![]() |
Hiç saymadım;ama vardır birkaç çeşit. :) Küçük küçük bir sürü saksı vardı.
En azından şimdi onlar biraz toparlandı. Yeni yerlerine çabuk alışırlar umarım. |
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafları 4 saatlik dikim işleminin ardından yorgunlukla çektim. :)
Balkonumdaki tüm düzenlemeyi bitirince daha güzel kareler de paylaşabilmek dileğimle...İşte aranjmanlarım. Ev içindeki bitkiler balkona taşınmaya başladı. Not:Fotoğrafları bilgisayardan yükleyemedim.Sürekli hata veriyor. I pad den yüklüyorum.Burada da her seferinde tek fotoğraf yüklüyor. |
1 Eklenti(ler)
Soğuğa dayanıklı olan sukulentleri bir araya diktim.
|
1 Eklenti(ler)
Echeveria türlerini ve Crassulaları bir araya diktim.
|
1 Eklenti(ler)
Echeveria'larım.
|
1 Eklenti(ler)
Echeverialardan devam edelim.
|
1 Eklenti(ler)
Top sardunyaların büyük bir kısmını iki büyük yuvarlak saksıya
aldım.Bu işlem sırasında biraz hırpalandılar;umarım hızla uyum sağlarlar.Bu iki saksı haricinde top sardunyaların ekili olduğu iki uzun saksım kaldı.Top sardunyaları çok seviyorum;ama uzun saksılarda çok yer kaplıyorlardı.Ben de biraz başka türlere yer açılsın istedim.Bakalım zaman ne gösterecek? |
1 Eklenti(ler)
Aşkın gözyaşları çeşitleri
|
1 Eklenti(ler)
Aloe ve Haworthia türleri aranjmanları
|
1 Eklenti(ler)
Kaktüs çeşitleri aranjmanları
|
hepsi de çok güzel olmus ellerınıze sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
12 Ocak toplantısında Sayın Zafer Bey'in getirdiği Meleklerin Borusu çeliğim güzel güzel büyümeye devam ediyor.
Bu arada Bir Gecelik Gelin'de çok güzel büyüyor.Onu da çeker eklerim.Yanlarından yavrular verdi. |
1 Eklenti(ler)
Güler Hanım'ın Aloe Vera'sı büyüdü.
|
1 Eklenti(ler)
Balkonumda genel olarak son durum.
|
1 Eklenti(ler)
Yapılacak çok iş var daha.
|
1 Eklenti(ler)
Sanırım aklımdakilerin tümünü yapıp balkonu düzenlemem Mayıs'ın sonunu bulacak. :rolleyes:
|
Sayın Tika
Her şey çok mükemmel bu güne kadar balkonunuzu ziyarette neden geç kaldım bilemiyorum.:(:( O küçük balkonunuzda kocaman bir çiçek dünyası yaratmışınız nazar değmesin elinize emeginize sağlık. Saygı ve selamlar |
Çok teşekkürler Sayın adneser.
Forumda o kadar çok başlık var ki,insan hepsine yetişemiyor.:) Güzel yorumunuz için teşekkürler. |
Sevgili Tika, balkon düzenleme çabanızı hayranlıkla takip ediyorum. Bir öneri olarak duvarlarınızı kullanabilmeniz için sarkıcılarınızı, örneğin telgraf gibi, ayakkabı düzenleyicilerle dikeyine asarak değerlendirebilirsiniz. Ben kendi balkonumda deneyeceğim. Sevgiler...
