agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   no_lina / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26518.htm)

no_lina 16-05-2012 15:54

1 Eklenti(ler)
Balkonumun boş duvarına ahşap dekoratif panel yerleştirdim. Üzerine sarmaşık sardırmayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim. Herdem yeşil olsun istiyorum fakat iki farklı tür de olabilir yan yana.

Panelin bittiği kısma (tavan ile arada kalan boşluk) yukardan aşağı sarkan bitkilerin olacağı dikey duvar aranjmanı düşünüyorum.

Eklenti 296402

Adalet Yağcı 16-05-2012 18:05

Bitkisiz hali bile hemen değiştirmiş havayı, çok beğendim.

Asya Ceylan 16-05-2012 18:06

balkonunuz şimdiden çok güzel olmuş bende son iki haftadır işyerimin balkonu için uğraşveriyorum.evde zaman geçiremediğim için işyeri balkonumu düşündüm yakında paylaşabilirim.bir kez daha keyif aldım fotoğraflarınıza bakarken.fikir alışverişinde bulunmayı çok isterim

no_lina 16-05-2012 18:23

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 967275)
Bitkisiz hali bile hemen değiştirmiş havayı, çok beğendim.

Teşekkür ederim Sn. Adalet Hn. Acaba hemen yanındaki duvarada mı bir tane panel koysam diye düşünmeye başladım;)

Bu arada sayenizde semiz otlarım kurtuldular ve büyüyorlar bakın;)

Eklenti 296453

no_lina 16-05-2012 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asya ceylan (Mesaj 967277)
balkonunuz şimdiden çok güzel olmuş bende son iki haftadır işyerimin balkonu için uğraşveriyorum.evde zaman geçiremediğim için işyeri balkonumu düşündüm yakında paylaşabilirim.bir kez daha keyif aldım fotoğraflarınıza bakarken.fikir alışverişinde bulunmayı çok isterim

Sn. asya ceylan, teşekkür ederim, paylaşımlarınızı bekliyorum, emin olun burda herkes fikirlerinizi ve balkonunuzu paylaşmaktan mutluluk duyacaktır;)

Adalet Yağcı 16-05-2012 19:41

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi no_lina (Mesaj 967290)
Teşekkür ederim Sn. Adalet Hn. Acaba hemen yanındaki duvarada mı bir tane panel koysam diye düşünmeye başladım;)

Eh... bu konuda nasıl yorum yapabilirim ki, tereciye tere satmak gibi olur :)
Ama, ben olsaydım, yapmazdım, bu hali ile çok hoş görünüyor.

Üst kısma aplik saksı içinde petunya yerleştirebilirsiniz, sürekli açacaktır.

Bu fotoğraftaki beyaz panelin altındaki gibi bir sandıkta ki, inceliğine kendiniz karar verebilirsiniz, istediğiniz bitkileri yetiştirebilirsiniz, saksıdan daha az yer kaplar ve daha dekoratif olur.

Eklenti 296495

Bitki diplerindeki toprak görüntüyü de bulabilirseniz, heuchera, hosta, ve ya her hangi bir kısa boylu bitki ile kapatabilirsiniz.

Ben hayal ettim, çok güzel olacak çok :)

Sahi hayal dedim de aklıma geldi, benim bahçeye yaptığınız gibi bir düzenleme yapsanız da görsek ;)

no_lina 19-05-2012 17:37

Sn. Adalet Hanım, önerilerininz gerçekten çok güzel, tereciye tere satmak demişsiniz ama sizin tecrübelerinizin bir tereciye çok şey katacağına inanıyorum;)

no_lina 19-05-2012 17:55

4 Eklenti(ler)
Bu aralar her gördüğüm beğendiğim bitkiden çelik alıyorum. Herkes parkta gezerken ben elimde poşet her beğendiğim bitkiden çelik alıyorum;)

Eklenti 297717

Bu da altın kolye, sarı sarı çok hoş oluyor;)

