agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

GÜLSEN_ 21-12-2012 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Druppel (Mesaj 1072130)
Yanıtını bekliyodum ablacım:p Çok teşekkür ediyorum önerin için, bakalım bu sefer nasıl olcaklar, eğer bu seneciomu yaşatabilirsem, dile benden ne dilersen :p Peki bu durumda suyu üstten mi vermeliyim, yaprağına su değmesi bitkiye zarar vermez mi, ıslak toprakla temas eden yüzeyde çürüme olmaz mı.?

Druppel ablacım suyu çok az vericen için üstten vermenin hiç bir sakıncası yok ,sadece saksı içindeki toprağın yüzeyi vericen suyla ıslanınca yeterli olucaktır merak etme toprağa gelen kısımlarda çürüme olmaz suyu çok vermediğin sürece.Ve toprağın yüzeyi iyice kurumadan su vermiyceksin bu kadar

Sudenur 21-12-2012 11:06

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1072246)
Ne demek sudenur ablacım bende 48 yaşındayım,istemen yeterli seninde ablanım her zaman.İnsanlarla fazla resmiyetten hoşlanmıyorum özümde neysem öyle davranıyorum ve sanırım bunu burdaki yazılarımda da yansıtıyorum ki, siz bendeki bu sıcaklığı alabiliyorsunuzki, bunu istiyorsunuz ben çok mutlu olurum sizlere ablalık etmekten :))

Kesinlikle Gülsen ablam, sıcacıksın, çok tatlısın. Yaş farkımız çok değilmiş esasen lakin ben yine de abla diyeceğim, ne hissediyorsam o.. ;)

ıldır 21-12-2012 14:05

Sevgılı Gulsen Hanım..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1070523)
farpaliiii işte atlasımın ilk filizi ablacım :D

Sayfalarınızı zevkle gezdım.. Her cıcegınız dıgerınden daha guzek ve bakımlı.. Benım sorum Atlas tohumlarını nereden aldınız. Internette satan bır sıteye rastlamadım.. Daha önce denedınızmı ilk kezmı bu tur ekım yapıyorsunuz.. Elinize kolunuza saglık. Bol cıceklı gunler dılerım...

GÜLSEN_ 21-12-2012 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1072397)
Sayfalarınızı zevkle gezdım.. Her cıcegınız dıgerınden daha guzek ve bakımlı.. Benım sorum Atlas tohumlarını nereden aldınız. Internette satan bır sıteye rastlamadım.. Daha önce denedınızmı ilk kezmı bu tur ekım yapıyorsunuz.. Elinize kolunuza saglık. Bol cıceklı gunler dılerım...

Sevgili ıldır atlas tohumları Amerikadan geldi ve daha önce bir çok tohum çimlendirdim ama, evet ben ilk defa atlas tohumu ektim inşallah başarılı olurum.Güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim balkonumu ziyaretiniz beni memnun etti

Papağan 21-12-2012 18:39

Aman da aman, ne güzel, sıccacık bir ortam kurulmuş burda, ben de ben de ben de girmek istiyorum ailenize, ben de abla demek istiyorum size, benim de ablam olur musunuz :p

Sayfanızı çok beğeniyorum sevgili Gülşen Abla, sanki bütün yaşantınızı katıyorsunuz, çok teşekkür ederim ederim beni de bu yaşantının samimi ortamına dahil ettiğiniz için

GÜLSEN_ 21-12-2012 23:13

Teşekkür ederim papağan kardeşim hoş geldin ziyaretin beni mutlu etti,balkonum mevlana gibi her gelene açıktır yeterki gönüller bir olsun.Artık papağanında bir ablası var :)

dağçiçeği 22-12-2012 00:57

Sevgili Gülşen hanım çiçekleriniz bile sizin sıcaklığınızı hissediyor ki bu kadar güzel karşılık veriyor size. Emin olun yazınıza da yansıyor bu samimi ve sıcak kanlı yanınız.
Atlas fidelerinin büyüyüş macerasını merakla takip edeceğim.

