![]() |
Yazmadan duramadım kıskandım ;)
Sayın tika camaşır asmanın yasak oldugunu ögrenemedimi hala komşularınız :D Ne görgüsüz komşular bunlar . |
Sayın iris41,
Bizde her balkonda çamaşır asmak için ip var.Eski tip bir apartmanda oturuyorum.Herkes eski adetlerini devam ettiriyor.Halı silkeleyen de var.Her Pazartesi özel silkeleme günü,saat 13:00'e kadar silkelemek serbest,kimse çamaşır asmıyor o saatte.Silkelenen halı,kilimlerden de sürekli saç benim bitkilerime dolanıyor.Geri kafalı diye adlandıracağım birkaç komşu var.Yavaş yavaş değişiyor çehre;ama durum bu.Üstelik Gayrettepe'de oturuyorum.Şikayet eden de hep aynı komşu zaten,yazın aralıksız ne zaman baksam çamaşır asılı. Bu yıl artık karar verdim,saat konulmasını isteyeceğim;çünkü böyle bana haksızlık oluyor. Tellerle balkon demirlerine astığım saksıları balkonda içeri almamı istemişti komşum;ama zaten yerim de yok,yapacak bir şey yok.En mantıklısı sabah çamaşırların asılı olmaması,benim de sulamayırahatça yapmam. Su damlamayacak diye dikkat etmekten bıkmıştım artık her gün. |
Sadece takılıyordum böyle dengesizler her yerde cıkıyor ;) Eskiden oturdugum apartmanda vardı alt katımda yaprak düşer cat kapı su damlamış hu komşu .
Birde sosyete gecinir kedi den şikayet ederdi :mad: cok ses yapıyormuş . |
5 Eklenti(ler)
1) Cuhalarimdan cicegi ilk gorunen. ( Gecen kis Koctas'tan almistim.9 taneden 6 si kaldi.)
2)Yeniden arapsaci edindim. 3)Cicek acan sukulentim. 4)Frezya soganlarini yaz basinda dikmistim;ama cimlenmemislerdi.Bu yil dogru zamanda mi diktim bilmiyorum ama cimlendirmem basarili oldu.Biraz yan yana olmalarinin disinda simdilik iyi gorunuyorlar. |
4 Eklenti(ler)
1) Uc renkli dua cicegim yeni.
2) Guzin Teyzemin verdigi Parlak Mustafa celigi kocaman bir bitki oldu.Bugun fark ettim,yanina ekili olan sakiza dogru hakimiyeti arttirmis.Ilkbaharda yeni saksiya gecirmem gerekecek gibi gorunuyor. 3) Oldu dedigim begonyalarimdan birinin koklerinin saglam oldugunu gorunce balkona seraya almistim.Kucucuk bir filiz vermis.Hayatta olmasina sevindim. 4) Tikam :) |
Koctas'tan aldigim ciciler
5 Eklenti(ler)
Silikonla yapistirilmis yapma cicekleri cikarirken zarar gorenler oldu ne yazik ki. :(
|
5 Eklenti(ler)
1) Yeni kaktusum
2) Cok net cekemedim ama cicek tomurcugu olabilir mi? Bu mum cicegi celigini babanemden aldim.Yillardir onda ve hic acmamis.O yuzden rengini dahi bilmiyorum.Acarsa herkese surpriz olacak. 3) Sukulent koklendirme cabalarim 4) Tika'm. :) |
Yeni kaktüslerinizi güzel günlerde büyütün sevgili Tika. ;) Hasar gören yerlerin bir süre sonra yenilediğini düşünmekteyim kendini, bilmem yanılıyormuyum? Daha evvel hiç tecrübe etmedim de.. :o
