agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   hira / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/32359.htm)

aleydi 02-07-2015 01:56

Menekşelerle ilgili okumuştum, buldum sevgili Hira:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 449419)
Sayın Doudou seyreltilmiş şekerli su menekşeler için güzel bir yöntem ama sakıncaları var. Yazın kullanıldığı zaman sıcak havalardan dolayı toprakta sineklenme ve buna bağlı olarak kurtlanma yapar. Toprağı sertleştirip su tutma kapasitesini minımuma indirir. Toprağın sertleşmesine ve ömrünün kısalmasına sebepolur...

hira 02-07-2015 02:01

Teşekkür ederim Aleydi :) Evet biraz araştırıp hareket etmemiz lazım.. Ben 'sardunya bakımında alternatifler' başlığınıda okudum, maden suyu, esmer pirinç, kahve telvesi gibi şeylerden bahsediliyor... Ne olduğunu anlamadan uygulamam dogrusu... Yedeği olan bir sardunyam olursa o zaman tamam denerim :)

hira 02-07-2015 13:49

1 Eklenti(ler)
Lusoari'ye selam :)

hira 02-07-2015 13:54

1 Eklenti(ler)
Bu ceylanın rengini merak ediyorum lusoari :)

hira 03-07-2015 14:48

2 Eklenti(ler)
Çeliklerimden biri ve zambağım açtı :)

lusoari 03-07-2015 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1392786)
Lusoari'ye selam :)

Bu ne zaman bu kadar büyüdü, maşallah sahibini sevmiş belli. :cool:

lusoari 03-07-2015 15:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1392788)
Bu ceylanın rengini merak ediyorum lusoari :)

Söylesem mi söylemesem mi :rolleyes:
Bu türün rengi bana vişneyi hatırlatıyor, sayfamda bordo renkli açmış olan sendekinin annesi diye hatırlıyorum.

hira 13-07-2015 20:03

2 Eklenti(ler)
Bu ceylanın rengini çok begendim

hira 13-07-2015 20:14

4 Eklenti(ler)
Çook yavaş ilerliyoruz

Emineyyüp 14-07-2015 09:15

Sardunyalar muhteşem benimkiler daha Çelik büyüyecekte çiçek açtığını göreceğim nerdeee:mad::mad:

hira 14-07-2015 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emineyyüp (Mesaj 1395858)
Sardunyalar muhteşem benimkiler daha Çelik büyüyecekte çiçek açtığını göreceğim nerdeee:mad::mad:

Köklendiklerinden emin olduktan sonra yavaş yavaş güneşe alırsan istemesende açarlar :)

Emineyyüp 14-07-2015 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1395883)
Köklendiklerinden emin olduktan sonra yavaş yavaş güneşe alırsan istemesende açarlar :)

Hiç istemez olur muyum açsınlar daima o güzellikler ;)

hira 22-07-2015 12:09

1 Eklenti(ler)
Menekşe ailem. Hiç güneş almayan bir penceredeler, azda olsa güneşte kaldıklarında yanıyorlar. Ne kadar yaşarlar bilemiyorum :)

günebakan 22-07-2015 12:37

Sevgili Hira menekşelerini akşam günüşi alan bir yere koyabilirsen bence yanmaz :)

hira 22-07-2015 13:39

Valla yanıyorlar günebakancım, mavi saksıda olan neden öyle yavru gibi kalmış olabilir? Büyük yapraklar yanıktan dolayı kopartıldı :(

günebakan 22-07-2015 18:09

Benim menekşelerim öğleden sonra 5,6 civarı güneş alıyor durumları oldukça sağlıklı belki senin menekşelerine güneş direk vuruyorsa yanıyor olabilir zira onlar çok güneş sevmiyorlar:)

a_fan_of_barca 22-07-2015 22:31

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1397280)
Menekşe ailem. Hiç güneş almayan bir penceredeler, azda olsa güneşte kaldıklarında yanıyorlar. Ne kadar yaşarlar bilemiyorum :)

Sn. hira, öncelikle, sayfanıza ilk kez yazdığım için, Merhaba :) Menekşelerinizde oluşan yanıklar acaba resimdeki gibi renk değiştirme şeklinde mi oluyor, yoksa gerçek yanık şeklinde mi ?

hira 22-07-2015 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca (Mesaj 1397422)
Sn. hira, öncelikle, sayfanıza ilk kez yazdığım için, Merhaba :) Menekşelerinizde oluşan yanıklar acaba resimdeki gibi renk değiştirme şeklinde mi oluyor, yoksa gerçek yanık şeklinde mi ?

Merhaba :) Evet aynen böyle oluyorlar. Gerçi bir kez oldu, sonrasına cesaret edip güneşe koymadım asla.

a_fan_of_barca 23-07-2015 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1397436)
Merhaba :) Evet aynen böyle oluyorlar. Gerçi bir kez oldu, sonrasına cesaret edip güneşe koymadım asla.