Papağan 23-12-2012 20:31

Çok teşekkür ediyorum Sevgili Gülsen Abla, sayfanızı zaten ilgiyle takip ediyordum, sizden öğrenecek çok şeyim olduğunu biliyorum, artık çok daha rahat takılabilirim:D

GÜLSEN_ 24-12-2012 21:38

3 Eklenti(ler)
dün aldığım yeni orkidem rengine bayıldım bunun ;) MİLTONİA

GÜLSEN_ 24-12-2012 21:41

2 Eklenti(ler)
Balkonun kenarına koyduğum boş saksılara yağmur suları alıyorum çiçekler bayılıyor :rolleyes:

Denizardacan 24-12-2012 22:01

Yeni aldığın orkidenin rengine bayıldım Gülsen abla, iyiden iyiye orkideci olmaya başladın yalnız;), çok da iyi yaptın fikrimce. Sayıları onu buldu mu Gülsen abla takip edemedim son zamanlarda.
Bu arada yağmur sularında gözüm kalmadı:, kana kana içsinler bari, benim balkon damla düşürtmeyen cinsinden. Ben de şemsiye açıyorum, şemsiyelerim kırıldı parçalandı, yeni alacağız artık, kaç gündür yağmur da yağmıyor ya neyse.
Çok çok çok sevindim babanne olacağına, eminim genç ve yaşam enerjisi dolu bir babaanne olacaksın.Sağlıkla inşaAllah, görüşmek üzere, yine gelirim:D:D:D

rukiyeözgür 24-12-2012 22:15

Yeni orkideniz çok güzelmiş bayıldım ;) sizin orkidelerinizi gördükçe bu gidişle ben de orkide aşığı olacağım Gülşen ablacım sayenizde maşallah maşallah çok tatlılar :D

bozo.0606 24-12-2012 22:19

Orkidelerinize bayıldım Sayın Gülsen, çok cezbediciler ve güzel bir rengi var. Yazmadan edemedim.

Yağmur suyu özellikle ilkbahar yağmurlarının suları benimde uyguladığım bişeydir. Bahar yağmurlarının suları inanılmaz bir ilaç ya da şifalı bir şurup gibi geliyor bitkilere. Gözle görülür farklar sağlıyor. Senede birkez onları doğanın gerçek yağmurlarıyla buluşturmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

İlgilenenlere ..

Saygılarımla ..

GÜLSEN_ 25-12-2012 10:00

1 Eklenti(ler)
BU SABAH GÜNEŞ AÇINCA BALKONDAKİ SERAYI AÇAYIM BİR GÜNEŞLENSİNLER DEDİM AMA SERANI ÜSTÜNDE AÇIKTA DURAN ÇİLEĞİM BENİ ŞAŞIRTTI BAKIN :eek:

GÜLSEN_ 25-12-2012 10:50

1 Eklenti(ler)
karanfilimde kışa umursamaz davranıp çiçek açmaya çalışıyor ve bir kaçda tomurcuk geliyor ;)

GÜLSEN_ 25-12-2012 10:52

4 Eklenti(ler)
atlaslarım bir çok syeni sürgün veriyor MAAŞALLAH :rolleyes:

GÜLSEN_ 25-12-2012 10:53

1 Eklenti(ler)
bu çiçeği sevim4 göndermişti adı ne acaba arkadaşlar??ben çok seviyorum bu beyaz renkli minik yaprakları ;)

GÜLSEN_ 25-12-2012 10:56

1 Eklenti(ler)
güneşli bir sabahda güneşlenen kaktüslerim sedumlarım,semperviviumlarım,crassulalarım ,stapelialarım ve diğer sukulentlerim :p

Bayçalı 25-12-2012 14:46

maşallah Gülsen hanım çeşit üstüne çeşit bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum şöyle hayal ediyorum:D evin balkonunda kocaman afiş Gülsen uluslar arası çiçekçilik fuarına hoşgeldiniz :dilli: şaka tabi:D çiçekleriniz helede son aldığınız orkide süper sağlıkla bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)

incii 25-12-2012 16:48

Masallah Gülsen hanim, ne kadar cok cesitiniz var böyle. G.antep de hava sartlarini tam olarak bilmiyorum, ama soguktur diye tahmin ediyorum, bunlarin hepsi disarida balkondami duruyor kis dönemleri? Umarim kayip yasamadan güzel bir kis dönemi gecirirsiniz, Sevgiler....

