agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Kılıçh ev-balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31471.htm)

dağçiçeği 22-05-2013 08:54

Aman Allah ' ım nasıl yani :confused: :(
Sevgili Kılıçh sakın benim balkona gelme . Bak ne istersen ben sana yollarım. :D
Şaka bir yana sendeki bitki sevgisi hırsa dönüşmüş. Aile baskısı gördükçe güzel ve değişik bitkileri olan kişilerden alıyorsun hırsını. :dilli: :D
Bak neler konuşuyorum bende bilmiş bilmiş. :D
Şaka yapıyorum sevgili Kılıçh umarım tüm istediğin güzellikler seninle olsun.

bay tömürcek 22-05-2013 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1158661)
ben o yapraklara nasıl kıyarımmm....:(
biraz öyle kalsın...
artık bende kapı çalmıyorum mucurda (kırşehirin ilçesi) bende olmayan çiçek kolay kolay başkasında bulunmaz...:D

Sen bilirsin kılıçcım ben işin aslını söyledim o yaprakların alınması lazım tabi takdir senin ;) Sende daha olmayan neler neler var telafi etcez gari onları da dert etme :D

kılıçh 22-05-2013 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1158813)
Sen bilirsin kılıçcım ben işin aslını söyledim o yaprakların alınması lazım tabi takdir senin ;) Sende daha olmayan neler neler var telafi etcez gari onları da dert etme :D

evet onları da şehir dışından alcaz gariiii...:D
mucurda çeşit az...:D

kılıçh 22-05-2013 18:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1158704)
Aman Allah ' ım nasıl yani :confused: :(
Sevgili Kılıçh sakın benim balkona gelme . Bak ne istersen ben sana yollarım. :D
Şaka bir yana sendeki bitki sevgisi hırsa dönüşmüş. Aile baskısı gördükçe güzel ve değişik bitkileri olan kişilerden alıyorsun hırsını. :dilli: :D
Bak neler konuşuyorum bende bilmiş bilmiş. :D
Şaka yapıyorum sevgili Kılıçh umarım tüm istediğin güzellikler seninle olsun.

Şaka bir yana....dan sonrasını okuyuncaya kadar kendimi gaddar zalim pis bi tefeci gibi hissettim....:D

dağçiçeği 22-05-2013 18:31

Yüreğine iniyordu di mi ? :D
Hepimizin içinde var bu bitki sevgisi. En çok istediğimiz bitki bizim olana kadar uykumuz kaçıyor , gözümüz seğirtiyor, neye baksak o bitki o çiçek gibi görüyoruz. İtiraf ettim gitti işte En azından bende böyle oluyor. :D Sen de böyle hissetmemek için kısa yoldan çözmüşsün olayı. Bu kadar basit. :D

kılıçh 22-05-2013 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1158934)
Yüreğine iniyordu di mi ? :D
Hepimizin içinde var bu bitki sevgisi. En çok istediğimiz bitki bizim olana kadar uykumuz kaçıyor , gözümüz seğirtiyor, neye baksak o bitki o çiçek gibi görüyoruz. İtiraf ettim gitti işte En azından bende böyle oluyor. :D Sen de böyle hissetmemek için kısa yoldan çözmüşsün olayı. Bu kadar basit. :D

bendede o olay olmuyo değil...:D
çok kötü bi duygu ve şu an yaşıyorummm.....:(

dağçiçeği 22-05-2013 21:37

Şu an mı ? Amanın ne yapsak ki bilemedim ben şimdi. Balkona kepenk te yaptırmadım :( ne yapsak ki ? :(

:D şaka yapıyorum diye söylememe gerek var mı bilmiyorum : D

Cymbelina 25-05-2013 22:00

Sevgili Kılıch, tahmin ediyorum ders çalışıyorsun, sene sonuna az kaldı:) Sana bir kaç öneride bulunmak istiyorum: Farklı bitkilerin olmasını istiyorsun, o zaman değişik birşeyler de deneyebilirsin. Zaman zaman önerdiğim birkaç şeyi seninle de paylaşayım:

