![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Harika fikirleriniz için çok teşekkür ederim. L saksı raflarını ben de çok istiyorum.Ikea'da olduğunu bilmiyordum.Oraya da bakayım internetten.Siz denk gelirseniz nette bakarken siz de sayfamda paylaşabilirsiniz. Ben de raf satan bir yerle anlaşıp yaptırayım diyordum.Bir an önce harekete geçmeliyim. Tavana yakın şerit de çok güzel fikir.Yapı marketlerde satılıyor mudur acaba? Demirciye söylemek lazım sanırım. Dediğiniz sarkan saksılar için olan aparatları biliyorum;ama nerede satıldığını bilmiyordum. Az su isteyenleri tellere asmak da mantıklı. Tüm fikirleriniz çok hoşuma gitti. Teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
Beğendiğinize sevindim, size ayaküstü seçenekler sunuyorum: Ben olsam herhalukarda onları beyaza boyardım, verniklerdim, soğuk ve suya dayanması gerek. Ama böyle şeyleri internetten almayın derim, çok uyduruk çıkabilir, aksesuar eksik gönderirler monte edemezsiniz, bence İkea'ya kendiniz gidin.
O demir çubuğu balkon demiri gibi, üstünde saksıların durduğu ön duvara da monte ettirebilirsiniz. İkinci bir balkon demiri gibi olur, yer kazandırmaz ama zeminin temizliği ve kedi için iyi olur. Sırasıyla: 80.tl 78x55x174 en az iki ünite almak gerekir 70.tl 42x176 iki **** üç ünite 176 tl. 239x35x174 bu sığmaz sanırım, fikir olsun Böyle değilde raf ve ayak almak isterseniz raf başı maliyet 20 tl gibi.. Ama nalburdan L çubukları alıp, istediğiniz ölçü raf olacak tahtaları da marangozda kestirip istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Çok şirin olur.. Mutfaklarda kullandığımız metaller ne kadar ağırlık kaldırır türüne bağlıdır herhalde. Bence bir demirciye yaptırmak daha makul. Sitemizde marangoz ve demirci arkadaşlarımız da vardır :) Kolay gelsin.. |
Paylaşım için çok teşekkür ederim Sevgili Canan.
Sevgili sardunaki, http://azbitki.com/ adresinin ( eski sitesi http://www.bitkivecicek.com/ ) sahibi ve yazarı Sayın Erdal Yüksel,balkon sayfama bakarken sizin mesajınıza denk gelmiş. Kendisi konu hakkında detaylı bilgi sahibi.Tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.Sardunyalarınız konusunda kayıp yaşamanızla ilgili bana yazmış.Aynen paylaşıyorum. Sevgiler " 1- Sıcak şehirlerde sardunyalar doğal topraklardan kırmızı killi toprak + humuslu toprak karışımına dikilmeli. Hem klasik sardunyalardan bulmaya çalışsınlar. Bodur sardunyalar yazın aşırı sıcak olan yerlere pek uygun değil. 2- Özel sardunya besini mayıstan ekime kadar mutlaka verilmeli. Diğer aylarda daha seyrek verilebilir veya hiç verilmeyebilir. " |
1 Eklenti(ler)
Mum çiçeǧimin tomurcuklari belirginleşmeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Adem Keskin'in yolladıǧı Pasifflora ve Begonvil çeliklerim.
|
Sn. Tika ne yalan söyleyeyim bitkilerinizden çok kedinizi beğendim. Maşallah bembeyaz. :D
|
Alıntı:
;) Evet,çok tatlıdır kendisi. Benim çiçek mankenim. Çiçeklerden daha çok ilgi topluyor.:rolleyes: Adı Tika,yani benim kullanıcı adım aslında onun adı. :) |
Sevgili Tika cok tesekkur ediyorum.
Tasinma esnasinda kayip yasamadim,aksine bu balkona geldikten sonra cosmustu hepsi,ama kisa sureli oldu iste.3 ay boyunca cennet gibiydi balkonum,haziranda ne olduysaoldu.Beyefendinin konuyla ilgili yazisini okuyacagim ,bu guzel kizlarimida kaybetmek istemiyorum.ilginize cok tesekkur ediyorum,cok incesiniz |
Sardunya Zamanı
5 Eklenti(ler)
En sevdiǧim bitkilerim arasında sardunyalar.
|
5 Eklenti(ler)
Sardunyalar çiçeklenmeye başlandı.
|
5 Eklenti(ler)
Clematisim,Çuham,Echeveriam
|
5 Eklenti(ler)
Balkonumda son durum
Ahtapot Çiçeǧi Echeveria Gelin telim büyüdü,artık minicik yavrular da veriyor.Sanırım çiçek açacak. |
:))))) çok güzeller, devam lütfen
|
Maşallah sevgili Tika balkon coşmuş. Tika da en güzel köşede, pamuk gibi :) Clematis harika maviş maviş. Acaba clematisinizin kaçıncı yılı ve saksısı nasıl?