Eklenti 297718

Bunlar da kalanchoe den aldığım çelikler;)

Eklenti 297719

Eklenti 297720

no_lina 12-06-2012 17:15

1 Eklenti(ler)
Geçenlerde alış veriş yaparken banyo sepeti diye satılan ama benim saksı olarak görmekten kendimi alamayıp, saksı yaptığım içine de yıldız çiçeği diktiğim saksım:)

Eklenti 307888

no_lina 12-06-2012 17:21

3 Eklenti(ler)
Salonumun perdelerine gerek kalmadı sanırım;)

Eklenti 307889

Bu arada domateslerim çıktı:)

Bunlar tohumdan büyüttüklerim:
Eklenti 307890

Bunlar da fide olarak aldıklarım:
Eklenti 307891

no_lina 12-06-2012 17:27

5 Eklenti(ler)
Balkona çıkardığım domates ve biberlerim:
Eklenti 307894

Taflan ve pittosporumlarım:
Eklenti 307895

Biberlerim çiçek açmaya başladı:
Eklenti 307896

Tohumdan yetiştirdiğim papatyalarım büyüyor:
Eklenti 307897

Tohumdan yetiştirdiğim karanfillerim de büyüyor:
Eklenti 307898

Aralarında 2-3 tane de aslan ağzı var:)

no_lina 12-06-2012 17:33

5 Eklenti(ler)
Ahşap dekora alacalı duvar sarmaşıklarımı sardırmaya karar verdim;)

Eklenti 307899

Karışık çiçek tohumu ektiğim saksı baya yeşillendi, hatta içlerinden biri baya bir uzayıp çiçek açtı:rolleyes:

Eklenti 307900

Eklenti 307901

Çok hoş renkleri var ama henüz adını bilmiyorum araştıracağım bakalım.

Tomurcuğu bu şekilde:
Eklenti 307902

Bu da aynı saksıda açmaya hazırlanan başka bir çiçek, bakalım nasıl bir supriz yapacak;)

Eklenti 307903

Adalet Yağcı 12-06-2012 18:29

Sevgili no lina, özlemiştik balkonunuzu.
Maşallah, ürün bol, domatesler kızarmaya hazır, biberler 15 gün içinde yenir.

Söylemiştim ya, bizim bahçelerimizden daha hamarat sizin balkon.
Salondaki domatesleri de dışarı alsanız iyi olur, yoksa uzar gider.

Araştıracağınız bitki, papaver, yani gelincik, iki yıl önce bende açık pembesi vardı, çok güzel açmış.

Çamaşır sepetinin içine daha derin köklenmek isteyen bitkilerden dikebilirdiniz, clematis gibi.
Yıldız çiçekleri onun yarısı kadar derinlikte de mutlu olurlar.

Gelişmeleri takip ediyorum.

no_lina 12-06-2012 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 983915)
Sevgili no lina, özlemiştik balkonunuzu.
Maşallah, ürün bol, domatesler kızarmaya hazır, biberler 15 gün içinde yenir.

Söylemiştim ya, bizim bahçelerimizden daha hamarat sizin balkon.
Salondaki domatesleri de dışarı alsanız iyi olur, yoksa uzar gider.

Araştıracağınız bitki, papaver, yani gelincik, iki yıl önce bende açık pembesi vardı, çok güzel açmış.

Çamaşır sepetinin içine daha derin köklenmek isteyen bitkilerden dikebilirdiniz, clematis gibi.
Yıldız çiçekleri onun yarısı kadar derinlikte de mutlu olurlar.

Gelişmeleri takip ediyorum.

