![]() |
5 Eklenti(ler)
Son görüntüler...
Clematis jackmani saksıda keyifli. Eklenti 555550 Echeveria pulidonis ve yapraktan yavrusu. Ad konusunda yanlışım varsa düzeltilebilir. Eklenti 555551 Hosta hızla yapraklanıyor. Eklenti 555552 Sardunyalar atakta. Eklenti 555554 Eklenti 555553 |
Sevgili sdurul herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ayrıca yeni menekşeleri güle güle büyütün menekşe yaprağı için bir ara müsaitseniz kapınızı çalmak isterim:)
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan,
Neden olmasın, yol yorgunluğunu atıp, yeni yapraklar verdiklerinde kapımızı çalabilirsiniz. Öylesine güzeller ki, her biri tomurcuk dolu, önümüzdeki günlerde Afrika Menekşesi sayfalarında arz-ı endam ederler. Bu gece açanlardan bir kaçını ekledim.:) Bardak menekşem olmazsa kusur kalırdım.:rolleyes: Çiçekçide görünce hemen alıverdim. Bir tane daha vardı, değişik renk olduğunu bilsem onu da alırdım, tomurcukluydu. Ama benim bardağımda da çok tomurcuk var, iki de çiçek. Eklenti 556254 Eklenti 556255 Yeni kaktüsüm, Eklenti 556253 Çizgili telgraf açacak. Eklenti 556252 Benim için en önemlisi sakız sardunyamın tomurcukları açtı açacak. Aldığımdan beri ilk kez açıyor.:rolleyes: Eklenti 556251 |
Açan menekşeler harika görünüyor gerçekten tabi diğer bitkileriniz de ayrı bir güzel maşallahları var
Bu arada bahçedeki fıstık ağaçını da gördü fıstıklar görünmeye başlamışlar acaba yeni olan fıstıklardan daha taze iken reçel yapmayı düşündünüzmü ben olsam kesin denerdim:) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan, ben fıstık reçelini hiç duymamışım.:o
Sizden duyunca google'da şöyle bir araştırdım. Görsellerde şahane görüntüler ve değişik tarifler var. Bugün 1 kg. fıstık sipariş verdim bahçeye. Akşam üzeri gelir. Bildiğiniz ve denediğiniz tarif varsa burada paylaşabilir misiniz? Ben de yaptıktan sonra ilgili bölümde paylaşırım. Mesaj yazmışken terastan birkaç görüntü. Eklenti 557129 Yaşasam mı, yaşamasam mı derken yaşamı seçti.:) Sevgili dağçiği'ne sevgilerimle... Eklenti 557130 Sayın Zafer İnandıklı'nın gönderdiği atlaslardan biri, adını biliyordum, ilk eklediğim sayfaya bakmam lazım. Eklenti 557131 Eklenti 557133 Eklenti 557132 |
Ne yazıkki denediğim veya yaptığım hiçbir tarif yok ben sadece tadına bakmıştım çok hoşuma gitmişti sizde fıstık ağacını da görünce aklıma geldi. Umarım başarılı olursunuz:)
|
5 Eklenti(ler)
Başarılı olmayı ben de istiyorum ve şimdilik araştırma evresindeyim. Sipariş ettiğim Antep fıstıklarının akıbetini burada yazdım.:rolleyes:
Terastan bir kaç görüntü. Eklenti 557556 Eklenti 557557 En büyütemediklerimden tüylü telgraf. Burada arkadaşım köklü ve gayet canlı bir parça vermiş, diğer cılızların yanına dikmiştim. Bu sefer de kuşlar musallat olmuş, sökmüşler.:mad: Tabii yeniden diktim, çiçeğini merak ediyorum. Eklenti 557558 Çizgili telgraf önce tek açtı. Eklenti 557559 Sonra arttırdı. Aynı uçta çok sayıda tomurcuk oluşturuyormuş. Ben de yeni öğrendim.:rolleyes: Eklenti 557560 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 558561 Oya ağacımı, (çok büyük boş saksım yoktu) orta boy bir saksıya diktim. Acaba biraz daha derin mi dikilmeliydi:confused: Eklenti 558562 Sümbülteberlerden de ümidi kesmiştim, dün baktım uç vermişler. Son yağmurlar yaradı galiba. Eklenti 558563 Bir hafta olmadı, kesin gününü aklımda tutmamışım, bazı tohumlar ekmiştim. Çimlenmişler...:) Eklenti 558564 Biraz önce gördüğüm sarı güzellik. Sarıkız açmaya başlamış.:p Eklenti 558565 |
5 Eklenti(ler)
Amaryllis Bahçesi'nden aldığım amaryllis minerva çiçek sapı çıkarıyor. Buna çok sevindim, geçen sene aldığım ve kendimde olan amaryllis soğanlarımı çürütmüştüm. Çiçeğini dört gözle bekliyorum.
