agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   dağçiçeği / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31695.htm)

Cymbelina 31-05-2013 19:55

Ya valla altıncı his filan değil. Sen o ilk mesajında nar demiştin sadece, ben de normal tükettiğimiz nar diye düşündüm, o içindeki tanelerdeki sert beyaz çekirdekten mi yetiştirdin diye merak etmiştim;) Yani işte üzüm üzüme baka baka kararır derler, sen de Dağçiçeği ve Tömürcek gibi esrarengiz:dilli: bir üslup benimseyince tekrar sormuş oldum. Ve de bu vesileyle her ikisinden de mevcut olduğunu itiraf ettirmiş olduk:)) Sayfa açmanız şart oldu gayri hanımefendü;) Süs narınızın boyunu posunu görmek isteriz hem sayfasında hem de kendi saydanda.

Benim yıldız çadırı da - hiç şaşırmayacaksınız ama - böyle bir hastalık mı ne birşeyler var, tarif edemediğim bir sararma - renk değiştirme gibi bir şey var yapraklarında ki yaprakları çok ince olduğu için insan anlayamıyor da ne olduğunu. Yani yüksek ihitmal ben de çiçek miçek göremeyeceğim gibi. Belki sana gelen tohum daha önceden ring usulü filan el değiştirmişse tazeliğini yitirmiş olabilir, bir ihtimal. Veya kimbilir hibrittir belki, suyunun suyu gibi olduysa.

Cymbelina 31-05-2013 23:18

Bunları kesin yaparsın, hem de şahane olur:) Aslansın sen, elinden hiçbirşey kurtulamaz, koçum:dilli::D Bunlardan daha da güzelini yaparsın hatta, elişi becerin zaten süper, örgü ile de olur. Hazır dantel ile de güzel durur:

http://wholesomemommy.com/craft-your...m-flower-pots/

MAKE | How-To: Aluminum Can Flower Pots

İkinci örnekte peçeteye benzer ama biraz farklı bir malzeme kullanılmış ama sorun değil, sen daha güzelini yaparsın;) Evet, bekliyoruz şekerim;)

dağçiçeği 01-06-2013 01:16

Ben bunlar gibi olmasa da benzer şekilde bir kaç saksı yaptım aslında. Salça kutusu , konserve kutusu ve yoğurt kabının dışını yapışkan kağıtla kaplamıştım. Daha önce paylaştığım bambu saksısındaki gibi. Ama bu şekilde de kolay görünüyor. Güzelmiş önerin için sağol canım.

canannuman 07-06-2013 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1158933)
Kohleramın pek keyfi yoktu. Olduğu yer fazla ışık almıyordu. Saksısını ve yerini değiştirdim. Süsledim , püsledim. İnşallah artık düzelir. Kırk takla attım artık düzelsin birzahmet :D

Bu kadar itibira en az 10 çiçek açması lazım. Ellerinize sağlık. Maaşallah.

dağçiçeği 11-06-2013 11:18

1 Eklenti(ler)
Kaktüslerim çiçek açtı

dağçiçeği 11-06-2013 11:20

1 Eklenti(ler)
Biraz daha yakından :)

dağçiçeği 11-06-2013 11:21

1 Eklenti(ler)
Bu da miniş kaktüs ;)

dağçiçeği 11-06-2013 11:22

1 Eklenti(ler)
Yıldızlar yavaş yavaş açmaya başladı

dağçiçeği 11-06-2013 11:23

1 Eklenti(ler)
Güngüzeli :)

dağçiçeği 11-06-2013 11:25

1 Eklenti(ler)
Küpelim de açanlar arasına eklendi :)

dağçiçeği 11-06-2013 11:26

1 Eklenti(ler)
Lavanta

dağçiçeği 11-06-2013 11:27

1 Eklenti(ler)
Kalanşoe

dağçiçeği 11-06-2013 11:28

1 Eklenti(ler)
Latinlerim tomurcukta

dağçiçeği 11-06-2013 11:30

1 Eklenti(ler)
Şans bambum yavruluyor ;)

dağçiçeği 11-06-2013 11:33

1 Eklenti(ler)
Buz çiçeği

dağçiçeği 11-06-2013 11:35

1 Eklenti(ler)
Bardak menekşem çok yavaş büyüyor

kılıçh 11-06-2013 11:37

dağçiçeği ablam bardak menekşe dışarı çiçeğimi?

kılıçh 11-06-2013 11:37

bu arada sen latinlerden tohum almaya bak ben onların talibiyim...:D

Cymbelina 11-06-2013 15:02

Özledik seni ama dönüşün muhteşem oldu, çiçekler harika;). O yassı gibi olan kaktüsün öyle çiçeği olduğunu bilmiyordum, o yılan kuyruğu mu, kedi kuyruğu mu, işte onun da çiçek açtığını bilmiyordum:)

Küpelin de çok zarif. Onun ortası farklı renk mi, aynı renk mi açıyor?

dağçiçeği 11-06-2013 23:42

Teşekkür ederim arkadaşlar.Bende sizleri çok özledim.Balkonumu ihmal ettim farkındayım. Yoğun bir dönem geçiriyorum en kısa zamanda toparlarım diye düşünüyorum .
Sevgili Kılıçh , bardak menekşe dış mekan bitkisi. Bu yıl ikinci senesi. Kışın uykuya dalması gerekiyor . Benimki geç uykuya daldığı için herhalde uyanması zaman aldı . Latinler pek keyifli değil gibi sanki . Eğer tohum alabilirsem söz sanada gönderirim. Hatırlatman yeter .

