![]() |
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim hira ablacım ;) Ortancalarım hep tenekedeydi bu sene 4 kök yaptım :) Sardunyalarım az kaldı ben yokken gereği gibi bakılmıyo gariplerim ;) Begonyalarım çok güzel olmuşlar ama geçen gittiğimde baya hoşuma gittiler :)
|
Bay tomurcek cicekleriniz her zaman cok guzel..size biseyler sormak istiyorum. Balkonumda sekerbegonya, yumrulu begonya, ceylan sardunya, sabriye, ve sardunyalarim vardi.dun aksam ywnmayan odaya evin icine aldim.16 derecede.kisi icerde gecirir mi bunlar, nasi bakmam lazim..bizim buralarda havalar cok sogudu artik :( napmam lazim?
|
Alıntı:
Ben sakaryada sardunyaları kilere kaldırıyorum koca kış boyunca 2 defa ya suluyorum ya sulamıyorum yaprakları falan dökülüyor ama seneye yeniden canlanıyor hepsi. Sabriyenizi ısıtılan bi odaya pencere kenarına alın derim çünkü soğukta yapraklarının hepsini döküyolar seneye de toparlanana kadar son bahar geliyor kışın sıcak yerde durursa aynen açmaya devam eder. Sabriyeye sıcak yerde bakıcaksanız normal bakım yapın yazınki gibi sadece fazla sulamayın. Şeker begonya da sardunyaların yanında durabilir sıkıntı olmaz :) |
cok tesekkur ederim.peki sekerbegonyayi 22 derece oturulan odaya alsam sabriye gibi hatalimi olur.yoksa serin odada kalmasi daha mi iyidir?
|
Alıntı:
|
cok cok tesekkur ederim baytomurcek..sevgiyle kalin bol cicekli gunlee
|
Alıntı:
|
Tömürcek aylardır uğramamışsın buraya, neden? Herşey yolunda mı? Ayrıca Cevdet nasıl?:)
Önceki sayfada ortancan vardı. Onları kış gelince dışarıda mı bırakıyorsun? Şunun için soruyorum: Ortancayı seninki gibi 5 ltlik pet şişeye diksek, kışın balkonda bırakabilir miyiz? Yoksa eve içeri mi almak gerekir? Ayrıca çilli begonyayı çiçek açtırmak için bir formülün var mı ev yapımı? Dışarıdan satın alınacak gübre haricinde nasıl çiçek açtıtıtttırabiliriz;) onu? |
Alıntı:
Abla ortanca soğuktan korkmaz yani benimkiler sakarya da karda don da hep bahçedeler şimdiye kadar hiç bişey olmadı balkonda bırakabilirsin. Begonyaya gelince begonyaların içerde çiçek açması için pencere önünden güneş alması lazım kolay kolay ev içinde çiçek açmıyolar. Açarsa da çok açık pembe beyaza çalan bi renk açıyolar. Begonyalara babannem hep çay suyu dökerdi deli gibi açarlardı ama bizimkiler dışardaydılar şimdi içerdekiler için bişey diyemicem abla onlar da çay suyundan hoşlanırlar ama bu çiçek açma da etkili olur mu bilmem :( |
merhaba ben de bir köye yeni geldim menekşe merakım var yaklaşık 20 kadar menekşem içten verdiğiniz cevaplara çok güzel ben normal marketten aldığım toprağa ekmiştim bana fazla renk yelpazem yok yeni renk menekşeleri nette nasıl bulabilrim artı toprak değiştireceğim içine başka ne katmam gerekir
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayfamı bayağı boşladım ama bahar tekrar geldi ve ben yine burdayım kış biraz sert geçti Denizli'de o da tabi çiçeklere olumsuz etki etti çoğu çiçeğimi soğuktan kaybettim şimdi yeniden başlıyorum. İlk onbir ay çiçeklerini aldım diğerlerini de zamanla sayfamda paylaşıcam :)
Eklenti 540944 Eklenti 540945 |
İşte budur tömürceğim, biz seni çok özledik. :D
|
Hoşgelmişsin sevgili tömürcek'imiz. Haydi Bismillah bakalım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Haydı hayırlısı...Bol çiçekli günler...
