![]() |
Maşallah çok güzel olmuş hocam.. Bu kadar bitkiyi bakacak vakti nasıl buluyorsunuz merak ediyorum :)
|
Teşekkür ederim :)
Açıkçası çok büyük bir vakit istemiyor.. Biraz saksılama dönemi uğraş lazım normal üstü, bir de yazın 1-2 ay sulama zorluğu oluyor.. Geri kalan dönemde çok bir sıkıntısı yok yani :) Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Güvercinlerle yürüttüğüm özel müzareke teknikleri ile,
balkonun en köşesinde lithopsların üstüne konumlanmaları için anlaştık.. :)) |
1 Eklenti(ler)
Fesleğenler de eklendi bahar balkonuna..
Hanımeli kokusu ile karışınca nasıl olacak bakalım :) |
Güvercinlerle anlaşmanız çok güzel, yuvaları balkonunuza ayrı güzellik katmış...
|
sayın ali baba benim mavişlerin tomurcukları açmadan sararıyor sebebi ne olabilir sizinkiler maşallah çok güzeller
|
Bu küçük tiplerden mi, yoksa büyük mavişlerden mi?
İkisinin huyu suyu biraz farklı çünkü.. Suyu seviyorlar.. Drenaj da iyiyse bol bol sulayın bence.. Tomurcuklanma dönemine kadar güneş alırlarsa daha iyi olur.. Sonrasında rüzgarsız ve yarı gölge-gölge yerlerde güzel oluyor.. Alıntı:
|
acer palmatum
2 Eklenti(ler)
Bu da bu senenin konuklarından yeni Acer'imiz.. Acer palmatum Orange Dream..
yaklaşık 12-14 yaşında.. Eklenti 498925 Yaprakları sarı-yeşil arası ve uçları turuncu hareli.. Eklenti 498926 |
campanula, küçük çan çiçeği
3 Eklenti(ler)
Çan çiçekleri de yavaş yavaş geçmeye başladı..
Geçen seneki iki kök baya iyi serpildi..geçen hafta en son bu kareleri bıraktı :) Bu fesleğenle beraber: Eklenti 498946 Bu da iki acer palmatum yaprakları arasından.. Eklenti 498947 Bu da bir sisleme sonrası yakın çekim: Eklenti 498948 |
sardunyalara
4 Eklenti(ler)
Bu sene sardunyalar çok geç uyandı nedense.. Daha yeni yeni kendilerine geliyorlar..
Geçen seneki kareyi yakalar mıyım bilmiyorum, 2-3 kök kaybım da oldu geçen seneye göre.., Eklenti 498954 Bu da acerlerle kaynaşmış açıdan bir bakış.. Japon sentezi :D Eklenti 498955 Eklenti 498956 Bu da geçen senki coşkun halinden aynı açı :) Eklenti 498958 |
acer palmatum gölgesi
1 Eklenti(ler)
Bu da japon köşesinin 3 nadide türü..
Acer palmatum varyeteleri, soldaki SangoKaku, ortada Bloodgood (kızıl olan), sağdaki ise atropurpureum türü.. |
Ön balkon genel durum
3 Eklenti(ler)
|
diğer
3 Eklenti(ler)
İki tane de tavana astığım büyük maviş var.. Şu an tomurcuk sürecindeler..
Birisi mavi, diğeri beyaz.. Eklenti 498967 Burası da japon masası :) Açelyaların vakti geçti doğal olarak.. Heuchera ve patates sarmaşıkları var.. Arkada da japon kirazı yeni dallar yapmakla meşgul.. Eklenti 498968 İki tür heuchera.. Eklenti 498969 |
Büyük mavişleri çiçeklenmeye başlayan var mı hiç?
Geçen sene bu dönemler çiçeklenmişti.. |
Merhaba,
Bu yarı esintili, doğu güneşi alan duvar için başka bir sarmaşık önerisi olan var mı acaba? Hanımelleri sorunlu oldu maalesef.. :/ Alıntı:
|
Merhaba sayın Alibaba, benim balkonumda sarılıcı olarak arap yasemini hani şu büyük ve koyu yapraklı olan türden var. Diğer sarılıcılara göre daha dayanıklı tavsiye ederim.
|
Soğukla arası nasıl? Denizli'de olur kesin de Kırklarelinde mi?
Alıntı:
|
Kırklareli'ndeki balkonumda bulunuyor ancak ben onu Kars'tan getirmiştim. Diğer yasemin türü dayanamamıştı ama o sapasağlam kaldı. Yalnız yasemin iç mekandaydı şimdi de kapalı balkonumda. Kışın yine de soğuk oluyor balkon. Sizin balkonunuz da kapanabiliyor bence sorunsuz yetişir. Sevgiler...
|
Alıntı:
|
Sayın Alibaba balkon sayfanızı bu kadar zamandır nasılda kaçırmışım inanamadım maşallah hepside ayrı bir güzel mavişlere ve sardunyalarınıza bayıldım özellikle sardunyalar çok sağlıklı görünüyor. Ellerinize sağlık hepside harika:)
|
Hocam şu sıralar pek fireglow yok piyasada.. Ben de bulamadım..
Bulursam haber ederim. Yeni ithalatlar bahar öncesi başlıyor, kesin gelir.. Ama bonsai olarak pek uygun değil kırmızı türler.. Yeni dallanma, sürgün verme gibi özellikleri yeşil varyetelere göre çok yavaş. Hassas türler. Alıntı:
|
Balkon facia.. :(
|
Ben görmeyeli acerler bayağı bir çeşitlenmiş, renkli heucheralar gelmiş... ;)
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1190863-post125.htm |
Mesaj kutunuz domuş sayın Muda.. Gitmedi mesajım.
Alıntı:
|
Bir kısmını boşalttım. Şu anda sıkıntı yok.
Burada dün ve bugün kar yağdı. Sizde durumlar nasıl. |
Son donlar fena vurdu maalesef..
Ağaçlarda pek kayıp olmasa da çiçekler çok azaldı.. insanın hevesi kırılıyor baya ama küllerinden yeniden doğmaya çalisiyor balkon :) Alıntı:
|
Balkonunuzun son halini çok merak ediyorum. Sizin yaptığınız bonzai çalışmaları ve balkon dizaynları çok ilgi çekici lütfen hevesiniz kırılmasın ve çalışmalarınızdan bizi mahrum etmeyiniz. Sevgiler.
|
eski anılar...
|
Hepimizde kayıplar oluyor. Sera ortamı olup çok fazla ilgilenebilen arkadaşlar hariç. Geçtiğimiz yıldan beri son durumu ben de merak ediyorum. Acerlerin soğuk ile ilgili problemleri olmasa gerek. Mavişlerin (Campunalaların ) bir kısmı ölmesine rağmen yeniden filiz vermeye başladılar bir kısmı. Balkon yerine bahçeye dikmeyi düşünüyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025