Teşekkür ederim Sn. Adalet Yağcı;) Sizden uyarı alır almaz hemen aldım fotoğraf makinamı elime bol bol çektim fotoğrafları;)

Hafta sonuna kadar salondaki tüm bitkileri balkona çıkarmayı düşünüyorum fakat yerlerinden kımıldatmaya bir türlü kıyamadım. Ama boyları uzadıkça uzuyor dediğiniz gibi, nerdeyse boyuma ulaştılar:rolleyes:

Dalından koparıp yemek gibisi yok, kornişonlardan neredeyse hergün bir tane yiyorum, sıra domates ve biberlerde bakalım;)

gilan 12-06-2012 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi no_lina (Mesaj 983894)
Bu da aynı saksıda açmaya hazırlanan başka bir çiçek, bakalım nasıl bir supriz yapacak;)

Aslanağzı gibi duruyor. :)

Balkon hem daha da yeşillenmiş, hem daha da renklenmiş. :)

Ahşap dekora sarmaşıkların arasına bir de clematis yakışabilir gibi geldi. Sarmaşıklar herdem yeşilliği sağlarken, clematis de çiçek açtığında ortamı şenlendirir. :)

no_lina 13-06-2012 12:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 983941)
Aslanağzı gibi duruyor. :)

Balkon hem daha da yeşillenmiş, hem daha da renklenmiş. :)

Ahşap dekora sarmaşıkların arasına bir de clematis yakışabilir gibi geldi. Sarmaşıklar herdem yeşilliği sağlarken, clematis de çiçek açtığında ortamı şenlendirir. :)

Sn. gilan, ben de aslan ağzına benzettim, sanırım aslan ağzı:)

Salondaki bitkileri de balkona aldığımda sanırım balkon daha bir yeşillenecek:rolleyes:

Bu arada clematisi ben de düşünüyorum artık, Sn. Adalet Yağcı da iyice kafama soktu, fidanlığa gittiğimde clematis almak şart oldu artık;)

Adalet Yağcı 13-06-2012 13:09

Bence hiç beklemeyin sevgili no lina, clematisle tanıştığınızda vazgeçilmeziniz olacaktır.

Sarmaşığın dibine, bir iki hosta, ve ya sakız sardunya çok güzel olur.
Petunya da seçeneklerden biri.

merlict 20-06-2012 02:38

Süper bi balkon olmuş, tohumlardan fidelere sanki üretim sahası gibi.Umarım evde oturacak yer kalmıştır.:p

Bu arada balkon size yetmez, bahçe hayallerine başlayın derim.Malüm adresiniz belli :D http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/9839-13.htm

Mehmet

no_lina 22-06-2012 20:12

Teşekkürler Sn. Merlict:)

Bahçe hayallerim çoktandır var, inşallah bir gün o da olur.

Bahçe sohbetlerini takip ediyorum, fırsat bulup yazamıyorum ama dahiyane fikirlerinizi okumuştum:rolleyes: Dilerim birgün gerçekleştirme fırsatı elinize geçer;)

merlict 22-06-2012 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi no_lina (Mesaj 988551)
Teşekkürler Sn. Merlict:)

Bahçe hayallerim çoktandır var, inşallah bir gün o da olur.

Bahçe sohbetlerini takip ediyorum, fırsat bulup yazamıyorum ama dahiyane fikirlerinizi okumuştum:rolleyes: Dilerim birgün gerçekleştirme fırsatı elinize geçer;)

Bu güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.O dahiyane fikirleri bi gerçeğe dönüştürebilsem başka bişey istemem artık :dilli:

Mehmet

hira 14-07-2012 13:38

[QUOTE=no_lina;968955]Bu aralar her gördüğüm beğendiğim bitkiden çelik alıyorum. Herkes parkta gezerken ben elimde poşet her beğendiğim bitkiden çelik alıyorum;)

kendimi dışarıdan kördüm sanki:o

no_lina 17-07-2012 13:48

Sn. hi-ra, Biz forumda bitki deliliği diyoruz, bak burda tüm deliler ; http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...htm#post993982

ama tabi diğer adı da aşk;)

jojoba 13-10-2013 01:44

güzel bir sayfaydı.. gezmesi zevkli yani.. başarılar

ha bu arada, bende deliyim:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025