![]() |
Yalnız, resimleri güzel çıksın diye, mutfakta çekmek zorunda kaldım. Dekor için kusura bakmayın.
|
1 Eklenti(ler)
Açelyamız pek nazlı. Güzelliğini yavaş yavaş sergilemeyi tercih ediyor. Halbuki biz de bir an önce bolca çiçek bekliyoruz. (Bir zamanlar da çocuklarımızı torun için sıkıştırıyorduk )
Eklenti 597676. |
2 Eklenti(ler)
Bunlar içeride bulunan kalancholarımız. Balkondakilerin resimlerini çok güneş olduğu için çekemedim. Onları da daha sonra ekleyeceğim.Eklenti 597677
Eklenti 597678 |
1 Eklenti(ler)
Bu akşam son olarak bir nazlı güzeli daha ekleyeceğim. Tamamen açınca tekrar yüklerim.
Eklenti 597684 |
Alıntı:
|
Evimizin şenliğini arttıran güzelleri bize gönderdikleri için Sn. Jakin ve Sn. Sevgihoca'ma şükranlar.
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen seneden soğanlarını saksısında bıraktığım sümbüllerimiz açmaya başladı.
Yanlarında da irisler olması lazım. Eklenti 598174 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bazı arkadaşlarda çiçek açmış durumda ama, bizim arpa çiçekleri daha henüz yolun başında. Bunlardan çok tohum alırım da isteyen olur mu acaba?.
Eklenti 598184 |
1 Eklenti(ler)
Bu da eşimin arkadaşlarından getirdikleri ile yaptığım bir aranjman.
Yanlışım varsa düzeltilmesi ricası ile takdim olunur. Eklenti 598185 |
Alıntı:
Bu şekilde (yani birlikte) güzel görünüyorlar ama iyi geçinebileceklerini sanmıyorum :) |
İşte mesele buydu Sn. A-NOMAD. Sizlerin uyarıları ile düzgün birşeyler yapmayı öğreneceğim sanırım.
Aslında aloe vera ayrı bir saksıda, ama ondan bir kök çalıp kendimce güzelleştirmeye çalıştım. Sukulentler de aynı şekilde. O zaman askeri emirle ''Herkes yerlerine marş marş'' diyeceğim. Daha önceki, bu günkü ve bundan sonraki yol göstermeleriniz için teşekkür ederim. |
2 Eklenti(ler)
Sayın cengizildas, güzel kızınızın bakımı yapıldı, kurumuş çürümüş kökleri temizlendi, özel besinli suyla ıslatılmış harcı yenilendi.
Şimdilik mutlu görünüyor, zaman içinde gelişimine bakıp ona göre bir yol izleriz. Eklenti 598378 Eklenti 598379 |
Sn. Adalet Yağcı, ellerinize, emeğinize sağlık. Sayenizde 2 yıldır uyuyan orkidemiz uyanacak sanırım. Size ne kadar teşekkür etsek azdır.
|
Rica ederim efendim, ne demek, elimizden birşey geliyorsa yardımlaşacağız elbette.
Şimdi bitkinin yaprak çıkarmasını bekleyeceğiz, ama önce yeni harcına alışması lazım, bu 15-30 gün sürebilir. Yaprak yapmaya başlaması çiçek sapı da verecek demektir :) |
3 Eklenti(ler)
Sn. Adalet Yağcı, ziyaretimize geldiği zaman, Marina Migrosta çok güzel orkideler olduğunu söylemişti. Eşim Nadide bunu duyar da durur mu. Bu gün öğleden sonra orada soluğu aldık. Ve aşağıdaki güzelleri evimize taşıdık.
Eklenti 598946 Eklenti 598947 Eklenti 598948 |
1 Eklenti(ler)
|
Nadide hanımla aranızda çiçek sevgisi bakımından ortak yönünüzün bulunması büyük bir nimet ve şans bence bunun tadını çıkarın:D :D
Agaclar.net üyesi olup da eşler arasında böyle bir uyumun bulunduğu çift azdır. Hanım üyelerimizin eşlerinden gizli eve çiçek sokmaları durumuna çok alışığım da (en başta kendimden) bazen tersi oluyor ya buna çok gülüyorum:D:D Hanımdan gizli gizli terasın ya da balkonun bir köşeciğine sokuşturulan saksılarla ilgili az mesaj denk gelmemiştir bana:D |
Sn. Sûz-i Dilârâ, bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederiz.
Eşimle lise yıllarında aynı sınıfta beraber okuduğumuz için, birbirimizi tanıyoruz. Bir de 44 seneyi deviren evlilik olursa, varın siz düşünün. |
Maşallah,Allahım esirgesin.Ne mutlu size.
|
Oooo çok sevindim, orkidelere siz de bulaştınız, bundan sonra orkidenin çekiminden kurtaramazsınız kendinizi :)
Nadide hanım, çok güzel renkler seçmiş, sıcak ortamda bulundurmamaya dikkat edin. Amaryllis çok güzel bir bitki, dilerim çok koyu kırmızı açar, en güzel renklerinden biri o. Güle güle keyifle büyüyüp sizlere keyif versinler. |
Sn. Adalet Hanım, sizin sayenizde orkideye bulaştık. Çok memnunuz. Bu arada sizin desteklerinizi bekliyeceğiz. Biliyorsunuz biz acemiyiz.
