agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Almira / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26958.htm)

almira 12-08-2012 00:49

2 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdiğim devedişi narım bu yıl ilk defa meyve verdi.;)

almira 12-08-2012 00:51

1 Eklenti(ler)
Kudret narım meyvelerini yeni oluşturuyor.

almira 12-08-2012 01:01

4 Eklenti(ler)
Çekirdeksiz sultani üzümlerim de bu yıl ilk defa meyve verenlerden. Üzüm kalitesi pek iyi olmadı ama olsun meyve verdiğini görmek te güzel.

tekomusti 12-08-2012 01:15

sn almira hepsi çok güzel maşallah ellerinize sağlık
saygılar

günebakan 12-08-2012 11:09

Almira'cığım bir çok bitkiyi çok kolay yetiştirebiliyorsun ellerine sağlık arkadaşım su sümbülüne bayıldım harika görünüyor gerçekten:)

adneser 12-08-2012 12:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1007062)
Bu normal mi bilmiyorum ama su sümbüllerim yeniden çiçek sapı oluşturup çiçek vermeye başladı.:D

Sayın Almira

Sümbülleriniz gerçekten harika oldu(tabi diğerlerinide ayırmak mümkün değil) bakımınız mükemmel elinize sağlık böyle giderse ekim kasım ayına kadar çiçeklenme devam edecek gibi ikinci çiçeklenme dediğiniz sanıyorum alttan gelen yeni yavruların çiçekleri .

almira 14-08-2012 11:58

Sevgili Günebakan; teşekkür ederim arkadaşım. Su sümbülleri beni en çok mutlu eden çiçek oldu. Elimden gelse her gün yeni fotoğraflarını koyacağım. :D

Sayın Adneser; Su dümbülleri gerçekten harika. Her gün 6-8 arası çiçek açıyor. Keşke çiçekleri daha uzun ömürlü olsaydı. Her sabah ilk işim onları ziyaret oluyor. Acabağa bu gün kaç tane açtı diye merak ediyorum. Sonra da poz poz fotoğraflarını çekiyorum. :D Tabi hepsini buraya koyamıyorum. ;) Arada bir suyuna 3+15 gübre sulandırıp az miktarda ekliyorum. Çiçeklerin yeni kollarda açıp açmadığına emin değilim çünkü ben Temmuz ayında açan çiçek saplarını kesmiştim. Sanki bana aynı bitkilerde de açıyormuş gibi geliyor. Köklerin bazılarında iki- üç tomurcuk sapı var. Çoook güzeller çok.

almira 14-08-2012 12:04

4 Eklenti(ler)
Bahçeden italyan erikleri....

almira 14-08-2012 12:10

3 Eklenti(ler)
Mürdüm eriği bu yıl ilk defa meyve verdi.

almira 14-08-2012 12:19

3 Eklenti(ler)
Bahçemizde 7-8 çeşit erik ağacı var. Bazıları bu yıl ilk defa meyve verdi. Henüz meyve vermeyen ağaçlarımız da var.
Japon eriğinin bir çeşidi.

almira 14-08-2012 12:31

4 Eklenti(ler)
Sevgili Satı Uğurtan'ın üç yıl önce bir karış olarak gönderdiği sinameki fidesinin bu günkü hali.:D Kendisine çok çok teşekkür ederim. Geçen yıl zorlu geçen kış şartlarında ufak bir donma tehlikesi yaşasa da kendini çabuk toparladı.;)

güldeste- 14-08-2012 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 944037)
Sedum Nassbaumerianum.

Bir zamanlar ben de de vardı bu hoş kaktüsten... ama böyle çiçek açtığını bilmiyordum inanın bayıldım :)

almira 14-08-2012 12:55

Sevgili Güldeste-; beğenin için çok teşekkür ederim. Ben de çiçeklerini ilk defa bu yıl gördüm. Çok hoş hafif bir de kokusu var. Sevgiler.

güldeste- 14-08-2012 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 947150)
Lavantin ( Santolina Chamaecyparissus).