GÜLSEN_ 25-12-2012 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1074741)
maşallah Gülsen hanım çeşit üstüne çeşit bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum şöyle hayal ediyorum:D evin balkonunda kocaman afiş Gülsen uluslar arası çiçekçilik fuarına hoşgeldiniz :dilli: şaka tabi:D çiçekleriniz helede son aldığınız orkide süper sağlıkla bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)

Ayy çok teşekkürler sn.BAYÇALI valla GÜLSEN uluslar arası çiçek fuarı değilde GÜLSEN seracılık olsun çok istiyorum inşallah eşim bu konuda destek verirse sera açmayı çok isterim.Son orkidemin rengine vuruldum ben mor ve mürdüm renklerine bayılırım :) daha güzelleri sizlerin olsun dilerim :)

GÜLSEN_ 25-12-2012 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1074789)
Masallah Gülsen hanim, ne kadar cok cesitiniz var böyle. G.antep de hava sartlarini tam olarak bilmiyorum, ama soguktur diye tahmin ediyorum, bunlarin hepsi disarida balkondami duruyor kis dönemleri? Umarim kayip yasamadan güzel bir kis dönemi gecirirsiniz, Sevgiler....

Öncelikle balkonuma hoş geldiniz incii hanım,ziyaretiniz beni mutlu etti.G.antepte havalar soğuk değildir, yıllardır bütün kaktüs ve sukulentlerim hep balkonda kalırlar kış boyunca.Ayrıca evim 4 cü kat ön taraf tamamen açık arazi olmasına rağmen çok şükür şimdiye kadar kaybım olmadı inşallah bundan sonrada olmaz .Teşekkürler :p

sibelim 25-12-2012 18:13

yeni orkideyi görür görmez şöyle dedim nananaaaa.... bu kadar güzel olmak yasaklanmalı :) tü tüütü hadi bir kez öyle vurdun yüreğimden ama abla hani bana her şeyi de de atlas deme :) ay yasak koyuyorum kendime girmemem lazım senin sayfana. hop nefesini tut sibel bakalım gülsen ablanın sayfasından ne çıkacak :) maşallah 41 kere olandan.

GÜLSEN_ 25-12-2012 20:59

Sibelim yazdıklarını okurken yüzümdeki tebessümü görmen lazımdı ablacım, ne diyeyim her zaman söylerim daha iyileri sizlerin olsun inşallah, bu bambaşka bir sevda :)

bay tömürcek 25-12-2012 21:02

Gülsen ablam herşey harika yine maşallah kırk bir buçuk kere bizde öle derler bende öle diyeyim :D Ben dedim ya sana ablacım beni orkideye azmettirmekten içeri atcaklar seni yakında :D Şu aralar acayip dişimi sıkıyorum orkide almamak için biraz da birikmişim var cebimde rahat durmuyo bu güzellikleri gördükçe ;):p

GÜLSEN_ 25-12-2012 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1075307)
Gülsen ablam herşey harika yine maşallah kırk bir buçuk kere bizde öle derler bende öle diyeyim :D Ben dedim ya sana ablacım beni orkideye azmettirmekten içeri atcaklar seni yakında :D Şu aralar acayip dişimi sıkıyorum orkide almamak için biraz da birikmişim var cebimde rahat durmuyo bu güzellikleri gördükçe ;):p

Teşekkürler ablacım dillerin dert görmesin,orkideye azmettirdiklerim bir sen değilsin ablam, ben mutlu oluyorum bende olanlar dostlarımda da olsun, hatta daha güzelleri dostlarımın olsun nasıl olsa resimleri paylaşıyoruz ben sizlerde gördükçe mutlu oluyorum, inan bana ablacım.Sen orkide alacaksan nilgün ablandan yardım iste bence, o sana bu konuda yardımcı olucaktır eminim.

