agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Loveforlife / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30555.htm)

loveforlife 10-07-2013 02:26

Floks, Alev çiçeği (Phlox)

5 Eklenti(ler)
Annem, yıllar önce bir akrabamıza gittiğinde bir kök alıp gelmiş, bir kovaya dikmişti onu. İlk yıllarda çiçeğini görmedik. Hatta bu ne işe yarar ki diye düşünmüştüm. Sonra toprağını değiştirip tekrar dikti. İşte o zamandan beri her sene tüm güzelliğini sergiler. Yavruladı ve kovayı doldurdu. Uzun süre de çiçekli kalıyor...

Eklenti 424821

Eklenti 424822
Bir dalında beyazlaşmalar oluştu bu yıl. Niçin olduğunu anlayamasam da annemin "o dalı kopar, diğerlerine bulaşmasın" demesine aldırmadım. Tek sorun yaprakların rengi gibi gözüküyor. Çünkü o dalın da çiçek açmada diğerlerinden arda kalır yanı yok...

Eklenti 424824

Eklenti 424825

Eklenti 424823

Sevgi Durul 10-07-2013 02:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1178361)
Annem, yıllar önce bir akrabamıza gittiğinde bir kök alıp gelmiş, bir kovaya dikmişti onu. İlk yıllarda çiçeğini görmedik.
Eklenti 424825

Hımm, neden açmıyor diyordum ben de. Bekleyeceğiz o zaman. Yerini değiştirsem mi?

Bu çiçeği çok beğeniyorum, sevgili loveforlife. Ben de hem geçen yaz dikmiştim, tutmadı sanıp baharda yine istemiştim eski komşumuzdan. Her ikisi de ikişer üçer kök halinde bahçede, ayrı yerlerde. İkisi de açmadı.

Seninki çok güzel açmış. Kokulu mu?

loveforlife 10-07-2013 02:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1178363)
Hımm, neden açmıyor diyordum ben de. Bekleyeceğiz o zaman. Yerini değiştirsem mi?

Bu çiçeği çok beğeniyorum, sevgili loveforlife. Ben de hem geçen yaz dikmiştim, tutmadı sanıp baharda yine istemiştim eski komşumuzdan. Her ikisi de ikişer üçer kök halinde bahçede, ayrı yerlerde. İkisi de açmadı.

Hafif, kibar bir kokusu var. Benim de çok sevdiğim çiçeklerimden Sevgili SDurul. Benimki yeni yeni çiçeklerini göstermeye başladı. Sen de bir kontrol et istersen, tomurcukların kendini göstermesi gerekir eğer açmaya niyetleri varsa... Güneşi ve suyu çok seviyor. Bence bahçede bu ihtiyaçlarının karşılanacağı bir yerdeyse yerini değiştirmene gerek yok.

loveforlife 14-07-2013 16:26

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1178363)

Ben bu kadar çok ve güzel koktuklarını daha önce anlamamıştım. Taa ki, geçen gece Fincan Hanım çaktırmadan firar edip, onu yakalayabilmek için peşinden koştururken floxun yanına yaklaşana dek! Aman Yarabbim! O ne güzel koku... Geceleri artıyormuş demek ki kokumuz, diğer pek çok çiçekte olduğu gibi. Kokusu yoğun kokulu karanfilleri andırıyor. Kokulu çiçek hastası biri olarak gözümde değeri daha da arttı çiçeğimin...

Eklenti 426422

Eklenti 426423

Eklenti 426424

Eklenti 426425

Eklenti 426426

loveforlife 14-07-2013 16:46

Çoban Kedisi "FİNCAN"

5 Eklenti(ler)
Çoban köpeği olur da çoban kedisi olmaz mı hiç? Bizim Fincan da çoban kedisiymiş meğerse! Bir anda bir sürü, üstelik de kendisine benzemeyen kardeş sahibi olunca; çoban kediliği yönünü de öğrenmiş olduk.