Harika hoş kokulu bu Lavantin'den geçen yıl ben de ekmiştim, öyle bir coştular ki anlatamam:) sanırım suyu çok seviyor ondan olacak.

güldeste- 14-08-2012 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1008904)
Sevgili Güldeste-; beğenin için çok teşekkür ederim. Ben de çiçeklerini ilk defa bu yıl gördüm. Çok hoş hafif bir de kokusu var. Sevgiler.

Sevgili almira; en kısa zamanda tekrar yetiştirip o hoş kokuyu duymak isterim doğrusu da buralar pek Mersine benzemez:) malum oralarda devasa kaktüs ve çiçeklerine sık sık rastlamak mümkün :) sevgiler benden.

hberbul 14-08-2012 13:11

Erikler nefis görünüyor,teras gezerken bahçeye mi indik.Bahçeniz de var sanırım...

almira 14-08-2012 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 1008905)
Harika hoş kokulu bu Lavantin'den geçen yıl ben de ekmiştim, öyle bir coştular ki anlatamam:) sanırım suyu çok seviyor ondan olacak.

Sevgili Güldeste-, lavantini Mersin'de park ve bahçelere dikiyorlar. Çok hızlı bir yayılıcı. Ben yapraklarının kokusuna bayılıyorum. Saksıda pek güzel gelişmiyor ama olsun. Kokusunu hissetmek için yetiyor.

Sedumdan seve seve gönderirim ama mesafe çok, uzun kargo çok pahalı. İstersen yine de gönderirim. Belki İstanbul'da olup elinde bulunan arkadaşlar da yardımcı olur. Sevgiler.

güldeste- 14-08-2012 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1008912)
Sevgili Güldeste-, lavantini Mersin'de park ve bahçelere dikiyorlar. Çok hızlı bir yayılıcı. Ben yapraklarının kokusuna bayılıyorum. Saksıda pek güzel gelişmiyor ama olsun. Kokusunu hissetmek için yetiyor.

Sedumdan seve seve gönderirim ama mesafe çok, uzun kargo çok pahalı. İstersen yine de gönderirim. Belki İstanbul'da olup elinde bulunan arkadaşlar da yardımcı olur. Sevgiler.

Çok teşekkürler düşünmeniz yeterlİ... her türlü bitkiyi burada bulma imkanımız var:)Sizin de balkonunuz da, bahçeniz de harika.

almira 14-08-2012 13:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 1008911)
Erikler nefis görünüyor,teras gezerken bahçeye mi indik.Bahçeniz de var sanırım...

Sayın Hberbul; hobi amaçlı kullandığımız 700-800 metrekare küçük bir bahçemiz var. Her çeşitten iki-üç ağaç misali. Bahçede çeşitler belli bir mevsimde olduğu için ayrı bir bahçe sayfası açmadım. Ağalçarın bir kısmı benim balkonda saksıda yetiştirip bahçeye aktardıklarım. Bir kısmı arkadaşalarımdan gelenler. Bir kısmı da bizim fidan olarak aldıklarımız. Bunun yanında yine benim mevsimsel olarak tohumdan yetiştirdiklerimi bahçeye dikiyoruz. Biraz çiçek, biraz da sebze. Bahçede kendimin çelikten yetiştirdiğim iki incir, 15 nar, iki avusturalya dutu var Bunun yanında iki fındık, üç vişne, 19 italyan eriği tozlayıcıları ile birlikte, 6-7 çeşit ikişer üçer ağaç olmak üzere farklı çeşitlerde erik ağaçları, iki nektarin, iki sarı yarma şeftali, üç bodur elma, iki arjantin elması, iki şekerpare kaysı, üç nifa kaysı, üç kivi, on hicaz narı, yedi zeytin, iki çekirdeksiz üzüm, iki antep horoz karası üzüm, bir ceviz, bir trabzon hurması, bir böğürtlen, iki malta eriği, on erkenci kiraz, on bodur kiraz ve iki tozlayıcı sarı kiraz benim hatırladıklarım arasında. Kenarlarda çiçekler, aralarda sebzeler.:D

sarıaltıngül 15-08-2012 15:02

İlk defa görüyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 985472)
Sevgili Jineop; senin sayende lalegüller üçüncü yılında.:D

Bu lale güller neresinden yetişiyor ve lale ailesinden mi?