Eklenti 558575 Bardak menekşem. Eklenti 558576 Kolyoz. Eklenti 558577 Menekşelerim peşpeşe açmaya devam ediyor.:) Katmersiz, katmerli, değişik renkte tomurcuklar, her gün farklı renkler, sevinç kaynaklarım.:) Eklenti 558578 Eklenti 558579 |
5 Eklenti(ler)
Bu sefer tomurcuklar gerçek.:rolleyes:
Eklenti 558803 Fotoğrafı çektikten sonra masa tıklım tıklım doldu. Terasın camlı bölümünden. Perde tüm öğlenden sonra tüm gün gelen yakıcı güneşten korumak amaçlı.:rolleyes: Eklenti 558804 Yılbaşı çok yavaş gelişiyor. Eklenti 558805 Günü aydınlatanlardan. Picasso menekşe. Eklenti 558807 Veronika açmaya başladı. Eklenti 558806 |
5 Eklenti(ler)
Pencere önü.:rolleyes:
Eklenti 558812 Eklenti 558811 Eklenti 558813 Eklenti 558814 Bu çelik ama çiçeğini koparmaya kıyamadım. Biraz gül sardunyayı andırıyor.:) Eklenti 558815 |
Veronika ayrı bir güzellik katmış. Mavi çiçekleri çocukluğumdan beri severim. Gelişmekte olanlar sevindirici. Menekşeler, sardunyalar çiçeklenmiş. Her zaman ki gibi hepsi çok güzel ablacım. Sevgiler.
|
Sevgili aleydi, veronika bahçedeyken daha neşeliydi. Şimdi saksıya hapsolmak zorunda kaldı.:(
Malum geçenlerde ot biçme makinası bir güzel veronikayı da biçmişti. Şimdi yeni yeni kendine geliyor. Bu mesajın son iki fotoğrafında bahçedeki halini görebilirsin.:) Çok yıllık ve donlara dayanıklı oluşu artı özelliği.;) Teşekkürler... Sevgiler... |
Sevgili SDurul'um maşallah terasın harika olmuş. Telgrafın çiçeklerini ne kadar güzel fotoğraflamışsın, meğerse ne kadar güzel çiçekleri varmış. Beyaz sardunyana bayıldım tabi diğerlerinin de hakkını yememek lazım çok güzeller çok... Ellerine, gönlüne sağlık.
Benim opuntia bugün çiçeklenmiiişş çok şükür, nasıl mutlu oldum anlatamam, çok da güzel bir çiçeği varmış; beklediğime değdi... |
Muhtesem Picasso...
Allahım ben bu Picasso'ya bayıldım.. Yaprak rengi o kadar güzel ki, çiçek açmasa bile seyirlik..
Maşallah harikaymış.. Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine, teşekkürler. Opuntia için gözün aydın, darısı başıma. :) Pek yakında açar benimkiler de. Hava iyice ısındı, bitkiler kendilerine ancak geliyorlar.