|
Alıntı:
|
Tömürcekcim bu kış bize yaramadı ama önümüz bahar hazırlıklar tam. Teras da bayağı havadar görünüyor ablacım. Bir ihtiyacın olursa ben de artık Denizli'deyim biliyorsun. Görüşmek dileğiyle...
|
Alıntı:
|
Senin elin değdi mi güzel olur Tömürcek, yeşil elli bir çocuksun sen. Yeni evin eşimin işine çok yakın o halde. Biz Denizli'ye geldiğimde fazla seçenek bulamamıştık ve Fatih Mahallesinde ancak bir ev buldum. O da İstiklale annemlere yakın olduğundan. Küçük bir balkonu var maalesef. Ama yine de bu beni yıldırmıyor aldım yine bir kaç bir şey. :) Paylaşırız çoğaltırız inşallah. Biz de bekleriz ve hatta bir etkinlik yapmalı tüm Denizlili agaclar.net üyeleriyle. Dersler bir hafiflesin de tabii. :) Sevgiler ablacım.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Kışın arkadaşımın evine taşıdığım sabriyelerim açmaya başladılar ;)
Eklenti 542325 Eklenti 542326 Eklenti 542327 Eklenti 542328 |
2 Eklenti(ler)
Sedef begonyası diyolar pazarda, çilleri çok fazla ve beyaz çiçekleri var diğer çilli kadar gösterişli değil çiçekleri fakat yaprakları çok güzel oluyor pazarda 4 liraya buldum aldım hemen ;) Bayağıdır da kauçuk istiyodum geçenlerde koçtaşa 12 liraya gelmiş onu da kaçırmadım :p
Eklenti 543769 Eklenti 543770 |
5 Eklenti(ler)
Pazardan aldım yine kalanchoelerimi renk kalmamıştı sadece bu ikisini aldım saksı toprak kıtlığından dolayı aynı yeri paylaşmak zorundalar şimdilik biraz büyüyüp çiçekleri geçsin ayırırım :) alisyumla melisa da aldım bu sene :) Ön balkondaki küpelilerim ve yerdeki begonyalarım bunlarda çabucak büyüyelim dedikleri yok ;)
Eklenti 543772 Eklenti 543773 Eklenti 543774 Eklenti 543775 Eklenti 543776 |
5 Eklenti(ler)
Balkona sardırmaya çalıştığım pervane yaseminin bolca sürgün vermeye başladı umarım çiçek de açar bu sene ;) Onbir aylarım biraz geliştiler güzelleştiler sanki ve balkonun diğer sakinleri tavuğum Kıymet ve iki bıldırcınım :p
Eklenti 543777 Eklenti 543778 Eklenti 543779 Eklenti 543780 Eklenti 543781 |
Sardunyalarınız da sakinleriniz de çok güzel bay tömürcek. Gençliğin sizin kafada olanlarına hayranım. Ne mutlu size ki bu yaşlarda bu güzelliklerin farkındasınız. Kutlarım sizi..
|
Alıntı:
|
Tömürcekcim bir döndün tam döndün ablacım ne güzel. Kediciğin, tavukların ve bıldırcınların çok güzel maşallah. Yaseminine bayıldım ve çok kıskandım benimki dondu :( Denizliden mi aldın yasemini ben de tekrar almak istiyorum ama bulamadim pazarlarda yok.
|
:) Sevgili tömürcek'im valla maşallah sana, balkonda tavuk ve bıldırcın; çok sevimliler. Bir de kaldıkları yeri uzak çekim yapsa idin de görebilseydik. Kedin de harika imiş, çiçeklerin zaten her daim harika, maşallaah!..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025