Aşağda bir örneğini paylaşmıştım. http://www.agaclar.net/forum/attachm...kmubwtcebj.jpg |
Sevgili gokcegokce,
Çok güzel bir fikirmiş gerçekten de. Benim geçen yıldan aldığım sarkan sepet saksılarım var.Onları da yavaş yavaş çıkaracağım.Sizin fikriniz de çok kullanışlıymış,deneyebilirim. Bu yıl çıkardıklarımı içeri de almayı düşünmüyorum,balkonu kapattırmak istiyorum;ama maliyetini bilmiyorum.Camla kapattırmak istiyorum,böylece ilkbahar ve yaz aylarında açık balkon olur.Kışın da koruma derdi kalmaz. |
Sn Tika kolay gelsin açılış yapılmış ellerinize sağlık ;) bütün bir pazar evdeydim çok hayallerim vardı (sera ve bir kaç çiçekçi dükkanı gezecektim) annem ve ablamın baskısıyla sadece ev temizliği yapabildim hemende bütün bir gün:(
Ama balkondaki kutuları eşyaları boşaltmaya bende başladım (işyerimde) .çiçeklerimi yerleştirdiğimi (yeni alacaklarımı) düşünmek bile beni çok mutlu ediyor :p Darısı başıma Saygılar ;) |
Sevgili Asya Ceylan,
Sizi ve bitkilerinizi özledik. Size de kolay gelsin. Aklımda çok şey var;ama sıraya koydum artık.:) |
Çok teşekkür ederim ;)
|
Bugün yine düzenlemeler yaptım;ama ben düzenleme yaptıkça balkonda adım atacak yer kalmadı.Bu nasıl iş ben de anlamadım.
|
Aklımda sürekli neyi nereye yerleştireyim diye düşünceler var.
Şimdilik şöyle bir çözüm buldum. 2 katlı portatif seralardan birini söküp kaldıracağım.4 katlı seramın üstüne bir kat daha çıkıp 5 katlı hale getireceğim.Fazladan yer işte. :) Salon penceresinin önünde saksılar daha sağlam dursun diye demir şerit çektirmek istiyorum;tabii yaptırabilecek bir yer bulursam.Henüz pencere önüne saksıları yerleştirmedim.Mutfak penceresini de kullanabilirim aslında.Bunları yaparsam balkon demirlerine de çiçek asmak durumunda kalmadan hem balkonda bana alan açılmış olacak,hem de sulamada damladı,damlamadı derdi ortadan kalkacak. |
o kadar çiçeklerinizi düşünmeniz yetmiyor bir de aşağıdaki çiçek düşmanını düşünüyorsunuz.
bak aklıma geldi sinirlendim şimdi :mad: tamam peki az sakinleştim ;) herkes kendince haklı tabi saygı duymak lazım |
Alıntı:
Çok haklısınız.. İnsan bu güzelliklere doyamıyor.. |
Sevgili Asya Ceylan,
İki alt komşumda da çiçek var.Görebildiğim kadarıyla sardunyaları var.Bahçeyle de eşi ilgileniyor o komşunun;ama yazın istisnasız her sabah ve her akşam çamaşır asılı.Öğlen güneşinde de çiçekleri sulayacak halim yok.Zaten en uygun zaman,sabah saatleri.Akşam sulayınca da mantar riski oluyor. Artık bakacağım,olmadı saat vereceğim.Şu saatler arası sulama yapacağım,lütfen çamaşır asmayın diye. :) Sevgili banusemiha, Doyulacak gibi değiller.Çok hoş bir hobi.Daha yetiştirmek istediğim o kadar çok tür var ki;ama yer yok. :) Evdekilerin bir kısmını da balkona alınca balkon iyice doldu.:) Ama kararlıyım,düzenlemelerim daha bitmedi.Yer açıp balkonumda çiçeklerin arasında oturacağım.:) Şu an yan yan yürüyorum sığabilmek için.:) |
:D Sevgili Tika; gözümün önüne getirdim yan yan yürüdüğünü; çok sevimli olmuşsun. Tika az biraz da balkon duvarlarını, tavandan asma düşünmüyor musun? Yoksa artık balkona sığamayacaksın.
