agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

GÜLSEN_ 16-12-2012 11:36

4 Eklenti(ler)
toprakla gelen güzellikler :p crasulla campfire, Echinopsis türü diye düşündüğüm kaktüs ve sedum burrito ;)

GÜLSEN_ 16-12-2012 11:39

5 Eklenti(ler)
ve topraktakları temizlenip yüzleri gözleri açılınca, yeni saksılarında yeni evlerinde umarım mutlu olurlar :o kaktüsü Echinopsis olarak yazdım ama sonra biraz çelişkide kaldım sanki mammilaria gibi geldi hocama sorum doğru ismini yazıcam sizlere arkadaşlar ..Evet arkadaşlar hocamdan öğrendim kaktüsümün adını Echinopsis Atacanamensis ssp.Pasacana..yani ben yinede bilmişim echinopsis türü olduğunu, sevindim ben bu işi öğreniyorum sanırım :D

GÜLSEN_ 18-12-2012 13:24

3 Eklenti(ler)
farpaliiii işte atlasımın ilk filizi ablacım :D

sakdag 18-12-2012 13:48

Gülsen Hanım, fotoğrafları bir an tel kadayıf sandım... ;) ;) Nedir bu taş yünü mü?

sevim4 18-12-2012 14:03

Bende merak ettim.

GÜLSEN_ 18-12-2012 17:56

sevgili arkadaşım sakdag ne güldüm tel kadayıfa benzettim deyince ama evet arkadaşlar roc wool yani taş yünü :)

GÜLSEN_ 18-12-2012 18:44

1 Eklenti(ler)
bunlarda sn.yaylacının gönderdiği mor katmerli daturalar

rukiyeözgür 18-12-2012 19:22

Sayın Gülşen gloxinialardan ben de isteyebilir miyim tabi fazlaysa..Benim burda bulmam imkansız sadece yapma çiçekle bir kaç yapraklı salon bitkisi satıyorlar gitsem gloxinia desem o ne derler :(

Tika 18-12-2012 19:27

Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün.
Taş yününü ilk kez duydum;ama sanırım işe yarıyor.Filizlenmeler başlamış.

GÜLSEN_ 18-12-2012 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rukiyeözgür (Mesaj 1070749)
Sayın Gülşen gloxinialardan ben de isteyebilir miyim tabi fazlaysa..Benim burda bulmam imkansız sadece yapma çiçekle bir kaç yapraklı salon bitkisi satıyorlar gitsem gloxinia desem o ne derler :(

arkadaşım keşke daha önce söyleseydin artık havaların biraz ılımasını bekliycez inşallah bahara gönderirim ama lütfen hatırlatın unutkanlık ciddi boyutlarda ;)

GÜLSEN_ 18-12-2012 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1070752)
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün.
Taş yününü ilk kez duydum;ama sanırım işe yarıyor.Filizlenmeler başlamış.

sevgili tika güzel dilekleriniz için teşekkür ederim,evet taş yünü tohum filizlendirmede sürekli ıslak kaldığı için iyi sonuçlar elde edebiliyoruz bende ilk defa denedim ve sonuçlarını sizlerle paylaşmaya devam edicem

Sudenur 18-12-2012 23:53

Sevgili Gülsen hanım, sayfanızı baştan sona gezdim, gördüm, inceledim. Mutfak raflarınız, bitkileriniz, özellikle orkide ve ecverialarınız, el emeği göz nuru tüm el işleriniz başımı döndürdü. :eek: Maşallah size, kocaman kocaman maşallah. Sağlıkla ve mutlu kalın. ;)

ilkenan 19-12-2012 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1065619)
evet ilkenan hatırlıyorum ablacım tohumdan herkes üretemiyor kaktüsü bunun için hiç sıkma canını,en güzelini etmişsin bak yetişmiş hazır kaktüslerin olmuş.Şuanda artık kaktüslerin suyu tamamen kesilmeli aslında ama seninkiler çok küçükse çoookk az verilmeli 15 günde bir defa ve mümkünse dışarda kalsın ama soğuktan etkilenmiycek bir ortam olmalı kapalı bir ortamda ,eğer öyle bir yerin yoksa karton kutu içersinde yağmur kar gelmiycek şekilde serin bir yerde tutmalısın.Ne zaman istersen sorularını sorabilirsin nacizane bilgilerim doğrultusunda cevaplarım ablacım,kaktüslerini güle güle büyüt şimdi sayfana girip bakıcam resimlerine .

