agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

bay tömürcek 07-11-2014 22:57

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim hira ablacım ;) Ortancalarım hep tenekedeydi bu sene 4 kök yaptım :) Sardunyalarım az kaldı ben yokken gereği gibi bakılmıyo gariplerim ;) Begonyalarım çok güzel olmuşlar ama geçen gittiğimde baya hoşuma gittiler :)

yaprak7 08-11-2014 11:15

Bay tomurcek cicekleriniz her zaman cok guzel..size biseyler sormak istiyorum. Balkonumda sekerbegonya, yumrulu begonya, ceylan sardunya, sabriye, ve sardunyalarim vardi.dun aksam ywnmayan odaya evin icine aldim.16 derecede.kisi icerde gecirir mi bunlar, nasi bakmam lazim..bizim buralarda havalar cok sogudu artik :( napmam lazim?

bay tömürcek 08-11-2014 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1332044)
Bay tomurcek cicekleriniz her zaman cok guzel..size biseyler sormak istiyorum. Balkonumda sekerbegonya, yumrulu begonya, ceylan sardunya, sabriye, ve sardunyalarim vardi.dun aksam ywnmayan odaya evin icine aldim.16 derecede.kisi icerde gecirir mi bunlar, nasi bakmam lazim..bizim buralarda havalar cok sogudu artik :( napmam lazim?

Yumrulu begonyanızın üstü kuruyup gidebilir endişelenmeyin yumrusundan bahara tekrardan yeşerir :) Begonya ve sardunyalarınız için 16 derece gayet iyi endişelenmeyin kışı rahatlıkla atlatırlar orda :) Sardunyalara kışın fazla bakım yapmayın yani yazın olduğu gibi düzenli sulamayın. Bi de ışığı çok alırlarsa içerde büyümeye devam ederler ama cılız cılız büyüyüp formları bozulur seneye baharda da sağa sola yatarlar.

Ben sakaryada sardunyaları kilere kaldırıyorum koca kış boyunca 2 defa ya suluyorum ya sulamıyorum yaprakları falan dökülüyor ama seneye yeniden canlanıyor hepsi.

Sabriyenizi ısıtılan bi odaya pencere kenarına alın derim çünkü soğukta yapraklarının hepsini döküyolar seneye de toparlanana kadar son bahar geliyor kışın sıcak yerde durursa aynen açmaya devam eder. Sabriyeye sıcak yerde bakıcaksanız normal bakım yapın yazınki gibi sadece fazla sulamayın. Şeker begonya da sardunyaların yanında durabilir sıkıntı olmaz :)

yaprak7 08-11-2014 13:35

cok tesekkur ederim.peki sekerbegonyayi 22 derece oturulan odaya alsam sabriye gibi hatalimi olur.yoksa serin odada kalmasi daha mi iyidir?

bay tömürcek 08-11-2014 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1332084)
cok tesekkur ederim.peki sekerbegonyayi 22 derece oturulan odaya alsam sabriye gibi hatalimi olur.yoksa serin odada kalmasi daha mi iyidir?

Yo sorun olmaz hatta daha iyi olur :)

yaprak7 08-11-2014 16:38

cok cok tesekkur ederim baytomurcek..sevgiyle kalin bol cicekli gunlee

bay tömürcek 08-11-2014 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1332127)
cok cok tesekkur ederim baytomurcek..sevgiyle kalin bol cicekli gunlee

Ne demek rica ederim :)

Cymbelina 25-01-2015 02:09

Tömürcek aylardır uğramamışsın buraya, neden? Herşey yolunda mı? Ayrıca Cevdet nasıl?:)

Önceki sayfada ortancan vardı. Onları kış gelince dışarıda mı bırakıyorsun? Şunun için soruyorum: Ortancayı seninki gibi 5 ltlik pet şişeye diksek, kışın balkonda bırakabilir miyiz? Yoksa eve içeri mi almak gerekir?

Ayrıca çilli begonyayı çiçek açtırmak için bir formülün var mı ev yapımı? Dışarıdan satın alınacak gübre haricinde nasıl çiçek açtıtıtttırabiliriz;) onu?

bay tömürcek 11-02-2015 01:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1350974)
Tömürcek aylardır uğramamışsın buraya, neden? Herşey yolunda mı? Ayrıca Cevdet nasıl?:)

Önceki sayfada ortancan vardı. Onları kış gelince dışarıda mı bırakıyorsun? Şunun için soruyorum: Ortancayı seninki gibi 5 ltlik pet şişeye diksek, kışın balkonda bırakabilir miyiz? Yoksa eve içeri mi almak gerekir?

Ayrıca çilli begonyayı çiçek açtırmak için bir formülün var mı ev yapımı? Dışarıdan satın alınacak gübre haricinde nasıl çiçek açtıtıtttırabiliriz;) onu?