- Artık yaz geldi, bir sürü meyve var. Bunların çekirdeklerini atmayıp saksılara dikebilirsin. Çıkan çıkar, çıkmayanlar da önemli değil. Eve alınan meyvelerden deneme yaparsın. Malta eriği çekirdeğini tavsiye ederim, ne zaman saksıya gömsem hiç nazlanmadan çimlenmiştir. Son 2 yıldır filan ekmedim ancak daha önce ekmiştim ve epey büyümüştü, üstelik kışın da balkonda kalmıştı - gerçi üstünü örtmüştüm ama. Bunu denemelisin:)

- Gene bir başka örnek limon çekirdeği. Evdeki limonun çekirdeklerini küçük bir pet şişeye, bardağa hemen gömüver, ilk denemen de çıkmazsa tekrar tekrar dene. Bunu da kesinlikle dene derim:) Yemyeşil, çok güzel oluyorlar.

- Bir başka önerim de ceviz. Markete gittiğinizde annenlerden rica et, 4-5 tane kuru kabuklu ceviz alsınlar. Gene bunu da bir saksıya hemen gömüver. Bunu da denedim, 6-7 taneden 3 taneydi yanlış hatırlamıyorsam çimlenmişti, o da epey büyüdü. Onun da yaprakları çok güzel.

- Şu an için olmaz belki ama önümüzdeki kış için kestaneyi de aklında bulundur. Ben bu kış ilk kez denedim, üstelik kendiliğinden filizlenmemişti henüz, epey bekledim ama çıktılar. Aynı anda ekmeme rağmen biri büyüdü, biri minik kaldı. Çok sevdim tırtıklı yapraklarını:)

- Arzu edersen mesela mısırı da deneyebilirsin, evde çekmecelerde filan kalmış varsa:) Ama meyve verecek kadar büyürse meyvesi konusunda bir şey diyemiyorum, tüketmek açısından diyorum, gerçi eve aldıklarımız ve tohum olarak ektiğimiz taneler de GDO'lu, hiç kaçarı yok:(

- Şimdi mutfağa gidip baharat kavanozlarınızı bir yokla bakalım;) Çörekotunu bul, onu direkt gene minik birşeye şöyle bir tutam gibi serp ve üstünü az bir toprakla kapat, sulamayı unutma. Evde tükettiğimiz çörekotu forumdaki nigella'nın bir alt türü, buradakinden daha küçük oluyor çiçekleri. Beyaz şirin çiçekleri var. Çok yıllık değil ama mevsimlik çiçek gibi düşünebilirsin. Bunu da denediğim için rahatlıkla tavsiye ediyorum.

- Gene farklı bir şey deneyeyim hem tecrübe kazanayım dersen, kabuklu yer fıstığını da gene öylece gömebilirsin. Ancak bunu denemedim, saksıda nasıl olur bilemiyorum, araştırdığımda çiçeklerinin biraz ufak olduğunu görünce vazgeçmiştim.

Şimdiden kolay gelsin.

kılıçh 28-05-2013 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1160706)
Sevgili Kılıch, tahmin ediyorum ders çalışıyorsun, sene sonuna az kaldı:) Sana bir kaç öneride bulunmak istiyorum: Farklı bitkilerin olmasını istiyorsun, o zaman değişik birşeyler de deneyebilirsin. Zaman zaman önerdiğim birkaç şeyi seninle de paylaşayım:

- Artık yaz geldi, bir sürü meyve var. Bunların çekirdeklerini atmayıp saksılara dikebilirsin. Çıkan çıkar, çıkmayanlar da önemli değil. Eve alınan meyvelerden deneme yaparsın. Malta eriği çekirdeğini tavsiye ederim, ne zaman saksıya gömsem hiç nazlanmadan çimlenmiştir. Son 2 yıldır filan ekmedim ancak daha önce ekmiştim ve epey büyümüştü, üstelik kışın da balkonda kalmıştı - gerçi üstünü örtmüştüm ama. Bunu denemelisin

- Gene bir başka örnek limon çekirdeği. Evdeki limonun çekirdeklerini küçük bir pet şişeye, bardağa hemen gömüver, ilk denemen de çıkmazsa tekrar tekrar dene. Bunu da kesinlikle dene derim Yemyeşil, çok güzel oluyorlar.