gülşen abladım teşekkürler bilgi için. minik kaktüslerime haftada bir, bir damla su verdim aldığımdan beri. kapalı bir balkonum var orda duruyor. yeterince soğuk.
büyük kaktüs ise sadece torf içindeymiş. biraz normal toprak ekle dediler ne yapmalıyım sence?

tohumlarımdan biri çıkmıştı biliyor musun ablacım? hatta çok heyecanlandım gözüm gibi baktım ama sonradan öldü. :( neyse artık...

GÜLSEN_ 19-12-2012 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1070895)
Sevgili Gülsen hanım, sayfanızı baştan sona gezdim, gördüm, inceledim. Mutfak raflarınız, bitkileriniz, özellikle orkide ve ecverialarınız, el emeği göz nuru tüm el işleriniz başımı döndürdü. :eek: Maşallah size, kocaman kocaman maşallah. Sağlıkla ve mutlu kalın. ;)

sevgili sudenur arkadaşım ziyaretin beni çok mutlu etti her zaman beklerim,güzel görüşlerin ve dileklerin içinde çok teşekkür ederim,daha güzelleri her zaman sizlerin olsun inşallahh :o

GÜLSEN_ 19-12-2012 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilkenan (Mesaj 1071088)
gülşen abladım teşekkürler bilgi için. minik kaktüslerime haftada bir, bir damla su verdim aldığımdan beri. kapalı bir balkonum var orda duruyor. yeterince soğuk.
büyük kaktüs ise sadece torf içindeymiş. biraz normal toprak ekle dediler ne yapmalıyım sence?

tohumlarımdan biri çıkmıştı biliyor musun ablacım? hatta çok heyecanlandım gözüm gibi baktım ama sonradan öldü. :( neyse artık...

ilkenan cım ablam o torf içinde olan kaktüsünü hemen çıkar ve köklerini fazla zedelemeden o torfdan temizle fazlasını temizle hepsini temizleyemezsin zaten, sonrada benim dediğim normal bahçe toprağı ve yarı yarıya katılmış kumla hazılardığın bu karışıma ek tekrar.Ve diğer kaktüslerinede artık suyu tamamen kes hiç verme ok.Tohumdan çıkan kaktüsün neden öldü anlamadım sulamamı yaptın acaba,neyse canın saolsun böyle böyle öğreniceksin ablacım kolay gelsin ;)

ilkenan 19-12-2012 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1071109)
ilkenan cım ablam o torf içinde olan kaktüsünü hemen çıkar ve köklerini fazla zedelemeden o torfdan temizle fazlasını temizle hepsini temizleyemezsin zaten, sonrada benim dediğim normal bahçe toprağı ve yarı yarıya katılmış kumla hazılardığın bu karışıma ek tekrar.Ve diğer kaktüslerinede artık suyu tamamen kes hiç verme ok.Tohumdan çıkan kaktüsün neden öldü anlamadım sulamamı yaptın acaba,neyse canın saolsun böyle böyle öğreniceksin ablacım kolay gelsin ;)

iyi ki torftan bahsetmişim :) ilk fırsatta dediğin gibi yapayım o zaman ablacım. diğer kaktüslerimden de suyu kesiyorum. baharda mı sulamaya başlamak gerekiyor acaba?
aslında tohumları nemli tutuyordum sadece kapalı bir kapta. şu an için elimdeki kaktüslere iyi bakmayı öğreneyim;)

dr.arif 19-12-2012 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1013659)
Bu çiçeği bir arkadaşımda görmüştüm saolsun bir çelik verdi ben ektim benimki onun Episciasından daha büyük oldu, bütün saksıyı doldurmuştu benim kocam saolsun saksıyı düşürünce hepsi kırılmıştı dallarının, yeni yeni toparlanıyor:(

bu bitki kohleria değilmi?

