agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   alibaba / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30057.htm)

alibaba 08-02-2014 20:54

Sağolun sayın YeniGine,
Arka fona duvara farklı fikirlerim de var, sarmaşık konusunda :) Bilgisayarda yine bir canlandırıp renk konusuna bakmam lazım :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1247843)
Sayın alibaba; sevmek, gönül vermek dedikleri bu olsa gerek. Maşallah balkonunuz rengarenk, bakımlı. Çok da güzel bitkileriniz var. Sardunyalarınıza bayıldım, sakızlar da ona keza, maviş hayaliniz çok güzel inşallah hayaliniz de gerçek olacak gibi görünüyor. Ellerinize, gönlünüze sağlık...
Ayrıca zincir askılarınız da gayet güzel görünüyorlar, dekoratif bir görüntü oluşmuş... Eğer ki o boru çökmeyecek ise birkaç saksı daha asabilirsiniz.
Rastgelsin...

alibaba 08-02-2014 21:14

Yeni gelişmeler, planlar, fikirler ..:)

Sol askılı duvarı tamamen tel grid ile kapatıp, zemine duran iki yatay ayaklı saksıda dikili hedera, hanımeli sardırmak istiyorum.. Belki bir de clematis..
Günesu vs. durumlarını çalışmam lazım biraz, aynı saksıda olur mu vs. gibi..

Acer palmatum sango kaku edindim yeni olarak, 5-6 yaşlarında..Saksılama vs yapacağım. Genç acer palmatumlardan birini de bahçedeki Fireglow ile aşılama projem var..

Bu sezon mevsimlik çiçeklere ve domates, çileğe vs. girmeme kararı aldım..
mevsimlik olarak sadece fesleğen olacak.. Hep ağaçlara ve çok yıllık çiçeklerle uğraşmak istiyorum. Diğerlerinden çok verim alamadım geçen sene.. :/
Mesela, manolya fidanı edindim (Magnolia Soulangeana), tatar hanımeli fidanı edindim yine ağaç tarzına uygun..

Don olayında bazı sardunyaları zor bela son anda kurtardım derken, üst üste istiflediğim bazı saksılar devrilmiş gece ve 2 saksı sardunya yere düşüp dağılmış.. :( Ya çoğaltarak ya da yine yeni fide ekleyerek eksiği tamamlamam gerekecek..

Yavaştan ısınma turları olarak topiğe canlılık getireyim dedim..
Çünkü süs ayvası ilk tomurcuklarını verdi bile, bahar erken geliyor sanırım.. :))

selamlar, sevgiler.

alibaba 08-02-2014 21:18

Mavişleri de saksılar saksılamaz Feriha hanım'a da haber veriyorum tabi ki :)

alibaba 19-02-2014 11:17

Acer'ler bile erkenden uyanmaya başladı.. :(
Erken geldi sezon, ve saksılamalar bitmedi henüz..
Bu kış sezonu 12 farklı varyete acer palmatum topladım..
daha çok ağaçlarla geçen bir sezon olacak :)

alibaba 19-02-2014 20:41

bahar müjdecileri, yeni bir soluk, yeni bir bahar

4 Eklenti(ler)
İlk sezon paylaşımına uyanmaya başlayan müjdecilerle başlayayım :)

En meşhur müjdecimiz tabiiki chaenomoles japonica, nâm-ı diğer ; bahar dalı veya süs ayvası.. Dallar tomurcuklanmaya başlarken bir iki çiçeği göz kırpmaya başladı bile :)
Eklenti 470554

Acer palmatum (düz) ve Acer palmatum atreperparue'dan iki örnek tazecik yaprak uyanışı..
Eklenti 470552
Eklenti 470553

Balkonumuzun yeni konuklarından asil 'saray lalesi' nâmıyla meşhur yaprak döken bir manolya çeşidi olan 'Magnolia soulangeana' da tomurcuklarını tüm hızıyla oluşturma ve büyütme aşamasında..
Eklenti 470555

Tabiat için muhtemelen kötü etkileri olacaktır bu erken baharın :/ ama bizim balkona heyecan getirdiği kesin..