Maviş 15-08-2012 20:56

2 Eklenti(ler)
Almiracığım maşallah maşallah nazar deymesin. Su sümbülün çok güzel. Bahçendeki meyveleriniz çok daha güzel.

Eklenti 325641

Eklenti 325642

KAPTANzst 17-08-2012 19:18

Erikler süper.
Listemde japon eriğide var bu kışın:=))

almira 17-08-2012 19:31

Sayın KAPTANzst; çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl tüm çeşitleri tek tek fotoğraflayacağım inşallah. Herbirinin şekli, rengi ve aroması farklı. İçlerinde sadece kendime özel ayırdığım birkaç ağaç var.:D Aromaları bir harika.

Adalet Yağcı 18-08-2012 23:20

Almira'cığım, mürdüm eriğinin reçeli harika oluyor mutlaka yapmalısın.
Üzümlere gelince, pekmez kaynatırsan haberim olsun :)

KAPTANzst 19-08-2012 06:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1010036)
Sayın KAPTANzst; çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl tüm çeşitleri tek tek fotoğraflayacağım inşallah. Herbirinin şekli, rengi ve aroması farklı. İçlerinde sadece kendime özel ayırdığım birkaç ağaç var.:D Aromaları bir harika.

Beğendiklerinizin isimlerini ve özelliklerini daha açık yazarsanız memnun olurum. Kışın bende sipariş vereceği.
Hayırlı bayramlar. Bayramınız kutlu olsun. Sağlık ve mutluluklar sizlerin olsun inşallah.

almira 04-09-2012 09:28

Sevgili Adalet Hanım; mürdüm eriği ve üzümler bu yıl ilk defa meyve veriyor. Bu hafta mürdüm eriklerini topladım. İki kilo ya var ya yok. Seneye daha çok eriğimiz olunca reçelini deneyeceğim. :D Cins olarak çok güzel meyve tutan bir ağaç. Üzümleri henüz toplamadık ama onun da pekmez yapacak kadar çıkacağını sanmıyorum. Önümüzdeki yıllarda çekirdeksiz üzümü kuruturum belki.:o Horoz karasından harika pekmez olur ama malesef bu yıl ilaçlamayı geç yaptığımız için tüm salkımlar sirke sineği zararlısına uğradı. Hiç ürün alamadık. :( Onu da seneye bıraktık. Derler ya çiftçinin ömrü seneye, seneye diye geçermiş.;)

almira 04-09-2012 09:41

4 Eklenti(ler)
Sayın KAPTANzst; cevabı biraz geç yazıyorum kusura bakmayın. Erik fidanlarını farklı farklı fidancılardan aldık. Burada fidancılar cins isimlerinden çok numara ile satıyorlar fidanları. 5 numara, 7 numara, 9 numara erik gibi. Daha önce de belirttiğim gibi her çeçitten iki, üç fidan aldık. Dikerken de hepsi birbirine karıştı. Şimdi hangi ağaç hangi numaraydı hiç hatırlamıyorum. Yine de birkaç tanesinin gözlemlediğim özelliklerini yazayım.

Üstte daha önce ağaçtaki fotoğrafını yayınladığım japon eriğinin olgunlaşmış hali. Meyve iriliği:İri Meyve eti: Sarı Çekirdek: Küçük ve etten ayrılıyor. Meyve rengi: Siyah , puslu, sarı benekli. Aroma :az Meyve Tutumu: İyi

sakdag 04-09-2012 09:45

Almira Hanım, balkonunuzun son durumunu da merak ediyoruz efendim, o güzel çiçekler daha da güzelleşmişlerdir herhalde... ;)

almira 04-09-2012 09:47

3 Eklenti(ler)
İtalyan eriği
Meyve iriliği :Orta. Meyve eti rengi: Kırmızı. Meyve Çekirdeği: Küçük ve ete yapışık Meyve tutumu: Çok fazla, seyreltme istiyor Meyve rengi: Siyah, puslu, sarı benekli Aroma . Çok iyi

almira 04-09-2012 09:51

2 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki dutların ikinci ürünleri birinciler kadar çok almadı ama yinede güzel.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025