dr.arif 19-12-2012 14:30

sevgili gülsen merhaba.çiçeklerinize bayıldım doğrusu.bu konudaki maharetinize de diyecek yok.maşallah tan başka.merak ettim eviniz de size de yaşam alanı kaldı mı?:))) antepi çok seviyorum çok güzel bir şehir ablam uzun yıllardır rada öğretmenlik yapıyor .nasip olur yakınlarda antepe gelebilirsem ablam ile birlikte ziyeretinizde bulunmak ve mümkünse gloxinialarınızdan birer yaprak almak isterim.kolaylıklar diliyorum.

GÜLSEN_ 19-12-2012 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dr.arif (Mesaj 1071161)
sevgili gülsen merhaba.çiçeklerinize bayıldım doğrusu.bu konudaki maharetinize de diyecek yok.maşallah tan başka.merak ettim eviniz de size de yaşam alanı kaldı mı?:))) antepi çok seviyorum çok güzel bir şehir ablam uzun yıllardır rada öğretmenlik yapıyor .nasip olur yakınlarda antepe gelebilirsem ablam ile birlikte ziyeretinizde bulunmak ve mümkünse gloxinialarınızdan birer yaprak almak isterim.kolaylıklar diliyorum.

Sn.dr.Arif bey öncelikle balkonumu ziyaretiniz beni mutlu etti hoş geldiniz.Güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için çok Teşekkür ederim.Evde yaşam alanım çok,çiçeklerimin çoğu balkonda kalmaları gerekiyor türlerinden dolayı.Ayrıca kız kardeşinizle bende tanışmayı çok isterim ne zaman gelmek isterseniz kapım her zaman açıktır misafiri severim.Gaziantep ten selamlar...

O bitki kohlera değil Episcia dır :)

GÜLSEN_ 19-12-2012 16:54

1 Eklenti(ler)
Sn.dr.arif bey sizin için yükledim kohlera bu

GÜLSEN_ 19-12-2012 16:55

1 Eklenti(ler)
bu da episkiya

dr.arif 19-12-2012 17:53

yakın akraba gibi durmuyorlar mı? :)

farpali 19-12-2012 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1070523)
farpaliiii işte atlasımın ilk filizi ablacım :D

Rockwool da çimlenme çok hızlı ve sağlıklı oluyor..çok sevindim

GÜLSEN_ 19-12-2012 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1071351)
Rockwool da çimlenme çok hızlı ve sağlıklı oluyor..çok sevindim

evet ferzancım şimdilik çok iyi gidiyor ben siyah poşete koydum ama onun faydası oldu ;)

GÜLSEN_ 20-12-2012 18:45

3 Eklenti(ler)
Phalanopsis minik çiçekli orkidemin açan her çiçeğin rengi diğerinden farklı acaba neden :confused:

GÜLSEN_ 20-12-2012 18:48

5 Eklenti(ler)
Bugün yağmurla gelen bereketlerdi bunlar sabah gözümü kargoyla açtım ve kargodan bu minikler çıktı :p ve gelir gelmez hepside saksılarında topraklarına kavuştular ;)

GÜLSEN_ 20-12-2012 18:51

3 Eklenti(ler)
Phalanopsis iri çiçekli güzelim yeni tomurcuk veriyor MAAŞALLAHH :cool: çiçeğin büyüklük çapı 9 cm.

sibelim 20-12-2012 19:08

gülsen abla her şey yine bir güzel görünüyor ki sorma :) ciğercinin kedisi gibi mırlayacağım az kaldı kohleranı ve yaşatamadığım episca yı gördükçe ... ay bakmamam lazım sayfana :p maşallah

