agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Loveforlife / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30555.htm)

akçabardak 12-12-2013 15:03

Yorgan altından başını çıkarıp ta bakanlar pek güzel gözüküyorlar sevgili loveforlife,
sanki pamuklar içindeler, her dönemin ayrı bir güzellikleri oluyor.

İlk resimdeki sarkan sanırım sarı kız, çok körpe dal uçlarından çelik yapılsa tutar mı?
hiç denediniz mi, uzayan dalları budayacağım demişsiniz de, o kadar taze yem yeşil ki
kıyası gelmiyor insanın. Sevgiler

trilye 12-12-2013 21:41

Sevgili Loveforlife birkaç gün önce balkon sayfanıza uğradığımda rahatsızlığınızı öğrendim. Fakat yazmak kısmet olmadı. Çok geçmiş olsun. Bilirsiniz bütün hastalıklarda ilk şifa kaynağı insanın moralini yüksek tutmasıdır. Sizde moralinizi yüksek tutun. Hazır moral kaynaklarımız olan yeni tohumlarınız elinize geçmişken, hayatın tadını çıkarmaya bakın.

İçimizden biri sayfanızda yazdıklarınızı okuduktan sonra sizi tanımak istedim. Bu yüzden de çok katılmak istememe rağmen kısmet olmayan Bursa toplantısını kaçırdığım için bir kez daha üzüldüm. İnşallah bir dahaki sefere..

Sağlıcakla kalın.

Satı Uğurtan 13-12-2013 13:16

Sevgili Loveforlife, çok çok geçmiş olsun, biliyorum seni görmeden tanıyorum, sürekli takip ettiğim çok sevdiğim üyelerden birisin, kocaman sevgi dolu yüreği, hayatı seven canlıyı seven biri olarak bu hastalığıda aşıp sağlığına kavuşacağını çok iyi biliyorum, buna inanman yeter sen başaracaksın biliyorum, sevgiler çok öpüyorum.

Seabert74 13-12-2013 14:57

Sevgili Loveforlife,

Çiçekleriniz o beyazlıgın altında bile çok güzel görünüyor. Sizdeki sıcaklık onların hayata dönmesine yeter de artar bile.
Etrafınıza yaydıgınız pozitif enerjinin size dönüşünü açıkça görüyorum. Sayfanızda gezmek sadece çiçeklerinizi görmek için değil, buradaki satırların her biri o kadar çok duygu yüklü ki.. İnanıyorum ki buraya ugrayan herkes aynı düşünceyi taşıyor. Sevgilerimle.. En kısa zamanda tanışmak umudu ile..

loveforlife 15-12-2013 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1229145)
İlk resimdeki sarkan sanırım sarı kız, çok körpe dal uçlarından çelik yapılsa tutar mı? Hiç denediniz mi, uzayan dalları budayacağım demişsiniz de, o kadar taze yem yeşil ki kıyası gelmiyor insanın. Sevgiler

Sevgili Akçabardak,

Sarıkız, çiçek topraktayken dalları suya daldırılıp köklendiriliyormuş başlığında okuduğuma göre. O şekilde hiç denemedim ama uzayan dalları kesmeden saksısında toprağa yatırdıklarım da köklenmişti.Ben de kıyamıyorum zaten. Sararan ve kuruyan yaprakları olan dalları buduyorum sadece, o da daha sağlıklı olması için. Böylece çok daha canlı sürgünler veriyor. Yemyeşil olanlara kıyamam elbette...

loveforlife 15-12-2013 20:57

Mum çiçeği - Hoya carnosa...

2 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'un hediyesi hoya carnosam... Temmuzda böyleydi, şimdi böyle... Hazır orkide toprağına biraz kum ve diatomit ile ilginç bir harç hazırlamıştım.:o Arada bir sıvı kaktüs besini eklenmiş suyla suladım, üç dört kere. Terasa bakan merdiven boşluğunda duruyor, ısıtılmayan bir ortamda. Saksısı da epey küçük. Ama bu kadar kısa sürede gelişeceğini hiç düşünmemiştim doğrusu. Baharda saksısını büyütürüm kısmetse. Nasıl olmuş sizce?
Eklenti 460717

Eklenti 460718

yağmur 15-12-2013 22:09

Sevgili Loveforlife;

Ben hoyalardan hiç anlamam ama bu seni ve yerini sevmiş görünüyor.