Evet; bizler ve komşular. Yeni yeni dikkatimi çekiyor ben biliyorsun sitede oturuyorum; çiçekler yüzünden komşulara (Çocukları top oynuyor, top çiçeklerime geliyor) sinir olmaya başladım hatta bugün çocuklardan birinin ailesine iyi bir çıkış yaptım :( neyse ki beni seviyorlar da alttan aldılar. Bize bizi anlayanlar gerekli. :D Sayın malina sağolsun bu siteyi kurmuş; bize bir de hep birlikte oturabileceğimiz bir site kursa... Şöylee bahçeli evler dolu bir site. |
Sevgili YeniGine,çok güzel olurdu gerçekten de. :)
Bir şekilde biraz yer açacağım balkonda.Duvar için 3 tane askı aparatım var,eşim balkon duvarına onları yapacak.Bir iki saksı da böylelikle kalkar ortadan. Salon penceresinin önüne henüz hiç saksı koymadım;çünkü kuş konduğunda Tika heyecanlanıyor ve bir anda pencereye atlayabiliyor.Bu şekilde bir saksım aşağıya düşmüştü.Bu yüzden demir çiçeklik yaptırmadan o alanı kullanmayacağım. Her şey sırayla yapıldığında ferahlayacak balkon.Umarım... |
bende kendime diyordum ne çok yapacak işim var diye. megersem benden daha kotusude varmıs :D :D :D
|
:D yaz geliyor iş biter mi hiç, daha yeni başlıyoruz.Hepimize Allah kolaylıklar versin ;)
Sn.Tika bende bu sefer öyle bir karar verdim mutlaka ufakta olsa oturabileceğim masalı bir alan yapacağım inşallah, olmuyor öyle kapı eşiğinden bakıp bakıp gitmek ;) Bu arada öyle bir site yapılırsa bende bende geliriiiimmmm ;) ooofff her yer yeşillik çiçek miiss düşüncesi bile nasıl huzur veriyor insana.Bu yeşil sevgisi nasıl bişey insana pc başında bile mutlu ediyor düşüncesiyle :D |
Sevgili Tika; yılan kaktüsleri birebir gördün, 3 tane idiler zaten, artık ne zaman sulamamız gerektiğini söylersin bana. Ve ben onları sadece üzeri kapalı garajda bekletiyorum. Sonra o üzerindeki yavrulardan çoğaltmak mümkün galiba. Bana da izah edersen sevinirim. Teşekkürler.
|
Sevgili alacakaranlık,
Gerçekten de iş hiç bitmiyor.Dün de uğraştım durdum,toplantıdan geldiğim gün de kısa olan seraları söktüm;ama bu koşuşturmacada üşüttüm.Daha da bitmedi. :) Ev içinde toprağının değişmesi gereken saksılar var,ceylan sardunyaların bakıma girmesi lazım.Bazıları yeniden ekilecek,kuruyan üç tane var ne yazık ki,onlar sökülecek. Duvar kenarına L şeklinde raf yaptırmak istiyorum,salon penceresinin önüne çiçeklik vs :) Mayıs'ın sonu değil,daha da uzayacak benim işler.Kış yaklaşınca balkonu kapattırma isteğim var bir de,onu da unutmayalım. :) Bu yılın sonuna kadar uzayacak gibi görünüyor. Sevgili Asya Ceylan, Bize kolay gelsin,bakalım neler yapacağız bu kadar bitki arasında. :) Dün azbitki.com ( eski sitesi bitkivecicek.com ) sitesinin sahibi ile buluştum.Karışıklı bitki takası yaptık.Cumartesi günü zaten toplantıdan eli dolu döndüm. Haftasonu da bu yüzden boş zamanlarımda saksı büyütme,toprak yenileme işlemlerini yaptım.Bu aralar sık sık yapıyorum bunu.Henüz bitmedi. :) Ama az kaldı. :) Bunlarla uğraşırken insan ne kadar mutlu oluyor. Sevgili YeniGine, Ben kaktüsü aldığım gün açık balkona aldım ve biraz suladım.Bu hafta sıcaklıklar düştüğü için bu sulama yeter ona 10 gün kadar.Sonra güneşli gün sayısı artmaya başlayınca sulamaya devam deceğim,zaten benim balkonum direkt yakıcı güneşi alıyor.Saksıyı suluyorum akşama kadar kupkuru oluyor.Tabii bu dediğim yaz aylarında oluyor. |