- Bir başka önerim de ceviz. Markete gittiğinizde annenlerden rica et, 4-5 tane kuru kabuklu ceviz alsınlar. Gene bunu da bir saksıya hemen gömüver. Bunu da denedim, 6-7 taneden 3 taneydi yanlış hatırlamıyorsam çimlenmişti, o da epey büyüdü. Onun da yaprakları çok güzel.

- Şu an için olmaz belki ama önümüzdeki kış için kestaneyi de aklında bulundur. Ben bu kış ilk kez denedim, üstelik kendiliğinden filizlenmemişti henüz, epey bekledim ama çıktılar. Aynı anda ekmeme rağmen biri büyüdü, biri minik kaldı. Çok sevdim tırtıklı yapraklarını:)

- Arzu edersen mesela mısırı da deneyebilirsin, evde çekmecelerde filan kalmış varsa:) Ama meyve verecek kadar büyürse meyvesi konusunda bir şey diyemiyorum, tüketmek açısından diyorum, gerçi eve aldıklarımız ve tohum olarak ektiğimiz taneler de GDO'lu, hiç kaçarı yok:(

- Şimdi mutfağa gidip baharat kavanozlarınızı bir yokla bakalım;) Çörekotunu bul, onu direkt gene minik birşeye şöyle bir tutam gibi serp ve üstünü az bir toprakla kapat, sulamayı unutma. Evde tükettiğimiz çörekotu forumdaki nigella'nın bir alt türü, buradakinden daha küçük oluyor çiçekleri. Beyaz şirin çiçekleri var. Çok yıllık değil ama mevsimlik çiçek gibi düşünebilirsin. Bunu da denediğim için rahatlıkla tavsiye ediyorum.

- Gene farklı bir şey deneyeyim hem tecrübe kazanayım dersen, kabuklu yer fıstığını da gene öylece gömebilirsin. Ancak bunu denemedim, saksıda nasıl olur bilemiyorum, araştırdığımda çiçeklerinin biraz ufak olduğunu görünce vazgeçmiştim.

Şimdiden kolay gelsin.

sn cymbelina ablacım evet haklısın sınava az kaldı o yüzden çok uğrayamıyorum dediğin fikirler çok hoş ama bunların nerdeyse hepsine sahibim....
(çorekotunu ilk defa duydum onu deniycem)
cevizi marketten almaya gerek yok neden mi?
ben bu mesajı sabah okudum ve hemen ardından evimize çok yakın olan canım sıkıldığında uğradığım canımdan çok sevdiğim babannemgile uğradım
hepsinin fotoğrafını çektim....;)
hadi ii seyirler

kılıçh 28-05-2013 13:39

ceviz ağaçlarımızın meyveleri baş gösterdi en büyüğü 60 yaşını dolduralı bayaaa oluyo

5 Eklenti(ler)
Eklenti 411174

Eklenti 411175

Eklenti 411176

Eklenti 411177

Eklenti 411178

kılıçh 28-05-2013 13:41

büyük olan ve 2 yıl önce fide olarak dikdiğim kayısı ağacı...:D

2 Eklenti(ler)
Eklenti 411179

Eklenti 411180

kılıçh 28-05-2013 13:43

arkadaşlar daha bu ve bunun gibi birsürü ağaç bahçe bağ var hepsininde fotoğrafını çektim normalde hepsini şimdi yüklüycektim ama farkettimki dershanemin başlamasına az kalmış artık başka zaman devam ederiz...;) umarım kusura bakmamışsınızdır...:o

bay tömürcek 28-05-2013 14:34

Bende diyorum kılıca bişey oldu öcüler mi götürdü ne :D Dedim koymuş sarımsakları balkona gece de görmedi besmelesiz üstlerine bastı aha dedim gitti çocuk :D

