agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   alibaba / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30057.htm)

alibaba 14-04-2014 20:05

Acer palmatum atropurpureum

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Acer palmatum atropurpureum'daki sezon içi renk değişimine güzel bir örnek yakaladım..
Taze yeni sürgün rengi ile mevcut değişmiş yaprak rengi arasındaki fark..

alibaba 14-04-2014 20:16

4 Eklenti(ler)
Bunlar da bahçemizden Acer Fireglow resimleri..

alibaba 15-04-2014 22:03

Ankara için yaprak biti sezonu başlamış.. 1-2 günde fena çoğalmışlar.
İlk doz dursban-4 ile savaş başladı bakalım :/

alibaba 19-04-2014 22:16

Her sene aynı hikaye,
Balkon önüne saksı koyulmasını istemeyen bazı özürlüler, şikayetler ve kıyasıya mücadele..

yağmur 19-04-2014 23:20

Sebep? Neden istemiyorlar ki? Bundan rahatsız olanı da duydum ya, hayret!!

alibaba 20-04-2014 12:18

sitenin cephe görüntüsü felan işte.. parapet önü koymayın diyorlar..
Her sene uğraşıyoruz :/
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1272814)
Sebep? Neden istemiyorlar ki? Bundan rahatsız olanı da duydum ya, hayret!!

alibaba 20-04-2014 12:21

2 Eklenti(ler)
En sevdiğim çiçek-yaprak rengi kombinasyonlarından :) berberis çalısı..
Sarı çiçeklerin altına da yaprak renginden birer fırça darbesi atılmış adeta..
Eklenti 484456

Alıçlar da çiçeğe durmak üzre.. Benim balkondakiler yeni sürgün vermediler henüz ama :/
Eklenti 484457

alibaba 20-04-2014 12:28

2 Eklenti(ler)
İlk sardunya çiçeği de merhaba dedi :)
Eklenti 484462

Şimdilik bahar-yaz düzenine tam geçemedim.. Acer bloodgood başköşede oturuyor..
Yerleşim düzenini oturtmaya çalışıyorum..
Eklenti 484463

hira 20-04-2014 12:46

Sardunyanın rengi bi harika maşallah. Biz bu yaz açılışa fuşya ile başlayacağız:) Herkesin bir mücadelesi var çiçekler konusunda. Benim çiçek düşmanı komşularımda, aile içi kavgalarında sokağa dökülür, o an saksılarımın kucaklanıp fırlatılma ihtimali söz konusu olduğundan (daha evvel oldu çünkü) ben cama fırlayıp, "şimdi ararım polisi, defolun ordan" ikazlarına başlarım:D kolay gelsin size de.

alibaba 24-04-2014 11:20

1 Eklenti(ler)
İlk uç almalarla beraber, eldeki acer palmatum yaprakları..
Kitap aralarına güzel oluyor..

Bazı ağaçlarda yapraksızlaştırma yaptım, sanırım 1000'i aşkın bir yaprak kestim..
Rehabilite oldum mu? Hayır tabii ki :))

Aysel Yavuz 24-04-2014 11:26

merhaba ali baba..
yapraklar çok güzel bende böyle güzel yapraklar biriktirip onları bir kağıda yapıştırıp çerçeve içine koyup sıra sıra duvara asmayı düşünüyorum..Bir nevi yaprak koleksiyonu gibi :)

karadenizli 24-04-2014 12:17

Bende merakla sardunyalarımın açmasını bekliyorum, renklerini bile bilmiyorum henüz.
Ve bende henüz balkon düzenine geçemedim, üstelik bu hali canımı da sıkıyor, bir an önce çiçeklerimin açmasını balkonumun tam bir yaşam alanı haline gelmesini beklemekteyim:/

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba (Mesaj 1272949)
İlk sardunya çiçeği de merhaba dedi :)
Eklenti 484462

Şimdilik bahar-yaz düzenine tam geçemedim.. Acer bloodgood başköşede oturuyor..
Yerleşim düzenini oturtmaya çalışıyorum..
Eklenti 484463

alibaba 28-04-2014 11:19

Şimdilik yoğun şikayetlere (!) boyun eğerek, balkon dışına çıkma hadisesine son vermek zorunda kaldım..
Tüm saksılar içeri döndü ve ciddi bir alan ve güneş kaybı ile beraber :/

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba (Mesaj 1272786)
Her sene aynı hikaye,
Balkon önüne saksı koyulmasını istemeyen bazı özürlüler, şikayetler ve kıyasıya mücadele..

gokcegokce 28-04-2014 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba (Mesaj 1276656)
Şimdilik yoğun şikayetlere (!) boyun eğerek, balkon dışına çıkma hadisesine son vermek zorunda kaldım..