Narinkhn 15-12-2013 22:16

Sevgili Loveforlife bence saksıyı büyütmeyin size bol bol çiçek versin seneye.Sitedeki ablalarım öyle söylüyorlar:)

loveforlife 15-12-2013 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1230237)
Sevgili Loveforlife;

Ben hoyalardan hiç anlamam ama bu seni ve yerini sevmiş görünüyor.

İşin aslı ben de hiç anlamıyorum Sevgili Yağmur. Acemi şansı diyelim...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Narinkhn (Mesaj 1230240)
Sevgili Loveforlife bence saksıyı büyütmeyin size bol bol çiçek versin seneye.Sitedeki ablalarım öyle söylüyorlar:)

Sitedeki ablalarımız küçük saksı iyidir dediği için o minicik saksıyı tercih etmiştim ama çok gelişince işkence olacak zavallıma... Bu işkenceye rağmen çiçek verir mi acaba Sevgili Narinkhn?

YeniGine 15-12-2013 23:32

Çok güzel olmuş sevgili Loveforlife. Bence de saksısını değişmeden önce bir bilene danış, bu saksıda çiçek açabilir... İnşallah hep beraber çiçeklerini görmeye diyelim...

Sevgi Durul 16-12-2013 08:16

Sevgili loveforlife, süper olmuş bence, ellerine yüreğine sağlık. Bu gidişle annesinden önce açar, açar da bizler de güzel çiçeklerini görürüz, dilerim.

Saksısını hiç değiştirme, açması için köklerin iyice saksıyı doldurması gerekiyormuş.

Bendeki diğer hoyalar biraz gelişsin, hepsinden köklendireceğim sana. Sevgilerimle...

Narinkhn 16-12-2013 09:58

Ablalarım saksıyı bırakın bir de işkence edin demişler:)) Üşütün,susuz bırakın vb.yazarken bile gülüyorum:)Açmış halde görürüz inşallah.Belki birlikte çiçek açarsınız yani sizde sağlığınıza kavuşursunuz?Geçmiş olsun:rolleyes:Dualarım sizinle...

loveforlife 16-12-2013 10:05

Bütün kızlar toplandık...

5 Eklenti(ler)
Merdiven boşluğu demişken, merdiven boşluğu ve boş olan teras katında birbirine sarılıp üşümemeye çalışan kızlarımı da unutmayalım...
Eklenti 460775
Eklenti 460776
Eklenti 460779
Eklenti 460777
Eklenti 460778

loveforlife 20-12-2013 19:46

Dev telgraf çiçeği (Tradescantia zanonia)

4 Eklenti(ler)
Onun hikayesi de benden duymaya alıştığınız hikayelerden aslında. Geçen yaz bir öğrencim davet etmişti. Ne yazık ki evlerinin bahçesi de olmasına rağmen çiçeği hiç sevmeyen biri. Mutfağa geçtiğimde bahçede bir kenara atılmış bir saksı dikkatimi çekti. (Böyle şeyler hiç dikkatimi çekmezdi oysa ki:dilli::o) Bitkinin neredeyse tüm yaprakları hain bir tırtılın midesine ineli epey olmuş gibi görünüyordu. Yine de daha önce görmediğim bir bitkiydi. Sorduğumda annesi öğrencim evin içinde istemediği için bahçeye attığını, istersem alabileceğimi söyleyince saksıyı kaptığım gibi eve getirdim. Taş gibi bir toprağı vardı. Toprağını değiştiririm diye balkona bıraktım. Ertesi sabah geriye kalan yapraklar da güzelce kemirilmiş, hatta karınlarını doymamış olacak ki sardunyalara atlamışlardı. Öyle böyle değil, o taş gibi toprağın içinde kaç tane tırtıl barınıyormuş meğerse! Saksının taşlaşmış toprağını atıp bitkiyi kökleri dahil iyice yıkadım arap sabunuyla. Yeni saksısında bahçedeki gölge bir yere yerleştirdim. Sonuç mu? Meğer bizimki bir dev telgraf çiçeğiymiş! Yanına da Sevgili SDurul'un gönderdiği telgrafları dikmiştim. Şu an ısıtılmayan teras katında. Çiçek bile açmaya başladığına göre, epey memnun hayatından...

