![]() |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Zehra Evin, çok teşekkür ederim.
Roa natura, yeni üye olduğum zamanlarda forumda bir arkadaş tarafından isteyenlere gönderilmişti. O zaman edinmiştim. Ben ürün hakkında aşağıda kopyaladığım bilgiyi, buradan aldım. Zararlılara etkisinin yanı sıra bitki gelişimi üzerinde olumlu etkisini gözlemledim. İlk bana ulaştığında belirli miktardaki suya enjektörle ölçerek veriyor, blendırla iyice karışmasını sağlıyordum. Şimdi oranlarını unuttuğum için, beş litrelik su kabına bir kaç damla ilave ederek bidonu iyice çalkalıyorum. Bitkilerin üzerine bu karışımı spreyliyorum. Sevgiyle... -alıntı- İçeriğinde bulunan kitinaz enzimi sayesinde, bitkinin gelişimini engelleyen veya verim kaybına yol açan zararlı böcekler ve fungal (mantari) hastalıkların baskılanmasını ve bitkinin bunlara karşı dayanıklılığının artmasını sağlar. Alisyum saksısında çimlenmeler olmuş. Dona dayanırlar mı acaba? Eklenti 584815 Sedum rubrotinctum geçen kışı -21 leri görerek geçirmişti. Görüldüğü gibi sağ ve sağlıklı. Eklenti 584817 Aldığım diğer bitkilerle birlikte, sayın alys'in hediye olarak gönderdiği yaz frezyalarını bir türlü yeşertememiştim. Bütün yaz zıpçıktılarla birlikte bol bol sulandılar, çürümemişler. Dört soğanın dördü de sürmüş, sevindim. Eklenti 584816 YeniGine'cim, teşekkürler. Bu menekşe sana gelsin. Sevgiyle... Eklenti 584818 |
Sevgili SDurul çiçeklerinizin hepsi harika ama en son paylastiginiz ve cimcimli olana bayildim,Bol yavrulasinlarda takas yapalim ?
|
Sedum rubrotinctum'unuz çok harika sayın:sdurul :D Çok bayıldım :D
|
5 Eklenti(ler)
Sedum rubrotinctum havalar soğudukça daha da güzelleşecek, kırmızı bir hâl alacak, Sayın Galip Kuzucu.
Sevgili sonkez, menekşeler çıldırdı. Olabilir. Bunu mu demiştiniz? Eklenti 585314 Eklenti 585315 Eklenti 585316 Eklenti 585317 Güzel kızım bir fotoğrafı daha hak etti.:rolleyes: Eklenti 585318 |
5 Eklenti(ler)
Biraz daha,
Eklenti 585328 Eklenti 585324 Uzun yapraklı menekşenin çiçeğini çok merak ediyordum, tomurcuklanmış. Eklenti 585326 Eklenti 585327 Eklenti 585325 |
5 Eklenti(ler)
Bugün çok güzel bir kargo aldığımı burada yazmıştım. Dışarı çıkmam gerekiyordu, nasıl bir açgözlülükse bunları da aldım.
Eklenti 585339 Eklenti 585334 Satıcı birine meyveli gözyaşı dedi. Biraz araştırınca nertera olduğunu öğrendim. Zor bir bitkiymiş, nasılsa ölecekmiş, aldığınıza pişman mı oldunuz derseniz, yine de olmadım. Yaşadığı yere kadar. Nertera granadensis. Forumda yaşatabilen olmamış, bende yaşarsa mucize olur. Diğerine yosun çiçeği dendi. Eğer bitkim bu bitkiyse, adı selaginella kraussina. Google'a yosun çiçeği yazınca en benzer bu bitki çıkıyor. Bu da zor bir bitkiymiş. Neyse alındılar artık. Eklenti 585335 Menekşeler bıktırmadıysa biraz daha menekşe. Gerçekten çıldırdılar. Eklenti 585337 Eklenti 585336 |
Hepsi harika sevgili arkadaşım...Muhtesemler...Özel ve güzeller...Coguda pek görmediğim ama sizde gorunce mutlu olduğum guzellikteler...
|
Alıntı:
Menekşelerin ilk fotoğrafındaki güzellikten bahsediyorum, daha önce hiç böyle bir menekşe görmemiştim bayıldım... Ellerinize sağlık sevgili SDurul, size ''menekşelerin annesi'' ünvanını uygun buldum, her ne yaptıysanız çok memnun kaldıkları belli ;) Düzeltme: Ama benim dediğim menekşenin fotoğrafı gitmiş :( |
Hepsi birbirinden harika sayın:sdurul :)
|
3 Eklenti(ler)
Tüylü telgraf saksıda büzülüp duruyordu, suya aldım, iyice köklensin öyle dikeceğim.