Gerçekten çok üzücü. :( Bahçe yapmayı atalarımızdan öğrenmiş Avrupalılar sahip çıkıyor bu tür değerlere Pinterestte küçücük balkonlarına hep bitki asmışlar falan. Biz Türkler neden hep beton severiz anlamam. Üniversitedeyken sosyoloji öğretmenim "Yurtdışında varlıklı insanlar hep güzel bahçeli 2-3 katlı evlerde otururlar, biraz daha yoksullar çok katlı sosyal konutlarda; Türkler parayı bulunca 8-10 katlı apartmanlarda otururlar." derdi. Güzel tespittir bence. Çok parada gözüm yok ama Allah hepimize geniş bahçeli müstakil evler nasip etsin de böyle komşularla uğraşacağımıza bahçeye bu sene neler eksek diye kafa yoralım. Sevgiler...

Cumhur Tonba 28-04-2014 12:08

alibaba/Balkon yazısını görünce aklıma hemen Alibabanın bir çiftliği var şarkısı geldi. Bir ziyaret edeyim, bir dilekte bulunayım dedim.

Balkonunuz hakkındaki şikayetleri duyunca üzüldüm. Fakat Bahçeniz de var herhalde.
Dilerim özgürce çiçek yetiştireceğiniz bahçeli bir eve kavuşursunuz.

alibaba 28-04-2014 20:25

Amin :)
Bahçe bile olsa saksı yetiştiriciliğinin yeri ayrı ama :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1276661)
Gerçekten çok üzücü. :( Bahçe yapmayı atalarımızdan öğrenmiş Avrupalılar sahip çıkıyor bu tür değerlere Pinterestte küçücük balkonlarına hep bitki asmışlar falan. Biz Türkler neden hep beton severiz anlamam. Üniversitedeyken sosyoloji öğretmenim "Yurtdışında varlıklı insanlar hep güzel bahçeli 2-3 katlı evlerde otururlar, biraz daha yoksullar çok katlı sosyal konutlarda; Türkler parayı bulunca 8-10 katlı apartmanlarda otururlar." derdi. Güzel tespittir bence. Çok parada gözüm yok ama Allah hepimize geniş bahçeli müstakil evler nasip etsin de böyle komşularla uğraşacağımıza bahçeye bu sene neler eksek diye kafa yoralım. Sevgiler...

alibaba 28-04-2014 20:27

Özel bir bahçe yok Cumhur Bey,
ortak site bahçesinden o eski fotoğraflar :)
Teşekkür ediyorum ziyaretiniz ve dilekleriniz için..
Şimdilik küçüldük ama daha gür çıkarız belki de :))

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1276677)
alibaba/Balkon yazısını görünce aklıma hemen Alibabanın bir çiftliği var şarkısı geldi. Bir ziyaret edeyim, bir dilekte bulunayım dedim.

Balkonunuz hakkındaki şikayetleri duyunca üzüldüm. Fakat Bahçeniz de var herhalde.
Dilerim özgürce çiçek yetiştireceğiniz bahçeli bir eve kavuşursunuz.

yağmur 28-04-2014 21:06

Çok sinir bozucu, insanların doğaya bu denli tahammülsüzlüğünü anlayışla karşılamak mümkün değil!!

aheste 28-04-2014 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba (Mesaj 1276656)

Sayın alibaba, çok üzüldüm bu duruma, oysa ne güzel oluyordu sarkan balkon saksılarındaki çiçekleriniz, hele o sardunyalarınız halâ hatırımda..
İnşAllah bu fikirlerinden vaz geçerler.

gokcegokce 29-04-2014 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba (Mesaj 1276870)
Amin :)
Bahçe bile olsa saksı yetiştiriciliğinin yeri ayrı ama :)

Tabi bahçeniz de olsa bonzailerinize devam. Keyifle izliyorum çalışmalarınızı. Selamlar...

alibaba 30-04-2014 20:11

5 Eklenti(ler)
Bahar güzel yüzünü göstermeye başladı artık, havalar ısındıkça tomurcuklar patlamaya başladı bir bir..
Küçük çan çiçekleri (campanula) tomurcuk doldu ve açmaya başladılar.. Geçen sene 9 luk saksıda aldığım bu çan çiçekleri 20 cm'lik saksıyı doldurdu diyebilirim.. Çok hızlı büyüyorlar..
Eklenti 487923

Bu da diğer saksı..
Eklenti 487924

Bir de diğer büyük kampanulalar var nam-ı diğer maviş. :)
Bu mavi olan.. Eklenti 487925

Yoğun dal ve yaprak oluşumu veriyor.. bana çok sağlıklı gibi gelmiyor ama şimdilik bir tane tomurcuk yapmış bile :)
Eklenti 487926

Bu da beyaz maviş.. askılı saksıyı balkon önüne çektim.. güneşi biraz daha alsın diye.. Yaprakları irileşti.. güçlü gözüküyor toprak değişimine rağmen..
Eklenti 487927

alibaba 30-04-2014 20:23

hanımeli

2 Eklenti(ler)
Sarmaşık duvarıma bu sezon hanımeli dikmiştim..
Onlar da baya hızlı davrandı, çok hızlı sürgün veriyorlar.. Çiçek tomurcukları gözüktü bile :) Bakalım balkonda gerçekten koku verebilecek kadar çiçeklenecekler mi?
Eklenti 487928