alibaba 24-02-2014 11:22

Saksılamaları bitirmeye çalışıyorum geç kalmadan..
Bu sezon acer palmatum sezonu olacak, işi biraz abarttım..
Eldeki 12 varyete ile tüm yaprak renklerini, yaşadığım tecrübeleri aktarmaya çalışacağım buradan :)

Şimdilik elimdeki varyeteler bunlar;
Acer palmatum, normal
Acer palmatum beni-maiko
Acer palmatum phoenix
Acer palmatum wilson's pink dwarf
Acer palmatum orange dream
Acer palmatum Fireglow
Acer palmatum attreperparue
Acer palmatum butterfly
Acer palmatum dissectum, normal
Acer palmatum seiryu
Acer palmatum sango kaku (senkaki)
Acer palmatum ciripsii

gokselcetin 24-02-2014 11:52

Özellikle acerler için sayfanızı takibe alıyorum. Bol renkli günler :)

dusunenadam 25-02-2014 21:14

Merhaba arkadaşlar. Tüm aramalarıma rağmen fireglow fidanı bulamadım. Sayın alibaba ya da diğer arkadaşlardan yarcımcı olmak isteyen varsa çok mutlu olurum. Selamlar.

alibaba 25-02-2014 22:01

Düşündüğünüz bitki boyutu (gelişmişlik, yaş vs.), kullanım amacı (saksı, bahçe vs.) ve bütçe hedefiniz-kısıtlarınız varsa ona göre yönlendireyim sizi..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dusunenadam (Mesaj 1253692)
Merhaba arkadaşlar. Tüm aramalarıma rağmen fireglow fidanı bulamadım. Sayın alibaba ya da diğer arkadaşlardan yarcımcı olmak isteyen varsa çok mutlu olurum. Selamlar.

alibaba 25-02-2014 22:21

1 Eklenti(ler)
Balkonda bu işler gerçekten zor oluyor,
20 civarı saksı değişimi.. toprak karışımı..
En zoru da arta kalan çöpü, toprağı temizlemek :(

alibaba 25-02-2014 22:26

3 Eklenti(ler)
Saksılanan acer'ler uyanmayı bekliyorlar..
Eklenti 472442

Bu da alacalı sardunyanın kış renkleri, soğuklardan hiç etkilenmedi maşallah.. sakızlardan ciddi zarar görenler oldu halbuki :(
Eklenti 472443

Bu da saksı değişiminden sonraki çin ardıcı bonsai konuğumuz..
Biraz pamuklu bit sorunu oluşmuş. Onu da bahar ilaçlaması ile çözebilirim inşallah..
Eklenti 472444

gokcegokce 25-02-2014 22:33

Sayın Alibaba alacalı sardunyanızı nereden aldınız acaba? Çok istediğim bir tür fakat hiç rastgelmedim şimdiye kadar. Çelik paylaşmak isterseniz talibim. Balkon düzenlemelerinizde kolaylıklar dilerim.

alibaba 25-02-2014 22:43

Avrupa çiçekçilk, Gönül Basel'den almıştım..
Gelişme döneminde yeni dallardan ayırabilirim, şu an pek çeliklik yan dalları yok..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1253713)
Sayın Alibaba alacalı sardunyanızı nereden aldınız acaba? Çok istediğim bir tür fakat hiç rastgelmedim şimdiye kadar. Çelik paylaşmak isterseniz talibim. Balkon düzenlemelerinizde kolaylıklar dilerim.

gokcegokce 25-02-2014 23:46

Paylaşımınıza çok sevinirim. Bu güzel için beklerim, zaten bayağıdır istiyordum. İki renkli olanı bulmuştum ama böyle üç renklisini canlı canlı görmedim hiç. Şimdiden teşekkürler...

alibaba 26-02-2014 12:15

Bu da iki renkli normalde, kış soğuğunda yaprağında su olan bitkilerde böyle renk değişimleri oluyor.. bir çok sukkulent de kızarır..
Hatta bazı sardunya yaprakları kışın kırmızı bordo oluyor..