Eklenti 585346 Alıntı:
Önceki mesajda bir fotoğrafı yüklemediğimi görünce pembeyi silmiştim. Yeniden yükledim.:)Peşin teşekkürler... Eklenti 585347 Bu da fırfırlı. Eklenti 585348 |
Sadece fitilli sulama olamaz gibi geliyor bana ama neyse :rolleyes: hepsi muhteşem ama bu pembe güzele (nazar etmemek için dua ederek) dönüp dönüp bakıyorum, gözlerimi alamadım, çok çok maşallah...
|
2 Eklenti(ler)
Elbette sadece fitilli sulama değil. Ben önceliğimi yaşatmaktan yana kullanınca sadece fitilli sulamadan bahsediyorum. Önceden çok menekşem vardı, hepsini kök çürümesinden kaybettim.
Menekşeler tül arkasından güneş alıyorlar, bir de her iki sulamada bir besin veriyorum. Alıntı:
Eklenti 585359 Eklenti 585360 |
Renk uyumları çok harika sayın:sdurul :)
|
:( Ahhh ah yerim, yurdum olsa bu güzellerden ben de edinsem, fitilli sulama bile yapsam. Kötü mü olurdu?..
Hepsi ayrı ayrı birbirlerinden güzeller sevgili SDurul'um. Yeni aldığın zor bitkilerin de çok güzeller, rastgelsin inşallah, merakla takip edeceğim. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili Benol Hazaroğlu Kafkas gülü göndereceğini söylediğinde havalar çok sıcaktı. Bu yüzden serin havaları bekledik, çünkü sıcaklara dayanıksız bir bitki. Göndereli iki gün oluyor, geleceği saati iple çektim, heyecanla bekledim. Paketi açarken görmek için sabırsızlanıyordum ama fotoğraf çekmekten de geri kalmadım.:rolleyes: Eklenti 586227 Bir poşet dolusu galla, kızılay çiçeği, atlaslar vee Kafkas gülü. Hepsi için çok teşekkür ederim, sevgili Benol Hazaroğlu. Gözüm gibi bakacağım. Eklenti 586228 Eklenti 586226 Eklenti 586229 Bu tomurcuk mu? Sevincim katlanıyor.:p Eklenti 586230 Sevinçten aklım da uçmuş, bu mesajı A_NOMAD'ın sayfasına yüklemişim. Düzelttim.:rolleyes: |
Gözünüz aydın sevgili SDurul, kargonuzu aşama aşama açışınıza aynı heyecanla eşlik ettim desem yeridir :rolleyes:
Ta uzak yollardan kucak kucak mutluluk gelmiş, hepsi de sapasağlam maşallah... Mesajınızı görünce hızlıca kafkas gülü görsellerine baktım, o oluşum hiç yaprağa benzemiyor bence, inşallah tomurcuktur ;) Güle güle büyütün dünya güzellerinizi ;) |
Güle güle iyi günlerde büyütmeniz dileğimle sevgili SDurul, bu paketler hepimizin başını döndürüyor maalesef ama o duygular bambaşka bir duygu olsun okadarcık. Sevgiler
|
Saglicakla buyusunler cicekleriyle de hepimizi buyulesinler sevgili SDurul. Senin guzel enerjinle yeni gelenlerin de coşup cildiracagina eminim sevgiler.
O enerji uzaklara gonderdiklerine de gelsin, gonlunun guzelligi icin tekrar coooook tesekkur ederim. |
Bol bol çiçeklensin. Seni daha çok mutlu etsin arkadaşım.
|
Eşim Kafkaslı ablacım. Soruyorum sen kafkas gülü nedir biliyor musun diye? Güldü, (nasıl bir şeymiş , kesin güzeldir diye ekledi):). Sizlerin sayesinde yeni güzellikleri görüyoruz.
