agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Resulgur / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37221.htm)

Resulgur 18-08-2015 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1402537)
Bildiğim kadarıyla domates, uygun ortamı bulduğunda metrelerce kök yapabiliyor yani bu durum normal :)

Neyse öğrenmiş olduk rahat zemini bulunca kökler gidebildiği en uç noktalara ulaşabiliyor demek ki :rolleyes:

Resulgur 21-08-2015 12:33

Hasat Zamanı

2 Eklenti(ler)
Bunlar da bizim hasat ettiklerimiz. Çalışmalarımızın emeklerimizin karşılığı , insana mutluluk veriyor.

Resulgur 21-08-2015 12:35

Tere Tohumu

1 Eklenti(ler)
Seneye ekecek olduğum ve ilk defa yetiştirdiğim tere den tohum aldım. Çok güzel bir duygu :D

a_fan_of_barca 21-08-2015 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1403286)
Seneye ekecek olduğum ve ilk defa yetiştirdiğim tere den tohum aldım. Çok güzel bir duygu :D

Sonunda tere'den tohum almışsınız sn. Resulgur :) İlk defa bir bitkiyi yetiştiren biri için ilk defadan tohum almak iyi bir başarı. Ben yaprak güzeli'nden tohum almak için bir kaç kez deneme yaptım ve sonunda geçen yıl başardım :) Şimdi elimde neredeyse tohumların tamamı duruyor. Gerçekten güzel bir hiss, hele o tohumlardan yeni bitkiler büyüdüğü zaman insan daha da mutlu oluyor. Zaten tohumdan bitki büyütmek çok zor olmadığı sürece keyif verici bir iş. İnşallah seneye bu tohumlardan büyüyecek olan bitkileri de burada görmek için şimdiden sabırsızlanıyorum :)

YeniGine 21-08-2015 23:20

Sayın Resulgur hasata maşallah; gerçekten çok güzel bir duygu. Seneye de inşallah bol bol kendi tohumunuzdan yetiştirdiğiniz terelerinizi afiyetle yiyin... :) Çok güzel valla...

Resulgur 22-08-2015 01:32

Toka Tohumlarım

Çok teşekkür ederim efendim söylemeniz yeter. Seneye kısmet olursa hep beraber göreceğiz inşallah .. Bunlarda roka tohumlarımız içini çıkarmaya üşendim baya bir uğraştırıyor. Bende Kapsülleriyle plastik kavanoza koydum. Olmuştur herhalde .. [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...1977bdc60b.jpg

onurrcett 22-08-2015 14:13

çok kıskandım maşallah güle güle büyütün :)

Resulgur 22-08-2015 17:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi onurrcett (Mesaj 1403477)
çok kıskandım maşallah güle güle büyütün :)

Çok teşekkür ederim sn. onurrcett darısı da sizlere olsun ;) Sayfama hoş geldiniz.

YeniGine 22-08-2015 23:31

Sayın Resulgur, pek bilmiyorum ama Sayın telato geçenlerde kışlık marul tohumlarını ekti. Sanırım roka da ekilebilir isterseniz kendisine bir sorun derim.

sinbas 23-08-2015 01:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1402504)
Söktüğüm saksılardan çıkan domates kökü dikkatimi çekti ne kadar çok köklenmiş hayrat ettim. Normal mi acaba bu durum merak ettim. Hazırladığım cocopeat perlit toprak gübre karışımı içerisinde çok rahat köklenmiş bitki coşmuş resmen. Sizlerle paylaşmak istedim ve fotoğrafladım. ;)

Domates kökü yaklaşık 60 cm genişliğinde kılcal kökler ve 1,5 - 2 metreye kadar da kazık kök yapabiliyor.
Demek ki karışım hoşuna gitmiş.

Resulgur 23-08-2015 07:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1403575)
Domates kökü yaklaşık 60 cm genişliğinde kılcal kökler ve 1,5 - 2 metreye kadar da kazık kök yapabiliyor.
Demek ki karışım hoşuna gitmiş.

