agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

Canan 31-10-2012 21:20

Bir sürü şey kaçırmışım Gülsen eline sağlık, hepsi çok güzel....

GÜLSEN_ 31-10-2012 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 1039737)
Gülsen Hanım, binlerce yüzbinlerce kaktüs ve sukkulent, bunlara nasıl bakım yapabiliyorsunuz bu kadar çok çeşiti daha önce görmemiştim.
Anlaşılan sizin ellerinizde maharet var, eliniz değmesin eliniz değdiğinde hangi bitki olursa olsun yetişiyor, maşallah.
Gloksinyaları suda köklendirmek için normal şebeke suyu mu kullanıyorsunuz yoksa özel steril su mu? Merak ettim, ben de deneyeceğim de :D (Sır verirmisiniz bilmem) :o

sn.yaylacı bende sır gibi bişey yoktur bildiğimi bütün dostlarımla paylaşmaktan mutluluk duyarım..su normal çeşme suyu değil sadece çaydanlıkta kalan kaynamış ve soğumuş suya koyuyorum ve aydınlık bir yere bırakıyorum aynen gördüğünüz gibi kökleniyor,bu kadar deneyin, bunu bütün arkadaşlarıma söylüyorum, köklendirmek istediğiniz bir çeliği bu şekilde kolayca köklendirebiliriniz.Şunuda özellikle belirteyim çay bardağına suyu koydunuz içine köklendirmek için koyduğunuz çelikler bardağın dibine değmiycek suyun içinde olucak ama dibine değmiycek ;)

GÜLSEN_ 31-10-2012 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuğçe (Mesaj 1039908)
Ablacım bu ne bereket böyle, hepsi de birbirinden güzel kaktüslerinin.
Bu kadar çok çeşidin her birine ayrı ilgi göstermek kolay iş değil. Her birinin üzerinde emek olduğu nasıl da belli :)
Nazar değmesin inşallah :)

Evet ablacım emek olmadan hiç bir zaman yemek olmuyor biraz ilgileniceksinki onlarda sana bütün güzelliklerini sergilesinler değilmi??senin çiçeklerinden ne haber iyilermi??sende MAAŞALLAH derslerine rağmen iyi bakıyorsun.Hoyan köklendimi ektinmi bi resim ekle göreyim ablacım olurmu??

GÜLSEN_ 31-10-2012 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1039924)
Bir sürü şey kaçırmışım Gülsen eline sağlık, hepsi çok güzel....

Teşekkürler canancım balkonumu ziyaretin beni mutlu etti arkadaşm:o

fdogru 31-10-2012 22:39

Lutfen yardiiiimmmmm..... Difenbahyam kokten curumus ben de zamani olmamasina ragmen difenbahyami nette okuduguma gore onar santim olarak kestim ve bir gun bekleticem acikta. Sonra topraga dikmeliymisim. Dogru mu sizce de... Cok uzuldum yardim istiyorum. :(

YeniGine 31-10-2012 23:56

Sevgili GÜLSEN im; ağaç minesi Lantana dan 2 tane siyah tohum (Galiba) bulabildim, yumuşacıklar... Şimdi onları ne yapmam gerekiyor?

GÜLSEN_ 01-11-2012 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fdogru (Mesaj 1039980)
Lutfen yardiiiimmmmm..... Difenbahyam kokten curumus ben de zamani olmamasina ragmen difenbahyami nette okuduguma gore onar santim olarak kestim ve bir gun bekleticem acikta. Sonra topraga dikmeliymisim. Dogru mu sizce de... Cok uzuldum yardim istiyorum. :(

Sevgili fdogru inan difenbahyayla ilgili hiç bir bilgim yok arkadaşım umarım birileri seni duyar ve yardımcı olur..inşallah kurtarabilirsin bunu bütün kalbimle diliyorum :(

GÜLSEN_ 01-11-2012 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1040023)
Sevgili GÜLSEN im; ağaç minesi Lantana dan 2 tane siyah tohum (Galiba) bulabildim, yumuşacıklar... Şimdi onları ne yapmam gerekiyor?

Arkadaşım tohumlar dursun bir köşede kurusunlar onlar,baharda ekersin bu kadar, ama daha fazla tohum almaya bak tam olgunlaşmamış olabilir..Selamlar arkadaşım ;)

Tuğçe 01-11-2012 20:13

:) İkisi köklendi ama biri köklenmedi daha ablacım, ucunda küçük küçük belli ama uzamadı daha :) Haftasonu ekeceğim ikisini, saksı toprak hazır :) İlgilenmeye çalışıyoruz ablacım :)
İnsan sevdiği işi yapmaya gocunmuyor :D

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:29

afferin sana kocamınından hemde tuğçecim ellerine sağlık ablacım:))

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:32

4 Eklenti(ler)
Echinopsis subnedudata kaktüsümün çiçeği ve oluşturduğu tohumları :p saydım tam 110 tohumcuk olmuşmuş :D

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:35

5 Eklenti(ler)
Yılbaşılarım ve minik tomurcukları :rolleyes: hergün gidip gelip bakıyorum büyüdülermi diye;)

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:38

3 Eklenti(ler)
ferzancım eğer olaki echverian tutmazsa sorun etme ablacım, bak bir sürü yavrular oldu ;)çiçekli olan kızımın diğeri benim ama çiçeksiz bile çok güzeller değilmi :rolleyes:

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:42

5 Eklenti(ler)
Hoyalarımı diatomitte daha iyi olacağını söylediler arkadaşlarım, hoyamı diatomite nasıl geçirdiğimi resimledim,önce kökleri tamamen topraktan arındırdım sonra diatomiti iyice yıkadım,saksı deliklerini çoğalttım ve ekimi gerçekleştirdim işte sizlerle her anını paylaştım arkadaşlar ;)

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:45

5 Eklenti(ler)
vee diatomiti iyice yıkadım,suyu tamamen berrak olana kadar...

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:48

3 Eklenti(ler)
İşte diatomite geçirdiğim hoyalarım..Hoya Lacunosa,Hoya nummuroliedes ve Hoya Bella..

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:51

1 Eklenti(ler)
işte Crassula Perforata yeni saksısında ;)

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:52

2 Eklenti(ler)
hediye gelen orkidemin yaprağı kıvır kıvır sanki sizcede öylemii??

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:54

2 Eklenti(ler)
AA buda bebek orkidemiz çabuk büyüyor sanki:p diğeride yeni yaprak oluşturan orkidem:p

GÜLSEN_ 01-11-2012 20:55

2 Eklenti(ler)
Nakkaş sarmaşığım havaların serinlemesiyle dahada coştu sanki??

Tuğçe 01-11-2012 21:07

Hoyaların çok güzeller ablacım, diatomitin topraktan üstünlüğü ne, daha mı güzel oluyor gelişimi, ayrıca bir şey yapıyor musun diatomitteyken? :)
Echveriana da bayıldım ablacım, kendi başına bir çiçek gibi duruyor zaten, maşallah :)
Benim yılbaşı açmaya başladı, gidip gelip bakıyorum :D

farpali 01-11-2012 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1040683)
ferzancım eğer olaki echverian tutmazsa sorun etme ablacım, bak bir sürü yavrular oldu ;)çiçekli olan kızımın diğeri benim ama çiçeksiz bile çok güzeller değilmi :rolleyes:

Maşallah Gülsen abla..çok güzeller..Teşekkür ederim.

Fatih 01-11-2012 21:33

Abla aktarmada sorun yaşamazsın umarım. Aslında kök toprakta kalabilirdi yeni bir Çelikle devam edebilirdin abla. Biraz kontrol altında tut abla. Aktarmada hiç Toprak kalmadıysa sorun yok ama Toprak kaldıysa çürüme oluyor. Dikkat et abla. Umarım çabuk adapte olurlar.

YeniGine 01-11-2012 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1040557)
Arkadaşım tohumlar dursun bir köşede kurusunlar onlar,baharda ekersin bu kadar, ama daha fazla tohum almaya bak tam olgunlaşmamış olabilir..Selamlar arkadaşım ;)

Teşekkür ediyorum GÜLSEN im; evet üzerinde yeşil yeşil tohum adayları mevcut fakat işte kuşlardan bana kalmıyor. Neyse artık kısmet diyelim. Sağol GÜLSEN im.

fdogru 02-11-2012 09:40

bravo valla. hepsi süpeeeerr...

GÜLSEN_ 02-11-2012 11:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuğçe (Mesaj 1040725)
Hoyaların çok güzeller ablacım, diatomitin topraktan üstünlüğü ne, daha mı güzel oluyor gelişimi, ayrıca bir şey yapıyor musun diatomitteyken? :)
Echveriana da bayıldım ablacım, kendi başına bir çiçek gibi duruyor zaten, maşallah :)
Benim yılbaşı açmaya başladı, gidip gelip bakıyorum :D

Tuğçecim inan bu konuda hiç bilgim yok sadece hoya ustalarımdan gelen tavsiye üzerine diatomite geçirdim sanırım diatomit hep nemli kalıyor bunun içinde köklendirmede kolay oluyor ve nemi tuttuğu içinde su oldukça az verilmesi gerekiyor...benim bildiklerim bu kadar ablacım yine öğrendiklerimi sizlerle paylaşırım ******...

GÜLSEN_ 02-11-2012 20:02

5 Eklenti(ler)
bu gün gelen ganimetlerim :D

GÜLSEN_ 02-11-2012 20:08

5 Eklenti(ler)
en baştaki resimdekiler ne olduğunu bilemedim çünkü çok kurumuşlardı kargoda,mavi renkli maviş,bordo katmerli kalonche,sarı silvstrii..

sakdag 02-11-2012 20:13

Gerçek yılan kaktüsü- aporocactus flagelliformis çok sevdiğim bir kaktüs türü, 10 cm'lik 2 çeliğim var benim de ama bir yıldır bir cm bile büyümediler. Çok nazlı, yıldızımız barışmadı galiba. Kökleri çok hassas, fazla suya hiç gelemiyor aklınızda olsun.

GÜLSEN_ 02-11-2012 21:13

2 Eklenti(ler)
tam 26 menekşe yaprağı bunlardan ne yavrular olur kimbilir arkadaşlar...Bu saklama kabında hepsi hiç zedenlemeden gayet sağlıklı gelmişler,hepside pırıl pırıl ,ve bu sakalama kabını saklıycam semoş senin diğer hatıraların kadar değerli olucak benim için ablacım:))Tekrar çok teşekkür ediyorum canım benim:)))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025