Bu varyete; Wilhelm Langguth diye geçiyor..

ilk hali de burda idi :)
http://www.agaclar.net/forum/1186532-post3.htm

selamlar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1253735)
Paylaşımınıza çok sevinirim. Bu güzel için beklerim, zaten bayağıdır istiyordum. İki renkli olanı bulmuştum ama böyle üç renklisini canlı canlı görmedim hiç. Şimdiden teşekkürler...

gokcegokce 26-02-2014 20:33

Çok ilginçmiş sayın Alibaba. Bendeki kapalı balkonumda pek soğuk görmedi. Dışarıya bıraksaydım bendeki de mi üç renkli olacaktı yani. Ben de ayrı bir cins olduğunu düşünüp her yerde arıyordum bu cinsi. Bilgi için teşekkürler o halde. :) Bir çelik daha üretip soğuğa bırakıcam üç renkli yapraklar elde etmek için. :)

gokcegokce 26-02-2014 21:13

Biraz araştırınca bendeki tür sizinkinden farklı sanırım sayın Alibaba. Bu bendeki tür:

http://www.agaclar.net/forum/attachm...8-18.08.12.jpg

Geranium Frank Headley | Variegated Geranium Plants - Plant Me Now

yağmur 26-02-2014 21:53

Merhaba,
Balkonunuzun takipçisiyim. Özellikle sardunyalardan dolayı. Benimde balkonda bu topraklı değişim olayına girmem gerek ama mart ayını bekliyorum. Daha iyi olur gibi geliyor. #162. mesajın ilk fotoğrafında önde 3 adet birbirinin aynı saksı var. Acaba onları nereden aldınız? O tarz yayvan saksı arıyorum, ilgimi çektiler. Bol tomurcuklu günler dilerim.

alibaba 26-02-2014 22:09

dediğiniz gibi 2-3 renkli heuchera yaprağı gibi sardunyalar da var evet..
Ama yurtiçinde pek denk gelmek mümkün değil sanırım şimdilik.. :/

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1254199)
Çok ilginçmiş sayın Alibaba. Bendeki kapalı balkonumda pek soğuk görmedi. Dışarıya bıraksaydım bendeki de mi üç renkli olacaktı yani. Ben de ayrı bir cins olduğunu düşünüp her yerde arıyordum bu cinsi. Bilgi için teşekkürler o halde. :) Bir çelik daha üretip soğuğa bırakıcam üç renkli yapraklar elde etmek için. :)

alibaba 26-02-2014 22:11

Aranjman saksısı olarak geçiyor bu tarz yassı saksılar..
Yapı marketlerde felan hep var aslında, kolayca bulabileceğinizi zannediyorum her bahçe bölümünde..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1254236)
Merhaba,
Balkonunuzun takipçisiyim. Özellikle sardunyalardan dolayı. Benimde balkonda bu topraklı değişim olayına girmem gerek ama mart ayını bekliyorum. Daha iyi olur gibi geliyor. #162. mesajın ilk fotoğrafında önde 3 adet birbirinin aynı saksı var. Acaba onları nereden aldınız? O tarz yayvan saksı arıyorum, ilgimi çektiler. Bol tomurcuklu günler dilerim.

alibaba 09-03-2014 21:20

5 Eklenti(ler)
Son durumları not düşeyim balkon günlüğüme..
Tüm acer palmatumların saksılamaları bitti.. Artık uyanmaya başladılar yavaştan.. Baya amatör fidancılık gibi bir işe giriştim, inşallah hüsranla sonuçlanmaz.. 12 varyetede, 15 tane irili ufaklı acer palmatum oldu..
Eklenti 475005
Bu da yeni uyanan bir dissectum tomurcuğu :)
Eklenti 475006

Diğer bir göz bebeğim kışın edindiğim bahar dalı, süs ayvası diye geçen chaenomoles japonica.. Çiçeklenmeye başladı tüm dalları.
Eklenti 475007
Eklenti 475008
Eklenti 475009

alibaba 09-03-2014 21:26

5 Eklenti(ler)
Küçük çan çiçeklerim bu hafta iyice coştu.. Çok yoğun bir gelişime başladı..
Bol suyu seviyorlar.. Su azalınca hemen belli oluyor zaten, güçsüzleşmeye başlıyor hemen yapraklar..
Eklenti 475011

