agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Kelebek / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31136.htm)

Kelebek 29-05-2013 19:45

Sn.Sonkez sağolun,
İçlerinde beyaz sardunya da var ancak henüz açmadı. Beyaz da açtığında güzel bir uyum olacak...
Saygılar.

Kelebek 03-06-2013 21:42

2 Eklenti(ler)
Mosaic

Kelebek 03-06-2013 21:43

1 Eklenti(ler)
Bu da diğer "mosaic";

adneser 03-06-2013 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kelebek (Mesaj 1165218)
Mosaic

Sayın Kelebek

Mosaic'ın renkleri mükemmel görünüyor eline emeklerinize sağlık.

Saygı ve selamlar

Kelebek 03-06-2013 21:55

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1165222)
Sayın Kelebek

Mosaic'ın renkleri mükemmel görünüyor eline emeklerinize sağlık.

Saygı ve selamlar

Çok teşekkür ederim Sn.Adneser abi,
Fotoğrafda göründüklerinden daha güzeller :)
Red Velvet.... (yüksek verimle çimlendi)

h_dogan 03-06-2013 22:00

Sizi kolyozların efendisi ilan ediyorum, harika hepsi.

Kelebek 03-06-2013 22:07

4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Sn.h_dogan;

Çocukken yetiştirdiğim aslanağzılar her sene bahçeye renk katıyor...

Kelebek 03-06-2013 22:09

3 Eklenti(ler)
diğerler....

berçin 03-06-2013 23:52

Yaprak güzelleri görüntüleri çok güzel,birde tohumdan yetiştiriyor olmanız gerçekten takdire şayan elinize emeğinize sağlık.Küpe çiçeklerinin görüntülerine bayıldım:D,Yenileri de hayırlı olsun bol çiçeklerini görmenizi dilerim...;)

fatihs 04-06-2013 22:49

Çiçekleriniz çok güzel ,Kolyoz konusunda oldukça uzmanlaşmışsınız neredeyse kitabını yazacak kadar hem de.

Yeriniz kısıtlı olmasına rağmen bunları gördüysek şöyle normal bir bahçeniz olsa tahayyül edemiyorum.Umarım o da olur bir gün.

Paylaşımlarınız için teşekkür ediyor , kolaylıklar diliyorum.

Kelebek 05-06-2013 14:22

2 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim Sn.berçin ve Sn.fatihs....
Beyaz fırfırlılar içerisinde kadife güzelliğindeki kolyoz....

Sudenur 05-06-2013 14:53

Kolyoz denince ilk siz geliyorsunuz aklıma.. :eek: Fırfırlıların gelişmiş halleri harika olacak güzel günlerde büyütün.. :)

Angels Sour 05-06-2013 19:08

Sizin kolyozlara o kadar imrendim ki; Zengarden'dan kolyoz tohumuyla, iki tane fide aldım. Fidelerim bugün geldi, ama sizin kolyozlar gibi dikine gelişmemiş. Sarmaşık fidesi gibi aşağıya doğru ve dallar hafiften kıvrılmış.
Çubukla dalları bağlasam düzelir mi?
Bir de, tohumların çimlenmesi uzun zaman alıyor mu?
Sevgiler..:p

Kelebek 05-06-2013 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Angels Sour (Mesaj 1166010)
Sizin kolyozlara o kadar imrendim ki; Zengarden'dan kolyoz tohumuyla, iki tane fide aldım. Fidelerim bugün geldi, ama sizin kolyozlar dikine gelişmemiş. Sarmaşık fidesi gibi aşağıya doğru ve dallar hafiften kıvrılmış.
Çubukla dalları bağlasam düzelir mi?
Bir de, tohumların çimlenmesi uzun zaman alıyor mu?
Sevgiler..:p

Merhaba Sn.Angels Sour,
Size öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kolyoz hastalığı size de bulaşmış ;)
Zengarden'dan tedarik ettiğiniz rainbow kolyozların tümü dikine boylanmaktadır, ancak çok fazla büyüdüğünde yayılmaya başlamaktadır. En son mesajımda eklediğim kadife güzelliğindeki kolyozum Sn.Anzac'ın hediyesi (kendisine tekrar teşekkür ediyorum) olup bu tür aşağıya doğru büyümektedir.

Tohumların çimlenmesi 4.günden itibaren başlamaktadır, uygun koşullar sağlandığı durumda.

Zengarden tohumları üzerinde tohumların nasıl çimlendirileceğine dair detay bilgi bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken husus uygun torfa ekim yapmak ve direk güneş ışığına tohumları bırakmamak.

Saygılar...

Kelebek 05-06-2013 21:58

3 Eklenti(ler)
Minicik saksısında halen büyümeye devam eden en gelişmiş kolyozum...:p

Kelebek 05-06-2013 22:01

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1165929)
Kolyoz denince ilk siz geliyorsunuz aklıma.. :eek: Fırfırlıların gelişmiş halleri harika olacak güzel günlerde büyütün.. :)

Sn.Sudenur,
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.
Saygılar...