GÜLSEN_ 20-12-2012 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1071964)
gülsen abla her şey yine bir güzel görünüyor ki sorma :) ciğercinin kedisi gibi mırlayacağım az kaldı kohleranı ve yaşatamadığım episca yı gördükçe ... ay bakmamam lazım sayfana :p maşallah

sibelim ablacım kohlera ve episkya benim çiçeklerim değil onları dr.arif bey için netten yükledim, benim episkiyam bu kadar büyük olsa ooo hiç bi saniye durmam sana gönderirim koca bir dalını ;)

Druppel 20-12-2012 21:18

Ablacım bu nasıl bir sayfadır böyle, Doğa sevgisi sende, el emeği sende, göz nuru sende, paylaşım çabası sende.. Sayfalarını gez gez bitiremedim ve hiç de sıkılmadım, her sayfanda yepyeni bir gün vardı sanki, evine misafir olmuş değil de, sanki aileden birisiyim duygusunu yaşattın bana, boncuk işlerin olsun, örgülerin olsun bitirdi beni, hele kızının nişanını paylaşman yok mu.. Allah mutluluklarını daim etsin, tez zamanda miniş miniş torunlar sevesin inşallah.

GÜLSEN_ 20-12-2012 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Druppel (Mesaj 1072043)
Ablacım bu nasıl bir sayfadır böyle, Doğa sevgisi sende, el emeği sende, göz nuru sende, paylaşım çabası sende.. Sayfalarını gez gez bitiremedim ve hiç de sıkılmadım, her sayfanda yepyeni bir gün vardı sanki, evine misafir olmuş değil de, sanki aileden birisiyim duygusunu yaşattın bana, boncuk işlerin olsun, örgülerin olsun bitirdi beni, hele kızının nişanını paylaşman yok mu.. Allah mutluluklarını daim etsin, tez zamanda miniş miniş torunlar sevesin inşallah.

Çok teşekkürler sn.Druppel güzel görüşlerin ve beğenilerin için.Evet balkonumu ziyaret eden bütün dostlarım benim ailem gibi değerlidir,her zaman beklerim balkonumu ziyaretin ben mutlu etti ablacım.Kızım için güzel dilerine teşekkür ederim.Ayrıca kızım büyük çocuğum ama onun küçüğü oğlum evli ve ben ALLAH nasip ederse temmuz ayında babaanne olucam.ALLAH bütün dostalarıma yaşatsın böyle bir duyguyu inşallah.Hepinizi seviyorum.(Size bey mi? yoksa hanımmı? diye hitab edicem bunuda belirtirseniz memnun olurum);) GAZİANTEPTEN sevgi ve selamlar bütün dostlarıma :D

Druppel 20-12-2012 21:45

Ablacım walla çok sevindim, bana da kızım diyebilirsin, beni mutlu eder, Temmuz.. Cinsiyet tahmini için henüz çok erken, bu haberi yeni almış olmalısın, Allah sağlık sıhhat versin, sevgi dolu bir babaanne elinde büyücek ne de olsa :p Bu çiçekler nasıl bu kadar güzel oluyor, sırrın nedir, benim batırdığım yapraklar neden seninkiler gibi olmuyor.??? Sukulent sevdam hep içimde kalıyor, lütfen sırrını benimle paylaşşır mısın

sibelim 20-12-2012 21:56

canımsın ya sağolasın valla geçen sefer kaybettiğim için üzüldüm, bir daha bitkiye öyle eziyet edemem yolu kaldıramadı zavallı :(

GÜLSEN_ 20-12-2012 22:37

bütün çiçeklerin sevgiye ışığa suya vitamine ve ilgiye ihtiyaçları vardır bunları verdiğin zaman sana öyle güzellikler sunarki şaşarsın ama kaktüsler suyu pek sevmezler bunu belirteyim ablacım.Sukulentlere neden bakamıyosun sorunun **** sıkıntın ne oluyor.Benim düşüncem fazla su vermekten çürütüyorsun sanırım doğrumudur???

