![]() |
1 Eklenti(ler)
Bizde de evdekilere pek ses çıkmaz oldu ama her an bir öfke patlaması yaşanabilir. Çünkü abartıyorum, bitkiler konusunda gözüm doymak bilmiyor.:rolleyes:
Yine siparişlerim var, achimenes(10 rizom), amaryllis minerva ve yanında yaz frezyaları hediye bitkilerim, ayrıca canım arkadaşımdan yeni çelikler. Haydi hayırlısı Sûz-i Dilârâ'cım. Heucheranın zarif çiçeği senin için gelsin.:) Sevgiler... Eklenti 550378 |
Gerçekten zarif bir çiçek. Abartıyoruz ,farkındayız ama kendimizi tutamıyoruz. Ne yapalım. yapacak başka bir şey yok ,bizi çekecekler.
|
Şebboyları şaşırtma yapacağımız zaman ben toprağıyla birlikte alıyorum. Almadan önce hafif su verip ,aldıktan sonra tekrar su veriyorum. Bende hiç kayıp olmadı şimdiye kadar.
|
Sdurul ablacığım sende başlamışsın hummalı çalışmalara, kolaylıklar diliyorum. Bu arada suz-i Dilara ne güzel özetlemiş durumu :). Selam ve sevgiler.
|
Ablacım aklım çelindi şimdi, kaç gündür düşünüyorum achimenesleri nereden sipariş ettin? :)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Gelelim ganimetlerime.:) Hepsini özenle diktim. Soğanlılara fungusit uyguladım. Eklenti 550863 Eklenti 550864 Eklenti 550865 Eklenti 550866 Eklenti 550867 Bu güzel bitkiler için sayın alys'e ve kendi bitkilerinden ve hatta npk 20 20 20 ve perlit ekleyerek hepsini bana ulaştıran sevgili loveforlife'a çok çok teşekkür ederim. |
4 Eklenti(ler)
Kırlangıçlar terasa benden yanaşamayınca pencere köşelerine yuva yapmaya başladılar. Yuva boşken yakın çektim.
Eklenti 550870 Kuş yuvaya gelince yakın çekemedim, hemen kaçıyor. Yumurtlayınca çekebilecek miyim bakalım? Eklenti 550871 Bahçeden kurtardıklarım, karışık dikildi. Saksının ortasında clematis jackmani var, piilu uyanmadı henüz, umarım kaybetmemişimdir. Eklenti 550872 Nakkaş sarmaşığı her saksıda çıkmış bu bahar. Bir de çiçek açmış minicik boyuyla. Eklenti 550873 |
Alıntı:
Rica ederim. Sen mutlu oldun ya, bana bu yeter. Beni dostlarımın mutluluğu daha da keyiflendiriyor. Hepsi senin yüzünü daima güldürür umarım. Bizimle çiçeklenmiş, coşmuş hallerini paylaşacağın günleri şimdiden merakla bekliyorum. Sevgilerimle... |
5 Eklenti(ler)
Bugün içerdeki bazı bitkileri dışarı çıkardım, yapraklarını yıkadım, terasa yerleştiler. Bu arada yerlerin kurumasını beklerken bir kaç fotoğraf çekme fırsatım oldu.:)
Eklenti 553063 Eklenti 553064 Eklenti 553062 Yeni alındı, bu sefer yaşatabilecek miyim bakalım? Eklenti 553065 Eklenti 553066 |
5 Eklenti(ler)
Graptosedum ve graptopetalumlar.
Eklenti 553067 Eklenti 553068 Pembe yapraklı graptopetalumun çiçeği, jineop'tan. Eklenti 553069 Silvestri bu sene bol açacağa benziyor. Eklenti 553070 Önce çelik aldığım dalı tomurcuklanmış. Eklenti 553071 |
5 Eklenti(ler)
Sempervivum bu gidişle saksıyı dolduracak.:)
Eklenti 553076 Berçin'e sevgilerimle. Kalanchoe tomentosa ve Senecio serpens. Eklenti 553077 Eklenti 553075 Kışın iç mekanda bütün yapraklarını döken yeşim ağacı yeniden yapraklanıyor. Eklenti 553073 Eklenti 553074 |
5 Eklenti(ler)
Opuntia vulgaris tomurcuk mu yapmış, sürgün mü anlayamadım. Çok sayıda bu oluşumdan var.