Bu sene balkona katılan manolyamız var, Magnolia soulangeana, bu da bahar dalı gibi yapraktan önce çiçek açıyor tüm dalları boyunca.. İlk tomurcukları gözüktü..
Eklenti 475012
Eklenti 475013

Farklı yapraklı olan tüm sardunyaları toplamaya edinmeye çalışıyorum..
Elde olan 2 özel tür var şimdilik..
Eklenti 475014

Bu sardunyalarla büyük aranjman yapmak için farklı fideler edindim..
Patates sarmaşıklarını biraz büyütüp sardunyalar ile beraber değerlendirmek istiyorum.. Yaz ortasına yetişir umarım..
Eklenti 475015

alibaba 09-03-2014 21:28

1 Eklenti(ler)
Bu da sukulent köşem, şimdilik keyifleri yerinde..
Bazılarında yeterli güneş alamamaktan dolayı form bozuklukları oldu..
Daha büyük saksılara alınca düzelebilir belki.. :/

akçabardak 09-03-2014 23:06

Sayın alibaba yeni edindiğiniz sardunyalarınız hayırlı olsun.

ocak 09-03-2014 23:47

sayın ali baba balkon planlarınızı ilgiyle takip ediyorum çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz tabi bonsai ile uğraşmanızın buna etkisi çok olsa gerek her şeyi iyi düşünüp planlıyorsunuz bizim gibi önünüzü gelen herşeyi toplayıp almıyorsunuz

alibaba 09-03-2014 23:51

Teşekkürler,
Bugün edindim gidip :) saksıyı değiştirip çoğaltacağım sanırım kökleri..
Torf ve cocopeat içinde sardunya yapıyorlar, delirmemek elde değil.. :(

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1257833)
Sayın alibaba yeni edindiğiniz sardunyalarınız hayırlı olsun.

alibaba 09-03-2014 23:54

Teşekkürler, sağolun..
Evet mümkün olduğunca araştırma ve plan yaparak gidiyorum..
Bonsaide de bir bitkinin nasıl ve neden kaybedildiğini öğrendiğim için kendi güneş ve hava şartlarına göre konum ve bitki seçimi baya kritik..
Tecrübeyle gidiyor tabi, denedikçe öğreniyoruz beraber. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ocak (Mesaj 1257850)
sayın ali baba balkon planlarınızı ilgiyle takip ediyorum çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz tabi bonsai ile uğraşmanızın buna etkisi çok olsa gerek her şeyi iyi düşünüp planlıyorsunuz bizim gibi önünüzü gelen herşeyi toplayıp almıyorsunuz

h_dogan 10-03-2014 20:57

Sn. Alibaba acer severler sizin acerleri yurutebilir haberiniz ola. :)

Bu kadar çeşit kimsede yoktur. İyi günlerde keyfini surun.:)

alibaba 10-03-2014 23:39

Teşekkür ederim..:)
3.seneye girdim acer'ler ile.. biraz cesaret geldi.. inşallah mahcup olmam..
Bulabildiğim varyeteleri edindim..
Düz türlere varyete aşılamayı felan de denemek istiyorum ilerleyen günlerde..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1258169)
Sn. Alibaba acer severler sizin acerleri yurutebilir haberiniz ola. :)

Bu kadar çeşit kimsede yoktur. İyi günlerde keyfini surun.:)

alibaba 16-03-2014 15:55

Heuchera bayramı

1 Eklenti(ler)
benim için 'çok mutlu olduğum bir sahne' paylaşıp kaçıyorum :p
Çalışmalar, gayretler meyvesini verdi..:)) Acerlerin zemin arkadaşları Heuchera'lar dan 6 varyete topladım sonunda..
Saksılamaları yapıldıktan acerler arasında yerlerini alacaklar..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025