Eklenti 461305

Eklenti 461306

Eklenti 461307

Eklenti 461308

ahsenn 21-12-2013 14:38

Sevgili loveforlife, sizi takip ediyorum ama yazmak bu güne kısmetmiş.Çok geçmiş olsun. Sizin gibi yüreği Sevgi gücüyle dolu bir insan bütün güçlükleri aşacağına inanıyorum.Dualarım seninle.

nurcan çelik 21-12-2013 17:07

sevgili loveforlife, umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.umudunuzu hiç yitirmeyin...gördüğüm kadarıyla sevecen, içten bir kişiliğiniz var...sevdikleriniz eminim ki yanındalar...dualarım sizinle...bu arada bitki ve hayvanlarınıza hayran kaldım...kediniz içinde üzüldüm başınız sağolsun. sağlıcakla kalın.iyi günler dilerim...

kılıçh 21-12-2013 17:25

Ablacım siteyebayadır bi giremiyordum ama girer girmez senin sayfana koştum :) Ve bugün bitirdim ;) çiçeklerin muhteşem olmuş valla ellerine sağlık maşallah :D çiçekler senin elinde güzelleşiyor ;)

loveforlife 21-12-2013 23:20

Telgraf çiçeği (Tradescantia zebrina)

3 Eklenti(ler)
Sevgili Sumeyra47'nin verdiği çelik kışın soğuğuna rağmen hayata sımsıkı tutunuyor. Merdiven boşluğunda o da... Mor, yeşil ve gümüşün o keyifli uyumuyla yeni dallar çıkarmaya da başladı. Ruj çiçeğiyle kardeş kardeş büyüyorlar...
Eklenti 461477

Eklenti 461478

Eklenti 461479

loveforlife 22-12-2013 16:06

Büyük servet...

3 Eklenti(ler)
Daha fazla dayanamayacağım. Ayakkabı kutusundaki servetimi size açıklamam şart oldu... Şafak baskını falan olursa maazallah!:o:D
Eklenti 461544

Eklenti 461545

Eklenti 461546

akçabardak 22-12-2013 16:50

:D:D:D Böyle bir servete can kurban,

Kendisinden çok emin olduğu için bakışlar biraz sert olmuş ama
daha sonra benim böyle işlerle hiç mi hiç işim olmaz dercesine
oh bu ayakkabı kutusu da pek rahatmış ayol deyivermiş...

Bayıldım bu pozlara ben...;) siz çok yaşayın emi... nerden gelir aklınıza
böyle şeyler sevgili loveforlifeciğim, ne kadar da masum bir yüz ifadesi
var kıyamam ben ona hiç.

loveforlife 22-12-2013 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1231898)
:D:D:D Böyle bir servete can kurban,
Kendisinden çok emin olduğu için bakışlar biraz sert olmuş ama
daha sonra benim böyle işlerle hiç mi hiç işim olmaz dercesine
oh bu ayakkabı kutusu da pek rahatmış ayol deyivermiş...

Bayıldım bu pozlara ben...;) siz çok yaşayın emi... Nerden gelir aklınıza
böyle şeyler sevgili loveforlifeciğim, ne kadar da masum bir yüz ifadesi
var kıyamam ben ona hiç.

Sevgili Akçabardak,

Hiçbir şeyle ölçülemeyecek bir servet bu. Yeri doldurulamaz. Kutular ve poşetlere girmek en büyük zevklerinden benim kızımın. Bu kutuları yakındaki bir ayakkabı mağazasından istemiştim, el sanatları malzemelerimi koymak için. Ama Fincan Hanım çok beğenmiş olacak ki, kutular gelir gelmez bu kutuya yerleşti. O bakışlarda biraz da suçluluk var aslında ama "bu ev de, kutu da benim" özgüvenini de fazlasıyla hissettiriyor.

berçin 23-12-2013 00:03

Seni tekrar böyle, tam değil ama neşeli görmek beni çok mutlu etti arkadaşım. Vallahi özlemişim güzel bitkilerin eşliğinde ki güzel yazılarını...:)

sonkez 23-12-2013 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1231884)
Daha fazla dayanamayacağım. Ayakkabı kutusundaki servetimi size açıklamam şart oldu... Şafak baskını falan olursa maazallah!:o:D
Eklenti 461544

Eklenti 461545

Eklenti 461546

En büyük servet bu sevgi olsa gerek...Karşılıksız ve çıkarsız...:mad:

aheste 26-12-2013 14:31

Sevgili loveforlife'ciğim, geçmiş olsun canım, nasıl oldun inşallah daha iyisindir, nete giremiyorum sık sık biliyosun yazamadım sana o yüzden.
Çiçeklerin karlar altında bile sana gülümsemişler seni mutlu etmek için...
Dualarım hep seninle canım, moralini hiç bozma, neşen daim olsun, gülen yüzün hiç solmasın canım arkadaşım.
Sevgiler...