Şimdi, şu an sayfanızı inceliyorken kızım geldi yine yanıma ve Tika'nızı gördü. :eek: Ayrılamıyor ekrandan. "Babacığım ne olur bizim de bir kedimiz olsun.. biz de ev de besleyelim.. " diye ikna etmeye çalışıyor eşimi. Bahçemize geldikçe beslediğimiz gri gözlü bir kediye tutkunuzda.. :)) Neyse efendim, konuyu nereden nereye getirdim.. bir iki cümle de arapsaçı bitkiniz için edecektim. Bu kıvırcık saçlı güzelin alacalı ve klasik yapraklısından iki çeşitte ben edinmiştim lakin yaz başından beri ne büyümekte ne kurumakta, ektiğim gibi yaşıyorlar saksı da.. Şöyle fışkım fışkım büyümelerini ve dolgun bir göüntüye kavuşmalarını öyle çok istiyorum ki, umarım siz başarabilirsiniz, sevgi ve selamlarımla.. ;) |
Sayın Tıka,
Allah herkese cicek seven ve mümkünsede uzlaşma gönlü olan komsu nasip etsin. Aynı dert benim basımda da var maalesef. Uğraşmak çok zor gercekten, Allah sabır versin. |
Ooo maşallah Tika'nın keyfi yerinde görünüyor,ne güzel hiç üşümez artık.:p Yeni kaktüslerin de çok güzeller,güle güle büyüsünler,çiçeklerini göstermeyi unutmasınlar.;):)
|
Teşekkür ederim Sevgili Sudenur,
Daha önce aldığım birkaç kaktüsü de aynı şekilde ( cımbızla tutup kopararak) temizlemiştim.Hayatlarına devam ediyorlar.Yaralı kısımların zamanla iyileşeceğini düşünüyorum.Bazıları öyle yapışmıştı ki,çıkarırken ister istemez zedelenme oldu. :( Sizin eviniz müsait,madem ki kızınız istiyor,eve kedi alabilirsiniz. :) Ya da bahçeye kedi için kulübe alıp kızınızın orada beslemesini sağlayabilirsiniz. Arapsaçının alacalısı olduğunu bilmiyordum.Benim bundan önce bir tane daha arapsaçım vardı.Fotoğrafı eski sayfalarda var.Çok gürdü ve uzayarak çok da güzel gelişiyordu.Canım nenem,seranın arka kısmında kaldığı için sulamayı unuttu,tatilden döndüğümde kurumuştu. :( Bende bir tane sarı renkli arapsaçı da var;ama geldiğinde pek iyi durumda değildi,çok nazlı çıktı.Sanırım yeşil renkli olanla devam edeceğiz.Bakalım bu da diğer ölen gibi güzel bir forma kavuşacak mı? Sevgili züleyha, Aynı sorunu siz de yaşıyormuşsunuz.Bu yıl işte saat söyleyeceğim,o saatte asmasınlar.Bakalım ne olacak? Sevgili ipektuğçe, Çok teşekkür ederiz.Tika seviyor yeni evini.Sık sık içinde uyuyor. :) Kaktüs sevdam yeni yeni başladı.Mutfaktaki kalorifer kapalı.Ocağın ısısı dışında ısınma yok.Umarım çiçeklerini görebilirim. |
yeni kaktüsleriniz hayırlı olsun tika nızda çok şeker suculentlerden baya olacak desesne kolay gelsin :)
|
Çok teşekkür ederim Sayın BAYÇALI,
Sukulentleri çok seviyorum.Kaktüsleri de sevdiğimi yakın zamanda anladım. :) |
Istanbul'da kar yagiyor
5 Eklenti(ler)
Balkon da karla kaplandi.
|
sevgili tika bizim burda dün sabah 8 den beri yağan karı görsen gerçekten kar yağıyor dersin... :)
|
Alıntı:
Gayrettepe'de oturuyorum.Çok yüksek değil burası,ancak bu kadar yağıyor.;) |
Halkalı da oturuyorum çok yağdı ve hâlâ çok da güzel yağıyor. Her yer bembeyaz oldu. Çok seviniyordum fakat deprem olunca açıkçası korktum. Herşeyin hayrlısı.
|
Alıntı:
Hala kar yağıyor olması iyi,belki valilik bir güzellik yapıp yarın da tatil eder okulları ;) Bugün zaten boş günümdü ve bana pek bir faydası olmadı.:rolleyes: Ekleme:Vali hava koşulları nedeniyle okulları tatil etmiş. |
Gidebilme imkânım yok fakat; elbette çevremdekileri boş bırakmıyor. Kemik suyuna fiyonk makarna, tavuk göğüs suyuna burgu makarna. Çok şükür besleyebiliyorum.