Şaka bir yana ağaçların çok güzel ve doğa, ortam hepsi harika valla Allah kimsecikleri apartmanlara hapsetmesin ben şehirde olsaydım sararıp solardım heralde daracık evlerde küçücük balkonlarda beton sokaklarda ;)

dağçiçeği 28-05-2013 19:29

Tömürceğe katılıyorum .Harika ağaçların var.Maşallah sana da ağaçlarına da .Cymbelina sana da hayranım hep güzel fikirler veriyorsun.

kılıçh 29-05-2013 07:10

çok teşekkür ederim dağçiçeğiv ablam ve tömürcek abim evde kalmakyan çok sıkılırım ama o büyük olan ağaçlar benim değil dedemgilin ben 60-70 yıl önce nası ağaç dikeyim....;)

kılıçh 29-05-2013 07:11

bunlarda benim cevizlerim

2 Eklenti(ler)
Eklenti 411478

Eklenti 411479

kılıçh 29-05-2013 07:12

erik ağacımız....

1 Eklenti(ler)
Eklenti 411480

kılıçh 29-05-2013 07:13

kocaman badem ağacımız...:D

1 Eklenti(ler)
Eklenti 411481

kılıçh 29-05-2013 07:14

kiraz ağaçlarımız

2 Eklenti(ler)
Eklenti 411482

Eklenti 411483

kılıçh 29-05-2013 07:16

armut ağacımız

2 Eklenti(ler)
armut ağacımız ve onunla mücadele eden mor üzüm asması

Eklenti 411484

Eklenti 411485

kılıçh 29-05-2013 07:17

bu ararda resimler net değil kusura bakmayın o gün güneşle aram ii değildi ve telefonla çektim

kılıçh 29-05-2013 07:20

arka tarafdaki üzüm asmalarımız ve en son resim kurumaya yüz tutan vişne ağacımız

5 Eklenti(ler)
Eklenti 411486

Eklenti 411487

Eklenti 411488

Eklenti 411489

Eklenti 411490

kılıçh 29-05-2013 07:21

asmalar yere yatmış asılmamış gibi duruyor olabilir ama onların hepsi yaklaşık 1.5 metre yukarıda

kılıçh 29-05-2013 07:24

bu da dedemgilin eriği fotoğrafları çekerken bi cep dolusu yedim

3 Eklenti(ler)
Eklenti 411491

Eklenti 411492

kılıçh 29-05-2013 07:26

son mesajdaki ilk resimde elma ağacımız (aşılanmış)

kılıçh 29-05-2013 07:27

bu da yerini sevmeyen ayvam...:(

1 Eklenti(ler)
Eklenti 411494

kılıçh 29-05-2013 07:30

arka tarafdaki çalımız....

1 Eklenti(ler)
Eklenti 411495

kılıçh 29-05-2013 10:59

çiçeklerini 1 hafta önce dökmüş susamlar

1 Eklenti(ler)
Eklenti 411550

kılıçh 29-05-2013 11:00

bahçeden bikaç görüntü

5 Eklenti(ler)
Eklenti 411551

Eklenti 411552

Eklenti 411553

Eklenti 411554

Eklenti 411555

kılıçh 29-05-2013 11:05

3 Eklenti(ler)
bunlarda inimizden kareler normalde bu ini biz yapmadık bu in çooook ama çok önce yaptırılmış mucur bu inlerle-yeraltı şehriyle-bilinir buralarda mağra olmadığından eskiden insanlar mucur çevresinde bu inlerde yaşarlarmış 2. resimdeki kapı taaa o zamanlardan kalma bizim in 4 yıl önce çökmüş bizde tadilat yaptırdık eskiden orda ineklerimize bakardık....

Eklenti 411557

Eklenti 411558

Eklenti 411559

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025