![]() |
Acer palmatum atropurpureum
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Acer palmatum atropurpureum'daki sezon içi renk değişimine güzel bir örnek yakaladım.. Taze yeni sürgün rengi ile mevcut değişmiş yaprak rengi arasındaki fark.. |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da bahçemizden Acer Fireglow resimleri..
|
Ankara için yaprak biti sezonu başlamış.. 1-2 günde fena çoğalmışlar.
İlk doz dursban-4 ile savaş başladı bakalım :/ |
Her sene aynı hikaye,
Balkon önüne saksı koyulmasını istemeyen bazı özürlüler, şikayetler ve kıyasıya mücadele.. |
Sebep? Neden istemiyorlar ki? Bundan rahatsız olanı da duydum ya, hayret!!
|
sitenin cephe görüntüsü felan işte.. parapet önü koymayın diyorlar..
Her sene uğraşıyoruz :/ Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
En sevdiğim çiçek-yaprak rengi kombinasyonlarından :) berberis çalısı..
Sarı çiçeklerin altına da yaprak renginden birer fırça darbesi atılmış adeta.. Eklenti 484456 Alıçlar da çiçeğe durmak üzre.. Benim balkondakiler yeni sürgün vermediler henüz ama :/ Eklenti 484457 |
2 Eklenti(ler)
İlk sardunya çiçeği de merhaba dedi :)
Eklenti 484462 Şimdilik bahar-yaz düzenine tam geçemedim.. Acer bloodgood başköşede oturuyor.. Yerleşim düzenini oturtmaya çalışıyorum.. Eklenti 484463 |
Sardunyanın rengi bi harika maşallah. Biz bu yaz açılışa fuşya ile başlayacağız:) Herkesin bir mücadelesi var çiçekler konusunda. Benim çiçek düşmanı komşularımda, aile içi kavgalarında sokağa dökülür, o an saksılarımın kucaklanıp fırlatılma ihtimali söz konusu olduğundan (daha evvel oldu çünkü) ben cama fırlayıp, "şimdi ararım polisi, defolun ordan" ikazlarına başlarım:D kolay gelsin size de.
|
1 Eklenti(ler)
İlk uç almalarla beraber, eldeki acer palmatum yaprakları..
Kitap aralarına güzel oluyor.. Bazı ağaçlarda yapraksızlaştırma yaptım, sanırım 1000'i aşkın bir yaprak kestim.. Rehabilite oldum mu? Hayır tabii ki :)) |
merhaba ali baba..
yapraklar çok güzel bende böyle güzel yapraklar biriktirip onları bir kağıda yapıştırıp çerçeve içine koyup sıra sıra duvara asmayı düşünüyorum..Bir nevi yaprak koleksiyonu gibi :) |
Bende merakla sardunyalarımın açmasını bekliyorum, renklerini bile bilmiyorum henüz.
Ve bende henüz balkon düzenine geçemedim, üstelik bu hali canımı da sıkıyor, bir an önce çiçeklerimin açmasını balkonumun tam bir yaşam alanı haline gelmesini beklemekteyim:/ Alıntı:
|
Şimdilik yoğun şikayetlere (!) boyun eğerek, balkon dışına çıkma hadisesine son vermek zorunda kaldım..
Tüm saksılar içeri döndü ve ciddi bir alan ve güneş kaybı ile beraber :/ Alıntı:
|
Alıntı:
|
alibaba/Balkon yazısını görünce aklıma hemen Alibabanın bir çiftliği var şarkısı geldi. Bir ziyaret edeyim, bir dilekte bulunayım dedim.
Balkonunuz hakkındaki şikayetleri duyunca üzüldüm. Fakat Bahçeniz de var herhalde. Dilerim özgürce çiçek yetiştireceğiniz bahçeli bir eve kavuşursunuz. |
Amin :)
Bahçe bile olsa saksı yetiştiriciliğinin yeri ayrı ama :) Alıntı:
|
Özel bir bahçe yok Cumhur Bey,
ortak site bahçesinden o eski fotoğraflar :) Teşekkür ediyorum ziyaretiniz ve dilekleriniz için.. Şimdilik küçüldük ama daha gür çıkarız belki de :)) Alıntı:
|
Çok sinir bozucu, insanların doğaya bu denli tahammülsüzlüğünü anlayışla karşılamak mümkün değil!!
|
Alıntı:
Sayın alibaba, çok üzüldüm bu duruma, oysa ne güzel oluyordu sarkan balkon saksılarındaki çiçekleriniz, hele o sardunyalarınız halâ hatırımda.. İnşAllah bu fikirlerinden vaz geçerler. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bahar güzel yüzünü göstermeye başladı artık, havalar ısındıkça tomurcuklar patlamaya başladı bir bir..
Küçük çan çiçekleri (campanula) tomurcuk doldu ve açmaya başladılar.. Geçen sene 9 luk saksıda aldığım bu çan çiçekleri 20 cm'lik saksıyı doldurdu diyebilirim.. Çok hızlı büyüyorlar.. Eklenti 487923 Bu da diğer saksı.. Eklenti 487924 Bir de diğer büyük kampanulalar var nam-ı diğer maviş. :) Bu mavi olan.. Eklenti 487925 Yoğun dal ve yaprak oluşumu veriyor.. bana çok sağlıklı gibi gelmiyor ama şimdilik bir tane tomurcuk yapmış bile :) Eklenti 487926 Bu da beyaz maviş.. askılı saksıyı balkon önüne çektim.. güneşi biraz daha alsın diye.. Yaprakları irileşti.. güçlü gözüküyor toprak değişimine rağmen.. Eklenti 487927 |
hanımeli
2 Eklenti(ler)
Sarmaşık duvarıma bu sezon hanımeli dikmiştim..