Druppel 20-12-2012 22:49

Bilmiyorum ki.. Ben yayılan, sarkan tipleri seviyorum daha ziyade, bi de atlaslar :p Atlas bitkisini sevmeyen bir kaktüssever olamaz diye tahmin ediyorum :p Atlası bulmak zaten bir mesele. Güler Hanım sitede paylaşmış bir dönem, sağolsun çoğu kişide Güler Atlası adıyla var.. Bir sonraki paylaşım zamanını dört gözle bekliyorum desem yeridir..
Taner Beyin sitesinde kaktüs bakımı bölümünü dikkatle okudum. Sulamada ben Saksıyı su dolu bir kaba oturturum, yaklaşık bi 15-20 dk bekledikten sonra altını siler yerine koyarım, bence toprak iyice kupkuru olmadan da sulamamaya dikkat ederim, hatta bazen yapraklar hafiften buruşmaya bile başşlar :p ondan sonra ne oluyorsa oluyor, ilk zamanlar toparlayan yağraklarım bir bakmışım yumuşamış sonra da .... Burdur zaten küçük memleket çoğu çiçek türünü bulamıyorum ki, hele bi de sukulent, bazı çiçekçiler zanki çok değişik bir şey söylüyomuşum gibi bakıyor yüzüme :D internet üzerinden alışveriş yapıyorum, onları da katledince, böyle sizlerin sayfanızdakilerle avunuyorum. En son Senecio rowleyanus aldım, Taner Beyin sitesinden, onu da öldürürsem .....

GÜLSEN_ 20-12-2012 23:19

Evet Druppel ablacım sulamadi hatan yüzünden kaybediyosun sukulentlerini,su dolu bir kaba 20 dk oturtmak bence sakıncalı fazla su alıcaktır birde toprağın torf karışımı ise yandın ki ne yandın.Şimdi en baştan başlıym ablacım..
Sukulentin toprak karışımı kaktüslerle aynı olmalı yani geçirgen bir toprak karışımı olmalı asla torf kullanılmamalı, ben normal bahçe toprağına iri **** ince farketmez kum ve doğal koyun gübresi katıp bu karışıma ekiyorum ve sukulentlerin toprağı nemli olsun yeter öyle su dolu kapta bekletmek öldürür sukulentleri..
Sen yemeği ye ye ye iyice patlayana kadar sonrada 1 hafta yemek yeme olmaz, vurdunmu öldürüyosun az vericen suyunu dibi kurudukça vericen olay budur tamammı ablacım.Senecio Rowleyanus ada dikkat et ve mümkünse soğuk ama don olayı yaşamıycağı bir yere koy ve mümkünse suyu ayda bir azıcık ver yeterli kış uykusundalar şuanda bitin bitkiler...BOL ÇİÇEKLİ GÜNLER DİLİYORUM ABLACIM ...

Druppel 20-12-2012 23:29

Yanıtını bekliyodum ablacım:p Çok teşekkür ediyorum önerin için, bakalım bu sefer nasıl olcaklar, eğer bu seneciomu yaşatabilirsem, dile benden ne dilersen :p Peki bu durumda suyu üstten mi vermeliyim, yaprağına su değmesi bitkiye zarar vermez mi, ıslak toprakla temas eden yüzeyde çürüme olmaz mı.?

GÜLSEN_ 20-12-2012 23:31

umarım bütün bitkilerin güzel sağlıklı yaşar :)
herşey gönlünce olsun

Sudenur 21-12-2012 00:19

1 Eklenti(ler)
Benim de ablam olur musun Gülsen abla? :o 38 yaşındayım uygun mudur? :)) Öyle içten ve samimi, öyle doğal bir sayfa ki burası resmi olacağım diye çabalayıp daha fazla kasamayacağım kendimi, burada olmaktan büyük keyif alıyorum. Eklenti 356311

GÜLSEN_ 21-12-2012 09:21

Ne demek sudenur ablacım bende 48 yaşındayım,istemen yeterli seninde ablanım her zaman.İnsanlarla fazla resmiyetten hoşlanmıyorum özümde neysem öyle davranıyorum ve sanırım bunu burdaki yazılarımda da yansıtıyorum ki, siz bendeki bu sıcaklığı alabiliyorsunuzki, bunu istiyorsunuz ben çok mutlu olurum sizlere ablalık etmekten :))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025