Sizce bu kedi nereye bakıyor?
Eklenti 426427
Eklenti 426428

Kardeşlerinin beslenme saati, bizim kız başlarını bekliyor...
Eklenti 426429
Eklenti 426430

Uzaklaşmaya kalkan olursa, "tut kardeşini gitmesin" diyorum. Bizimki patisiyle küçücük bir tokat konduruveriyor kardeşlerinin popolarına...
Eklenti 426431

Eeee, artık çoban kedisi olmuş sayılır, değil mi?

akçabardak 14-07-2013 22:34

İlahi fincan hanım, alemsin vallahi maşallah on parmağında on marifet varmış,
çok sevdim ben seni,kardeşleri de maşallah çok tatlılar.
Sağlıkla büyüsünler inşallah sevgili loveforlife, hepsine maşallah.

dağçiçeği 14-07-2013 23:08

Çoban kedisi demek ki :D Harikasın Fincan Hanım.İnsanlara örnek olacak türden bir harikasın hemde .
Sevgili Loveforlife isminize yakışır bir hayat tarzınız var.Sevgi dolu hayatınızda bol bol kardeşlik kurulmuş.Yüreğinize sağlık.
Sevgiler

loveforlife 14-07-2013 23:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1179870)
İlahi fincan hanım, alemsin vallahi maşallah on parmağında on marifet varmış,
çok sevdim ben seni,kardeşleri de maşallah çok tatlılar.
Sağlıkla büyüsünler inşallah sevgili loveforlife, hepsine maşallah.

Sevgili Akçabardak,

Benim cadı kızım gerçekten çok marifetli... Zaten hayvan deyip geçmez, sevgiyle beslersek tüm hayvanlardan kat kat alınıyor sevginin karşılığı. Hayvan sevmeyenlerin "nankör" yakıştırmasına ise hiç anlam veremem.Geçtiğimiz günlerde bir sağlık sorunu yaşadım. Ufak bir baygınlık geçirmişim bahçede. Ambulans geldiğinde doktorların etrafından alamamışlar. Sonra da o gün akşama kadar hiç yanımdan ayrılmadan, göğsümde yatarak beni bekledi. İşte bu bence gerçek sevgi!

Her canın ayrı bir güzelliği var. Ben, hepsini çok seviyorum. Onlarla konuşmalarımı duyanların hakkımda söylediklerini(:o) de duymuyor değilim ama ben böyle mutluyum. Ben de onların sağlıklı olmaları için duacıyım, Allah nazarlardan korusun...

akçabardak 15-07-2013 00:10

Çok geçmiş olsun Sevgili loveforlife, evet hayvan deyip geçmemek gerekir aynen katılıyorum dediklerinize, varsın kim ne söylerse söylesin aldırmayın, bazen bana da takılan oluyor.
Bir kaç sene önce bende iki tane 11 günlük daha gözleri açılmamış iki tane kedi yavrusu büyüttüm, anneleri sabah bir gitti o gün geri dönmedi, artık araba mı çarptı ne oldu anlayamadık, iki tane yavru açlıktan neredeyse öleceklerdi, çay tabağına süt koyuyoruz içmesini bilemiyorlar, sonra aklımıza biberon geldi ve uzun çabalarımızla beslemeyi başardık
ve büyüttük.

YeniGine 15-07-2013 00:28

Sevgili loverforlife ilk mesajda çoban kedisi Fincan'ın marifetlerine hayran kalıp, hevesle şaşkınlıkla bakarken, alttaki mesajını okuyunca rahatsızlanmışsın çok üzüldüm, canım benim geçmiş olsun. Senin o güzel insanlığına, yüreğine sağlık...

nesli60 15-07-2013 00:31

canım arkadaşım cok gecmiş olsun umarım şimdi iyisindir..herşeyin başı saglık ve sevgi bence sen ne kadar sevgiyle yaklaşırsan o denli sevgi buluyosun bu bi hayvan olur bitki olur hiç farketmiyor şu zamanda bazen insanlardan daha cok anlıyorlar seni...