|
sevgili tika sanırım 30 santim yağdı resim yükleyecektim olmadı. bulunduğumuz yer baya yüksek zaten istanbul geneline oranla 3-4 derece fark eder. araba şu an karın altında yatıyor bakalım cumartesine kadar izin verecek mi?
|
5 Eklenti(ler)
1) Sedum Stahlii
2) Gelin Teli ( Cubugu unlu bit temizliginde kullanmistim,kareye girmis;ama fotograf cok canli oldugundan paylasmadan edemedim.) 3) Aenium Arboreum 4) Echeveria'lar kis gorunumunde :) 5) Crassula rupestris |
Sevgili Tika,bunlar balkonda olan bitkiler mi? Eğer öyleyse hepside çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar,çok beğendim. :)
|
Sevgili ipektuğçe,
Balkondaki bitkilerimizle simdilik iyi anlasiyoruz.Gerci cuma aksami Ankara'ya geldim,cumartesi donecegim.Umarim donunce de hos karsilarlar beni.Hem balkondakiler,hem de evdekiler.:) |
Ankara'dayim.
5 Eklenti(ler)
1) Sevgili ilksenozturk'ten gelen Ahtapot cicegi ve telgraflar.( Bu fotograf benim evime ait.)
2) Annemin kapali balkonundaki kalansolardan biri.Gecen kis,balkon camini biraz acik biraktiginda dallari donmustu.Ben de budamistim.Bu yil toparlamis. 3) Bu bitkinin adini bilmiyorum. 4) Mor Oxalis 5) Pothoslar |
5 Eklenti(ler)
Bu fotograflarda Istanbul'da bir arkadasimizin evinden.Bitkilere bakim da yaptiklari soylenemez;ama hepsi cok iyi durumda.
1) Dev yaprakli Difenbahya 2) Bu bitki tam bir agac olmus,adini bilmiyorum. 3)Dr. Marginata ve Baris Cicegi 4)Orkidenin uzerinde 3 tane keiki var,fotografta tam belli degil. 5) Anneanne yadigari bir bitki.Adini bilmiyorum. |
Biz o kadar uğraşalım üzerlerine düşelim ölsünler, böyle kendi haline bırakılmış bitkiler coşsunlar. Ama bu haksızlık :(
|
Merhaba sn. Tika.
Sitenin ilgili bölümüne fotoğrafını yükleyip soracağım bir çiçek vardı ama sizin sayfayı dolaşırken, 301 no 3. fotoğrafı görünce sitede de sormama gerek kalmadı. Aenium Arboreum'muş demek ki. Aynı sizin bitkinin boyunda şu anda. (Çiçeği, bacanağımın babasından almıştım. melisa çiçeğinden çelik aldığım gün, küçücük bir bitki daha kökleyip vermiş bu da çok güzel, bunu da ek demişti. Hakikatten, büyüdükçe daha bir güzelleşmeye başladı). Ben biraz araştırayım bu bitkiyi. Belki kış aylarında içeri almam gerekiyor'dur. Dışarıda melisa ile beraber duruyorlar çünkü. |
Sayın ayazkentli,
Benim Aenium Arboreum'um açık balkonda,üzeri naylonla örtülü katlı sera içerisinde duruyor.Sera dediğime bakmayın,marketten alınan telli raflara kışın naylon örtü giydirince sera oluyor. :) Gelişimi iyi durumda.İzmir,İstanbul'dan daha sıcak.Bence içeri almanıza gerek yok;ama üzerine naylon poşet geçirebilirsiniz ya da kapalı balkon varsa oraya alabilirsiniz. Annemde de var aynı bitkiden.Kapalı balkonda duruyor.Onunkisi benimkine göre daha küçük yapraklı ve daha koyu renkli kalmış.İklim farklı etkiliyor. Tabii siz yine de araştırın,öyle karar verin. :) Sayın gokcegokce, Size aynen katılıyorum.Üzerine düştükçe şımarıyorlar bu bitkiler sanırım. Her gittiğimde soruyorum,"Bunlara ne yapıyorsunuz?" diye. "Birkaç yılda bir saksı değiştiyoruz,o kadar", diyorlar. Yerlerini çok sevmişler herhalde,hepsi birbirinden güzel.Evleri denize yakın bir konumda sayılır ve biraz rutubetli bir ortam var.Belki bunların etkisi vardır,bilmiyorum;ama benimkiler henüz böyle gelişme göstermedi.Gübre,toprak her şeyi öğrenip uygulamaya çalışıyorum oysa. :) Balkonlarında bir de arap yasemini var.İlkbaharda ondan çelik alacağım.O da çok iyi durumda.Keikilerden de bir tane istemek lazım. :) Ağır gelecek orkideye. :)) |
Sevgili Tika ,annenin çiçekleri de çok güzelmiş,güle güle büyütsün.