bay tömürcek 26-12-2012 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1075384)
Teşekkürler ablacım dillerin dert görmesin,orkideye azmettirdiklerim bir sen değilsin ablam, ben mutlu oluyorum bende olanlar dostlarımda da olsun, hatta daha güzelleri dostlarımın olsun nasıl olsa resimleri paylaşıyoruz ben sizlerde gördükçe mutlu oluyorum, inan bana ablacım.Sen orkide alacaksan nilgün ablandan yardım iste bence, o sana bu konuda yardımcı olucaktır eminim.

Teşekkür ederim gülsen ablacım iyi niyetin zaten yazdığın mesajlara yansıyo ;) Allah her daim gönlüne göre versin bizlere dilediğinin fazlası kadar da senin olsun ablacım :p Zaten nilgün ablam orkideye hevesliyim dediğimde şimdi alma biraz bekle ben bi öğreniyim bu işi sonra alırsın dedi zaten yardımcı olucak nilgün ablam bana saolsun hiç bi konuda yardımını esirgemiyo ;) Sanırım biraz zahmetli bu orkide işi istekleri çokmuş galiba hiç bi fikrim yok araştırmadım ama sağdan soldan duyduklarımı söylüyorum :)

GÜLSEN_ 26-12-2012 17:39

bay tömürcek ablacım, bana dilediğin bütün güzel dileklerine çok teşekkür ederim ALLAH zaten kullarının kalbine göre veriyor, yeterki dürüstlükten şaşma ablacım,seninde gönlünde ne varsa RABBİM onu nasip etsin inşallah

GÜLSEN_ 27-12-2012 09:27

5 Eklenti(ler)
yine kendimce orijinal orkide saksısı aldım ama bu tam saksı versiyonunda :rolleyes:

Papağan 27-12-2012 10:54

Sevgili Gülsen Abla (bakın ne güzel söyledim:p ) Orkidelerinizin rengi süpermiş, eminim sizin eliniz değdiğinde daha da parlak açacaklardır, ben de severim mavili morlu renkleri çiçeklerde, benimde menekşelerim var, şimdi dikkat ettim de daha ziyade mor menekşe varyasyonlarını toplamışım ;)
Yağmur suyunu biriktirme şeklinizi tuttum, ben de çiçekleri suladığım bir aparatım var, şu ucunda ibrik gibi uzantısı olanlardan, onu tutuyorum balkonda, haftada bir onunla suluyorum güzellerimi
Yeni aldığınız saksıları sanıyorum yeni orkidelerinizde kullanacaksınız, şöyle bir hayal ettim de ... Pek şık duracak, güle güle kullanmanızı dilerim

Cymbelina 27-12-2012 11:16

Sayın Gülsen, arada ziyaret ettiğim yerler arasında sayfanız.

İlginiz, emeğiniz çok kıymetli gözümde. Ayrıca, yağmur suyunu ne güzel biriktirmişsiniz öyle:) Birşey daha, balkonunuzu itiraf edeyim kıskandım, gayet geniş ve uzun. Şu an ki balkonumuz çok minik. Eskisi sizinkine benziyordu. O yüzden imrenmemi mazur görün:)

Bayçalı 27-12-2012 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1076045)
yine kendimce orijinal orkide saksısı aldım ama bu tam saksı versiyonunda :rolleyes:

Gülsen hanım çamaşır asdığımız mandal sepeti değilmi o:D Gülsen hanımın sepete küçük bi uygulamayla saksıya dönüştürmüş bravo güzeldüşünce:D

Sudenur 27-12-2012 14:35

:eek: Ablacığım ne güzel saksılar onlar öyle. :)) Çok sevdim vallahi, sayenizde etrafımda ki her objeyi saksıya çevrilebilir mi çevrilemez mi gözüyle inceler oldum. :))

bay tömürcek 27-12-2012 20:09

Gülsen abla saksıların hayırlı olsun :p Acaba onlar mandal sepeti mi :D Bir de merak ettiğim bişey var o aralardan torpak dökülmüyo mu su falan sızmıyo mu su akarsa yukardan aşağıya saksının dışı pislenir :D Cahilliğimi bağışlayın galiba orkide okadar sulanmıyodur yani sağdan soldan su taşacak kadar :D

GÜLSEN_ 28-12-2012 11:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1076091)
Sayın Gülsen, arada ziyaret ettiğim yerler arasında sayfanız.