eceyıldız 15-07-2013 13:02

büyük geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir.
bende fincan hanıma bakarak iç geçiriyorum benim kedilerden yana hiç şansım olmadı aklıma geldikçe çok üzülüyorum ne zaman bir kedi beslemeye kalktıysam bir sorun oldu en son kedimizde çok feci bir şekilde can verince üstelik daha 4 günlük 4 yavrusu varken. bütün aile kedinin ve yavruların başında oturup ağlamaya başladık babamın dizlerini dövüp vahlanarak ağlaması hiç aklımdan gitmez şimdi bunları yazarken bile boğazım düğüm oldu. bizde ne yapıp ne edip yavruları hayatta tutmaya çalıştık ama muvaffak olamadık hepsini kaybettik o gün bu gündür bir daha eve kedi almamaya karar verdik ailece...
hayvan beslemek çok büyük bir sorumluluk başlarına birşey geldiğince o suçluluk duygusu asla bırakmıyor insanı bende hala o kediyi ve yavrularını unutamıyorum aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen...
şimdi size ve hayvan dostlarınıza bakarak mutluluk ve sağlık diliyorum allah huzurunuzu ve mutluluğunuzu bozmasın...

loveforlife 15-07-2013 13:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1179882)
Çoban kedisi demek ki :D Harikasın Fincan Hanım.İnsanlara örnek olacak türden bir harikasın hemde .
Sevgili Loveforlife isminize yakışır bir hayat tarzınız var.Sevgi dolu hayatınızda bol bol kardeşlik kurulmuş.Yüreğinize sağlık.
Sevgiler

Sevgili Dağçiçeği,

İnsanoğlunun hayvanlardan öğrenmesi gereken o kadar çok şey var ki! Her şeyden önce karşılıksız sevgi ve sadakat var onlarda. Tertemiz duyguları. Eğer doğru yaklaşırsan görüldüğü gibi birbirlerine hiç zarar vermeden yaşamaları mümkün. Yani insanoğlu gibi dünyayı paylaşamayanlardan değil onlar!

Ben her daim sevginin gücüne inanırım. Sevgiyle çıkarım yola ve ondan hiç ayrılmam. Canımı acıtanlar olmadı değil bu hususta ama insanoğluydu can acıtan daima... Hayvan ve bitkilerden sevgim hiç kaşılıksız kalmadı bugüne kadar.

Sen de sevgiyle kal arkadaşım...

loveforlife 15-07-2013 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1179906)
Sevgili loverforlife ilk mesajda çoban kedisi Fincan'ın marifetlerine hayran kalıp, hevesle şaşkınlıkla bakarken, alttaki mesajını okuyunca rahatsızlanmışsın çok üzüldüm, canım benim geçmiş olsun. Senin o güzel insanlığına, yüreğine sağlık...

Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine... Rabbim dermansız dert vermesin. Oluyor bazen böyle... Benim ilaçlarım can dostlarım...

Senin de güzel yüreğine sağlık...

Sevgi 15-07-2013 13:55

Sevgili loveforlife, çok geçmiş olsun. Rabbim sağlıklı ömürler versin.

Fincan hn.ın macerelarını ve sayfanızı, o güzel anlatımlarınızı merakla takip ediyorum.

Herşey gönlünce olsun.

loveforlife 15-07-2013 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli60 (Mesaj 1179908)
canım arkadaşım cok gecmiş olsun umarım şimdi iyisindir..herşeyin başı saglık ve sevgi bence sen ne kadar sevgiyle yaklaşırsan o denli sevgi buluyosun bu bi hayvan olur bitki olur hiç farketmiyor şu zamanda bazen insanlardan daha cok anlıyorlar seni...

Sevgili Nesli60,

Canım, ilk dikkatimi çeken profilindeki Antalya oldu. Hayırdır arkadaşım, tayininiz mi belli oldu yoksa?