Bu da farklı bir tür hanımeli, tatar hanımeli diye geçiyor, kışın da çiçeklenen bir tür. Pek sarmaşık formlu değil, destek isteyen bir çalı gibi..
Eklenti 487929

alibaba 30-04-2014 20:30

Azalea japonica

3 Eklenti(ler)
Acer palmatum bonsai adayları altındaki fon açelyalar ise tomurcuklarını patlatmaya başladı.. Bunlar dış mekan açelya diye geçen türler.. İç mekan açelyaların çiçekleri geçti ve tüm çiçeklerini temizledim.. Ama onlar da Ankara dış mekana dayanıklılar :)

Eklenti 487931

İnşallah ikinci sezona kurtarabilirim bunları.. Geçen sene büyük olanı kaybetmiştim.. Çiçeklenme dönemi geçince şu lanet cocopeat'ten kurtarmaya çalışacağım kökleri..

Eklenti 487932

Bu da Acer gölgesinden bir manzara :) kendi minyatür japon bahçem :)

Eklenti 487930

alibaba 30-04-2014 20:38

Acer palmatum

2 Eklenti(ler)
Ön balkonda konumlandırdığım 3 tane orta-büyük acer vardı..
İkisi gayet sağlıklı, yeşil olan sango kaku..
Sezonda kırmızı başlayan atropurpureum işe koyu yeşil-mor arası bir tone döndü (sağdaki)..

Eklenti 487939

Bu da Bloodgood varyetesi, aşılı bir tür.. Lakin saksılamadan sonra bir sarsıntı geçirdi.. Ben de ağaçta yapraksızlaştırma uygulaması yaptım.. Şu an balkonun en gölge ve serin konumunda yeniden uyanmasını bekliyorum..
Acer'lerin böyle bir özelliği var. Bir sezonda 2-3 kere uyandırabiliyorsunuz ağacı..

Eklenti 487940

alibaba 30-04-2014 20:41

Aranjman denemesi

1 Eklenti(ler)
Bu da ilk aranjman denemem :) Bakalım Gilan beğenecek mi? :)

Önde iki renk patates sarmaşığı var.. ortada yıldız çiçekli sardunya var.. Arka da iki tür Phormium tarzı bitki var..

alibaba 30-04-2014 20:49

heuchera

2 Eklenti(ler)
Heuchera çiçekleri de boy vermeye başladı.. Sukkulentler gibi sap çıkararak çiçekleniyorlar :)

Bu heuchera paris'in ilk çiçek sapı..

Eklenti 487952

Bu da silver scrolls'un çiçek tomurcukları..

Eklenti 487953

alibaba 30-04-2014 21:07

Sardunya

4 Eklenti(ler)
Alacalı sardunyamı don vurdu maalesef.. Tüm yaprakları kaybettim.. Şimdilik kısmi gölgede duruyor.. Yeniden yapraklanmaya başladı ama..

Eklenti 487962

Balkon sardunyalarını da çeliklerle arttırmaya başladım..
Ceylan fideleri edinmiştim 1-2 ay önce.. Onları da saksıya aldım..

Eklenti 487963

Geçen sene çelikten yetiştirdiğim klasik sardunya da baya gelişti.. Klasik derken büyükanne sardunyalarını kasdediyorum 1-2 metre boylanabilen.. bodur market sardunyalarından değil.. Tabi bunun için daha büyük bir saksıya almam gerekecek sezon sonunda..

Eklenti 487964

Üretimler de devam ediyor bir yandan..

Eklenti 487965

alibaba 30-04-2014 21:10

hosta

1 Eklenti(ler)
Bu da bu sene ilk defa deneyeceğim hosta bitkisi..
Soğan uyandı, yaprakları gözüktü..
Bu sarı alacalı olan tür; Hosta Ventricosa Aureomarginata

alibaba 30-04-2014 21:13

sukkulentlerden..

3 Eklenti(ler)
Bu da iç tarafta kalan bir sukkulent köşesi.. Pek keyifleri yok güneşleri azaldığı için.. Yer sorunuları :/..

Eklenti 488010

Echeveria çiçeği.. en sevdiklerimden..

Eklenti 488011

Lithopsların üstünde de artık güvencin yuvamız var, iki tane de yumurta..
Zarar vermeden başka yere aktarsam mı acaba? Güvercin bulur mu ki yakın bir yerdeki yumurtaları ? Gelip mavişlerin de üzerine oturuyorlar..

Eklenti 488012

alibaba 30-04-2014 21:20

3 Eklenti(ler)
LadyDi maydonoz da aşağı sarkmaya başladı.. Bunu da daha büyük bir saksıya alacağım.. Bir kaç fesleğen fidesi alıp hepsini beraber halledeceğim sanırım :)

Eklenti 488033

Yosun depolarım da hazırda bekliyor.. Bonsai adaylarının, açelyaların altına nem tutucu olarak kullanacağım..Kışın toplamıştım..

Eklenti 488035

Vel hasılı kelam şu an oturacak yerimiz yok balkonda :D Bütün bunlar insan için değil mi? Değil, bir tür sevda :D

Eklenti 488034

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025