Angels Sour 05-06-2013 22:12

Sayın Kelebek, tohumlarım henüz gelmedi; son eklediğiniz resimden sonra benimde böyle kolyozlarım olacak diye, bir garip oldum. Gerçekten bu bir hastalık galiba...:p
İlginiz için teşekkürler.

Kelebek 05-06-2013 22:15

Sn.Angels Sour,
136.mesajımdaki kolyozlar Zengarden tohumlarından çimlenenler... Sizin de en az bunlar kadar güzel kolyozlarınızın olduğunu görmek ümidiyle...
Şimdiden kolay gelsin... :)

h_dogan 05-06-2013 22:41

Süper süper süper. Ben bulaşmayayım sizin kolyozları izlemekle yetineyim. Yazık olur güzel yapraklılara ilgisizlikten ölürler.

Kelebek 05-06-2013 22:49

Sn.h_dogan,
Ben de sizin sayfanızı az önce gezdiğimde çeşit çeşit domateslerinize, patlıcana kısacası sebzelerinize çok imrendim. İnşallah afiyetle güzel günlerde yersiniz. Eminim, kolyoz işine bulaşırsanız, bu işte de çok başarılı olacaksınız.
Saygılar.

Kelebek 06-06-2013 07:28

1 Eklenti(ler)
Bu sabah balkonumdan bir kare ;)

Lalem 06-06-2013 09:38

Sevgili Kelebek , aynı saksıda rengarek kolyozlar çok hoşuma gidiyor. Bende aynı şekilde uygulama yaptım.. Birde sol taraf arkadaki pembe yapraklıda mı tohumdan çıktı ? Merak ettim.

Kelebek 06-06-2013 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lalem (Mesaj 1166258)
Sevgili Kelebek , aynı saksıda rengarek kolyozlar çok hoşuma gidiyor. Bende aynı şekilde uygulama yaptım.. Birde sol taraf arkadaki pembe yapraklıda mı tohumdan çıktı ? Merak ettim.

Sn.Lalem,
Kolyozlarımın %99'unu tohumdan yetiştirdim. Sizin sorduğunuz kolyozda yine aynı şekilde tohumdan yetişti. 42.mesajımda bu tür kolyozum önceki hali mevcut.
Saygılar...

Kelebek 06-06-2013 20:37

2 Eklenti(ler)
Az önce biraz düzenleme yaptım...
Scarlet türü...

Kelebek 06-06-2013 20:42

1 Eklenti(ler)
Sağdakinin üst kısmından koparıp soldakini diktim... Toplam 3 kök oldu..

h_dogan 06-06-2013 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kelebek (Mesaj 1166137)
Sn.h_dogan,
Ben de sizin sayfanızı az önce gezdiğimde çeşit çeşit domateslerinize, patlıcana kısacası sebzelerinize çok imrendim. İnşallah afiyetle güzel günlerde yersiniz. Eminim, kolyoz işine bulaşırsanız, bu işte de çok başarılı olacaksınız.
Saygılar.

Saksıdaki çiçeklerle pek ilgilenemiyorum o yüzden yaşayamıyorlar. Bu sene aldığım küpe çiçeği sizlere ömür. Doğrusu pek bakımını bilmiyordum hava da sıcak olduğu için toprağını değiştiremezdim. İlk başlarda iyi gidiyordu sonra birden soldu gitti. Bu kolyozların bakımı kolaysa düşünebilirim çünkü yaprakları izlemeye değer.
Sağlıcakla kalın şimdilik sizi izlemeye devam. ;)

Kelebek 06-06-2013 20:52

Sn.h_dogan,
Kolyozlar insanı hiç üzmeyen bir tür. Bol ışık ve su yeterli... Bakımı oldukça kolay ve zahmetsiz..
Küpeli çiçeğinize üzüldüm :(
Saygılar...

YeniGine 07-06-2013 00:07

Evet Sayın hdoğan haklı ben de pek merak sarmayayım; yoksa bina görevlisi istifasını verip kaçacak. Kapı önlerini yıkarken izliyorum, farkındayım benim saksıları fırlatır gibi çekip, itiyor. Zaten kapısının önü saksılarımla doldu, e 1-2 giriş önüne de koydum saksıları. Ben olanlarla yetineyim şimdilik.
Sevgili Kelebek bu yaprak güzellerini sende izlemeye devam. Ellerine sağlık hepsi çok güzel. Hele o minicik saksıda ne kadar büyümüş o kolyoz, hayret ettim.

Kelebek 07-06-2013 07:57

1 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine ablacığım,
çok hoşsunuz ;)

Yenimahalle serasından kışın fide olarak aldığım küpeli.... Üzerindeki beyaz lekeler arap sabunu lekesi...

YeniGine 07-06-2013 23:19

Sevgili Kelebek ne kadar güzel gelişmiş küpelin, ellerine sağlık. Arap sabununu bit mi vardı da sıkıyorsun?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025