![]() |
Alıntı:
|
Dur anlamadım bir daha okumam lazım.Anlaşılır yaz çoçuğum :( Cymbelina beni andı .:D
Affeder affeder evet de !!! :D bence sen terliğe hazır ol gene de .:D |
Alıntı:
Bitkilerimle ilgili pek çok danışmam gereken sorunum oluyor ,zamansızlıktan yeterince de araştıramıyorum, kendi kendime bir şeyler yapıyorum ,sayfam olsa imdada yetişen daha mı çok olur acep ? bir düşüneyim. Sakaryadaki bıcırık ;cymbelinayla uğraşmayı bıraksında cevdetle ilgilensin biraz,doğum yaklaştı. Bebek alışverişi tamam mı bakalım.Dut mevsimi geldi geçiyor hala dut yemeye davet etmedi bizleri |
Alıntı:
|
Buraya kadar gülümseyerek okudum, sağolun varolun hepiniz, sizleri tanıdığım için mutluyum:)
|
Alıntı:
|
Aslında bende çok düşünmüştüm açsam mı açmasam mı diye.Şu an o kadar severek takip ediyorum ki.Her beğeni bana ödül oluyor.Bilmediğim konuları öğrenmek ve bitkilerimin gelişim aşamalarını arşivlemek istiyorum.
Eğer istiyorsan tavsiye ederim.Sürekli takip etmek zorunda değilsin ama kendini ister istemez burada bulacaksın zaten. Sahiden Tömürcek Cevdet nasıl.Ben ona patik örecektim.Çok çalışmam lazım çok .:( :D |
Aaaa kızlar hala olmuşuz haberimiz yok.EN kısa zamanda ülgili başlığa resimlerini istiyorum .
Cymbelina cım bende tüm dostlarımı tanıdığıma seviniyorum.İyiki varsınız hepiniz. |
Alıntı:
|
Ya ben yazana kadar bir sürü şey yazıyorsunuz, yetişemiyorum. Yaşıma hürmet ediniz lütfen:dilli::D Tömürcek gözün aydın, beyaz yavru varsa benim demiştim hatırlarsan:dilli: Rezerve ettim önceden:D Adı pamuk. Durun, alıntılarla geliyorum:)
|
Teşekkürler cymbelina ablacım ;) Beyaz yok malesef olması da imkansız çünkü cevdetin rengi malum e etrafta hiç beyaz kedi de olmayınca 2 tanesi cevdetin renginde 1 tanesi sapsarı yani kedi sarısı :p
|
İsim bulma önemli mesele. Ben tekliflerimi sunuyorum.Cevdetin ismi çok güzeldi. Ondan esinlenerek; Cevriye,hıdır, hüsmen,ünzile,katibe,zarife.
|
Alıntı:
Biz onlardan kaçarken hızımızı alamayıp Houston'a kadar gidermişiz, gitmişken de ver elini NASA, oradan ver elini Ay ve gezegenler. Oralardan yeni yaşam formları ve dünyada olmayan bitkilerle dönermişiz:dilli: Meşhur oluruz dönünce ve otomatikman zengin oluruz:) Geçen seneden hatırlarsanız üçümüz de söz verdik zengin olunca estetik olacaktık:dilli: Sonrasını bilmiyorum, buluruz birşeyler:) Şarj şeysinde arıza varsa kolay, burada olsaydın hemen 2 dakikada yıldız tornavidayla açardık, içine bakardık. Sonra ben düşünceli bir şekilde çenemi ovuşturup hmm, hmm dedikten sonra teşhisimi koyardım: meme yapmış bujiler, difransiyel kafası yanmış:dilli::D Çam konusunda ben de hiç bir şey bilmiyorum ki. Eski kısa ibreli olanlar değil ama yeniler yeni dikildi sayılır;) |
Alıntı:
Cebinde tohum yeşertmek maharet ister, bravo:dilli: Ama mesela pamuğun arasında da yapabilrsin:dilli:, gene de tercih senin:) Belki her an çimlenirleken yanında olmalarını istedin, gözünün önünde, olabilir, normal bunlar. Ben de sevgili Kılıch'a önerirken heveslendim, sanırım ben gene 3-5 ceviz gömeceğim saksılardan birine. Ben de çok seviyorum, hep çiçek olmasa da olur, ağaçlarımız da olsun:) Gerçi saksıda kalıyorlar hep ama olsun. |