Onlar da baya hızlı davrandı, çok hızlı sürgün veriyorlar.. Çiçek tomurcukları gözüktü bile :) Bakalım balkonda gerçekten koku verebilecek kadar çiçeklenecekler mi? Eklenti 487928 Bu da farklı bir tür hanımeli, tatar hanımeli diye geçiyor, kışın da çiçeklenen bir tür. Pek sarmaşık formlu değil, destek isteyen bir çalı gibi.. Eklenti 487929 |
Azalea japonica
3 Eklenti(ler)
Acer palmatum bonsai adayları altındaki fon açelyalar ise tomurcuklarını patlatmaya başladı.. Bunlar dış mekan açelya diye geçen türler.. İç mekan açelyaların çiçekleri geçti ve tüm çiçeklerini temizledim.. Ama onlar da Ankara dış mekana dayanıklılar :)
Eklenti 487931 İnşallah ikinci sezona kurtarabilirim bunları.. Geçen sene büyük olanı kaybetmiştim.. Çiçeklenme dönemi geçince şu lanet cocopeat'ten kurtarmaya çalışacağım kökleri.. Eklenti 487932 Bu da Acer gölgesinden bir manzara :) kendi minyatür japon bahçem :) Eklenti 487930 |
Acer palmatum
2 Eklenti(ler)
Ön balkonda konumlandırdığım 3 tane orta-büyük acer vardı..
İkisi gayet sağlıklı, yeşil olan sango kaku.. Sezonda kırmızı başlayan atropurpureum işe koyu yeşil-mor arası bir tone döndü (sağdaki).. Eklenti 487939 Bu da Bloodgood varyetesi, aşılı bir tür.. Lakin saksılamadan sonra bir sarsıntı geçirdi.. Ben de ağaçta yapraksızlaştırma uygulaması yaptım.. Şu an balkonun en gölge ve serin konumunda yeniden uyanmasını bekliyorum.. Acer'lerin böyle bir özelliği var. Bir sezonda 2-3 kere uyandırabiliyorsunuz ağacı.. Eklenti 487940 |
Aranjman denemesi
1 Eklenti(ler)
Bu da ilk aranjman denemem :) Bakalım Gilan beğenecek mi? :)
Önde iki renk patates sarmaşığı var.. ortada yıldız çiçekli sardunya var.. Arka da iki tür Phormium tarzı bitki var.. |
heuchera
2 Eklenti(ler)
Heuchera çiçekleri de boy vermeye başladı.. Sukkulentler gibi sap çıkararak çiçekleniyorlar :)
Bu heuchera paris'in ilk çiçek sapı.. Eklenti 487952 Bu da silver scrolls'un çiçek tomurcukları.. Eklenti 487953 |
Sardunya
4 Eklenti(ler)
Alacalı sardunyamı don vurdu maalesef.. Tüm yaprakları kaybettim.. Şimdilik kısmi gölgede duruyor.. Yeniden yapraklanmaya başladı ama..
Eklenti 487962 Balkon sardunyalarını da çeliklerle arttırmaya başladım.. Ceylan fideleri edinmiştim 1-2 ay önce.. Onları da saksıya aldım.. Eklenti 487963 Geçen sene çelikten yetiştirdiğim klasik sardunya da baya gelişti.. Klasik derken büyükanne sardunyalarını kasdediyorum 1-2 metre boylanabilen.. bodur market sardunyalarından değil.. Tabi bunun için daha büyük bir saksıya almam gerekecek sezon sonunda.. Eklenti 487964 Üretimler de devam ediyor bir yandan.. Eklenti 487965 |
hosta
1 Eklenti(ler)
Bu da bu sene ilk defa deneyeceğim hosta bitkisi..
Soğan uyandı, yaprakları gözüktü.. Bu sarı alacalı olan tür; Hosta Ventricosa Aureomarginata |
sukkulentlerden..
3 Eklenti(ler)
Bu da iç tarafta kalan bir sukkulent köşesi.. Pek keyifleri yok güneşleri azaldığı için.. Yer sorunuları :/..
Eklenti 488010 Echeveria çiçeği.. en sevdiklerimden.. Eklenti 488011 Lithopsların üstünde de artık güvencin yuvamız var, iki tane de yumurta.. Zarar vermeden başka yere aktarsam mı acaba? Güvercin bulur mu ki yakın bir yerdeki yumurtaları ? Gelip mavişlerin de üzerine oturuyorlar.. Eklenti 488012 |
3 Eklenti(ler)
LadyDi maydonoz da aşağı sarkmaya başladı.. Bunu da daha büyük bir saksıya alacağım.. Bir kaç fesleğen fidesi alıp hepsini beraber halledeceğim sanırım :)
Eklenti 488033 Yosun depolarım da hazırda bekliyor.. Bonsai adaylarının, açelyaların altına nem tutucu olarak kullanacağım..Kışın toplamıştım.. Eklenti 488035 Vel hasılı kelam şu an oturacak yerimiz yok balkonda :D Bütün bunlar insan için değil mi? Değil, bir tür sevda :D Eklenti 488034 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025