![]() |
Minyatür gül
2 Eklenti(ler)
Aldıktan sonra kurumaya başlayan minyatür gülüm sanırım paçayı kurtardı tekrar tomurcuklanıyor.. :D ;) ;)
|
Alocasia x amazonica
2 Eklenti(ler)
Paçayı kurtaran çiçeklerimden biri tüm yaprakları kurutarak sadece üç tanecik yaprakla kala kaldı neredeyse gitti gidecekti ama şimdi tazecik yapraklar çıkarmakla meşkul çiçeğim. ;) ;)
|
Bereketsiz sümbüller..
2 Eklenti(ler)
İkinci yılında olan sümbüller tek tük açtılar.
|
Rhipsalis monacantha minik çiçeği.
3 Eklenti(ler)
Turuncu açtı benim minik atlasım çabuk büyünsün de bol bol açsın. :D :D
|
begonya harika :)
|
Begonia bowerae
4 Eklenti(ler)
Çok güzel çiçeklendik bizz :))
|
Alıntı:
|
Nergisim açtı sonunda..
2 Eklenti(ler)
Bu güzelliğe bayıldım doğrusu. ;)
Eklenti 542367 Söğüt begonyası da çiçeklenmeye başladı. ;) Eklenti 542368 |
Sarı bizim rengimiz..
3 Eklenti(ler)
Bu aralar balkonuma sarı hakim..
|
Nerelerdesin senın balkona bahar gelmedi mi? Gelmiştir gelmiştir paylaşımlarını bekliyoruz, orkideler ne alemde?? :))
|
Merhaba..
4 Eklenti(ler)
Bu aralar sayfamı çok boşlamış ama şimdi telafi etme zamanı..
Tohum takas etkinliğinden edindiğim çiçek tohumları tek tük açmaya başladı. Sevgili SDurul'dan gelen cosmos çiçeği açmaya başladı.. Eklenti 554751 Eklenti 554752 Bu mor çiçeğide cosmos diye etiklemişim doğru mu değil mi tam emin değilim. Yine Sevgili SDurul hanımdan gelmişti. Eklenti 554753 Eklenti 554754 |
Petunya..
2 Eklenti(ler)
Petunya açmaya doymuyor bana fide olarak yaptığım alışverişten hediye edildi. Minicik fidenin ne renk açacağı süpriz oldu koyu kırmızı açtı birde sarısı olsaydı ne güzel olurdu. :D
Eklenti 554756 Eklenti 554755 |
Minyatür gül..
3 Eklenti(ler)
Minyatür gülüm coştu bol bol tomurcuk yaptı ama bitlerin istilasına uğradı zavallım. Ev yapımı ilaç yaptım yaprak bitleri şimdilik yok oldu ama gülümün goncaları biraz hasar gördü. Şimdi ilaçlamayı tekrar ediyorum tekrar oluşmasın diye keşke baharın başında tedbir amaçlı ilaçlasaydım. :( :(
Eklenti 554757 Eklenti 554758 Gelin teli çiçeklendi minik minik kelebekler konmuş sanki. ;) ;) Eklenti 554759 |
Oturma odasından bir köşe..
1 Eklenti(ler)
...
|
...
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Orkidemin durumu iyi gibi bir ara onu koltuğun arkasında aç susuz unutmuşum yaklaşık üç, dört hafta öyle kimsesiz yerde kalmış. Hatırlayınca bir an panikledim kesin kökler çürümüş diye meğerse bizim orkide canlanmış taze kökler çıkarmış yaprak bile vermiş. Bazen unutmak lazım yoksa ben üstüne titredikçe nazlanıyormuş. Senin için bir kaç fotoğraf yükleyeceğim sen daha iyi anlarsın ona göre konuşuruz. Bu arada beni unutmaman çok duygulandırdı beni. Yokluğumda merak edenim, eksikliğimi hisseden pek olmaz diye düşünüyordum meğerse yanılmışım çok teşekkür ederim arkadaşım. Çiçek sapı geliyor sandım ama değilmiş.. :( Eklenti 554766 Burada da kökleri yakından çektim canlanmış çok şükür. ;) Eklenti 554767 Umarım çiçekli halinide görürüz (Aylin) orkidenin. ;) ;) |
Çiçeklerinizin maşallah ı var .Çok güzeller.
|
Kuruyan kokleri kesip tarçin dok, resim saksinin ust mu yoksa saksiyi bosaltip mi cektin?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sümeyra abla maşallah sabriyelerin ne kadar güzel olmuşlar öyle ;)
|
Kokleri yenılenıyorsa sorun olmaz, eski çiçek saplarını kestin mi, kesmediysen köküne 3 boğum kala kesebilirsin, eger yeni tomurcuk yoksa. Bogum kısımlarına dokundugunda eger kabartı varsa oradan da surgun verebilir, Benimkinde dipten yeni surgun verdı. Yani dipten de gelebilir.
|
Bu arada elbette yokluğunu hissediyoruz arkadaşım, uzun süre ugranmadıgında insan merak ediyor arkadaşlarını :))
|
Alıntı:
|
Paskalya kaktüsü
3 Eklenti(ler)
Çiçekleri açtı geçti ama ben paylaşmak istedim.
|
Allah nazarlardan saklasın sevgili sumeyra47 pek güzel çiçeklenmiş ellrinize emeklerinize sağlık.
|
Alocasia x amazonica
2 Eklenti(ler)
Alocasia x amazonica son hali budur. Bir kaç ay önce böyle idi. Çok güzelleşti bol bol yapraklar çıkardı büyüdü güzelim. ;);)
|
Alıntı:
|
İpek Çiçeği, Kedi Tırnağı
4 Eklenti(ler)
Geçen sene ki ipek çiçeklerinden ilk açan sarı oldu. Tohumları biraz geç ektiğim için baya geçikti. 5 renkten ençok sevdiğim toz pembesi olandı. Umarım tohumların arasında vardır.
Eklenti 561224 Bu beyaz olanı yeni aldım. Eklenti 561225 A101'den aldığım yıldız çiçeği açtı ama pek cılızmış çiçeği. :( Eklenti 561226 Karyağdı çiçeğinin keyfi güzel. ;) Eklenti 561227 |
Sardunya
3 Eklenti(ler)
Azda olsa sardunyalarım..
Eklenti 561234 Eklenti 561235 Bu minyatür çiçekli ceylan sardunya hala çiçekli. Bakmayı böyle büyük göründüğüne minnacık çiçekleri var. Eklenti 561236 |
...
3 Eklenti(ler)
Eklenti 561239
Birazda genel kareler. Eklenti 561240 Bolkonum 6,7 metre uzunluğunda. Dar ve uzun olduğu için yer sorunu çok oluyor. Diğer ucunda da bu kadar saksı var. Tam çekerken şarjım bitti orada da tohumdan büyüttüğüm çiçeklerim var. Üsteki fotoğrafta diğer kısım biraz gözüküyor. Keşke biraz daha geniş olsa bolkonum daha çok bitki alsa ne güzel olur. :(:( Eklenti 561241 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025