![]() |
5 Eklenti(ler)
Fotoğraf yüklenmiyordu, bakalım düzeldi mi? Düzelmiş, teşekkürler...
Alisyuma neden ballıca denildiğini anladım. Bal kokusu var gerçekten. Eklenti 567665 Eklenti 567664 Eklenti 567666 Eklenti 567667 Eklenti 567668 |
5 Eklenti(ler)
Alisyumların arasında kırmızı ipek.:)
Eklenti 568628 Alisyumlar tohum yapıyor.:) Eklenti 568627 Mavi yasemin çiçekte cömert. Dağınık bir görüntüsü var ama.:rolleyes: Eklenti 568630 Menekşeler çiçeğe devam.:cool: Eklenti 568629 Eklenti 568631 |
5 Eklenti(ler)
Tırtıl yok diye seviniyordum, gelmiş.:mad: Aynısafada yaprak kalmamış.:mad:
Eklenti 568992 Eklenti 568993 Ekinezyaya geçmiş, suç üstü yakalanıp beşinci kattan aşağı atıldı.:rolleyes: Eklenti 568994 Yakında şenlik var. Sedum autumn joy tomurcuklanmış.:) Eklenti 568995 Katmerli mor menekşe. Eklenti 568996 |
5 Eklenti(ler)
İki gündür susuz olmamasına rağmen yaprakları buruşan ve geceleri tekrar düzelen kolyozum.:)
Eklenti 569129 İçerde sıcaklık 32 derece. Eklenti 569130 Termometre ne kadar doğru gösteriyor bilmem ama dışarısı 39 derece.:dilli: Eklenti 569128 Bu sıcaklıktan memnun olanlar da var.:) Echinopsis oxygana tomurcuklanıyor.:cool: Bende ilk açacak, merakla bekliyorum.:rolleyes: Eklenti 569132 Eklenti 569134 |
5 Eklenti(ler)
Sıcaklardan mutlu olanların devamı, diğerlerini bekleyip göreceğiz.
Ful yasemin çok çiçeklendi, çiçeklerinden reçel yapmayı düşündüm ama ben yapana kadar çiçekler bitecek.:rolleyes: Eklenti 569136 Sümbülteberler, şimdilik tomurcuk yok. Sıcağı seviyormuş, hava böyle giderse belki çiçeklenir. Eklenti 569138 Bir sürü çelikten tek yaşatabildiğim meleklerin boruları, pek tadı tuzu yok. Ne istediğini çözemedim. Eklenti 569135 Geçen sene aldığım lisianthuslardan kalan tek bir tanesi tomurcuklanmış. Bakalım hangi rengi kalmış? Eklenti 569139 Sevgili loveforlife glayörün pembe açacak.:cool: Eklenti 569137 |
Menekşeler harika ablacım.Fırfırlı etek gibi görüntüleri. Ben küçükkende fırfırlı etekleri çok severdim:).Bendekilerde pembe ve mordan olsun, çok güzeller:).
Ful yasemin reçelini ilk defa duydum. Bu site ve sizler sayesinde neler öğreniyorum.Ben yasemin yetiştirmeyi kokusundan dolayı çok istedim. Kışın soğuklara dayanmaz diye düşünüp vazgeçmiştim. Kışları dışarda mı geçiyorlar.Sevgilerimle. |
1 Eklenti(ler)
Aleydi'cim, kız çocuklarının genel geçer hali. Şöyle bir dönersin, fırfırlı etekler de döner seninle ve kabarır. Dilerim istediğin renkler denk gelmiştir, o zaman henüz açmadıkları için renklerini bilemiyorum. Tuttular mı şimdi?