Eklenti 553082 Sarıkız, eski mikser rende kabında yerini aldı. Eklenti 553079 Mammillaria bombycina ilk aldığım yıl açmıştı. Kışı soğukta geçirmek yaramış. Bol tomurcuklu. Eklenti 553080 Eklenti 553081 Bahçeden kurtarılan haseki küpesi terasta. Eklenti 553078 |
Sevgili SDurul, opuntia daha önce çiçek açmış mıydı? Geçenlerde sevgili Milla da sormuştu çiçek mi açıyor diye, ben de çiçek değil demiş idim aynı durum benim opuntiada da mevcut idi, fakat bugün dikkatimi çekti sanki üzerimizde tomurcuk var gibi... Onun için fazlaca heyecanlıyım, gerçekten çiçek mi açacak?.. İnşallah tomurcuktur. Yani anlayabilmek için biraz daha büyümesini beklemek lazım...
:D Yazdığımdan bir şey anlamaz iseeen sor sevgili SDurul, (Dedim ya heyecanlıyım diye. ) |
Sevgili SDurul terasın maşallahı var ellerinize sağlık bu opuntialar bu sene ya hepimizi kandırıyor ya da çiçeklenecek bende Yeniginenin bitkisini görünce çok heyecanlanma tomurcuk olmaya bilir demiştim ben çok kanmıştım çünkü ama sonra benimkinde de böyle oluşumlar gördüm hemde birkaç tane bakalım heyecanlandığımıza değecek mi:)
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 553127 Eklenti 553128 Eklenti 553129 |
kesinlikle çiçek tomurcuğu bende de var maşallah
|
Harika bahçe cennete dönmüş...
|
5 Eklenti(ler)
Cumartesi günü aileye katılan yumrulu begonya olacak sanırım. Çiçeğinden çok yapraklarını sevdim. Fotoğraftakinden daha koyu, gerçek rengini yansıtamamışım.:rolleyes:
Eklenti 553870 Eklenti 553871 Ne güzel mevsim şu bahar. Tohumlar nazlanıyor fakat her saksıda bir şeyler çimleniyor. Belki ottur, gelişimini takipteyim.:rolleyes: Eklenti 553872 Kaktüsüm açmaya başladı.:) (Mammillaria bombycina) Eklenti 553874 Eklenti 553873 |
Bende tohumdan Mammillaria ekmiştim. Şimdi ufacık bir şey. Bakalım nasıl gelişecek. İlk defa gördüm çiçeğini güzelmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benim tomurcuklar sürgünmüş meğer, sendekilerden ziyade ana bitkiye benzemeye başladılar giderek.:rolleyes: Ayrıca Chamaecereus silvestriide de aynı durum söz konusu. Sevgili YeniGine'ye duyurulur. O kadar da istemiştik hep birlikte.:) Eklenti 554307 |
Sukulentler ister açsın isterse açmasın her halleri de güzel. İnşallah çiçeğini de görür iki kat güzellik görürsünüz.
|
Maşallah çiçekleriniz çok güzelmiş .
|
Sevgili Durul. benim kaynana dillerindede sürgün şeklinde oluşumlar vardı.
sonrasında sürgünlerin uçlarından tomurcuk verdiler yarın fırsatım olursa resmini paylaşırım. |
Sevgili SDurul hep çiçeklensin istiyoruz ya, sürgün dediklerine ben hâlâ soldakini iyice incelemeye çalışıyorum acaba tomurcuk olabilir mi diye... İnşallah çiçeğini görebilmek nasip olsun.