Cymbelina'cım yassı kaktüs kaynana dili . Bir yıldır bende ve ilk kez çiçeğini açtı . Çok güzel bir çiçeği var . Onun hikayesini bitki delileri başlığında yazmıştım. Eşimin üstün cesaret ve başarısı sonucu sahip olmuştum hatırlarsın :D
Yılan kaktüsün bu kadar güzel çiçek açacağını bende bilmiyordum . Çok beğendim çiçeğini .
Küpeli sadece beyaz renk . Şimdiye kadar alıp yaşatamadığım küpelilere o kadar üzülüyorum ki .

YeniGine 11-06-2013 23:52

Sevgili dağçiçeği maşallah kaktüslerin çok güzel çiçeklenmiş yılan kaktüsüm benim de açtı kaynana dilinin çiçeğine bayıldım. Ellerine sağlık...

kılıçh 12-06-2013 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1168720)
Teşekkür ederim arkadaşlar.Bende sizleri çok özledim.Balkonumu ihmal ettim farkındayım. Yoğun bir dönem geçiriyorum en kısa zamanda toparlarım diye düşünüyorum .
Sevgili Kılıçh , bardak menekşe dış mekan bitkisi. Bu yıl ikinci senesi. Kışın uykuya dalması gerekiyor . Benimki geç uykuya daldığı için herhalde uyanması zaman aldı . Latinler pek keyifli değil gibi sanki . Eğer tohum alabilirsem söz sanada gönderirim. Hatırlatman yeter .

Cymbelina'cım yassı kaktüs kaynana dili . Bir yıldır bende ve ilk kez çiçeğini açtı . Çok güzel bir çiçeği var . Onun hikayesini bitki delileri başlığında yazmıştım. Eşimin üstün cesaret ve başarısı sonucu sahip olmuştum hatırlarsın :D
Yılan kaktüsün bu kadar güzel çiçek açacağını bende bilmiyordum . Çok beğendim çiçeğini .
Küpeli sadece beyaz renk . Şimdiye kadar alıp yaşatamadığım küpelilere o kadar üzülüyorum ki .

dağçiçeği ablam yoğunum demişsin umarım kötü bişe yoktur...:(
bu arada latinler ve bardak menekşe cevabın için çok sağol...;)

dağçiçeği 12-06-2013 11:25

Çok şükür kötü bir şey yok kardeşim. Ben teşekkür ederim düşündüğün için.

dağçiçeği 13-06-2013 10:45

1 Eklenti(ler)
Bu gün biraz tohum topladım. Sineralya ve çanta çiçeğim tohum oluşturdu. Tohumlarını almaya çalıştım inşallah başarılı olurum. Bu güzellikleri gelecek baharda da görmek harika olurdu.
İşte çanta çiçeğinin tohum keseleri ;)

dağçiçeği 13-06-2013 10:48

1 Eklenti(ler)
Bu da sineralya nın tohumu
Pamuksu uçuşan şeylerin tohum olduğunu düşünerek tohum çıkınıma ekledim :D

dağçiçeği 13-06-2013 10:51

1 Eklenti(ler)
Dün markette görünce dayanamayıp aldığım bardak menekşem. Bendeki hala bebek olunca dayanamayıp aldım.

dağçiçeği 13-06-2013 10:54

1 Eklenti(ler)
Campanula (maviş ) çiçeğini göstermese de şu an keyifli görünüyor. Aldığımda üzeri pıtır pıtır katmerli çiçeklerle doluydu. Tekrar o halini görmek harika olurdu.

kılıçh 13-06-2013 17:57

oo ooo çanta çiçeğide tohum oluşturmuş:D
siz en iyiysi kocaman bir kutu hazırlayın bu kadar tohum bir zarfa sığmaz...:D

Elma Kurdu 14-06-2013 15:00

Neler olmuş burada, yokluğumu fırsat bilip sayfa açılmış, muhabbet edilmiş, fotoğraflar paylaşılmış. :D

Neyse şimdi dağçiçeği abla çiçeklerin muhteşem ötesiler. :D Hele son aldığın bardak menekşesine bayıldım :)

dağçiçeği 14-06-2013 23:20

Sevgili Kılıçh , tohumları ara ara toplamaya çalışıyorum. Daha sonra kuruyan dalları kesmeyi düşünüyorum. Tohum için merak etme. Bizim evde pişerse komşuya da düşer. :D

dağçiçeği 14-06-2013 23:25

Elma kurdu hoşgeldin. Ani bir kararla açtım sayfamı. :D beğendiğine çok sevindim.