Tam da dusundugum gibi :) Afrika menekseleri gunesi pek sevmez, dogru, ama bu renk degistirmenin gercek sebebi gunes degil. Cogu kisi bilmez, ama bunun nedeni ani isi degisimleri ve ya oda isisina oranla daha soguk su ile sulamak. Benim meneksemin en eski, buyuk yapraklarinin hepsi boyle. Goruntu pek hos degil, ama koparmiyorum onlari. Yeni cikan yapraklarda bu hususlara dikkat ettigim icin renk degisimi olmuyor. Ama yine de gunesin fazlasi menekseye zarar, yapraklari soluk renkte yapiyor.

melis inanc 23-07-2015 12:31

sayfalarınızı ve ciceklerinizi incelerken bu diyolog bni güldürdü çünkü bende yasiyorum bu konuşmaları :p tek fark siz esinizle ben annemle :-)

suara 24-07-2015 13:42

Sevgili Hira;

Muhubbet kuşu sayfasında Çınar Hanım vasıtasıyla tanıdım sizi. Eve bilgisayar gelince de sayfanızı gezmek kısmet oldu. 3 gündür eski evinizde, ardından yeni balkonunuzda çiçeklerinizle vakit geçiriyorum. ;)

Maşaallah diye diye son sayfaya gelmiştim ki hiç "Beğen" butonuna tıklamadığımı farkedip üzüldüm. :o Ama bilmenizi isterim her bebeği ayrı muhabbetle izledim.

Allah gönlünüze göre versin Hira, elinizden güzellikler coşsun taşsın ;)

Sevgiler..

Bu arada Çınar Hanımla damadı da merak ediyorum, inşaallah toparlanabilmişlerdir.

hira 24-07-2015 22:41

2 Eklenti(ler)
Hoşgeldin Suara, teşekkür ederim güzel yorumun için :)

Çınar ve damat ayrı kafeste yanyana duruyorlar. Sağlam 4 yumurtamız kaldı, onlarıda kum olmayan çıplak köşeye toparlamış. Bulunduğu odaya girdigimi terliklerimin sesinden anlayıp hemen yuvadan çıkıyor ve aç kapıyı dercesine suratıma bakıyor. Kapıyı açtıgımda hemen bana geliyor, yuvada sıkıldı sanırım. Bu arada; neden hala civcivlerimiz çıkmadı :(

suara 24-07-2015 23:13

Maşallah bebişime ;)

Hira, öncelikle yumurtanın kuluçka süresi 21 gündür, ancak havalar sıcakken 18 güne kadar düşebilir, serin havalarda 21 günü doldurur genel olarak.

Benim naçizane söylemek istediğim bir şey var, kuluçkadaki çiftleri tüm duygu sömürüsü yapan bakışlarına, sizi vicdan azabına sokan heveslerine rağmen dışarı çıkarmamalıyız. Bu onların sağlıkları ve yumurtalarin akibeti için gereklidir. Kuluçkadaki kuşun hele çınar gibi yalnız yatıyorsa beslenmesi normal zamandaki miktarın altında seyreder. Bu durumda ne kadar az hareket ederlerse o kadar iyidir. Dışarıda kaldığı müddetçe yorulması kaçınılmaz o yüzden kuşa duygusal anlamda yaptığımız iyilikten çok fiziksel anlamda zarar veririz. Yumurtalara gelince kuş dışarıda ne kadar çok kalırsa yumurtaların soguyup bozulma riski o kadar artar. Ki bu hem yumurtalar açısından hem çıkmayacak yavrular için kuluckaya devam eden kuş açısından anlamsız bir süreç olacaktır. Ha bazı kuş yumurtanın boş olduğunu hisseder ve yatmayı bırakır o ayrı ama riske girmeye gerek yok değil mi ;)

Ukalalık addetmeyin emi, balkon sayfanızda yazdım ama zararın neresinden dönsek kar diye acele ettim ;)

Sevgiler

hira 28-07-2015 19:05

2 Eklenti(ler)
Ne kadar hafif, ne kadar hoş bir koku!

hira 03-08-2015 12:10

4 Eklenti(ler)
Canım sıkıldı saksı yaptım bende :o Ne yapayım bilemiyorumki.

Eski çorabım hoş oldu böyle.

hira 03-08-2015 12:22

1 Eklenti(ler)
Böyle çeliklerde yaptım.. Adı can sıkıntısı.

Emineyyüp 03-08-2015 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1399700)

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş;)

mimARif 03-08-2015 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1399700)

Sevgili hira,

Çok enteresan bir fikir :) çok beğendim elinize sağlık. Eski çoraptan saksı tasarımsal :cool:

hira 11-08-2015 08:37

1 Eklenti(ler)
Taşınan komşu teyze çiçeklerin tümünü götüremeyeceği için bazılarını mahalle sakinlerine dağıttı. Payıma düşen yağlı begonya oldu :) Çiçek açıyormu bu güzellik?

a_fan_of_barca 11-08-2015 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1401239)
Taşınan komşu teyze çiçeklerin tümünü götüremeyeceği için bazılarını mahalle sakinlerine dağıttı. Payıma düşen yağlı begonya oldu :) Çiçek açıyormu bu güzellik?

Evet, bu begonya da çiçek açan begonya türlerinden. Aslında tüm begonya türleri çiçek açar. Sadece bazılarının evde çiçek açması çok zor. Ama bu tür doğru yetiştirildiğinde mutlaka çiçek açar. Yetiştirilmesi ve hakkında bilgi için buraya bakabilirsiniz. Sadece bir tane kaynak bulabildim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025