Ben de, Reçeli yapılan çiçekleri, malina sayesinde öğrenmiştim. Tabii Yaseminçiçeği reçelini de. Belki duymamışsındır, Acı Biber Reçeli bile var.:) Henüz yapamadım. Sıcaklardan insanın canı hiç bir şey yapmak istemiyor. Çiçekler de azaldı zaten.:rolleyes: Ful yasemini, kışın çatı arasında tutuyorum. Bu cins dona dayanıklı değil. Ama Eskişehir'de kışı rahat geçirebilecek pervane çiçekli yasemin düşünebilirsin. Daves garden: Dona dayanımı -12 gösteriyor fakat burada bu kış -23 lere kadar düştü ve pervane çiçeklim sağ. Sevgiyle... Bu arada glayörüm açtı.:rolleyes: Eklenti 569473 |
Sevgili arkadasim harikalar,cok guzeller hayran kaldim.Yakin olsam o çiçekler arasinda vakit gecirmek isterdim.Emeklerinize sağlık
|
Reçel yiyen biri de değilim. Yinede enteresan geldi. Acı biber mi:). Yok duymamıştım. Kavurucu sıcaklar, aynen benimde hiçbir şey yapasım yok. Kış hazırlıkları çok yoğun oluyor. salçalar ,soslar , reçel, turşu vb. Artık çoğunu yapmıyorum. Çok sevdiğim bir sos var. Yapmak istersen seninle paylaşırım tarifini ablacım.
Yasemini ben duvara sarsın istiyorum. O kadar çok çiçeğim oldu ki bu yıl . Hangi birini içeri alacağım. Artık soğuğa dayanıklı türlere bakıyorum. -10 lara dayanan çiçekler var, dediğin gibi burada-25 gördük. Gladyör ben hep beyaz kırmızı almışım. Kırmızılıları söküp koruyamadığım için yok oldular. Bu yıl hep beyazlar açtı. Onlarda galiba sıcaktan, pek keyifli değiller. Sen öyle güzel fotoğraflıyorsun ki ablacım. Renkler harika görünüyor. Bundan sonra gladyör aldığımda renkli alırım kesin:). Sevgilerimle. |
Çok teşekkür ederim, Sevgili sonkez. Keşke yakın olsaydık. Terasta bitkilerle ilgili sohbet güzel olurdu.:) Kargoya gerek kalmadan bitki paylaşımı da yapardık.
Dün bizler gibi çiçeksever olan arkadaşımdaydım. Balkonunda güzel çiçeklerinin arasında çay keyfi yaptık. Sohbet konusu bitkilerdi. Yine elim kolum dolu geldim eve. Artık pembe açan kaynana topuzum da oldu. (Bendeki beyaz açacak.) Hem de irili ufaklı, yavrulu falan. Onlarla aranjmanlar yaptım, gelişimleri güzel olursa paylaşırım.:rolleyes: Verdiğim linklere bakabildin mi, Sevgili aleydi? Acı biber reçelinin ve reçeli yapılan çiçeklerin tarifleri mevcut.:) Ben yine pervane çiçekli yasemini öneriyorum, hem çok güzel ve kokulu hem de soğuğa dayanıklı. Ankara'lı üyelerden yetiştiren varsa araştırabilirsin. Ankara ve Eskişehir iklimleri çok yakın biliyorsun.:) Sos tarifini verebilirsen sevinirim. Mutfak bölümünde verir isen burayı takip etmeyenler de yararlanabilir.:) Sevgilerimle... |
5 Eklenti(ler)
Terastan görüntüler.
Ektiğim zamanlarda hiç çimlendiremediğim ezan çiçeği bu bahar bir saksıda kendiliğinden büyüdü. Önceki ekilenlerden biriydi sanırım. Şimdi uzadıkça uzadı, dallandı, budaklandı. Hiç açma belirtisi yok. Eklenti 571128 Eklenti 571129 Telgraflar hallerinden memnun. Eklenti 571132 Pis kokulu yeşil böcek nimf hali. Eklenti 571131 Dahlialarla başım hoş değil, diktiğim bir sürü yumrudan sadece bu beyaz yeşerdi ve açtı. Eklenti 571130 |
5 Eklenti(ler)
Ben yokken açmaz inşallah.