gokcegokce 26-12-2013 21:34

Sevgili Loveforlife, ayakkabı kutunuzdaki servet gerçek servettir, dolayısıyla çok zenginsiniz emin olun. :) Sağlığınız iyidir inşallah. Sevgiler...

ocak 27-12-2013 00:19

benimde çocukluk anılarım içinde en çok hatırladığım çiçek kasımpatılar 10 kasımların en gözde çiçeği çiçeklerinize maşallah size mutluluk sağlık esenlik

ocak 27-12-2013 00:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1228504)
Çocukluğumun en değerli çiçeklerindendi kasımpatları. Rahmetli babaannem onlara ayrı bir önem verirdi. 10 Kasımdan önce, gösterişli çiçekler açsınlar diye onlara özel ilgi gösterir, sonra da 10 Kasım sabahları kocaman demetleri bize verip Atamıza yollardı. Hep sevmişimdir onları. Babaannemin vefatından sonra kaybolup gitmişlerdi. Geçen yıl Ankara toplantısında paylaşılan çelikler olmuş. Kimin getirdiğini bilmiyorum ama onlar yazın epey bir bit istilasına uğramış olsalar da paçayı kurtardılar ve ilk çiçekleri gösterdiler. Pek ilgilenemedim onlarla ama en azından çiçekleri geçmeden deklanşöre basabildim... Başka renklerinden edinmeyi planlıyordum bu sene nasip olmadı. Her şeyin başı sağlık!
Eklenti 459783

Eklenti 459786

Eklenti 459787

Eklenti 459784

Eklenti 459785

çok güzeller

loveforlife 04-01-2014 21:20

5 Eklenti(ler)
Hep yanımda olduğunuzu hissetmek ne kadar güzel!
2 gündür çiçeklerle şımartılmaktayım siz sevgili dostlar tarafından...

Dün, tek kelimeyle rüya gibi bir gündü. Önce Değerli Ağabeyim Kgursan'dan gelen bir kargoyla başladım güne. Bundan daha güzel bir iyi yıllar dileği olabilir miydi ki? Bu yaşıma geldim, birkaç kez öğrencilerimin hediye ettiği tek güllerin haricinde kimseden böyle hediye almadım. Bir kucak dolusu gül! Hem de öyle güzeller ki!
Eklenti 463243
Eklenti 463244

Hem sadece güller de değildi gelen, bir kucak statice tataricum da eşlik ediyordu güllerime. Ama onları şimdi göstermeyeceğim size. Bazı planlarım var onlarla ilgili, şimdilik sürpriz olsun...

Öğleden sonra yine sitemizdeki değerli üyelerimizden biri Alys Ağabey, eşi Aysel Abla ile ziyaretime geldi. Hem de öyle güzel ve mutlu edici bir ziyaret ki! Hiç menekşem yoktu. Aysel Abla kendi yetiştirdiği menekşelerinden 2 saksı getirmiş benim için. Çiçek açanın rengi çok güzel, heyecandan diğerinin rengini sormamışım ama içimden bir ses beyaz açacağını söylüyor.:o Hele ki diğer hediyelerimi bir görseniz! Yok yok, onlar da şimdilik saklı dursun, çiçeklerini paylaşmalı sizinle. Ama Ali Bey ve Aysel Hanım'ın kurduğu bu siteyi yakından takip edin diyeceğim size...

Amarllyis Bahçesi

Eklenti 463245
Eklenti 463246

Dedim ya agaclar.net ailem hiç yalnız bırakmıyor beni. Bugün de Değerli Arkadaşım M.Levent Aktan; eşinden, kardeşinden ayırmamış beni, onlara alırken bana da almış mis kokan bu sümbül demetini!
Eklenti 463247

Hepinize çok teşekkür ederim, öyle mutlu ettiniz ki beni!

loveforlife 04-01-2014 22:15

2 Eklenti(ler)
Tabii ki Fincan Hanım, yeni gelenleri hemen teftiş etti! Ne de olsa onlar da Fincan'ın kardeşi...:p
Eklenti 463264

Eklenti 463265

hira 04-01-2014 22:32

Geçmiş olsun loveforlife, Allah sağlıklı uzuun bir yaşam versin sana.. Gülücüklerle bezeli gül yüzün hiç solmasın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025