agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

EAkpınar 20-05-2015 12:17

1 Eklenti(ler)
buda benim kırmızı sabriyem bir yıldan fazladır bende güneşi görünce çiçeklendi
Eklenti 553961

begony 20-05-2015 12:24

Merhaba tömürcek yeni üyeyim ama uzun zamandır siteyi takip ediyorum senin ciceklere olan sevginle gurur duyuyorum her sey gönlünce olsun

bay tömürcek 20-05-2015 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1380105)
sevgili bay tömürcek o zaman ben on bir aylardan uzak durayım buraya dayanamaz..

aaaayyy o koliler nasılll mutluluk sebebi..

keşke benim olsalar :D

güle güle büyüt bol çiçekli günler arkadaşım..

Gölgeyi aydınlığı seviyolar bigün susuz kalsalar yaprakları çiçekleri bumburuşuk oluyor malesef gölgedeyken bile güneşe hiç dayanamazlar. Koliler dikildi kimisi çiçek açma derdinde kimisi yapraklanıp büyüme derdinde, gerçekten büyük mutluluk sebebi, güzel dilekler için ayrıca teşekkürler ;)

bay tömürcek 20-05-2015 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vicia Ervilia (Mesaj 1380139)
Ayyy bayıldım hepsi çok güzeller :) Ömürleri upuzun olsun dallanıp budaklansınlar hepsi :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vicia Ervilia (Mesaj 1380141)
O sabriyelerden ben de istiyorum ama Ankara'da bulamadım :(

Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler ;) Sayfama hoş geldiniz. Sabriyelerin bu türü çiçekçilerde pek bulunmuyor hatta ben hiç rastlamadım ama evlerde dükkanlarda yetiştiren çok bi çelik isteyebilirsiniz çok kolay köklenen bi çiçek :p

bay tömürcek 20-05-2015 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ya-so (Mesaj 1380202)
bende ilk kez aldım onbirayları ışıklı güneş direk vurmayan yere koydum üzerindeki çiçekler bitti dahada tomurcuk yok.1 aydır öyle duruyorlar arada vitamin veriyorum. tecrübelerinizden faydalanmak isterim bu konuda.

Vitamine gerek yok çok kanaatkar bir çiçek onbir ay. Çiçekleri bittiğinde başaklarını koparmayın genelde solan başakların en ortasından tekrar tomurcuk yapıyor. Solan yerdeki göbeklere bakın bir kaçında şişkin tohum kesesi oluyor. Keselerin üzeri hafif çatlayınca koparıp tohumunuzu alabilirsiniz. Kasım aralık ayında ekip bahara sağlıklı fideler yetiştirebilirsiniz ;)

bay tömürcek 20-05-2015 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EAKPINAR (Mesaj 1380226)
Merhaba. Bende siteye yeni üye oldum ama 3 yıldırda takip ediyorum. Bir genç olarak çiçeklere ve hayvanlara duyduğu sevgiden dolayı BayTömürcek'i çok takdir ediyorum. Hele ki köyünden uzakta gurbette öğrenciyken de bu sevgisinden vaz geçmemesi gerçekten takdire şayan. Sayın Vicia Ervilia beyaz sabriyeden Ankara'da bulursanız haberimiz olsun, ben de çok istiyorum. Bu arada isimde bi harika Bay Tömürcek.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EAKPINAR (Mesaj 1380232)
buda benim kırmızı sabriyem bir yıldan fazladır bende güneşi görünce çiçeklendi
Eklenti 553961

Bu sözler beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim, sayfama hoş geldiniz :) Köyümden uzaktayım gurbetteyim burda çiçeklerimle hayvanlarımla eski ortamımı yaratmaya çalışıyorum ve gayet mutluyum onlarla ;)

Sabriyeniz çok sağlıklı maşallah ama saksısı küçük gelmiş artık toprağını dağıtmadan orta boy bi saksıya güzel gübreli toprak karışımına dikin ve evinizin en güneşli penceresine iç tarafa yerleştirin yaz kış o muhteşem çiçekleriyle sizi mutlu edicek emin olun :p İçersini dışardan daha çok seviyor ama bol güneş ihtiyacı var. Tabi yakmamak şartıyla ;) İsmimi beğendiğiniz için de ayrıca teşekkürler hoşçakalın :)

EAkpınar 20-05-2015 14:05

İstanbul Eminönünde bir çiçekçide 30 lira imiş.Gidebilen arkadaşlar belki rastlarlar.

bay tömürcek 20-05-2015 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi begony (Mesaj 1380236)
Merhaba tömürcek yeni üyeyim ama uzun zamandır siteyi takip ediyorum senin ciceklere olan sevginle gurur duyuyorum her sey gönlünce olsun

Sayfama ve aramıza hoş geldiniz ;) Çiçekler apayrı bi dünya benim için :) Sizin de herşey gönlünüze göre olsun her zaman beklerim sayfama ;)

bay tömürcek 20-05-2015 14:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EAKPINAR (Mesaj 1380287)
İstanbul Eminönünde bir çiçekçide 30 lira imiş.Gidebilen arkadaşlar belki rastlarlar.