|
Alıntı:
Gözlerimiz şenlendi elinize, emeklerinize sağlık balkonunuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Saygı ve selamlar |
Sevgili Tika; sardunyalar açmaya başlamışlar sevindim. Balkonun maşallah dolmuş, yer kalmamış. Evet; haklıyım gördüğüm kadarı ile o balkonda gerçekten yan yan yürümen gerekiyor. :D
Sevgilerimle... |
Teşekkür ederim Sevgili hüzün,
Daha çok çiçeklensinler bol bol paylaşacağım.Sardunya şenliği başlamak üzere. :) Sevgiligokcegokce, Teşekkürler.Clematis'i geçen yıl ilkbaharda almıştım,o zaman da çiçeklenmişti ama çiçekleri daha küçüktü.Bu yıl daha büyük açıyor.16 lt lik saksıya geçirdim bir ay kadar önce.Humus katkılı toprak,torf,gübre karıştırarak toprağını zenginleştirdim.Aynı saksıda frezya ve sempervivum da var. Sevgili adneser, Güzel sözleriniz için çok teşekkürler.Ben de sizin sayfanızı gezmeyi seviyorum.:) Sevgili YeniGine, Sonunda açmaya başladılar.Çiçekleri artarak devam eder artık.Kışın üç kök ceylan sardunyam ölmüştü,sorumlusu da sera.Seraya koymadığım sardunyalar çok daha sağlıklı çıktılar.Bordo renkli olan ceylan sardunyam hayattaymış,çok sevindim.Bazı saksılarda aynı renkten birkaç kök vardı;kayıp yaşadıklarımın renkleri ancak açtıklarında fark edilecek.Geçen yılki fotoğraflarla karşılaştıracağım. |
Harika ötesi. bayıldım. hepsine maaşallah. :)
|
Sayın Tika heralde durumları iyi, kayıp vermeden devam ediyorlar umarım . :)
|
Sayın fdogru,
Beğeniniz için çok teşekkür ederim. Sevgili Adem Keskin, Hepsi hayatta;ama yanlış bir şey yapacağım diye korkuyorum,umarım hepsi sorunsuz tutar da sizi de mahçup etmemiş olurum.Her gün bakıyorum,su istiyorlar mı diye.Balkonum güneş alıyor ve çeliklere de gelmeye başladı.Emeklerinizi boşa çıkartmak istemiyorum.Filizlerini gördüğüm gün çok mutlu olacağım. Gelişmeleri sayfamda paylaşacağım. |
Sayın Tika hanım bu kadar sevgiye karşı artık ayıp etmezler heralde :) Fazla sıcakta kalmasalar iyi olur, su ihtiyacını karşılayacak kök sistemi olmadığından sıkıntı olabilir . En kısa zamanda yaşam belirtilerini görmek umuduyla. Saygılar ..
|
5 Eklenti(ler)
Migros'ta tüm bitkiler 3,90 tek fiyattı.Tek kalan onbir ay çiçeǧini kurtarmak istedim.
Hercai Menekşe 12 Ocak İstanbul toplantisinda Sevgili YeniGine'nin hediyesi. Paskalya kaktüsümün tomurcuklari,yakinda acacak umarim. Ortancam balkonun en gölge yerinde duruyor ve tomurcuǧu var.Geçen yıl güneşe koyduǧum için bana küstü ve açmadı.Ne renk açtıǧını bilmiyorum o yüzden. Alacali sakizim da burada.:) |
5 Eklenti(ler)
Lithopslarima iyi bakiyorum.
Salon bitkilerimin aranjmanlari.Fitonyalar harika yakışıyor aranjmanlara.Bazı saksılarda da arapsaçı var.Deniyorum,bakalım gelişimi nasıl olacak? |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 395410Dr.Marginata,Kohleria,Kurdela Çiçeği aranjmanı (Kohleria fotoğraf alttan çekildiği için görünmüyor.)
|
1 Eklenti(ler)
Dev telgraf da,okbaşı çiçeği ve adını bilmediğim başka bir salon bitkisi ile birlikte aynı saksıda.
|
1 Eklenti(ler)
azbitki.com dan Sayın Erdal Yüksel'in hediyesi
|
1 Eklenti(ler)
Güderi Begonyası ( Erdal Bey ve Seher Hanım'a teşekkürlerimle :) )
|
1 Eklenti(ler)
Çilli Begonyam yerçekiminin etkisinde kaldı.
|
1 Eklenti(ler)
Paşa Çadırı
|
1 Eklenti(ler)
Tüylü telgrafım hayatta neyse ki. :rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Dua Çiçeği aranjmanım,arapsaçı da ekili bu saksıda.Saksı yüzeyini kaplayacak mı diye merakla bekleyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Bordo renkli telgrafım da hayatta. :D
|
1 Eklenti(ler)
Çalı türleri
Lavanta,Pittosporum ve Taflan |
Sevgili Tika,
Balkon ve evindeki güzellikleri izlemek gerçekten de çok keyifli. Sevginin nelere kâdir olduğunu ispatlıyor bu fotoğraflar bize. Sevgi ve emek olunca, sonuç böylesine güzelleşiyor elbette. (Bu arada Fincan Hanım telgrafı yedi:() |
Teşekkür ederim Sevgili loveforlife,
Bitkilerle uğraşmak ayrı bir keyif. Yaramaz Fincan Hanım'a da bak sen,hızını alamamış. :) İsterseniz gönderirim,saksı içinde balkonda da olur ya da balkonda asmanız gerekir duvara.O zaman yeme ihtimali düşük olur. |
Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.
1 Eklenti(ler)
Mum çiçeğim sürprizini yapıp bu sabah açmış. :eek:
|
5 Eklenti(ler)
Sardunyalarin yeri ayri...
|
5 Eklenti(ler)
Petunyalari Migros'tan aldım.Tanesi 50 kuruştu.
Kekiǧimi geçen yıl almıştım,bu yıl çiçeǧini de gördüm.Minicikler. |
4 Eklenti(ler)
Meleklerin borulari iyice büyüdü.Yalnız bugün fark ettim ki yapraklarin altinda beyaz bit var.Üç küçük yapraǧı koparmak zorunda kaldım ardından ilaçladım.
Çeşitli Pasiflora çeliklerim ve begonvil çeliklerim,Sevgili Adem Keskin'in katkılarıyla. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025