Sudenur 14-06-2013 23:31

:eek::eek: Yok yok sizin bahçeniz var aslında ama kandırık yapıyorsunuz bizleri.. ;) :rolleyes:

dağçiçeği 15-06-2013 01:04

Kandırık yapmıyorum iki küçük balkonum var :D
:o :rolleyes: aslında bahçeli bir evde oturuyorum ama bahçe sadece kendimize ait değil. Bu yüzden balkonla yetiniyorum şimdilik. Yavaş yavaş bahçeye de el atmaya başladım gibi :rolleyes: küçük bir sebze bahçem ve çiçeklerimi ektiğim küçük bir bölüm var. Bana göre kaydadeğer bir alan değil. Çünkü bu forumda o kadar güzel bahçe sayfaları varken benim bahçe sayfası açmam haksızlık olur .
Bu akşam sayenizde itiraf etmiş oldum Sevgili Sudenur :rolleyes:;)

YeniGine 15-06-2013 01:12

Sevgili dağçiçeği; ne olursa olsun dikiyoruz, ekiyoruz, yetiştirmeye çalışıyoruz. Evet aynen ben de site bahçesinde birşeyler ekiyorum dikiyorum ve hep formda o kadar güzel bahçe sayfaları var ki benim yetiştirdiklerim kayda değer değil, sayfa açar isem haksızlık olur diye düşünürken sağolsun Sayın malina'nın yardımı ile sayfayı açtım. Karınca kararınca, nacizane paylaşmaya çalışıyorum ve büyük de keyf ve zevk alıyorum. Sitemizin her üyesi takdir edecektir ve kaydadeğer bulacaktır. Bence!..

Sudenur 15-06-2013 01:20

Sizi gidi sizi.. ! :D
Orda bir bahçe var uzakta, gitmesek te görmesek te o bahçe bizim bahçemiz, paylaşın bakalım.. ;) :rolleyes:

YeniGine 15-06-2013 01:25

Ama haksız mıyım Sudenur?

Sudenur 15-06-2013 01:35

:) Bence de sence güzel ablacım.. hayırlı geceler, renkli rüyalar.. ;)

dağçiçeği 15-06-2013 08:19

Sevgili arkadaşlar haklısınız ama şu an inanın paylaşacak bir şey yok. Biraz sebze ektim o kadar. Zamanla bahçemiz güzelleşecek inşallah. Çünkü yapılması gereken çok iş var. Düzenleme yapılması gerekiyor. Şu an için bir şeyler ekmeye başlasam hepsi mahfolacağı için düzenleme yapılmasını bekliyorum. Paylaşmayı bende isterim. İnşallah olur.
Sevgili Yenigine siz bence taktir edilmesi gereken birşey yapıyorsunuz. Asla diğer bahçelere haksızlık olur diye düşünmeyin. Çünkü zor olan bir şeyi harika bir şekilde yapıyorsunuz. Sizi örnek alıp utanıyorum .:rolleyes: :o

dağçiçeği 17-06-2013 22:27

Bu gün bahçeye indim sebzelerim bit dolmuş. Çok moralim bozuldu. Yağ ve bulaşık deterjanı karışımı sıktım acilen o aklıma geldi. Sirkeli su da iyi geliyormuş. Onu da deneyeceğim.Çünkü bu durum çok canımı sıkıyor. Bu gün saksıdaki süs kabaklarımı bahçeye aldım. Akşam üzeri baktığımda onların bile üzeri bit dolmuştu :( çok moralim bozuk çoook.
Merak ettiğim bir konu var. Bahçemizin ortak olduğunu söylemiştim. Görümcemin sebzelerinde hiç bir zararlı görünmüyor. Benimkilerin durumu malum. Ben koyun gübresi kullanmıştım o kullanmamıştı. Acaba koyun gübresi bite yolaçar mı ?

loveforlife 17-06-2013 23:15

Sevgili Dağçiçeği,

Niçin kendini üzüp yıpratıyorsun canım? İnanıyorum ki senin de çok güzel paylaşımların olacaktır. Daha önceki paylaşımlarından da biliyoruz zaten. Bit kadar küçücük şeylere üzüldüğüne bile değmez. Ben geçen yıl acemilikten başedememiştim de hepsini söküp yeni fide alıp dikmiştim. Bu yıl da yağmurlardan sonra tırtıllar resmen istila etti biberlerimi... Oluyor böyle şeyler. Hayat da öyle değil mi, iyisiyle kötüsüyle kabullenip elimizden geleni yapmaya çalışacağız! Ya da bitler böyle çoğalınca dua edeceğiz, bitkilerimizi uğur böcekleri bassın diye...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025