Büyük ihtimal türü farklı :) Çünkü Sakaryadaki çiçekçilerde de gördüm geçen sene 20 liraydı ama bizim yetiştirdiğimiz türden değildi hibrit bi türdü. Tabi o da bol çiçekli ve çok gösterişliydi ;)

EAkpınar 20-05-2015 14:08

Teşekkür ederim bay tömürcek. Bende saksısını değiştirmek konusunda kararsızdım. En kısa zamanda değiştiricem. Cam balkonda masa üzerine alınca çok mutlu olduğunu bende farkettim.

EAkpınar 20-05-2015 14:11

1 Eklenti(ler)
işte bu farklımı bilmiyorum.
Eklenti 553976

Vicia Ervilia 20-05-2015 14:12

Çelik falan bana bunlar yabancı :D kendimi geliştiriyorum suan :) geçen hafta toprak ve saksı değiştirmeyi, dün şaşırtmanın ne demek olduğunu, bugün de çelik işini öğreneceğim. Biraz önce kaktüs ameliyatından çıktım :(

bay tömürcek 20-05-2015 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EAKPINAR (Mesaj 1380291)
Teşekkür ederim bay tömürcek. Bende saksısını değiştirmek konusunda kararsızdım. En kısa zamanda değiştiricem. Cam balkonda masa üzerine alınca çok mutlu olduğunu bende farkettim.

Rica ederim saksı değiştirin ve aynı sevdiği yere koyun belli ki orayı çok sevmiş ;) Bu gösterdiğiniz beyaz bendeki beyazdan o da hibrit sanırım :)

bay tömürcek 20-05-2015 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vicia Ervilia (Mesaj 1380295)
Çelik falan bana bunlar yabancı :D kendimi geliştiriyorum suan :) geçen hafta toprak ve saksı değiştirmeyi, dün şaşırtmanın ne demek olduğunu, bugün de çelik işini öğreneceğim. Biraz önce kaktüs ameliyatından çıktım :(

Ne güzel işte öğrenip uyguluyosunuz :D Çelik demek bitkinin dikilebilecek herhangi bir dalı o dalı dikmek için kopardığınızda çelik almış oluyosunuz kolay gelsin :p

bay tömürcek 20-05-2015 14:23

5 Eklenti(ler)
Sonunda pembe yılan kaktüsüm açtı ;) Çiçek boyu sigara kadar var beklediğimden uzun çıktı çiçeği ilk defa canlısını gördüm de :p

Eklenti 553978

Eklenti 553979

Eklenti 553980

Eklenti 553981

Eklenti 553982

Jakin 20-05-2015 14:31

Çok güzel açmış. Çiçekler şahane.

bay tömürcek 20-05-2015 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1380303)
Çok güzel açmış. Çiçekler şahane.

Çok teşekkür ederim :)

Laleci_03 20-05-2015 14:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1380301)
Sonunda pembe yılan kaktüsüm açtı ;) Çiçek boyu sigara kadar var beklediğimden uzun çıktı çiçeği ilk defa canlısını gördüm de :p

Vay be, bu kaktüsü her yerde görürdüm de, hiç çiçeğini açmış görmemiştim canlı olarak, çok da itici geliyordu görüntüsü :o ama şimdi seninkini görünce keşke bende de olsa dedim Bay tömürcek ağebeyim :D
Fırsatını bulmuşken yazayım, senin şu meşhur "Sabriye"lere de bayıldım yani, bir yerde bulursam (Bulamam da:o ) kesin bir çelik falan almalıyım artık :rolleyes:;)

bay tömürcek 20-05-2015 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1380309)
Vay be, bu kaktüsü her yerde görürdüm de, hiç çiçeğini açmış görmemiştim canlı olarak, çok da itici geliyordu görüntüsü :o ama şimdi seninkini görünce keşke bende de olsa dedim Bay tömürcek ağebeyim :D
Fırsatını bulmuşken yazayım, senin şu meşhur "Sabriye"lere de bayıldım yani, bir yerde bulursam (Bulamam da:o ) kesin bir çelik falan almalıyım artık :rolleyes:;)