Demek ki bu işi öğreniyorum. [emoji4]

Resulgur 23-08-2015 20:39

iri Domatesim

1 Eklenti(ler)
Buradan öğrendiğim bilgileri uygulayarak Muş un Bulanık ilçesinde ( yaklaşık beş ay kış yaşayan çok soğuk bir yer ) deste halinde satılan bir deste de 17- 20 adet fideyi 1TL ye satın alarak ilk defa böyle bir domates yetiştirdim. Bu benim ilk rekorum koparınca bakalım kaç gram gelecek .. :D

Resulgur 23-08-2015 20:45

Sonunda çiçek açtılar

2 Eklenti(ler)
Kirli hanımları bu hale getirene kadar baya bir uğraştım. Balkonda 3 tane var onlar daha açmadılar resimdekileri iş yerine domateslerin arasına iki tane ekmiştim onlar çiçek açtı. Zinniaların çiçeklenme dönemi burada sert karasal iklimdeki hava koşulları nedeniyle mi artık bilmiyorum çok geç oldu ama bu emeğe gayrete değdi çiçeklerimize hoş geldin diyelim :D

Resulgur 23-08-2015 20:53

Adana Kozandan Gelen Kabak Çekirdeklerinin Son hali

1 Eklenti(ler)
Celalim01 den gelen kabak çekirdeklerinden doğan mucizeler. 3 kök Lojmanın bahçesine ekmiştim. Damlama sistemi ile sulanan kabakların son hali , hasada baya uzun bir süre var en son hasatta yine resimlerini çekerim. 3 kök te 6 adet kabak meyve verdi 1 tanesi yeşil diğer 5 tanesi de resimdeki renkten. anaçları farklı olabilir. Celalim01 sayfama geldiğinde açıklama yapacaktır eminim. :D

akçabardak 23-08-2015 21:13

Ellerinize emeklerinize sağlık, kabaklar, zinnialar ve domatesleriniz çok güzel görünüyorlar.

Resulgur 24-08-2015 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1403551)
Sayın Resulgur, pek bilmiyorum ama Sayın telato geçenlerde kışlık marul tohumlarını ekti. Sanırım roka da ekilebilir isterseniz kendisine bir sorun derim.

Hadi ya ekim zamanı mı geldi tekrar eksek çıkar mı bu tohumlar acaba .. bu sene aldık tohumları olursa ekeyim bende tmm . ;)

Resulgur 24-08-2015 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1403707)
Ellerinize emeklerinize sağlık, kabaklar, zinnialar ve domatesleriniz çok güzel görünüyorlar.

Çok teşekkür ederim sn. akçabardak sizlerde çok iyisiniz bu konuda benim bu sene ilk denemelerim. ;)

Mücevher Çalısı 24-08-2015 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1403880)
Hadi ya ekim zamanı mı geldi tekrar eksek çıkar mı bu tohumlar acaba .. bu sene aldık tohumları olursa ekeyim bende tmm . ;)

Roka tohumları olgunlaştığı gibi ekilebiliyor, hemen çimleniyor.
Tere tohumları olgunlaştığı gibi ekilebilir fakat hemen çimlenmiyor, çimlenmek için sonbaharı bekliyor yaramazlar:)

YeniGine 25-08-2015 00:06

Sayın Resulgur önce bir sorun demiş idim, fakat çok şükür sevgili Mücevher Çalısı'ndan onay almışız. Ekebilirmişsiniz; rastgelsin inşallah!..

Resulgur 25-08-2015 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1403915)
Roka tohumları olgunlaştığı gibi ekilebiliyor, hemen çimleniyor.
Tere tohumları olgunlaştığı gibi ekilebilir fakat hemen çimlenmiyor, çimlenmek için sonbaharı bekliyor yaramazlar:)

Sn. Mücevher Çalısı çok teşekkür ederim bilgi için , bende ekim yapayım bakalım tohumlar çimlenecek mi ..

Resulgur 25-08-2015 10:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1403926)
Sayın Resulgur önce bir sorun demiş idim, fakat çok şükür sevgili Mücevher Çalısı'ndan onay almışız. Ekebilirmişsiniz; rastgelsin inşallah!..

