agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   sumeyra47 / balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/32293.htm)

sumeyra47 22-01-2015 17:18

Eşimi kandıra bilirsem orkideleri kaçırmam. Cebimde ki son parayı bunlara verdim bilseydim tedarikli olurdum. Maalesef param yetemeyeceği için orkideleri alamadım. Açelya zor bir çiçek galiba umarım yetiştirebilirim. Senin bir bilgin var mı samurcum.

samur 22-01-2015 17:24

Acelya daha once bakmistim ama yaz sicak olunca kurudu.Bu sene sansimi yeniden deneyecem,saksinin altina daha buyuk kab koyup alttan su veriyorum,toprak surekli nemli olacak,parmak bastiginda islakligi hisset, birde serin ortam sever ben kaktuslerin oldugu kapali balkonda tutuyorum yaklasik 15 18 derece gibi, simdilik iyiler ama toprak degisecegim zaman tekrar bilgilerimi tazeleyecegim

sumeyra47 22-01-2015 17:44

Çok teşekkür ederim samur ablacım bende biraz araştırdım yazın çok sıcağa dayanamıyormuş daha çok serin esintiyi severmiş bakalım yaza Allah kerim..

günebakan 22-01-2015 18:11

Millilere bayıldım çok güzeller Sevgili Sümeyra47 güle güle büyütün. Ayrıca bende sizin gibi orkidelerin zor olduğunu düşünürdüm ama almaya başladıktan sonra hiçte öyle olmadığını gördüm bence en kısa sürede sizde orkide edinin:)

sumeyra47 22-01-2015 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1350288)
Millilere bayıldım çok güzeller Sevgili Sümeyra47 güle güle büyütün. Ayrıca bende sizin gibi orkidelerin zor olduğunu düşünürdüm ama almaya başladıktan sonra hiçte öyle olmadığını gördüm bence en kısa sürede sizde orkide edinin:)

Sevgili günebakan beğenilerin için teşekkür ederim.. Orkide işi tamamdır yarın ilk iş gider alırım.

sumeyra47 23-01-2015 19:15

Sonunda bir orkidem oldu.

2 Eklenti(ler)
Adını da Aylin koydum..

sumeyra47 23-01-2015 19:20

Bunları da bugün aldım..

3 Eklenti(ler)
;):d

samur 23-01-2015 19:29

Ayyy orkiden (adi Aylin) olan cok güzelmiş, uzun omurlu, saglikli ve bol cicekli olsun, beni kirmadin tesekkur ederim😁

sumeyra47 23-01-2015 19:37

Rica ederim sevgili samur, bir tane daha alacaktım ama çok cansızdılar. Pembe olandan sadece bir tane kalmış oda saksısız topraksız öylece bir kenarda duruyordu. Promosyon olduğu için pek ilgilenmemişler.

YeniGine 23-01-2015 23:21

Sevgili Sümeyra şu anda kimbilir nasıl mutlusundur, orkiden, açelyan, minyatür güllerin olmuş güle güle büyütesin inşallah.

sumeyra47 24-01-2015 00:02

Gerçekten çok mutluyum bu aralar.. Soğuktan donan bitkilerim için çok üzüldüm. Bir nevi teselli etti beni yeni gelenler. Hiç bakmadığım türler olduğu için daha çok heyecanlanıyorum. Araştırıyorum ne sevip sevmediklerini.

YeniGine 24-01-2015 00:04

:) Sevgili Sümeyra çok haklısın maşallah çoğumuz çiçeklerimizi dondurduk yeni yeni çiçekler almayı hak ettik...
Darısı başıma inşallah diyeyim.

günebakan 24-01-2015 09:26

Sevgili Sümeyra orkidenizi ve diğer bitkilerinizi güle güle büyütün bundan sonra orkidelerin devamı gelir artık orkide hastalığı bulaştı artık:)

asmalıtepe 24-01-2015 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1269106)
Eklenti 482256
Minik euphorbia milliilerim soldaki pembe çiçekli sağdaki sarı çiçekli.
Eklenti 482257
Buda yengemin milliisi yavrusunun da böyle büyüdüğünü görebilecek miyim.?Eklenti 482258