Allahım nerden de aklına geliyor böyle şeyler Cymbelina harikasın.:D
Rana' nın bulduğu isimler de çok güzelmiş.Huriye Nuriye Düriye de güzel :D:dilli: seçenek olsun |
Alıntı:
|
Tömürcek, yanlış anlaşılma oldu sanırım, ben kırılmadım, üzülme yok bir şey. Biri vardı ya malum mevzuyla ilgili, onun için dedim ne hali varsa görsün diye. Ben sizleri seviyorum:)
Yavrular kedi sarısıysa sularına saçıkıbrıs - demir sülfat katalım, bakalım ne olacak?:dilli::D Sonuç yeşil kedilerimiz olur diye düşünüyorum, çok katarsak mavi olurlar, şirinler gibi olurlar:dilli: isim önerileri güzel, siz karar verin artık. Hale Jale Lale - kafiye istenirse. Alman disipliniyle yetiştireceksen, Olga, Helga, Hans:D |
Dağçiçeğiciğim, Zülfü'nün bebekliği de çok şirinmiş:) O zamandan belliymiş yakışıklı olacağı:)
Bu soğanlı çiçeklerinin soğanları duruyor hala değil mi? Nasıl saklıyorsun soğanları? Arada soracaktım, unuttum. Ranacığım, narı hazır fide mi aldın? Yoksa bildiğimiz meyvesindeki o sert çekirdek gibi kısımları mı ektin? Ben de Mart sonunda deneyselliğim tuttuğu içün, kivinin içindeki o siyah çörekotu tanesi gibi olan çekirdeklerinden ektim ama çıkmadı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hmm, o konu mu? Tamam, evet kırmasın hevesimi;) Geçen sene şeker begonya vardı her yerde, ben tenezzül etmemiştim:dilli: Bu sene hayatıma renk katmak amacıyla:dilli:, federallere rağmen "sefer" diyorum. Ben de bir hızlı koşarım, bir hızlı koşarım zaten:D sormayın. Yani Hakkı kadar hızlıyımdır:)
Hakikaten, senin Hakkı'nın akıbeti ne oldu? O kadar hırka ördün filan:) Yavrulayıp ailece gelebilirler demiştin. Hakkı geri dön, Dağçiçeği 2 file patatesle seni bekliyor;) Ev yapımı ilaçlar veya ona benzer bir sayfada birisi bir şey önermiş: ezilmiş sarımsağı o bitkinin toprağına - toprağın üstüne koyun demiş. Zannedersem bunu yapmanın bitkiye bir zararı olmaz, sarımsağın kokusu bir nebze de olsa fayda edebilir. Bitler seni üzmüştü ya, bir de bunu dene bakalım. Ben dün o kekikli fısfısı yaptım ama sıvı sabun yerine bulaşık deterjanı koyunca kokusu güzel oldu, kekiği bastırdı, bir işe yaramamış olabilir. Ayrıca yaparken fısfısın tepesi çıktığı için, bir elimle tutup bir elimle basmaya çalışırken tırnağım kırmayı başardım, üstelik uzun tırnak değil, kısa. |
Gazan mubarek olsun canım.Hakkı ortada yok.Sırra kadem bastı. :)
Bu bitkilerimdeki böcekler gerçekten canımı sıkıyor artık.Hergeçen gün artıyorlar. Bu şikayetler çoğu kimsede var.Bu yıl bitkiler açısından hastalıklı bir yıl olacak galiba.Önerin için çok sağol.Artık sırasıyla herşeyi denemeye çalışıyorum.Tırnağın için de çok geçmiş olsun canım.Fısfıs konusu ayrı bir dert zaten. |
Alıntı:
Bu arada sayfanızdaki sohbetler çok hoş, çok eğlenceli :) Zevkle okudum. |
Alıntı:
|
Sevgili Gülbahçe bu forum sayesinde bir çok arkadaş edindim. Tüm arkadaşlarımı çok seviyorum. Aramıza katıldığınız için mutluyum.
