![]() |
2 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdiğim devedişi narım bu yıl ilk defa meyve verdi.;)
|
1 Eklenti(ler)
Kudret narım meyvelerini yeni oluşturuyor.
|
4 Eklenti(ler)
Çekirdeksiz sultani üzümlerim de bu yıl ilk defa meyve verenlerden. Üzüm kalitesi pek iyi olmadı ama olsun meyve verdiğini görmek te güzel.
|
sn almira hepsi çok güzel maşallah ellerinize sağlık
saygılar |
Almira'cığım bir çok bitkiyi çok kolay yetiştirebiliyorsun ellerine sağlık arkadaşım su sümbülüne bayıldım harika görünüyor gerçekten:)
|
Alıntı:
Sümbülleriniz gerçekten harika oldu(tabi diğerlerinide ayırmak mümkün değil) bakımınız mükemmel elinize sağlık böyle giderse ekim kasım ayına kadar çiçeklenme devam edecek gibi ikinci çiçeklenme dediğiniz sanıyorum alttan gelen yeni yavruların çiçekleri . |
Sevgili Günebakan; teşekkür ederim arkadaşım. Su sümbülleri beni en çok mutlu eden çiçek oldu. Elimden gelse her gün yeni fotoğraflarını koyacağım. :D
Sayın Adneser; Su dümbülleri gerçekten harika. Her gün 6-8 arası çiçek açıyor. Keşke çiçekleri daha uzun ömürlü olsaydı. Her sabah ilk işim onları ziyaret oluyor. Acabağa bu gün kaç tane açtı diye merak ediyorum. Sonra da poz poz fotoğraflarını çekiyorum. :D Tabi hepsini buraya koyamıyorum. ;) Arada bir suyuna 3+15 gübre sulandırıp az miktarda ekliyorum. Çiçeklerin yeni kollarda açıp açmadığına emin değilim çünkü ben Temmuz ayında açan çiçek saplarını kesmiştim. Sanki bana aynı bitkilerde de açıyormuş gibi geliyor. Köklerin bazılarında iki- üç tomurcuk sapı var. Çoook güzeller çok. |
4 Eklenti(ler)
Bahçeden italyan erikleri....
|
3 Eklenti(ler)
Mürdüm eriği bu yıl ilk defa meyve verdi.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçemizde 7-8 çeşit erik ağacı var. Bazıları bu yıl ilk defa meyve verdi. Henüz meyve vermeyen ağaçlarımız da var.
Japon eriğinin bir çeşidi. |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Satı Uğurtan'ın üç yıl önce bir karış olarak gönderdiği sinameki fidesinin bu günkü hali.:D Kendisine çok çok teşekkür ederim. Geçen yıl zorlu geçen kış şartlarında ufak bir donma tehlikesi yaşasa da kendini çabuk toparladı.;)
|
Alıntı:
|
Sevgili Güldeste-; beğenin için çok teşekkür ederim. Ben de çiçeklerini ilk defa bu yıl gördüm. Çok hoş hafif bir de kokusu var. Sevgiler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Erikler nefis görünüyor,teras gezerken bahçeye mi indik.Bahçeniz de var sanırım...
|
Alıntı:
Sedumdan seve seve gönderirim ama mesafe çok, uzun kargo çok pahalı. İstersen yine de gönderirim. Belki İstanbul'da olup elinde bulunan arkadaşlar da yardımcı olur. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İlk defa görüyorum.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Almiracığım maşallah maşallah nazar deymesin. Su sümbülün çok güzel. Bahçendeki meyveleriniz çok daha güzel.
Eklenti 325641 Eklenti 325642 |
Erikler süper.
Listemde japon eriğide var bu kışın:=)) |
Sayın KAPTANzst; çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl tüm çeşitleri tek tek fotoğraflayacağım inşallah. Herbirinin şekli, rengi ve aroması farklı. İçlerinde sadece kendime özel ayırdığım birkaç ağaç var.:D Aromaları bir harika.
|
Almira'cığım, mürdüm eriğinin reçeli harika oluyor mutlaka yapmalısın.
Üzümlere gelince, pekmez kaynatırsan haberim olsun :) |
Alıntı:
Hayırlı bayramlar. Bayramınız kutlu olsun. Sağlık ve mutluluklar sizlerin olsun inşallah. |
Sevgili Adalet Hanım; mürdüm eriği ve üzümler bu yıl ilk defa meyve veriyor. Bu hafta mürdüm eriklerini topladım. İki kilo ya var ya yok. Seneye daha çok eriğimiz olunca reçelini deneyeceğim. :D Cins olarak çok güzel meyve tutan bir ağaç. Üzümleri henüz toplamadık ama onun da pekmez yapacak kadar çıkacağını sanmıyorum. Önümüzdeki yıllarda çekirdeksiz üzümü kuruturum belki.:o Horoz karasından harika pekmez olur ama malesef bu yıl ilaçlamayı geç yaptığımız için tüm salkımlar sirke sineği zararlısına uğradı. Hiç ürün alamadık. :( Onu da seneye bıraktık. Derler ya çiftçinin ömrü seneye, seneye diye geçermiş.;)
|
4 Eklenti(ler)
Sayın KAPTANzst; cevabı biraz geç yazıyorum kusura bakmayın. Erik fidanlarını farklı farklı fidancılardan aldık. Burada fidancılar cins isimlerinden çok numara ile satıyorlar fidanları. 5 numara, 7 numara, 9 numara erik gibi. Daha önce de belirttiğim gibi her çeçitten iki, üç fidan aldık. Dikerken de hepsi birbirine karıştı. Şimdi hangi ağaç hangi numaraydı hiç hatırlamıyorum. Yine de birkaç tanesinin gözlemlediğim özelliklerini yazayım.
Üstte daha önce ağaçtaki fotoğrafını yayınladığım japon eriğinin olgunlaşmış hali. Meyve iriliği:İri Meyve eti: Sarı Çekirdek: Küçük ve etten ayrılıyor. Meyve rengi: Siyah , puslu, sarı benekli. Aroma :az Meyve Tutumu: İyi |
Almira Hanım, balkonunuzun son durumunu da merak ediyoruz efendim, o güzel çiçekler daha da güzelleşmişlerdir herhalde... ;)
|
3 Eklenti(ler)
İtalyan eriği
Meyve iriliği :Orta. Meyve eti rengi: Kırmızı. Meyve Çekirdeği: Küçük ve ete yapışık Meyve tutumu: Çok fazla, seyreltme istiyor Meyve rengi: Siyah, puslu, sarı benekli Aroma . Çok iyi |
2 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki dutların ikinci ürünleri birinciler kadar çok almadı ama yinede güzel.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025