Sizinle Milli hayranı oldum. Muhakkak dikkatimden kaçmıştır, Ne kadar orijinal bir çiçek. Bir de Açelyalarınız. Hepsi çok güzeller. Hayırlı olsunlar.

sumeyra47 24-01-2015 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1350788)
Sevgili Sümeyra orkidenizi ve diğer bitkilerinizi güle güle büyütün bundan sonra orkidelerin devamı gelir artık orkide hastalığı bulaştı artık:)

Teşekkür ederim sevgili günebakan, orkideleri severdim ama bir türlü almaya cesaret edemezdim. Eğer yaşatırsam ve açtıra bilirsem devamı gelir ama evime adapte olamazsa orkidelerden vazgeçerim diye düşünüyorum. Şuan araştırıyorum uygun ortam yaratabilmek için inşallah herşey yolunda gitsin.

sumeyra47 24-01-2015 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1350856)
Sizinle Milli hayranı oldum. Muhakkak dikkatimden kaçmıştır, Ne kadar orijinal bir çiçek. Bir de Açelyalarınız. Hepsi çok güzeller. Hayırlı olsunlar.

Sevgili asmalıtepe miliiler çok harika bir çiçek yaz kış çiçekleri üstünden eksik olmaz. Her zaman tavsiye ederim. Büyük olan yengemin çiçeği bendekilerde onun yavruları. Büyüsünler diye gözlerinin içine bakıyorum. Çok teşekkür ederim beğenileriniz için.

berçin 29-01-2015 17:33

Yeni güzellerin hayırlı olsun sevgili Sümeyra, güzel ve sağlıklı günlerde büyüt inşallah. Ben henüz yeni bitki almaya cesaret edemiyorum, hafta sonu migrosta harika bodur güller vardı elim gitti geldi ama alamadım korkudan :(.Miliilerine bende bayıldım ne kadar canlı ve bakımlılar maşallah, bu yıl benim hedeflerimden biride milii olacak sanıyorum...

sumeyra47 01-02-2015 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1352068)
Yeni güzellerin hayırlı olsun sevgili Sümeyra, güzel ve sağlıklı günlerde büyüt inşallah. Ben henüz yeni bitki almaya cesaret edemiyorum, hafta sonu migrosta harika bodur güller vardı elim gitti geldi ama alamadım korkudan :(.Miliilerine bende bayıldım ne kadar canlı ve bakımlılar maşallah, bu yıl benim hedeflerimden biride milii olacak sanıyorum...

Merhaba sevgili Berçin, sayfamı ziyaret etmen ne büyük mutluluk.. İyi dileklerin için teşekkür ederim..

Aslında yapılacak en iyi şey kışın bitki almamak. Kış ortasında mevsimi şaşırtılmış çiçeklendirmiş bitkilerden almamak. Aldığım minyatür güllerin durumu kötü.. Açelyalar ise bir günde lodos mahvetmiş. Kendime söz verdim bahara kadar çiçek almak yok. Çiçeklere mi üzüleyim verdiğim parayamı bilemedim.

Miliiler benimde favorim kesinlikle tavsiye ederim bakımı çok kolay zahmetsiz üstelik yaz kış çiçekli.

günebakan 01-02-2015 16:41

Sevgili Sümeyra47 euforbia milleriniz bence de çok güzel bende bir tane kırmızı var sizinkiler şu anda içerdemi duruyor acaba benimki camlı balkonda ama yapraklarında dökülme oldu üşüdüğü için olabilirmi diye fikrinizi almak istedim:)

sumeyra47 01-02-2015 16:49

Üşüdüğü için olabilir sevgili günebakan.. Benim miliiler ısıtılmış iç mekanda pencerenin önünde duruyor. Üşüyünce yapraklarını sarartıyor. Geçen sene kışın bende bir tane milii mi kaybettim soğuk yerdeydi ve çok sulamıştım kökleri çürüdü malesef.