Bitkilerdeki hastalıklar geçen yılda vardı ama çok hafif atlatmıştım. Bu yıl baktığım başka sayfalarda da şikayetler çok. Özellikle sebzelerde hiç bu kadar böcek ve hastalık olmamıştı. Havanın rutubetiyle alakalı olabilir mi bilemiyorum. Kalanşoelarım geçen yılda da böceklenmişti bu yılda böceklendi. Ara ara ev yapımı ilaçlarla önüne geçmeye çalışıyorum. Şimdilik pek başarılı olduğum söylenemez. Geçen yıl bir tanesini budamıştım bitlerden kurtaramayınca. Bonsai ye benzemişti. Yeni yeni toparlanıyor. Bir ara resmini eklerim. Dikkat edin çabuk böceklenebiliyorlar. Ara ara kontrol edin. |
Daha dikkatli olmam gerekiyor öyleyse, ev yapımı ilaçları araştırayım ben de biraz. Geçen sene çok az bitkim vardı, o yüzden pek sorun yaşamamış olabilirim. Şu an yaklaşık 50 kadar saksım var. Hala doyamıyorum çiçeklere ama sayı çoğaldıkça bakım zorlaşıyor ne yazık ki.
Ben de aranıza katıldığım için çok mutluyum, o kadar bilgi dolu ve sıcak bir ortam ki keşke daha önce katılmış olsaydım aranıza. :) |
1 Eklenti(ler)
Sardunyanın iki rengi yanyana durduğu zaman tozlaşarak renk değişimi olduğu söylenir. Bunu duymuştum fakat tanık olmamıştım.
Sardunyam şu renkti. ;) |
1 Eklenti(ler)
Şu andaki rengi ;)
|
1 Eklenti(ler)
Acaba rengi yetersiz beslenmeden ötürü mü açık renkti diye düşündüm ama olsa böyle olmamalı değil mi ? ;)
Demet halindeki sardunya çiçeklerinin dış kısmı açık iç kısmındakiler se koyu renk ;) |
1 Eklenti(ler)
Genel durumu
|
1 Eklenti(ler)
Kırmızılım
|
1 Eklenti(ler)
Ceylan
|
1 Eklenti(ler)
Ceylan sardunya
Arıyı gördünüz mü ? ;) |
1 Eklenti(ler)
Hepsi bir arada ;)
|
1 Eklenti(ler)
Hanım çantası tohum yapıyor galiba (inşallah) ;)
|
1 Eklenti(ler)
Kızımın yapıp bana hediye ettiği yoğurt kutusundan saksı ve içnde buz çiçeği :)
|
1 Eklenti(ler)
Küstüm çiçeği ve Fittonia arkadaşlığı
|
Sardunyan sana kendini iyice sevdirebilmek için çeşit çeşit renklerde açmış, hangisini beğenecek en çok bakalım diye:)
316 nolu mesajdaki saksıdan bende de var, 2 tane:) Kızının ellerine sağlık;) Fitonyanın olduğu son resimde, kareye kenardan girmiş kırmızı saksıdaki kalp biçimine benzeyen yaprağı olan ne acaba? Atıyorum, sarmaşık türü:dilli: Tuttu mu?;) |
Tutmadı maalesef :) yabani menekşe olacaktı. Ama ben ne olduğunu bildiğim için söylemek kolay. Çok az bir kısmı gözükmüş yanlış tahmin etmen normal. ;)
|
Yabancı menekşe ne ola ki bacım??? Hiç duymamıştım. Evropa görmüş, lisan bilen menekşe mi oluyor?:dilli: Cezayir menekşesi denen türden mi? 80 çeşit menekşe var, ben de bilemiyorum ki:) Bir ara onu da resimleyiversen:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025