İnsanları anlamak bazen çok zor oluyor. Ama hayvanlara her şeyi anlatmak ve onları anlamak çok daha kolay oluyor...

Sevgi ve umutla kal...

aheste 15-07-2013 18:49

Sevgili Loveforlife, çok geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın. Fincan hanım çok hoş bayılıyorum ona, nasıl kardeşciklerine saldırmıyor şaşıp kaldım, çok şeker... Sevgilerle, sağlıcakla kal...

Lalem 15-07-2013 20:26

Sevgili Loveforlife , geçmiş olsun. Fincan Hanım ,çok tatlı bir kedi . Merakla takip ediyorum onu. Yavrularıda var mı ?

dağçiçeği 15-07-2013 20:58

Sevgili Loveforlife çok geçmiş olsun.Aman dikkat sağlık herşeyden kıymetli.
Benim de çocukluğumda kedimle köpeğim koyun koyuna yatardı.Köpeğimin üzerine çıkıp gezmeye çalışırdı kedim.Güzel günlerdi.
Sayın Eceyıldız'ın hikayesini okuyunca içim burkuldu.Benim kedimde kaybolup gitmişti.o gün bu gündür kendimi kedilere alıştırmamak için hep uzak durdum.Çünkü alışınca unutmak çok zor oluyor.

adneser 15-07-2013 23:02

Sayın Loveforlife

Geçmiş olsun :( Allah kimseyi sağlığından etmesin, tekrarından saklasın.

kılıçh 16-07-2013 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1179890)
Sevgili Akçabardak,

Benim cadı kızım gerçekten çok marifetli... Zaten hayvan deyip geçmez, sevgiyle beslersek tüm hayvanlardan kat kat alınıyor sevginin karşılığı. Hayvan sevmeyenlerin "nankör" yakıştırmasına ise hiç anlam veremem.Geçtiğimiz günlerde bir sağlık sorunu yaşadım. Ufak bir baygınlık geçirmişim bahçede. Ambulans geldiğinde doktorların etrafından alamamışlar. Sonra da o gün akşama kadar hiç yanımdan ayrılmadan, göğsümde yatarak beni bekledi. İşte bu bence gerçek sevgi!

Her canın ayrı bir güzelliği var. Ben, hepsini çok seviyorum. Onlarla konuşmalarımı duyanların hakkımda söylediklerini(:o) de duymuyor değilim ama ben böyle mutluyum. Ben de onların sağlıklı olmaları için duacıyım, Allah nazarlardan korusun...

Yaa gerçekten çok üzüldüm...:(
hem siteye girmemde sorun olmasından hemde mesajları yeni okumamdan dolayı yeni haberim oldu GEÇMİŞ OLSUN...:(
Ama iyileşmenize çok sevindim sıkıntı dert ne bileyim işte çok fazla sebep olur böyle şeylere üstüne bide oruç gelince....
Allah daha kötülerini yaşatmasın...:(

Sudenur 16-07-2013 00:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1179890)
Geçtiğimiz günlerde bir sağlık sorunu yaşadım. Ufak bir baygınlık geçirmişim bahçede. Ambulans geldiğinde doktorların etrafından alamamışlar. Sonra da o gün akşama kadar hiç yanımdan ayrılmadan, göğsümde yatarak beni bekledi. İşte bu bence gerçek sevgi!

