![]() |
çok güzel yaa imrenerek baktım çiçeklerine :)
|
çok teşekkürler sadecegeçen umarım bir gün sizinde imrendiğiniz bu çiçeklerden olur, balkonumu ziyaretin beni mutlu etti her zaman beklerim :)
|
Valla orkide deneyimlerinize bayıldım Gülsen hanım maşallahınız var umarım hepside tutarlar:)
|
teşekkürler sn.günabakan inşallah köklenirler hepside :)
|
4 Eklenti(ler)
çiçekçinin bitkin halde verdiği barış çiçeği canladı şimdide güzel çiçekler açıyor ;)
|
5 Eklenti(ler)
hydroton da köklendirme çalışmalarına başladım inşallah başarılı olursam diğer çiçek çeliklerinde deniycem,ilk deneme dendrobiumda başladım,hadi hayırlısı :rolleyes: önce bir ped şişeyi resimde gördüğünüz gibi kestim,sonra ped şişenin taban kısmına 3 parmak yukardan 4 delik açtım,yıkadığım hydrotonları şişenin taban kısmına doldurup altdaki delik yere kadar su dolduruyoruz ve içine ekeceğimiz çeliği ekip şişenin diğer parçasını kapatıp bantlayıp bir poşete koydum Ocak 15 de açıp gözlemliycem tabi sizlerlede paylaşıcam ;)
|
5 Eklenti(ler)
yılbaşı çiçeklerim hala açamadılar ama eli kulağında artık ;)
|
2 Eklenti(ler)
buda episkiyam güzel kızım :p
|
1 Eklenti(ler)
buda çok sevdiğim arap fulum can arkadaşım göndermişti saolsun işte küçüktü ama büyüdü yaza çiçeğinide görürüm inşallah :D
|
2 Eklenti(ler)
veee işte beklenen an geldiii ;)
|
3 Eklenti(ler)
SN.Ahmeter beyin gönderdiği selluka tohumu ekildi içini açıp baktığımda 3 büyük olan tohumu ektim inşallah filizlenir,Diatomite ekip streçle kapattım :rolleyes:
|
2 Eklenti(ler)
ruj çiçeğimde tomurcuk verdi şimdi açıyomu ruj çiçeği :rolleyes:
|
3 Eklenti(ler)
yine çiçekçimin çiçeği bittiği için bana verdiği kalanchoe 1 ay geçmeden yine çiçekle doldu :p
|
3 Eklenti(ler)
Bay tömürcek in bana gönderdiği menekşe yapraklarımın yavruları :p
|
Gülsen ablacım maşallah menekşelerin ne güzel yavrulamışlar inşallah kayıpsız büyütüp açtıklarını da görürsün ;) O ruj çiçeğini de kıskanmadım değil hani :D Benimki anca kendine gelmeye başladı kargoda hasar görmüş zavallı ama şimdi yaprak aralarından sürgün uçları gözükmeye başladı darısı benimkinin başına :p
|
Gülsen Hanım..
Alıntı:
|
Güzel çiçekleriniz ve camii manzaranız var;)
|
Ellerinize,emeklerinize sağlık.
Barış çiçeğiniz çiçek bile açmış,harika.Kalanchoe'da aynı şekilde.Çiçekçiniz görmesin,kıskanacak. :) Yılbaşı çiçekleriniz için de gözünüz aydın.Bu mevsim sanırım ruj çiçeklerinin çiçeklenme zamanı,bendeki iki tür de çiçeklenmeye başladı. Menekşeleriniz de sağlıklı bir şekilde köklenmiş.Köklendirme aşamasında nasıl bir toprağa dikiyorsunuz? Toprak yüzeyinde turuncu renkler hakim.Ben de sukulentlerimi köklendirmeye çalışıyorum;ama bazıları köklendikleri halde kurudu;acaba yeterince nemli mi tutamadım da böyle oldu? |
Alıntı:
Teşekkür ederim ablacım biraz geç yavruladılar ama olsun sonuçta yavruladırlar,senin ruj çiçeğini bir resimlede bakayım inşallah senin ruj çiçeğide tomurcuktur ;) |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sn.ıldır balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti her zaman beklerim bol çiçekli günler diliyorum |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sabahın 2 sürpriziyle karşılaştım balkona çıktığımda, 3gündür yağmur yağıyodu bu sabah kalktım baktım güneşli hava dışardaki serayı açayım çiçekler güneşlensin diye dışarı çıktığımda bu manzarayla karşılaştım :D
|
2 Eklenti(ler)
Karla karşılaşınca çok şaşırdım ve çiçeklerin olduğu tarafa gidince bir şok daha yaşadım karanfil bu karda kıyamette açmış :rolleyes:
|
1. toprak karışımını bir türlü tutturamayacağım sanırım.
2. o koliden ben de istiyoruuuummm :))))) 3. değişik ve ucuz saksıları nereden buluyorsunuz anlamadım. Ya benim karşıma çıkmıyorlar ya da ben yeterince gezmiyorum. Maşallah diyorum bitkilerinize, mutluluklar diliyorum kızınıza ve size de sevgilerimi sunuyorum. Takdire şayan bir sabrınız var.. Bravo |
Merhaba Gülsen hanım epeydir yazmıyorsunuz sayfanıza mühim birşey yoktur umarım:( sizi gaziantep de ararken izmir de bulduk orkide ve etobur toplantısında görüldünüz detayları yazarsınız bizde sayenizde bilgi sahibi olmuş oluruz umarım faydalı olmuştur sevgiler :D:D:D
|
Bayçalı...
Evet Gülsen hanımı İzmir e transfer ettik..Arayanlara duyurulur....
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
İzmirdeki arkadaşlarla toplandığımızda gelen çelikleri paylaştık benim aldıklarımı bu sabah ektim :D paylaşımlarımız arasında arkadaşımın kendi doğal kompostlarla yetiştirdiği kocaman bal kabağı ve kurutulmuş mısır bile vardı :p
|
5 Eklenti(ler)
bu orkidelerimide etobur beyden aldım bizzat kendisi eve kadar zahmet edip getirdi çok teşekkür ediyorum kendisine cymbidium ve 2 phalanopsisler
|
5 Eklenti(ler)
Maalesef eve döndüğümde bütün yılbaşılarımın tomurcuklarını susuzluktan kuruduğunu görünce çok ama çok üzüldüm :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025