Eklenti 571140 Zıpçıktıların yanında yaşama tutunan kırmızı ipeğim. Eklenti 571139 Menekşelerimden açanlar. Eklenti 571136 Eklenti 571137 Eklenti 571138 |
4 Eklenti(ler)
Birkaç saksımda çıkan Asya gün çiçeği (commelina communis) sarıkızın altı deliksiz kabında çok mutlu. Çok sulanmaktan asla rahatsız değil. Orada bir de akşam sefası büyüyor.
Eklenti 571141 Geçen sene aldığım lisianthuslardan yaşatabildiğim tek bitki açtı. Tomurcuğundan beyaz açacak demiştim. Eklenti 571143 Böyle açtı. Bu geçen sene açmamıştı. Eklenti 571144 Glayörler de saksıda mutlu değil. Seneye bahçeye gidecekler. Eklenti 571142 |
Ablacım senin bu böcekleri fotoğraflamana bayılıyorum:). fotoğrafların hepsi çok güzel de, ben ya unutuyorum onları, geçen gün bir kelebeğin peşinden baya koştum.Ucundan yakalayabildim:).
Bu arada asıl konumuza gelelim, yolculuk nereye:). Bu sefer kaçamazsın elimden:) |
Sevgili SDurul, menekşelerinize bayıldım bu ne güzelliktir maşallah.. Terasınız her zaman ki gibi çok güzel bitkileriniz çok sağlıklı görünüyor ellerinize sağlık.
|
Sayın SDurul bu kadar çiçeği bir arada görmemiştim çok güzeller maşallah çok emek harcamışsınız elinize sağlık . Günlük ne kadar zamanınızı bunların bakımına harcıyorsunuz. Bu çiçekler için gübre kullanıyormusunuz acaba.
|
5 Eklenti(ler)
Sayın asiltürk, sorunuzu alıntıda cevaplamıştım.
Alıntı:
aleydi'cim, geç cevap için özür dilerim. Yolculuk Bursa'yaydı, Eskişehir'e de gittim fakat bir iki gün kalabildim. İnşallah bir daha ki gelişimde görüşmek nasip olur.:) Bursa da sevgili loveforlife ile buluştuk. Kısa olsa da gülen yüzlerle ayrıldık.:) Ben yokken açmaz dediğim kaynana topuzu açmış, geçmiş. Diğer tomurcukları kaçırmam umarım.:rolleyes: Eklenti 572031 Gelir gelmez biberlerle boğuşma başladı. Bir kova emcelli ve tatlı biberler kurutmak üzere ipe dizilip, korkuluklara asıldı.:rolleyes: Eklenti 572035 Saksıda kendiliğinden çimlenen datura açtı. Gece çekimi. Eklenti 572032 Hosta da açacak.:) Eklenti 572033 Eklenti 572034 |
Üzüldüm iki günde olsa görüşebilirdik ablacım. Forma girmesen de, arardım, benim içinde sıkışık bir döneme rastladı. ( tatil dönemi). Bahçenin de en güzel zamanıydı:(.
Fide halinde üç tane hosta almıştım.Benim hostalar hiç büyümediler, yine de çiçek açtılar. Çiçeksiz hallerini de seviyorum. Soğuğa dayanıklı olmaları da güzel. Sevgilerimle. |
Sevgili SDurul sizin o güzel hostanızın tomurcuk çıkardığını görünce sizin adınıza sevindim, kendi adıma ise üzülmüştüm neden benim hostam açmıyor diye, ikinci senesinde olmasına rağmen henüz çiçeğini göremedim derkennn bu gün bir baktım kiii bir tane çiçek sapı uzatmış nasıl sevindim, ilk defa rengini görmek nasip olacak inşallah.