Geçmiş olsun loveforlife'cım, Rabbim hayırlı olan her şeyi o güzel yüreğine göre versin.. sağlıklı günler dilerim.. :)

sonkez 16-07-2013 01:39

Geçmiş olsun canım...Rabbim tekrar göstermesin....Doğa ve hayvan sevgisi bu olsa gerek...Bende senin gibiyim.,evim hayvanat bahçesi gibi..Dışarıda mutfak penceresinin önünde beni bekleyenler hariç..Biz böyle mutluyuz...Sıhhat ve afiyetle kal...

wisdom 16-07-2013 08:38

Sayın Loveforlife,

Geçmiş olsun, sağlıklı ve mutlu uzun ömürler dilerim.

loveforlife 16-07-2013 09:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1180041)
büyük geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir.
bende fincan hanıma bakarak iç geçiriyorum benim kedilerden yana hiç şansım olmadı aklıma geldikçe çok üzülüyorum ne zaman bir kedi beslemeye kalktıysam bir sorun oldu en son kedimizde çok feci bir şekilde can verince üstelik daha 4 günlük 4 yavrusu varken. bütün aile kedinin ve yavruların başında oturup ağlamaya başladık babamın dizlerini dövüp vahlanarak ağlaması hiç aklımdan gitmez şimdi bunları yazarken bile boğazım düğüm oldu. bizde ne yapıp ne edip yavruları hayatta tutmaya çalıştık ama muvaffak olamadık hepsini kaybettik o gün bu gündür bir daha eve kedi almamaya karar verdik ailece...
hayvan beslemek çok büyük bir sorumluluk başlarına birşey geldiğince o suçluluk duygusu asla bırakmıyor insanı bende hala o kediyi ve yavrularını unutamıyorum aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen...
şimdi size ve hayvan dostlarınıza bakarak mutluluk ve sağlık diliyorum allah huzurunuzu ve mutluluğunuzu bozmasın...

Sevgili Eceyıldız,

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim öncelikle...

Bir cana bağlanıp, onu kaybetmenin acısını çok iyi bilirim ben de. Yıllar önce bir kedimiz vardı: Cingöz. Kardeşimin minicik bir yavruyken bir lağım giderinden kurtarıp eve getirdiği, pirelerinden kurtarmak için saatlerce uğraştığımız bir can. Büyüyüp ailemizin bir bireyi olmuştu. Her gün rahmetli dedemle sabah namazına camiye gider, kapıda onu bekleyip dönüp eve gelirdi onun peşisıra. Bir gün nasıl olduysa biri bir tekme atmış, kalça kemiği dağılmış. Çok acı çekmişti gözümüz önünde. Sonra iyileşti. Yıllarca bizimle kaldı. Ta ki bir gün ortadan yok oluncaya dek. Erkek kardeşimle beraber günlerce gözyaşları içinde, sokaklarda onu aradık. O zamanlar, "iyi kedi sahibine ölüsünü göstermezmiş" demişlerdi. Annem "başka kedi alırsınız" dediyse de "hiçbir kedi ona benzeyemez" diye öylesine çok gözyaşı dökmüştük ki, annem bu kez başka bir hayvan almamızı yasaklamıştı. Ama yıllar sonra bir mucizeler zinciriyle karşıma çıkan Fincan Hanım yasak falan dinlemeden dalıverdi içimize...

Hoş ben bu arada başka pek çok cana da yüreğimin ve evimizin kapılarını açmıştım. Daha geçtiğimiz günlerde minicik Bıcır'ı kaybetmemin acısı düştü yüreğime. Sonra civcivlerin ikisi melek oldu...:(

Velhasıl, zordur alıştığın bir candan ayrılmak... Hele ki onlar melek olup uçarken, çaresiz kalmak en zoru... Ama bu yüzden onlara bakmaktan vazgeçmemek gerekir. Bence onları sevmekten vazgeçmeyin ve bir başka kediciğe açın yuvanızı ve kalbinizi... İnanın hayatınızda çok şey değişip daha da güzelleşecektir...

Sevgi ve selam ile...

loveforlife 16-07-2013 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 1180143)
Sevgili Loveforlife, çok geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın. Fincan hanım çok hoş bayılıyorum ona, nasıl kardeşciklerine saldırmıyor şaşıp kaldım, çok şeker... Sevgilerle, sağlıcakla kal...

Sevgili Aheste,

Çok teşekkür ederim...