Sn. YeniGine sordum telato ya o ekim yapmamış elinde tohumu yokmuş oda aynı şekilde ekim yapabilirsin dedi .. Mücevher Çalısı sağolsun ne zaman bir yardıma ihtiyacım olsa sağ olsun hemen yetişiyor

Resulgur 31-08-2015 14:32

Mor Fesleğen Tohumu

1 Eklenti(ler)
Mor fesleğenlerimiz çiçek açtı , tohum tuttu seneye tekrar ekelim bakalım rengi yine mor olarak mı çıkacak merak ediyorum.:D

Tohumları çıkarırken sapından tutarak sıyırma işlemi yaparak uyguladım kabukları çok oldu , araştırmalarımda sıyrılan kabuklu tohumları üfleme ile ayırılıyormuş başka nasıl bir yöntem uygulanır bilgisi olan var mı ?

Resulgur 31-08-2015 14:35

Hasat 2

1 Eklenti(ler)
Hasatımızı da yaptık :D Bu aralar taze biber fesleğen nane domateslerimizi ve salatalıklarımızı sabah kahvaltıda menemen yaparak ve salatalarımızda organik olarak tüketyoruz.

celalim01 01-09-2015 21:53

Artık Adana'da hepsi geçmeye başladı.Bugün salatalık bir adet aldım. Domatesler kurumaya başladı.Biber ,patlıcan ürüne devam ediyor.

Malum bu sıcağa ne dayanır.Güzel olan ürünlerin tohumlarını al ,sakla seneye ekersin.

sinbas 02-09-2015 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1405235)
Mor fesleğenlerimiz çiçek açtı , tohum tuttu seneye tekrar ekelim bakalım rengi yine mor olarak mı çıkacak merak ediyorum.:D

Tohumları çıkarırken sapından tutarak sıyırma işlemi yaparak uyguladım kabukları çok oldu , araştırmalarımda sıyrılan kabuklu tohumları üfleme ile ayırılıyormuş başka nasıl bir yöntem uygulanır bilgisi olan var mı ?

Fesleğen diğer Türkülere konu olmuş adı ile Reyhan'dır, Mor ise mor, yeşil ise yeşil devam eder, renk değiştirmez bol güneşli ve sulak yerde bir de toprağını severse iri yapraklı ve gür olur. her biçmede bir iki göz bırakırsanız minyatür ağaç gibi genişler.

Tohumları dalında tam kuruduktan sonra kabuklarda yavaş yavaş açılmalar başlar, dökülme başlamadan sıyırma veya ufalama yöntemi ile alırsınız, sonra üfleyerek kabuk ve tozlarını temizlersiniz. kışı da serin kuru bir yerde geçirirse bahara ekilmek üzere hazır olurlar.

Resulgur 02-09-2015 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1405562)
Artık Adana'da hepsi geçmeye başladı.Bugün salatalık bir adet aldım. Domatesler kurumaya başladı.Biber ,patlıcan ürüne devam ediyor.

Malum bu sıcağa ne dayanır.Güzel olan ürünlerin tohumlarını al ,sakla seneye ekersin.

Burada yaz bitmeden kış geldi diyebiliriz havalar iyice soğumaya başladı kızarmayan domatesler halen üzeri çiçekli biber , salatalık ve kabaklar var meyve tutar mı bu saatten sonra bilmem. Kış kendini erken gösterdi ve çok sert geçeceğe benziyor.
Aynen dediğiniz gibi yaptım hocam seneye baharda ekmek için fesleğen tere roka çiçek soğanlarını ve diğer tohumlardan stokladım. Haziran ayında tayinimiz çıkar büyük ihtimal , zaten Bulanık ta yaza kadar bahar aylarında da havalar soğuk seyrediyor , bu yüzden domates biber vs. pek ekmeyi düşünmüyorum hasat edemicez nasılsa .. Bunu zaman gösterecek ;)

Resulgur 02-09-2015 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1405592)
Fesleğen diğer Türkülere konu olmuş adı ile Reyhan'dır, Mor ise mor, yeşil ise yeşil devam eder, renk değiştirmez bol güneşli ve sulak yerde bir de toprağını severse iri yapraklı ve gür olur. her biçmede bir iki göz bırakırsanız minyatür ağaç gibi genişler.

Tohumları dalında tam kuruduktan sonra kabuklarda yavaş yavaş açılmalar başlar, dökülme başlamadan sıyırma veya ufalama yöntemi ile alırsınız, sonra üfleyerek kabuk ve tozlarını temizlersiniz. kışı da serin kuru bir yerde geçirirse bahara ekilmek üzere hazır olurlar.