Tüm bitkiler sağlıklı güzel görünüyor ,sardunyalarda en kısa zamanda açarlar da balkon şenlenir iyice kızım
|
Öncelikle Maşallah demek isterim ,
sevgili Tika sardunyalarına aşık oldum ben,orası bir balkon değil adeta cennet bahçesi olmuş.Hayran kaldım ,İzmirde olsanız kesin koca bir saksı çiçek alıp size kahveye gelmek isterdim müsadenizle :) Balkonum çok güneş alıyor ve sardunyalar güneşi çok sever demişsiniz,gecen yıl taşındığım evim çok ama çok güneş görüyor .Ancak tüm sardunyalarımı kaybettim,şehir şehir taşıdıgım ve özenle baktığım tüm sardunyalarım malesef :( öldü...Sonra uzun süre hiç çiçek almadım ,küstüm ..Şimdi yine balkonumu dolduruyorum ,özellikle ordan burdan dosttan aldıgım sardunyalarla..Sardunya bakımı ile ilgili tavsiye ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim,görüşmek üzre.Sevgiler |
tek kelımeyle bayıldım çiçeklernıze güle ğüle buyutün
|
Neyi nereye koysak sıkıntısı ortak, madem eşiniz yardımcı olabiliyor, benim gibi matkap kullanmayı öğrenmek zorunda değilsiniz; bir iki şey önereyim, beyefendiyi çalıştıralım :)
Galiba köşede plastik sera var, muhtemelen ona ağır saksılar koyamadığınız için çok verimli değil. Atın demek istemiyorum ama onu kaldırıp o duvara L çubuklar çaktırıp, tavandan yere yakın yere kadar, üzerlerine raf koyun, İkea'da böyle şeyler çok uygun satılıyor. Sayısız ve çok sağlam rafınız olur, kışın üzerine nalburdan kestireceğiniz uygun bir naylonla sera haline de gelebilir. Birde şöyle bir şey önerebilirim; Balkon demirinin hizasına ama tavana, mutfaklarda baharatlıkları astığımız demir çubukların büyüklerinden monte ettirip (ki yine tavana ya da tavana yakın, pencere üstüne denk gelen kısma da olur, balkon çok rüzgar alıyorsa bu daha uygun) sayısız ayarlanabilir saksı askısı takarak pekçok saksıyı ortadan kaldırabilirsiniz. Hani aşağı çekince gelen, sonra yukarı kaldırabileceğiniz saksı askıları; gittigidiyor da çok ucuz. Fakat şu aşağı su akmasını nasıl engellerseniz ben de bulamadım, düşünelim hepberaber...(demiştim ama belkide cahilce birşey söylüyorum, su akıtan saksılarla kaktüslere yer değiştirtseniz, onları dışarı assanız kötü mü olur?) Kolay gelsin.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Balkonum çok güneş görüyor.Bu zamanlarda sabah ve akşam suluyorum. İzmir'in güneşi daha sert olabilir.Güneye daha yakın. Sardunyalarda taşınma esnasında kayıp yaşandıysa yeni yerlerini yadırgamış olabilirler. Ben bir kısmının toprağını değiştirip gübre verdim ve yeniden ektim. Kışın da fazla koruma gerektirmiyor. Üzerine naylon poşet geçirmek fazlasıyla yeterli. Seraya koydum bazılarını ama sera fazla geldi. Sardunya bakımı ile bildiğim detaylı tüm bilgileri birkaç sayfa önce yazmıştım. Sevgili YeniGine sormuştu,isterseniz bir göz atın. :) Babaannem sardunyalarından sonbahar sonu,kış başı gibi çelik alıyor.Gerçi azaltmış sayılarını.Yine aynı işlemi yaparlarsa söyleyeyim size ayırsınlar.Ayrılanlar kimse almazsa çöpe gidiyordur. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025