Aslında yolunda değil de yolunda gibi bişey işte cymbelina ablacım. Neden dersen evimi değiştirdim daha büyük bi eve taşındım çatı katı olduğundan pencereleri küçük ve sobalı olduğundan e malum her yerde soba yakma şansım yok çiçeklerimin çoğunu kaybettim kedi de olunca evde benim çiçekler bir bir gitti. Bu evimin balkonları aşırı büyük artık sadece balkonda mevsimlik çiçek bakmayı düşünüyorum. Bu arada babannem cevdeti çok fazla ürediğinden tanıdık bi abinin dükkanına sanayiye göndermiş çırak olarak :( araba tamir ediyo şuan sabriye usta gibi :( Ama şuan evimde beyaz bi kedim var adı muhittin yola onla devam edicez artık ama cevdeti çok özlüyorum yinede :(

Abla ortanca soğuktan korkmaz yani benimkiler sakarya da karda don da hep bahçedeler şimdiye kadar hiç bişey olmadı balkonda bırakabilirsin. Begonyaya gelince begonyaların içerde çiçek açması için pencere önünden güneş alması lazım kolay kolay ev içinde çiçek açmıyolar. Açarsa da çok açık pembe beyaza çalan bi renk açıyolar. Begonyalara babannem hep çay suyu dökerdi deli gibi açarlardı ama bizimkiler dışardaydılar şimdi içerdekiler için bişey diyemicem abla onlar da çay suyundan hoşlanırlar ama bu çiçek açma da etkili olur mu bilmem :(

minearas 11-03-2015 14:10

merhaba ben de bir köye yeni geldim menekşe merakım var yaklaşık 20 kadar menekşem içten verdiğiniz cevaplara çok güzel ben normal marketten aldığım toprağa ekmiştim bana fazla renk yelpazem yok yeni renk menekşeleri nette nasıl bulabilrim artı toprak değiştireceğim içine başka ne katmam gerekir

bay tömürcek 11-03-2015 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi minearas (Mesaj 1362474)
merhaba ben de bir köye yeni geldim menekşe merakım var yaklaşık 20 kadar menekşem içten verdiğiniz cevaplara çok güzel ben normal marketten aldığım toprağa ekmiştim bana fazla renk yelpazem yok yeni renk menekşeleri nette nasıl bulabilrim artı toprak değiştireceğim içine başka ne katmam gerekir

İçersine aynı ölçüde cocopeat ve biraz da perlit koyabilirsiniz. İnternetten hiç menekşe almadım oyüzden bu sorunuza cevap veremeyeceğim çok üzgünüm :(

bay tömürcek 15-03-2015 11:08

2 Eklenti(ler)
Sayfamı bayağı boşladım ama bahar tekrar geldi ve ben yine burdayım kış biraz sert geçti Denizli'de o da tabi çiçeklere olumsuz etki etti çoğu çiçeğimi soğuktan kaybettim şimdi yeniden başlıyorum. İlk onbir ay çiçeklerini aldım diğerlerini de zamanla sayfamda paylaşıcam :)

Eklenti 540944

Eklenti 540945

lusoari 15-03-2015 21:20

İşte budur tömürceğim, biz seni çok özledik. :D

YeniGine 15-03-2015 23:33

Hoşgelmişsin sevgili tömürcek'imiz. Haydi Bismillah bakalım.

bay tömürcek 16-03-2015 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1363582)
İşte budur tömürceğim, biz seni çok özledik. :D

Çok teşekkürler abicim ben de sizleri çok özledim ;)

bay tömürcek 16-03-2015 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1363619)
Hoşgelmişsin sevgili tömürcek'imiz. Haydi Bismillah bakalım.

Hoşbulduk ablacım kolları sıvadım yeniden bakalım :p

sonkez 16-03-2015 09:58

Haydı hayırlısı...Bol çiçekli günler...

bay tömürcek 16-03-2015 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1363676)
Haydı hayırlısı...Bol çiçekli günler...

Çok teşekkürler sonkez ablacım :)

gokcegokce 16-03-2015 12:36

Tömürcekcim bu kış bize yaramadı ama önümüz bahar hazırlıklar tam. Teras da bayağı havadar görünüyor ablacım. Bir ihtiyacın olursa ben de artık Denizli'deyim biliyorsun. Görüşmek dileğiyle...

bay tömürcek 16-03-2015 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1363728)
Tömürcekcim bu kış bize yaramadı ama önümüz bahar hazırlıklar tam. Teras da bayağı havadar görünüyor ablacım. Bir ihtiyacın olursa ben de artık Denizli'deyim biliyorsun. Görüşmek dileğiyle...

