![]() |
Menekşelerle ilgili okumuştum, buldum sevgili Hira:
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Aleydi :) Evet biraz araştırıp hareket etmemiz lazım.. Ben 'sardunya bakımında alternatifler' başlığınıda okudum, maden suyu, esmer pirinç, kahve telvesi gibi şeylerden bahsediliyor... Ne olduğunu anlamadan uygulamam dogrusu... Yedeği olan bir sardunyam olursa o zaman tamam denerim :)
|
1 Eklenti(ler)
Lusoari'ye selam :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu ceylanın rengini merak ediyorum lusoari :)
|
2 Eklenti(ler)
Çeliklerimden biri ve zambağım açtı :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu türün rengi bana vişneyi hatırlatıyor, sayfamda bordo renkli açmış olan sendekinin annesi diye hatırlıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Bu ceylanın rengini çok begendim
|
4 Eklenti(ler)
Çook yavaş ilerliyoruz
|
Sardunyalar muhteşem benimkiler daha Çelik büyüyecekte çiçek açtığını göreceğim nerdeee:mad::mad:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Menekşe ailem. Hiç güneş almayan bir penceredeler, azda olsa güneşte kaldıklarında yanıyorlar. Ne kadar yaşarlar bilemiyorum :)
|
Sevgili Hira menekşelerini akşam günüşi alan bir yere koyabilirsen bence yanmaz :)
|
Valla yanıyorlar günebakancım, mavi saksıda olan neden öyle yavru gibi kalmış olabilir? Büyük yapraklar yanıktan dolayı kopartıldı :(
|
Benim menekşelerim öğleden sonra 5,6 civarı güneş alıyor durumları oldukça sağlıklı belki senin menekşelerine güneş direk vuruyorsa yanıyor olabilir zira onlar çok güneş sevmiyorlar:)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sayfalarınızı ve ciceklerinizi incelerken bu diyolog bni güldürdü çünkü bende yasiyorum bu konuşmaları :p tek fark siz esinizle ben annemle :-)
|
Sevgili Hira;
Muhubbet kuşu sayfasında Çınar Hanım vasıtasıyla tanıdım sizi. Eve bilgisayar gelince de sayfanızı gezmek kısmet oldu. 3 gündür eski evinizde, ardından yeni balkonunuzda çiçeklerinizle vakit geçiriyorum. ;) Maşaallah diye diye son sayfaya gelmiştim ki hiç "Beğen" butonuna tıklamadığımı farkedip üzüldüm. :o Ama bilmenizi isterim her bebeği ayrı muhabbetle izledim. Allah gönlünüze göre versin Hira, elinizden güzellikler coşsun taşsın ;) Sevgiler.. Bu arada Çınar Hanımla damadı da merak ediyorum, inşaallah toparlanabilmişlerdir. |
2 Eklenti(ler)
Hoşgeldin Suara, teşekkür ederim güzel yorumun için :)
Çınar ve damat ayrı kafeste yanyana duruyorlar. Sağlam 4 yumurtamız kaldı, onlarıda kum olmayan çıplak köşeye toparlamış. Bulunduğu odaya girdigimi terliklerimin sesinden anlayıp hemen yuvadan çıkıyor ve aç kapıyı dercesine suratıma bakıyor. Kapıyı açtıgımda hemen bana geliyor, yuvada sıkıldı sanırım. Bu arada; neden hala civcivlerimiz çıkmadı :( |
Maşallah bebişime ;)
Hira, öncelikle yumurtanın kuluçka süresi 21 gündür, ancak havalar sıcakken 18 güne kadar düşebilir, serin havalarda 21 günü doldurur genel olarak. Benim naçizane söylemek istediğim bir şey var, kuluçkadaki çiftleri tüm duygu sömürüsü yapan bakışlarına, sizi vicdan azabına sokan heveslerine rağmen dışarı çıkarmamalıyız. Bu onların sağlıkları ve yumurtalarin akibeti için gereklidir. Kuluçkadaki kuşun hele çınar gibi yalnız yatıyorsa beslenmesi normal zamandaki miktarın altında seyreder. Bu durumda ne kadar az hareket ederlerse o kadar iyidir. Dışarıda kaldığı müddetçe yorulması kaçınılmaz o yüzden kuşa duygusal anlamda yaptığımız iyilikten çok fiziksel anlamda zarar veririz. Yumurtalara gelince kuş dışarıda ne kadar çok kalırsa yumurtaların soguyup bozulma riski o kadar artar. Ki bu hem yumurtalar açısından hem çıkmayacak yavrular için kuluckaya devam eden kuş açısından anlamsız bir süreç olacaktır. Ha bazı kuş yumurtanın boş olduğunu hisseder ve yatmayı bırakır o ayrı ama riske girmeye gerek yok değil mi ;) Ukalalık addetmeyin emi, balkon sayfanızda yazdım ama zararın neresinden dönsek kar diye acele ettim ;) Sevgiler |
2 Eklenti(ler)
Ne kadar hafif, ne kadar hoş bir koku!
|
4 Eklenti(ler)
Canım sıkıldı saksı yaptım bende :o Ne yapayım bilemiyorumki.
Eski çorabım hoş oldu böyle. |
1 Eklenti(ler)
Böyle çeliklerde yaptım.. Adı can sıkıntısı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok enteresan bir fikir :) çok beğendim elinize sağlık. Eski çoraptan saksı tasarımsal :cool: |
1 Eklenti(ler)
Taşınan komşu teyze çiçeklerin tümünü götüremeyeceği için bazılarını mahalle sakinlerine dağıttı. Payıma düşen yağlı begonya oldu :) Çiçek açıyormu bu güzellik?
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025