Chamaecereus silvestrii çiçeğe davranıyor. Opuntiadan önce açacak. 10 Haziranda böyleymiş. Eklenti 559443 Bugün böyle. Eklenti 559444 Mammillaria gracilis yavruluyor galiba. Diken yapısı çok hoş, açmasa da olur.:) Eklenti 559445 Pamuklu sempervivum yine açacakmış.:rolleyes: Eklenti 559447 Adını yeni öğrendiğim güzelim, mammillaria matudea. Çiçekli hali epey uzun süreceğe benziyor, hep göreyim diye içeri aldım.:p Eklenti 559446 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 559449 Eklenti 559450 Eklenti 559451 Eklenti 559452 |
Hepsi çok güzel ama pisacco muhteşem:)
|
O masa üstündekiler yok mu, bayıldım! Ne güzel keyif kahvesi içilir o masanın başında...
|
Maşallah sayın SDurul,
Ben o kadar ülke, şehir, fidanlık, çiçek mağazası, pazar, çarşı arası seyyar satıcı, AVM vs gezdim şimdiye kadar yaprakları öyle beyazlı, alacalı tek bir menekşeye bile rastlamadım. Nereden edindiniz acaba? |
Sevgili Loveforlife'a katılıyorum. Masanın üstündeki tabloya bayıldım. Tablo diyorum özellikle, çok çok hoşuma gitti görüntüleri. Hele o sağ üst köşedeki süslü kız yok mu... Süper süper süper...Nazar boncuğu iliştirin derim Sdurul Ablacığım.
Ben Picasso falan anlamam, Picasso derken beyaz yapraklıları mı kastediyorsunuz acaba? |
Alıntı:
Hakikaten o süslü kız çok güzel, çok işveli. Bence bir kaç nazar boncuğunu hak ediyor. |
Müsadenizle Sdurul'un yerine ben cevap vereyim evet sevgili Sakdağ beyaz yapraklı menekşelere picasso deniyor bazıları çiçek açmasa bile harika görünüyor:)
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler arkadaşlar.:)
Alıntı:
Eklenti 560164 Sayın milla, menekşelerimin bana geliş hikâyesini bu ve bu mesajlarımda anlatmıştım.:) Sakdag'cım, sağolsun günebakan cevaplamış, bu picassoları ben de çok beğeniyordum. Sahip olabileceğim aklımın ucundan geçmezdi. Şimdi benden mutlusu yok.:)Yapraklar köklenmeye başladı. |
5 Eklenti(ler)
Şimdi açma zamanı.
Sırada ful yasemin var.:) İlk aldığım yıl çok yoğun açmıştı. Şimdi tek tük tomurcukları var. Budama hatası yapıyorum galiba.:rolleyes: Eklenti 560192 Bugün baktığımda giderek pembeye dönmüş, bu halini çok sevmiştim.:rolleyes: Eklenti 560193 Bu da bir başkası. Eklenti 560194 Chamaecereus silvestrii sevindirenlerden.:) Eklenti 560195 Eklenti 560196 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sardunyalar tohum yapıyor.
Eklenti 561580 Amaryllis minerva, dün. Eklenti 561577 Ve bugün. Ne zaman açacak ki? Eklenti 561578 Aynısafa, ekmemiştim ama onun tohumu bir şekilde gelmiş, süs yoncasının saksısında kendisine yer bulmuş. Eklenti 561579 Alıntı:
Eklenti 561576 |
5 Eklenti(ler)
Bu mesajda adını şebboy olarak öğrendiğim bitki giderek farklı bir bitki görünümünü aldı. Ezan çiçeği olabilir mi acaba? Bir ara tohumunu saksılardan birine atmıştım.:)
Eklenti 561583 Bu da üstten görünüşü. Eklenti 561584 Pamuklum yine açacakmış.:) Eklenti 561585 Menekşelerimden ikisi. Eklenti 561586 Eklenti 561587 |
Eviniz menekse tsrlasina dönmüş çok sevindim.Cicekli hsllerini çok merak ediyorum :)
|
4 Eklenti(ler)
Terastan bir köşe.
Eklenti 561590 Köşeden detaylar. Eklenti 561591 Eklenti 561592 Heuchera yine açacakmış.:) Eklenti 561593 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025