Menekşeler için nasıl bir besin kullandığını öğrenmek istedim:). Ben de geçen yıl 15 günde bir sıvı gübre kullanıyordum, bitti. Gerçekten çok faydalı. Sürekli çiçek açıyorlardı. Bu yıl aynısını bulamadım. Biraz nazlılar. İçeriğinin oranlarını verebilirsen bakabilirim ablacım. İnanılmaz güzel fırfırlılar. Zevkle izliyoruz görüntüleri, sevgilerimle. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili aleydi, ben de baba tarafından Kafkas kökenliyim (Abhaz). Bunu duyduğuma sevindim. Biraz derine inince akraba falan da çıkarız belki.
Menekşelere, yaz boyunca orkide besini ve A101'den aldığım npk 20-20-20 den dönüşümlü kullandım. Bir buçuk litre suya bir kapak ekliyorum, iyi geldi sanırım. İstersen markasını yazabilirim, hem de ucuz, 3.5 liraya almıştım. Tekrar almaya gittiğimde kalmamıştı ama. Sevinçler ve üzüntüler bitkilere endeksli. Unlu bit yine gelmiş. Hem bir sukulentimde hem de hoya pubycalixte gördüm. Çok canım sıkıldı, menekşelere gelirse halim harap. Eklenti 586488 Garibim soğuktan tam açamıyor.Kapalı balkona taşımalı. Eklenti 586489 Ama çok yavrulamış, bir annede sekiz yavru var. Eklenti 586487 Horozibiğini burada yaz sonunda bir arkadaşım fide olarak vermişti. Saksıda da güzel açtılar. Eklenti 586485 Sevincime ortak olan, Sevgili A_NOMAD, akçabardak, samur, Benol Hazaroğlu, aleydi hepinize çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle... Bu menekşe sizler için.:) Eklenti 586486 |
Şahane muhtesemmmm
GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Harika biz de teşekkür ederiz bu güzellik için ablacım.
Kafkaslılar dış kapının mandalını bile akraba sayarlar:D. O yüzden muhtemeldir. Bulurum sanırım, kaldıysa tabi, bulamazsam sorarım yine. . Sevgilerimle. |
Sn. SDurul, benim 2 menekşemde de unlu bit görmüştüm. Ziraatçı arkadaş KORBAN 4 isimli bir ilaç verdi. Bu gün onu kullandım. Tüm menekşelerime uyguladım (Korkumdan). 15 günde bir kullan demişti. Bakalım ne olacak? Gelişmelere göre size bilgi aktarabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın cengizildas, unlu bit bu sene her zamankinden çok görüldü. Ben zehir içeren ilaçlardan ziyade doğal yollarla savaşmaya çalışıyorum. Dün akşam menekşeleri neemazalladım. Sukulentlere de roa natura uyguladım yine. Olmazsa sizin sonuçlara göre korbanı denerim. Saygılar...
Sevgili samur, Sevgili aleydi teşekkürler.Sevgiler... Deniz, göl, orman manzaramız yok ama gün batımımız şahane. Dün çektim.:) Eklenti 586569 |
Sn Sdurul, sayfalarınızı gezer dolaşırım, sessizce beğenirim... "Aynı yaşlarda olabilirmiyiz, tanıyormuyum" diye düşündüğüm olmuştur. Daha sonra fotoğrafınızı gördüm, benden küçüksünüz. Benimde bir yarım çerkes, annem Bjedugh. Paylaşmayı sevmeniz, forumdakilere yardımlarınız birazda kafkas köklerinizden geliyor herhalde. Sevgiler..
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Sabihas, sayfama hoş gelmişsiniz, memnun oldum, her zaman beklerim.:)
Ayrıca beğeniniz ve hakkımdaki güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle... Sizin için.:) Eklenti 586682 |
Sayın:SDurul'un her zamanki gibi harika menekşeleri, hepsinin maşallahı var :D
|
Sn. SDurul, kohleria için komşu çatlatan deniyormuş. Ama sizin menekşeleriniz tam komşu çatlatan. Bunlardan yavru alın ne olur. Belki birilerine lazım olur (örneğin bana), kimbilir.
|
5 Eklenti(ler)
Sayın cengizildaş, keşke çoğaltma imkanım olsaydı, isteyen herkese gönderirdim.
Şu anda küçük küçük öyle çok kap var ki, dört pencere önü böyle dolu. Evde her an bir sinir patlaması yaşanabilir.:rolleyes: Eklenti 586880 Ama menekşeler öylesine güzel ki her türlü dışlamaya katlanmaya değer.:) Eklenti 586881 Eklenti 586882 Eklenti 586883 Eklenti 586884 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025