sonkez 02-02-2015 11:20

Yeni bebişlerini iyi günlerde büyüt..Bol çicekli günler.Sarı milline bayıldım..Diğerlerininde hakkını yememek lazım..Hepsi çok güzeller...

hira 02-02-2015 12:29

Sümeyraa, sen tahtımı sallıyorsun sanki :o alışverişi ben bıraktım sen başladın :) Bayram var senin evde.. Maşallah diyorum, pek güzeller..

sumeyra47 03-02-2015 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1352750)
Sümeyraa, sen tahtımı sallıyorsun sanki :o alışverişi ben bıraktım sen başladın :) Bayram var senin evde.. Maşallah diyorum, pek güzeller..

Bayramım kısa sürdü sevgili Hira, lodos açelyalarımı sıcak rüzgarı ile bir gecede kuruttu. Yapraklar kupkuru şimdi, saksıyı suya oturttum inşallah canlanır yeni yapraklar çıkarır diye ümit ediyorum.

Sen sen ol, kışın bitki almaya kalkma baharı bekle derim. Bahar gelince çiçek alışverişinin âlâsını yaparız hatta sen beni geçersin büyük ihtimal sizin orda nede olsa Perşembe pazarı var bizde oda yok :((

sumeyra47 03-02-2015 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1352727)
Yeni bebişlerini iyi günlerde büyüt..Bol çicekli günler.Sarı milline bayıldım..Diğerlerininde hakkını yememek lazım..Hepsi çok güzeller...

Çok teşekkür ederim ablacım.. İstersen baharda sana gönderebilirim sarı miliiden sen ona çok iyi bakarsın biliyorum sevgili sonkez.

hira 03-02-2015 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1353245)
Bayramım kısa sürdü
sevgili Hira, lodos açelyalarımı sıcak rüzgarı ile bir gecede kuruttu.
Yapraklar kupkuru şimdi, saksıyı suya oturttum inşallah canlanır yeni
yapraklar çıkarır diye ümit ediyorum.

Sen sen ol, kışın bitki almaya kalkma baharı bekle derim. Bahar gelince
çiçek alışverişinin âlâsını yaparız hatta sen beni geçersin büyük
ihtimal sizin orda nede olsa Perşembe pazarı var bizde oda yok
:((

Bizim pazar senin pazar demektir :) Ben sana yollayacagım inşallah. umarım toparlar açelyaların.

sonkez 04-02-2015 09:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1353247)
Çok teşekkür ederim ablacım.. İstersen baharda sana gönderebilirim sarı miliiden sen ona çok iyi bakarsın biliyorum sevgili sonkez.

İsterim tabii neden olmasın,Ama biraz havalar ısınsın yollarda ziyan olmasını istemem::rolleyes:

uyap 04-02-2015 09:30

Sevgili sumeyra orkiden büyük boylardan. Eğer söylediğin fiyata aldıysan gerçekten çok uygun almışsın. Çok güzel bir kızmış Aylin :) güle güle büyüt.

sumeyra47 04-02-2015 23:13

Çok teşekkür ederim sevgili Uyap, fiyatı çok uygundu orkide konusunda çok acemiyim bir denemek istedim en azından.. Adını Aylin koydum umarım tekrardan açtırabilirim.

sumeyra47 03-03-2015 21:44

Şubat çiçeği

3 Eklenti(ler)
Sonunda açtı.. Ama sadece bir tane açabildi. Üç tomurcuktan ikisi kurudu maalesef. Seneye daha çok açar inşallah. ;) ;)

sumeyra47 03-03-2015 21:53

Sedum palmerii

1 Eklenti(ler)
Minik çiçeklerini açalı çok oldu. Hala çiçekleri üzerinde balkonumda çiçekli olan tek bitki sedum palmeri. Havalar ısınsa da biraz şenlense balkonum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025