Fincan Hanım tam bir alem! Bayılıyor kardeşlerine. Sabah birlikte mama verip geldik. Benimle kavga ediyor, ben kardeşlerimle kalacağım diye. Onların arasında yatarken öylesine mutlu ki! Ben de illaki tedirgin oluyorum, yalnız kalınca oyun oynarken bir zarar verirse diye... Eve zorla getirince bana epey bir kafa tuttu hanımefendi...:p

loveforlife 16-07-2013 09:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lalem (Mesaj 1180164)
Sevgili Loveforlife , geçmiş olsun. Fincan Hanım ,çok tatlı bir kedi . Merakla takip ediyorum onu. Yavruları da var mı ?

Sevgili Lalem,

Fincan Hanım'ı fincan takımı sahibi olmayı pek arzu etmediğimiz için (imkanlardan dolayı) geçtiğimiz aylarda kısırlaştırmak zorunda kaldık. Ama bazen "keşke bir kere yavrulasaydı" demiyor da değiliz. Çok güzel bir anne olurdu herhalde. Baksana minicik civcivlere böylesine sahip çıktığına göre!

loveforlife 16-07-2013 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1180175)
Sevgili Loveforlife çok geçmiş olsun.Aman dikkat sağlık herşeyden kıymetli.
Benim de çocukluğumda kedimle köpeğim koyun koyuna yatardı.Köpeğimin üzerine çıkıp gezmeye çalışırdı kedim.Güzel günlerdi.
Sayın Eceyıldız'ın hikayesini okuyunca içim burkuldu.Benim kedimde kaybolup gitmişti.o gün bu gündür kendimi kedilere alıştırmamak için hep uzak durdum.Çünkü alışınca unutmak çok zor oluyor.

Sevgili Dağçiçeği,

Benim sahip olduğum hayvanlar da hep birbirlerine dost olmuştur. Eskiden sahip olduğumuz kedi Cingöz, o zamanlar sahip olduğumuz muhabbet kuşu Paşa'yı kafasında gezdirirdi. Suyunu sadece akvaryumdan içerdi. Hiçbir zaman da balıklara bir zarar vermedi. Üst katta oturanların bir köpeği vardı. Bizi çok sevdiği için her fırsatta bize kaçar, Cingöz ile aynı tabaktan yemek yemekten büyük mutluluk duyardı.

Hayvanlardan uzak durmaya çalışma bence canım. Çünkü onlar tarifsiz sadakate sahip, gerçek dostlar!

eoe1234 16-07-2013 21:52

Geçmiş olsun loveforlife.Rabim sağlık versin kendine dikkat et.Hayırlı akşamlar.

eceyıldız 17-07-2013 07:22

Sevgili Loveforlife;
Herbirimizin hayvanlarla mutlaka acıklı bir hikayesi geçmişi olmuş ne yazık ki.
eve kedi ve başka bir hayvan (köpek hariç çok feci şekilde köpek tarafından ısırıldım o gün bu gündür benim de tek fobim köpeklerdir atlatamıyorum bir türlü) almayı çok isterim ama artık hayvan beslemekte fobi gibi birşey oldu şöyle bir özet geçeyim ne demek istediğimi anlayacaksın. akvaryumdaki balıklarım dikkatsiz biri tarafından haşlandı, muhabbet kuşlarım nedenini bilemediğim bir şekilde öldü. ilk kedimiz zehirlendi birileri tarafından,boncuk kaçırıldı, evin önünde yemek verip alıştırdığımız sokak kedisi sarhoş komşu tarafından öldürüldü, bir başkası yine aynı komşu tarafından kör edildi. ve en sonuncusu feci bir şekilde motorsiklet altında kaldı ve öldü bu yukarıda anlattığım minnoştu ve yeter artık dedik. sanki onları eve almakla onlara kötülük ediyormuşuz gibi geliyor artık bana. Bu yüzden cesaret edip eve hayvan alamıyorum artık...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025