerçi, o saksıda zambak olduğunu da bilmiyordum, unutmuşum. Boy verince anladım.
|
Cengiz bey beyaz sinek için bir yerlerde tutkal ile çözüm okumuştum.
Sarı renkli parlak bir plastik üzerine tutkal sürülüyor ve sinekler bu tutkala yapışıp kalıyor. Gün güzeli süpermiş, söyleyin ona çoğalsın biraz :) |
Alıntı:
|
Sn. cengizildas çiçekleriniz, saksılıklarınız, her şey çok çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık..
Gün Güzeli benim de favorim oldu.. Yumrulu bir bitki galiba.. Nasıl bir güzellik!.. ;) Nadide Hanıma sevgiler, selamlar.. :) |
Sn. Sûz-i Dilârâ ve Sn. Resul Gür, eşim o kaktüsün adının ''Kaynana dili'' olduğunu söyledi. Kendisi bir kaynana olduğu için iyi bilir diye düşünüyorum.
Sn. Adalet Hn. ve Sn. Jakin, gün güzeli çiçeğimiz yayladan getirdiğim bir kaç soğandan biri. Yaylada rengarenk açıyorlardı. Soğanlarında çoğaltılıyor. Bu arada Nadide Hn.ın da sevgi selamlarını ileteyim. |
Alıntı:
|
Sayın cengizildas, Mersin toplantısı başlığı açılmıştır, kolları sıvayalım yavaş yavaş :)
|
3 Eklenti(ler)
Sn. Jakin'den gelen domates fidesi
Eklenti 613005 Telgraf çiçeği (Tam bizdekini budamışken yetiştirdi, sağolsun) Eklenti 613006 Kaynana topuzu. Çiçeği açmak üzere idi. Yolda getirirken çiçeğini kırdım. Ama üzeri çiçek dolu. Eklenti 613007 |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Ezan çiçekleri,
Eklenti 613012 zambak, Eklenti 613015 süs yoncalarımız, Eklenti 613016 meleklerin boruları Eklenti 613017 ve sardunya köşemiz Eklenti 613018 |
4 Eklenti(ler)
Sn. Adalet Yağcı'nın tedavi ve rehabilitesinden sonra bizim hasta orkidenin durumuEklenti 613019
Yeni aldığımız küçük pal. Eklenti 613020 Yeni alınan paller Eklenti 613021 Eklenti 613023 |
1 Eklenti(ler)
Sn. Adalet Hn.'dan kıskanıp aldığımız asparagus.
Eklenti 613025 |
2 Eklenti(ler)
|
Sn. cengizildas,
Siz beni kıskandırmaya başladınız, sahip olduğunuz birçok güzellikten bende yok mesela :) 297 nolu mesajınızda görülen 3. fotonun arkasındaki orkide çiçek sapları sararmış, onları temiz bir makasla dipten 1-2 cm. kalacak şekilde kesin. Sap yeşil olsaydı keiki veya çiçek verir ümidi ile kesmezdik, sarardığında kesmek gerekiyor. |
Ben onları ''Orkide acemileri'' bölümünde soracaktım. Neden çiçek döker diye. Şimdi yarın sabah ilk işim dediğinizi yapmak olacak. Ama çiçek dökme sebebini de merak ediyorum.
|
Orkideler birçok nedenlerle çiçeklerini dökebilirler, aşırı sulanma, aşırı besin, aşırı kuraklık, cereyanda kalma, yer değiştirmeden kaynaklanan stress, direk gün ışığına maruz kalma gibi.
Ben çok deneyimledim, yer değiştirmekten hiç hoşlanmadıklarından eminim. |
1 Eklenti(ler)
Üç güzel bir arada
Eklenti 614316 |
1 Eklenti(ler)
Zambağımızın son hali
Eklenti 614317 |
3 Eklenti(ler)
(Beşli yıldız kümesi) Pentaslarımızın uykudan sonraki yeni dönem çiçekleri.
Eklenti 614323 Eklenti 614324 Eklenti 614325 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da, yayladan getirdiğim Clematis. Sn. Adalet Hn. ''Resim olursa türünü bilirim'' demişti.
Eklenti 614328 |
Şimdilik bu kadar. Gloksinialarımız ve diğer çiçeklerimiz açtıkça sayfamıza ilave edeceğiz.
|
Maşallah pentaslar çok güzelmiş Cengiz Bey..Nasıl çoğalıyor,kışın ölüyor mu?Biraz bilgi alabilir miyim?Mesala benim rüzgarlı ve güneşli balkonumda yetişir mi?:p:p
Mızmızsa istemem. |
Sn. Sevgihoca'm, pentaslar bahar çiçekleri ama, bütün yaz çiçekli kalıyorlar. Kış uykusuna yatıyorlar, sonra baharda kendiliklerinden ''Buradayız'' diyorlar. Bakımı çok kolay, biraz su ihtiyaçları oluyor. Ona dikkat etmek gerekir. Ben 2 senedir yaylada bakıyorum. Yani serin havayı seviyorlar.
Çoğalması çelikle oluyor. Baharda yeni sürgün çeliklerle çoğaltılıyorlar. Bu sene deneyeceğim. |
3 Eklenti(ler)
Gitti gidiyordan kök yünü aldım.
Eklenti 614396 Gardenyadan çelikler kestim ve kök yününe sapladım. Eklenti 614397 Yünleri suladıktan sonra hepsini birarada tutmak için plastik saksıya koydum. Eklenti 614398 |
Alıntı:
Clematis başlığında sorarsanız Jezebel ya da Fatih Bahçe arkadaşlarımız hemen tam teşhisi koyacaklardır. Çok güzel açmış, darısı benimkilere.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Selma 321, yaylada internet olmadığı için size daha önce cevap yazamadım, Özür dilerim.
Aceyalari aldıktan 15-20 gün sonra çiçekleri soldu. Bilenlere sordum, çiçeklerini kestim. Şimdi biraz susuz bırakıyorum. Kaynana topuzla arkadaşlardan aldım. Çok fazla topuz oldu. Şu anda birinin üzerinde 2 çiçek açmak üzere. Sanırım topuzlardan dağıtacak. Mersin toplantısında olabilirseniz size getirebilirim. |
1 Eklenti(ler)
[AT
TACH]616019[/ATTACH] Gloksinya gözlerini açmadan. |
1 Eklenti(ler)
Sadece birisi açmış durumda. Diğerleri arkadan geliyor.
Eklenti 616021 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bunu bir arkadaşımızın ablası hediye etmişti. Ismini bilmiyordu. Büyüyünce böyle çiçek açtı. Sn. Adalet Hn. Kohleria olduğunu söyledi. Çok mutlu oldum, çünkü bu rengi yoktu.
Eklenti 616024 Eklenti 616025 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025