Amaryllıs sanırım sarımsı bir şey olacak. Yalnız, Migrosta başkaları da vardı. Belki takviye yapabiliriz. |
Sn. Sevgihoca'm, çok teşekkürler. 44 yıl çok çabuk geçti. Bir 30-35 yıl daha beraber yaşarsak yeter sanırım.
|
3 Eklenti(ler)
Sn. Adalet Yağcı ve Sn. Jakin'in, ziyarete gelirken getirdiklerini ancak düzenliyebildim.
Sn. Jakin'in bodur dahliası. Bir aydır serayı takip ediyorum, renkleri belli oldu mu diye. Bu büyük bir sürpriz oldu bizim için. Eklenti 599615 Sn. Adalet Hanımın yetiştirdiği Beni Unutma fideleri. Biz bunlara bakarak sanırım Sn. Adalet Hanımı hiç unutmayacağız. Eklenti 599616 Bu da, yine Sn. Adalet Hanımın getirdiği Sellukalar. Bizi orkide aşıklısı yaptı, şimdi de selluka aşığı olacaüız herhalde. Her ikisine de çok çok teşekkürler. Eklenti 599617 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Frezyalar (arpa çiçekleri) kendierini göstermeye başladılar. Ama çoğunluk sarı olmak üzere.
Eklenti 599619 |
1 Eklenti(ler)
Orkidelere başladık ya, Nadide Hanım durmaz artık. Şu anda orkide kovalamakla meşgul.
Eklenti 599620 |
Sn. cengizildas orkideler şahaneymiş.. :)
Sarı renk nadir bulunuyor galiba.. Güle güle büyütün.. Amaryllis de çok ihtişamlı görünüyor.. Nadide Hanım'a sevgi ve selamlar.. Unutma Beni'lerin saksısında bir soğanlı mı var? Ya da hurma mı o bilemedim.. Bendekiler de aynen sizdekilerin görüntüsünde. Korkuyorum ölecekler diye. Geceleri bebek gibi üstlerini örtüyorum, gün boyunca da 3-4 saatte bir elimde fısfıs, çok az az fıslıyorum. Sonumuz hayrolsun.. :) |
Sn. Jakin, hem unutma benileri, hem de sellukaları dün toprakla buluşturdum. Yani daha henüz yerlerine alışamadılar. Biraz daha beklersek, sanırım başlarını kaldıracaklar. Şu an hepsi balkondalar. Bir şey olacağını sanmıyorum. Endişelenmeyin lütfen.
|
Alıntı:
Bir de sizin çiçeklikleri düşünüyorum da acaba onları yere monte etseniz, devrilmelerini engeller mi, bilemiyorum. |
Sn. cengizildas, orkideyi bilemiyorum da bir selluka aşığı olarak söyleyebilirim ki sellukadan vazgeçemeyeceksiniz, hele bir çiçeklerini görün, koklayın bayılacaksınız. :D
Ben yıllarca peşinde koştum, tohum aldım, fide aldım, Vanın buz gibi soğuğunda çiçek açtırdım ama kokusuz çıkınca yıkıldım:( Sonra buradan canım ahmeter ağabeyim bana bir fide yolladı İstanbullardan da öyle muradıma erdim. Salon penceresine sardırdığım selluka fidesinin salkım salkım rengarenk çiçekleri salonumu öyle parfümlü kokusuyla doldurdu ki iki ay bayık gezdim:D Sellukanız sıcaklar başlayınca atılıma geçecek ve çok hızlı büyüyecek, en az 35 litrelik bir saksıya dikerseniz çiçek görürsünüz. Gübreli güzel bir toprak hazırlayıp, gelişme döneminde npk ile birkaç kere sularsanız ve kırmızı örümceğe karşı tetikte olursanız bol çiçekli bir yaz sonu sizi bekler inşallah. :D:D |
2 Eklenti(ler)
Sn. Jakin, ilk devrilmesinden bir gün sonra tekrar devrilince, hepsini doğu balkonuna aldım. Yazın sıcağından, kışın da soğuğundan burada koruyacağım.
[ATTACH]599821[/ATTACH Eklenti 599822 |
Sn. Sûz-i Dilârâ, sellukayı balkon sayfanızda öyle güzel anlatmıştınız ki, sanki kokusu ciğerlerimize doldu.'' Nereden temin edebiliriz'' derken Sn. Adalet Yağcı,aklımızın köşesinden geçmeyen bir sürprizle geldi. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.
Bu arada, selluka konusunda sizin önerilerinizi dikkate alacağım. Çünkü, bilmediğim bir konu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Gloksınıamız tekrar canlanmaya başladı. Yaprak olarak suda köklendirdikten sonra saksıya aldığımız, henüz bir cevap vermedi. Beklemedeyiz.
Eklenti 599824 |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Keşke görüştüğümüzün ertesi günü dikseydiniz, unutma beni'ler fide halindeyken biraz nazlanmak istiyorlar. Fideleri iyice kendine gelinceye kadar güneşe çıkarmayın, dış ortamda kalsın ama tamamen gölgede. Çok fazla mırın kırın ederlerse üzülmeyin, devamı var çaresine bakarız :) Sellukalar iyi durumdalar, buna sevindim. Yine de bütün yeni fide ve çelikleri kökleri gelişinceye kadar güneşten uzak tutun. Bol ışık alan bir yer yerde dış ortamda kalsınlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025