|
Alıntı:
Ezan çiçeği ilk yıl çimlenip biraz büyüyüp ikinci yıl çiçek açarak ölüyor. İki yıllık bir bitki. İkinci yıl sizdeki gibi yükselmeye başlayınca çiçek açıyor. Muhtemelen sizde de çiçek açmaya başlamıştır. Güneşli yerde suyunu da toprağı kuruduğu zaman eksik etmezseniz her akşam ezanında açıp öğleye kadar çiçekli kalıyor. Her akşam birden fazla çiçek açtığı, çiçekleri de iri olduğu için güzel bir görüntü oluyor. |
4 Eklenti(ler)
Sayın Muda, 3-4 günlük yokluğumda ezan çiçeği alt yaprakların hepsini dökmüş. Sanırım susuzluktan. Tepelerde tomurcuk oluşmuş fakat tomurcuklar dökülüyor.:(
Eklenti 572513 Zıpçıktı saksısında kendiliğinden çimlenip büyüyen kırmızı ipek.:) Eklenti 572514 Bu da sümbülteber saksısında çimlenmiş. Ne olduğunu bilemedim.:confused: Eklenti 572515 Aleydi'cim, senin hostalar bendeki gibi mi? Çok çeşitleri var, bunu bana dünürüm vermişti. Diktiğim ilk yıl açtı, 3-4 senedir açmıyordu. Bu sene bahçeden söküp saksıya aldım, açıkçası açmasını beklemiyordum. Bahçeden söküp saksıladıklarımdan en mutlusu hosta oldu.:) Sevgili akcabardak, sizin de gözünüz aydın. Çok ta güzel kokuyor.:) Eklenti 572516 |
Teşekkür ederim sevgili SDurul, çiçeği çok güzelmiş umarım benim kisi de bu türdendir :)
|
Sevgili Sdurul; Hostanız eskiden beri bahçelerde bulunan türden. Annemin de var bu türden, benim için nostalji kokulu eski değerli çiçeklerden. Akşamları birer-ikişer çiçekleri sırayla açıp, sabaha kadar misler gibi kokuyorlar. Sabah olunca ne kendisi ne kokusu kalıyor. Bu sebeple annem akşamdan açmış olanları koparıp bardağa, oturduğu odaya alıyor. 1 hafta kadar geceleri ev Hosta kokuyor;)
Sevgiler... |
Alıntı:
Biraz gübre veya gübreli su verirseniz susuz da kalmayınca yeniden büyümeye başlar. Çiçeklerini görürsünüz. Bitki uzamaya başlayınca çiçeklerini de açmaya başlıyorlar. Benim geçtiğimiz yıl düşen tohumlardan çıkan bir tane bu yıl çiçek açıyor. Her gittiğim zaman suluyorum. Gelecek yıl için de iki tane büyüyor. Yeni yere tohum ekmeyi unutunca olanlarla idare ediyoruz. Geçtiğimiz yıldan ve bu yıl olacak tohumlardan isterseniz gönderebilirim. Sitede yapılan yalıtım nedeni ile pembe ezan çiçekleri malesef tohum veremeden ezildiler. Birkaç tane belki tutar umudu ile yerime götürmüştüm. Beyazımsı çiçekli tutan var. En azından onlardan tohum almayı düşünüyorum. Hostalar eskiden beri komşumuzda varlar. Çok güzel görüntü veriyorlar. Uyku çiçeklerinin arkasında bulunuyorlar. Gerçek halleri çok daha güzel. Yeni çiçek açıyorlar. Unutmaz isem fotoğraflarını çekerim. http://www.agaclar.net/forum/1354561-post486.htm Bende iki renkli olandan bulmuştum. Ancak çok büyümedi. Biraz gölge ve daha fazla su gören bir yere dikmem gerekiyor. |
Ablacım lap topumda sorun var. Telefonla da foruma bağlanmak sıkıntılı oluyor. Türlerine bakamadım. Farklı benimkiler, iki tanesi yeşil beyaz, diğeri mavimsi yeşil tonunda. İnternetten sevgili Sudenur'un önerisiyle almıştım. (Ankara ikliminde kışı dışarda geçiriyor ,kanpanyası var sende al istersen)diye önermişti sağolsun. Fide olarak aldım. Enteresan tarafı çok az büyüdüler, buna rağmen çiçek açtılar:). Yeşil yapraklı bitkiler genelde hızlı gelişiyorlar. Sukulentler bile çok hızlı büyürken, bunların yavaş büyümelerine bir anlam veremediğim için sordum. Türlere göre de farklılık gösterip göstermediklerini bilmiyorum.Belki de cosmoslar çok yayıldıkları için büyüyemediler. Fotoğraf yükleyemediğim için, çiçeğini gösteremiyorum şimdilik. Çiçekleri de farklıydı benimkinin, hafif pembemsi tonda. Sevgilerimle.