Sn. sinbas aynen dediğinizi uyguladım. Yeni bir şey daha öğrenmiş oldum sizlerden teşekkür ederim. Seneye çimlenen tohumların resimlerini atarız bu mutluluğu hep birlikte paylaşırız inşallah ;)

telato 03-09-2015 10:13

Görüyorum ki son zamanlarda hep tohum alma işlemiyle uğraşıyorsun;) marul-kıvırcık için yer açılmıştır sanırım. Hiç balkon kıvırcıksız kalır mı:D hadii artık renklensin şu balkon:D

(tohumun yoksa gönderebilirim;) nasıl teşvik ediyorum ama:D)

Resulgur 03-09-2015 12:25

Sezonu kapatmayı düşünüyordum abi kar düşer buralara fazla sürmez .. [emoji4] yer olarak domatesleri sokecegiz onların yerine bir şeyler ekilebilir çok mantıklı .. [emoji4] Çok pis gaza geldim ha ha ..
[emoji4]

Resulgur 06-09-2015 12:02

Domates son hasat

2 Eklenti(ler)
Havalardan mıdır bilinmez domatesler geç kızarıyordu bende söküm işlemini yaptım. Çıkan domatesleri 3 5 tane fasulye ve biberlerden büyük küçük demeden yeşillerden ne varsa topladım. Kendi yetiştirdiğim ürünlerden ilk defa olacak acılı eşkili bir domates turşusu yapmaya karar verdim. Bakalım tadı nasıl olacak :D

akçabardak 06-09-2015 12:11

Ellerinize sağlık, çok güzel bir turşu olacak, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.

Resulgur 06-09-2015 16:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1406330)
Ellerinize sağlık, çok güzel bir turşu olacak, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.

Çok teşekkür ederim Sn. akçabardak , olunca sunumunu sizlere de yaparım hep beraber yeriz inşallah ;)

YeniGine 06-09-2015 23:33

:) Çok güzelleer, hasata ve turşuya maşallah... Hep beraber ağız tadı ile yiyelim inşallah!..

Resulgur 10-09-2015 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1406433)
:) Çok güzelleer, hasata ve turşuya maşallah... Hep beraber ağız tadı ile yiyelim inşallah!..

Çok teşekkür ederim sn. YeniGine ilk sizlerle paylaşacam zaten sonra yicem :D

Resulgur 10-09-2015 10:23

Balkonumdaki son domatesler

2 Eklenti(ler)
Çeri domateslerin son görüntüsü onlarla kapanışı yapacağız. Halen dalında duruyorlar bir kahvaltılık domates kaldı :D

celalim01 17-09-2015 23:15

Sezon sonu indirim yapmış domates. Bende geçen gün artık dalları ve yaprakları sararmış domateslerden bir adet domates alınca şaşırmıştım.Senin domates aynı olayı yapmış ,kapanış hediyesi.Artık alıştın ,önümüzdeki sezon daha iyi verim alırsın.

Resulgur 18-09-2015 01:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1410735)
Sezon sonu indirim yapmış domates. Bende geçen gün artık dalları ve yaprakları sararmış domateslerden bir adet domates alınca şaşırmıştım.Senin domates aynı olayı yapmış ,kapanış hediyesi.Artık alıştın ,önümüzdeki sezon daha iyi verim alırsın.

Aynen hocam , sanırım tozlanma yapamadı balkonda bir tanesi tuttu diğerleri döküldü ama yinede sağ olsun bir tane domates verdi Allah bin bereket versin :D

YeniGine 18-09-2015 23:38

Sayın Resulgur çeri domateslerle birlikte fotoğraf da çok güzel.

Resulgur 19-09-2015 08:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1410913)
Sayın Resulgur çeri domateslerle birlikte fotoğraf da çok güzel.

Sn YeniGine Çok teşekkür ederim. Profesyonel makineyle çektim resimleri ondandır. [emoji4]

Resulgur 21-09-2015 14:46

Latin Çiçeği

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Latin çiçeğimin önceki ve sonraki hali bu şekilde ne yapmam gerekiyor ?? Sadece dalları kaldı , Kurtara bilir miyiz. :o

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025