İlginiz, emeğiniz çok kıymetli gözümde. Ayrıca, yağmur suyunu ne güzel biriktirmişsiniz öyle:) Birşey daha, balkonunuzu itiraf edeyim kıskandım, gayet geniş ve uzun. Şu an ki balkonumuz çok minik. Eskisi sizinkine benziyordu. O yüzden imrenmemi mazur görün:)

Çok teşekkür ederim,güzel dileklerinizden dolayı sn.cymbelina inşallah gönlünüzdeki geniş balkona kavuşursunuz ;)

GÜLSEN_ 28-12-2012 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1076114)
Gülsen hanım çamaşır asdığımız mandal sepeti değilmi o:D Gülsen hanımın sepete küçük bi uygulamayla saksıya dönüştürmüş bravo güzeldüşünce:D

Evet sn.BAYÇALI mandal sepeti ama orkide saksısı için çok ideal çünkü orkidenin kökleri hava alması ve ışık alması lazım bu mandal sepeti tam uygun,Teşekkür ederim güzel görüşleriniz için :D

GÜLSEN_ 28-12-2012 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1076214)
:eek: Ablacığım ne güzel saksılar onlar öyle. :)) Çok sevdim vallahi, sayenizde etrafımda ki her objeyi saksıya çevrilebilir mi çevrilemez mi gözüyle inceler oldum. :))

Her zaman çevremdeki bütün eşyaları başka nerelerde kullanabilirim düşüncesi vardır sudenur ablacım,değişikliği seviyorum artık sanırım bu çevremdeki kişileri de etkiliyor buna sevindim :D

GÜLSEN_ 28-12-2012 11:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1076403)
Gülsen abla saksıların hayırlı olsun :p Acaba onlar mandal sepeti mi :D Bir de merak ettiğim bişey var o aralardan torpak dökülmüyo mu su falan sızmıyo mu su akarsa yukardan aşağıya saksının dışı pislenir :D Cahilliğimi bağışlayın galiba orkide okadar sulanmıyodur yani sağdan soldan su taşacak kadar :D

Evet bay tömürcek bunlar mandal sepeti ablacım.Orkidenin toprağı bildiğimiz normal toprak değil bay tömürcek çam kabuları iri iri oluyor bunlarda saksıdan dökülmüyor ve delikli olması saksının köklerin hava ve ışık alması için gerekli olduğu için bu mandal sepetide oldukça uygun olur diye düşündüm ve ustalarımdan baya olumlu tepkiler aldım bu konuda.Orkidenin suyunu su dolu bir kovaya batırım çıkarıyoruz,fazla suyu süzülüp sonrada içi çakıl dolu tabağına alıyorum ve 15 günde bir bunu yapıyoruz,yani sulama diye bir sorun olmuyor ablacım ;)

GÜLSEN_ 28-12-2012 11:41

5 Eklenti(ler)
Dün can dostum yüreği güzel arkadaşımdan gelen kargomda ne varsa sizlerle paylaşmak istedim, ve kargo gönderirken nasıl paket yapılacağına lütfen dikkat edin çünkü gelen kargoda bir yaprak bile kırılmamıştı sizlere örnek olur amacıyla paylaşmak istedim ;)
5 lt. çimlendirme torfu,cam süt şişesinde diatomitte köklendirilmiş madagaskar yasemini,büyük ped şişede pasiflora ve pembe yazsemin çelikleri,küçük ped şişede köklendirilmiş 2 renk burgmensialar,vardı..

GÜLSEN_ 28-12-2012 11:47

5 Eklenti(ler)
ve şişerlerdeki paketlemeye dikkat lütfen

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025