|
Foruma uğramamanın olumlu tarafı galiba;Ziyaret ettiğim (Ben öyle hissediyorum:).) bahçe ve ya balkon gezerken,sanki sahibiyle oradaymış gibi hissetmeye başlıyorum, sanki seninle dolaştık terası SDurul ablacığım. 7.sayfadan beri uğramamışım ve terası cennete çevirmişsin yeni türler de eklenmiş, menekşeler hepsi muhteşem. Pamuklu sempervivum zaten favorim, maşallah diyorum. Herşey çok güzel gıpta ettim, Bursa buluşmasını da kıskanmadım dersem yalan olur :(.Sevgi ve selamlar:).
|
5 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Hava hâlâ çok sıcak, çoğu bitki kavrulmuş durumda. Tutturmayı başardığım tek melek borazanı, beyaz maviş, sarıkız, kayıplarım arasında. Mavi maviş tek kökle direniyor. Sukulentler buruştular kaldılar, susuzluktan mı, kökleri mi çürüdü karar veremiyorum. Yani haberler iç açıcı değil.:( Sayın Muda'nın yazdığı gibi, ezan çiçeği büyümeye ve tomurcuk vermeye başladı. Eklenti 573666 Hosta çiçeklerini tek tek açmaya devam ediyor. Yaprakları kötü oldu. Eklenti 573667 Teras daha çok kışa hazırlık merkezi haline geldi. Bir köşesinde de ceviz kurutma kasaları yığılı. Eklenti 573668 Bunun yanında kaynana topuzunun çiçeğini nihayet görebildim.:) Önce tomurcuk. Eklenti 573669 Heyecanlı bekleyiş. Gece açtı, 24 saat açık kaldı, koku alamadım. Eklenti 573670 |
2 Eklenti(ler)
Tomurcuklarının aldığı durumdan dün ezan çiçeğinin açacağını anlamıştım. Nedense aklımda akşam ezanında açacağı yer etmiş. Akşam ezanı sırasında fotoğraf makinası ile terasta bekledim. Açmadı bizim ezan çiçeği. Hım yarın akşam açacak sanırım, diye içeri girdim.
Gece giriyorum, çıkıyorum açan eden yok. 02:00 gibi hava almaya çıkmıştım. Karanlıkta çiçeğin üzerinde bir ağarmışlık fark ettim. Işığı açmamla hayretler içinde kaldım. Bizim ezan çiçeği gece yarısı açmış. Diğer tomurcukları yine akşam ezanı sırasında takip edeceğim. Eklenti 573927 Eklenti 573928 |
Çok ilginç, ezan çiçeğinin bu durumuna ben de şaşırdım :)
|
Alıntı:
Benim gözlemlediğim sizdeki çiçeğin renkleri biraz bana canlı gibi geldi. Bende olanlar daha soluk renkteler. Belki başka bir varyasyon olabilir. Oenothera fruticosa ilk ihtimal. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025