Ben hergün dışarı çıkınca beni bir gör, hemen önce aklımda olanlara koşturuyorum şimdi en başta opuntianın tomurcukları var. Ve hâlâ tomurcuktalar uzun sürdü tomurcuklu halleri, inşallah çiçeğini görebilirim çünkü korkuyorum ya alıp götürürlerse, etrafta kedicikler, köpecikler dolanıp duruyor ya koparsa vs. vs. işte. Bakalım herşey nasip, kısmet. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim arkadaşlar. Biz üzerilerine düştükçe nazlanıyor bizimkiler.:rolleyes:
Bekleriz ne yapalım. Ama bazen de beklemediğimiz halde ansızın böyle bir görüntü karşısında sevinçten havalara uçabiliyorsunuz. Geçen sene almıştım, üzerindeki yapay çiçekleri çıkardığım yerden itibaren forum bozukluğu oldu. Sanırım bir mammillaria, alt türünü bilmiyorum. Yakında taç takacak.:) Eklenti 554491 Bu da üzerinden hatırlamadığım bir yere çelik gönderdiğim mammillaria gracilis çok sayıda yavru yapmış. iyi ki çelik almışım.:) Eklenti 554492 Sayfanın ilk mesajındaki begonyanın ikinci çiçeği yalın kat açtı. Yoksa bu gelin damat çiçeği mi? Eklenti 554490 |
Eveeet :)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntıladığım mesajdan yaklaşık bir buçuk ay sonra sevgili Aslı'dan bir mesaj daha aldım. Kısaca, kabul edersem elindeki diğer menekşeleri ve malzemeleri bana göndermek istediğini yazan bir mesaj. Tabii ki memnuniyetle başım gözüm üzerine aldım kabul ettim. Menekşeler başımın tacı, agaclar.net'i menekşeler sayesinde bulmuşum ve tüm menekşelerimi kök çürüklüğünden kaybetmişim, aldığım diğerlerini de kaybetmeye devam ediyorum. Fitilli sulama sayesinde kayıplara son. Gönderdiği tüm menekşeleri fitilli sulama sistemi ile birlikte gönderen Aslı'ya tüm içtenliğimle bir kez de buradan teşekkür ediyorum. Fitilli sulama bana yabancı ve zor gelen bir sistemdi ama bundan sonra menekşelerimde fitilli sulamadan asla vazgeçmem. Hatta hoyalarda da düşünebilirim, oluyorsa. Yeni menekşelerimden bir kaç kare. Eklenti 555510 Sfagnum yosunu da göndermiş ve çıplak elle dokunulmaması gerektiğini söyledi. Bu yosunla ilgili forumda bu mesajı okuyunca tedirgin olmadım değil. Şimdilik kargoda kopan yaprakları köklendirmek için kutuya bıraktım. Eklenti 555511 Bunun yanı sıra menekşe toprağı, perlit, vermikülit ve mini saksılar, pet bardaklar, hazırladığı fitiller, neem yağı, sulama kapları, bitki besinleri, ne var yoksa yollamış. Hatta dev iğneyi bile unutmamış.:) İşte güzellerden bir kaçı.:) Eklenti 555513 Eklenti 555512 Eklenti 555514 |
5 Eklenti(ler)
Menekşelere sevinirken bahçeye indiğimde clematis piilu, deutzia ve filbahrinin filizlendiğini gördüm. Bir sevinç, bir sevinç. Hemen başlarına bir iş gelmeden topraktan söktüm. Biraz zor söküldüler, filbahri parçalandı çıkaramadım, yine sürer umarım.
Bu arada karşı komşum da kartopundan dip sürgünü çıkarıp verdi. Büyük saksılara diktim. Kayıplarım birer birer yerine geliyor.:) Eklenti 555542 Eklenti 555543 Eklenti 555544 Clematis jackmani saksısında büyüyen bilemediğim bitki şebboymuş. O kadar da iyi tanışırız kendisiyle.:rolleyes: Sedum sarmentosumlar da clematisin kökünü güneşten koruyor. Şebboyu oradan söküp sökmemekte kararsız kaldım. Eklenti 555545 Kaç kere arkadaşlar gönderdi de yaşatamadım. Çiçekçide görünce 5 liraya aldım, bu sefer kalıcı olur umarım. Eklenti 555547 |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025