Bu kaktüsü çok seneler önce başka bi köyde yol kenarında iki tenekede devasa boyuta ulaşmış şekilde görmüştüm. Tabi traktördeyiz babam çiçek için durur mu yolda dur bile diyemedim tek olcaktım ki bi kaç çelik mutlaka almıştım :D Bu bana hediye 1 ay falan oldu aldığım anca açabildi çiçeğini ve çok hoş çiçeği var gerçekten. Sabriye çok muhteşem bir çiçek yaz kış hiç çiçeği eksik olmuyo üstünden kışın sıcak bi yerde durmalı tabi ki. Benim sabriyelerden çelik göndermeyi çok isterdim fakat 1 yaşındalar yeterince dallanmadılar iki sene sitede onlarca kişiye dağıttım sabriyelerimden ama onlar köydekilerdendi yaşlıydılar ve durmadan dallanıyolardı :(

Vicia Ervilia 20-05-2015 15:13

ben sabırla sabrişlerin büyümesini bekliyorum Tömürcük bey... :D

Laleci_03 20-05-2015 15:14

Düşünmen yeterli Bay tömürcek ağabeyim, hiç rahatız etme canım sabriyeleri, boş ver ;)
Artık başka bir yerde denk gelirsem bu sabriyelere affetmem ama :D :D

bay tömürcek 20-05-2015 15:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vicia Ervilia (Mesaj 1380331)
ben sabırla sabrişlerin büyümesini bekliyorum Tömürcük bey... :D

Dua edin çabucak dallanıp budaklansınlar :D

bay tömürcek 20-05-2015 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1380332)
Düşünmen yeterli Bay tömürcek ağabeyim, hiç rahatız etme canım sabriyeleri, boş ver ;)
Artık başka bir yerde denk gelirsem bu sabriyelere affetmem ama :D :D

Eğer öyle bi fırsat geçerse eline hiç kaçırma zaten pişman olursun :D Sabriye bi tutkudur ben bırakamıyorum şimdi onları, onların yeri apayrı bende ;)

Yagmur143 20-05-2015 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1380301)

Eklenti 553978

Eklenti 553979

Eklenti 553980

Eklenti 553981

Eklenti 553982

Bu yılan kaktüsü gerçekten çok güzel. Bende iki yıl evvel çorlu da abimin kayınvalidesinde görmüştüm. Hatta istemiştim de.. Ama teyze beni duymadı ben de tekrar söyleyemedim. Pembe sevdalısı biri olarak bu çiçeğe bayıldım... Güle güle büyüt sevgili tömürcek...

Vicia Ervilia 20-05-2015 16:10

Sardunyamdan çelik aldım. Soda şişesinde suyun içinde bekliyor. Ben onu odamda nereye koyabilirim. Fotosenteze katılmamak için camımı hep aralık bırakıyorum :)

lusoari 20-05-2015 16:59

Tömürcek senin bu pembe yılan kaktüs aslında bir aporpcactus. :D Ben bunu ne zamandan beri arıyordum meğerse sendeymiş :D güle güle büyüt kardeşim.

bay tömürcek 20-05-2015 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vicia Ervilia (Mesaj 1380371)
Sardunyamdan çelik aldım. Soda şişesinde suyun içinde bekliyor. Ben onu odamda nereye koyabilirim. Fotosenteze katılmamak için camımı hep aralık bırakıyorum :)

Sardunyayı suda bekletmene gerek yok çabuk tutar o direk toprağa dik ve güneş almayan aydınlık biyere koy tuttuğu zaman güneşli biyere koyarsın :)

bay tömürcek 20-05-2015 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1380357)
Bu yılan kaktüsü gerçekten çok güzel. Bende iki yıl evvel çorlu da abimin kayınvalidesinde görmüştüm. Hatta istemiştim de.. Ama teyze beni duymadı ben de tekrar söyleyemedim. Pembe sevdalısı biri olarak bu çiçeğe bayıldım... Güle güle büyüt sevgili tömürcek...

Abla inşallah büyür de çabucak, seve seve paylaşırım seninle merak etme ;)

bay tömürcek 20-05-2015 18:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1380390)
Tömürcek senin bu pembe yılan kaktüs aslında bir aporpcactus. :D Ben bunu ne zamandan beri arıyordum meğerse sendeymiş :D güle güle büyüt kardeşim.

Tömürceğin gizli hazinesinde her zaman bişeyler vardır abicim :D Büyüsün biraz benim aporacactus sende de olur :p

salihcan 20-05-2015 18:46

Ben hoyaları merak ettim :cool: Bize bir hoya havası aldır :o

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025