İsimlerini bilmediğin her iki bitkide dracena türü. Kalanchoenin altındaki de Dracenanın alt türünü bilmiyorum. Difenbahyanın altındaki Dracena masangeana ;) Burdan türlerin hepsini görebilirsin. |
Sevgili Tika,6.sayfadan sonrasını gezmemiştim daha doğrusu o zamandan beridir yoktum.Herşey çok güzel ve sağlıklı görünüyor,kızınızın keyfine de diyecek yok.Sevgiler.
|
Sayın Tika maşallah elinizin deydiği çiçek coşmuş -istisnalar kaideyi bozmaz- her şey muntazam. :) Bir sukulent aşığısınız sanırım ve o kan benim damarlarıma da sizden geçti sanırım. :D
|
Sevgili ipektuğçe,
İsim konusunda teşekkür ederim,hazır buradayken annemdeki türlerin fotoğraflarını paylaşmaya devam edeceğim. Sevgili berçin, Çok teşekkür ederim.Geçen zamanda fazla bir değişiklik olmadı.Birkaç yeni bitki eklendi, o kadar.Her şey hepimiz için güzel ve istediğimiz gibi olsun. Sevgili Elma Kurdu, Tecrübe ederek öğreniyorum.İstemeden de olsa arada kayıp yaşanabiliyor;ama bu bizi yıldırmıyor. :) Sukulentler derken kaktüsler de ilgimi çekmeye başladı.Hepsi de minik minik ve çok şirinler.İlkbaharda aranjmanlar yapma planım var.Böylece saksı sayısı azalacak,görsel olarak da daha estetik olacak. |
Sayın Tika patosun yanındaki yeşil beyaz öldürdü beni ;)
Annanenizden size kliwiya yadigar kalmış . |
Alıntı:
Yeşil-beyazlı patosu ben de çok beğeniyorum.Kendime çelik almıştım,benimki güzelce büyüdükten sonra çelik dağıtımına başlayabilirim. :) Diğer bitkinin adı "kliwiya" demek ki.O bitki benim değil,arkadaşımın.Çiçek açtığını söylemişlerdi;ama zambak demişlerdi.Yavrularsa isterim ondan o zaman.Şimdiye kadar hiç görmediğim bir bitki.Nadide türleri toplamak lazım. :) Büyük hevesle ilkbaharı bekliyorum.Aranjmanlar yapıp biraz yer açacağım,açabildiğim kadar... |
Merhaba sevgili Tika. ;)
Ankara'daymışsınız, hoşgelmişsiniz, sefalar getirmişsiniz, selam ve hürmetlerimi iletiniz annenize. :) "Patos" olduklarını öğrendiğim alacalı güzellere bayıldım. :eek: |
Bende gün sayıyorum kışmı benden uzak dursun ;) arajman konusunda güzel fikirlerim var yer acılsın yenileri gelsin .
Şöyle alacalı olsa güzel olurdu :cool: |
Hosbulduk,Sevgili Sudenur :)
Cumartesi donuyorum ne yazik ki. :( Sonra yeniden hasret başlıyor.Sevdiklerinden ayrı şehirde yaşamak zor bir durum. Sevgili iris41, Begendiginiz pothos buyuyunce celik dagitimina baslayacagim. :) Begenenlere seve seve yollarim yeterki güzelce büyüsün. |
Bendeki cogu sardunyanin anaclari
5 Eklenti(ler)
Sardunya sevgimin kaynaklarindan biri,annemin sardunyalari :)
|
sevgili tika annene anne diyebilir miyim :)
|
Anasının kızı dedikleri tabir burada kullanılacak en doğru cümle gibi geldi :) bayardır uğramıyordum bu sayfaya baya cosmus burası :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025