Ablacım balkonum bayağı havadar bu sene :) Hem büyük de :) Umudu bunlara bağladım artık yazınkiler güzel olur inşallah kıştakilerin bi saksıları kaldı dondu hepsi. Çok teşekkürler gökçe abla eksik olmayın :) Artık Denizli de olduğunuza göre eşinizle bi çay içmeye gelirsiniz bize :) Şu an ki evim karaman mahallesinde beklerim nezaman olursa :)

gokcegokce 16-03-2015 13:15

Senin elin değdi mi güzel olur Tömürcek, yeşil elli bir çocuksun sen. Yeni evin eşimin işine çok yakın o halde. Biz Denizli'ye geldiğimde fazla seçenek bulamamıştık ve Fatih Mahallesinde ancak bir ev buldum. O da İstiklale annemlere yakın olduğundan. Küçük bir balkonu var maalesef. Ama yine de bu beni yıldırmıyor aldım yine bir kaç bir şey. :) Paylaşırız çoğaltırız inşallah. Biz de bekleriz ve hatta bir etkinlik yapmalı tüm Denizlili agaclar.net üyeleriyle. Dersler bir hafiflesin de tabii. :) Sevgiler ablacım.

bay tömürcek 16-03-2015 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1363747)
Senin elin değdi mi güzel olur Tömürcek, yeşil elli bir çocuksun sen. Yeni evin eşimin işine çok yakın o halde. Biz Denizli'ye geldiğimde fazla seçenek bulamamıştık ve Fatih Mahallesinde ancak bir ev buldum. O da İstiklale annemlere yakın olduğundan. Küçük bir balkonu var maalesef. Ama yine de bu beni yıldırmıyor aldım yine bir kaç bir şey. :) Paylaşırız çoğaltırız inşallah. Biz de bekleriz ve hatta bir etkinlik yapmalı tüm Denizlili agaclar.net üyeleriyle. Dersler bir hafiflesin de tabii. :) Sevgiler ablacım.

Evet abla tugayın üstünde evimiz :) Buyrun gelin :) Yaza doğru bi etkinlik olur belki :)

bay tömürcek 23-03-2015 13:49

4 Eklenti(ler)
Kışın arkadaşımın evine taşıdığım sabriyelerim açmaya başladılar ;)

Eklenti 542325

Eklenti 542326

Eklenti 542327

Eklenti 542328

bay tömürcek 29-03-2015 15:12

2 Eklenti(ler)
Sedef begonyası diyolar pazarda, çilleri çok fazla ve beyaz çiçekleri var diğer çilli kadar gösterişli değil çiçekleri fakat yaprakları çok güzel oluyor pazarda 4 liraya buldum aldım hemen ;) Bayağıdır da kauçuk istiyodum geçenlerde koçtaşa 12 liraya gelmiş onu da kaçırmadım :p

Eklenti 543769

Eklenti 543770

bay tömürcek 29-03-2015 15:16

5 Eklenti(ler)
Pazardan aldım yine kalanchoelerimi renk kalmamıştı sadece bu ikisini aldım saksı toprak kıtlığından dolayı aynı yeri paylaşmak zorundalar şimdilik biraz büyüyüp çiçekleri geçsin ayırırım :) alisyumla melisa da aldım bu sene :) Ön balkondaki küpelilerim ve yerdeki begonyalarım bunlarda çabucak büyüyelim dedikleri yok ;)

Eklenti 543772

Eklenti 543773

Eklenti 543774

Eklenti 543775

Eklenti 543776

bay tömürcek 29-03-2015 15:23

5 Eklenti(ler)
Balkona sardırmaya çalıştığım pervane yaseminin bolca sürgün vermeye başladı umarım çiçek de açar bu sene ;) Onbir aylarım biraz geliştiler güzelleştiler sanki ve balkonun diğer sakinleri tavuğum Kıymet ve iki bıldırcınım :p

Eklenti 543777

Eklenti 543778

Eklenti 543779

Eklenti 543780

Eklenti 543781

asmalıtepe 29-03-2015 15:35

Sardunyalarınız da sakinleriniz de çok güzel bay tömürcek. Gençliğin sizin kafada olanlarına hayranım. Ne mutlu size ki bu yaşlarda bu güzelliklerin farkındasınız. Kutlarım sizi..

bay tömürcek 29-03-2015 15:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1366884)
Sardunyalarınız da sakinleriniz de çok güzel bay tömürcek. Gençliğin sizin kafada olanlarına hayranım. Ne mutlu size ki bu yaşlarda bu güzelliklerin farkındasınız. Kutlarım sizi..

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz beni mutlu etti her zaman beklerim sayfama iyi günler ;)

gokcegokce 29-03-2015 22:20

Tömürcekcim bir döndün tam döndün ablacım ne güzel. Kediciğin, tavukların ve bıldırcınların çok güzel maşallah. Yaseminine bayıldım ve çok kıskandım benimki dondu :( Denizliden mi aldın yasemini ben de tekrar almak istiyorum ama bulamadim pazarlarda yok.

YeniGine 29-03-2015 23:21

:) Sevgili tömürcek'im valla maşallah sana, balkonda tavuk ve bıldırcın; çok sevimliler. Bir de kaldıkları yeri uzak çekim yapsa idin de görebilseydik. Kedin de harika imiş, çiçeklerin zaten her daim harika, maşallaah!..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025