![]() |
1 Eklenti(ler)
Balkonumun boş duvarına ahşap dekoratif panel yerleştirdim. Üzerine sarmaşık sardırmayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim. Herdem yeşil olsun istiyorum fakat iki farklı tür de olabilir yan yana.
Panelin bittiği kısma (tavan ile arada kalan boşluk) yukardan aşağı sarkan bitkilerin olacağı dikey duvar aranjmanı düşünüyorum. Eklenti 296402 |
Bitkisiz hali bile hemen değiştirmiş havayı, çok beğendim.
|
balkonunuz şimdiden çok güzel olmuş bende son iki haftadır işyerimin balkonu için uğraşveriyorum.evde zaman geçiremediğim için işyeri balkonumu düşündüm yakında paylaşabilirim.bir kez daha keyif aldım fotoğraflarınıza bakarken.fikir alışverişinde bulunmayı çok isterim
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu arada sayenizde semiz otlarım kurtuldular ve büyüyorlar bakın;) Eklenti 296453 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ama, ben olsaydım, yapmazdım, bu hali ile çok hoş görünüyor. Üst kısma aplik saksı içinde petunya yerleştirebilirsiniz, sürekli açacaktır. Bu fotoğraftaki beyaz panelin altındaki gibi bir sandıkta ki, inceliğine kendiniz karar verebilirsiniz, istediğiniz bitkileri yetiştirebilirsiniz, saksıdan daha az yer kaplar ve daha dekoratif olur. Eklenti 296495 Bitki diplerindeki toprak görüntüyü de bulabilirseniz, heuchera, hosta, ve ya her hangi bir kısa boylu bitki ile kapatabilirsiniz. Ben hayal ettim, çok güzel olacak çok :) Sahi hayal dedim de aklıma geldi, benim bahçeye yaptığınız gibi bir düzenleme yapsanız da görsek ;) |
Sn. Adalet Hanım, önerilerininz gerçekten çok güzel, tereciye tere satmak demişsiniz ama sizin tecrübelerinizin bir tereciye çok şey katacağına inanıyorum;)
|
4 Eklenti(ler)
Bu aralar her gördüğüm beğendiğim bitkiden çelik alıyorum. Herkes parkta gezerken ben elimde poşet her beğendiğim bitkiden çelik alıyorum;)
Eklenti 297717 Bu da altın kolye, sarı sarı çok hoş oluyor;) Eklenti 297718 Bunlar da kalanchoe den aldığım çelikler;) Eklenti 297719 Eklenti 297720 |
1 Eklenti(ler)
Geçenlerde alış veriş yaparken banyo sepeti diye satılan ama benim saksı olarak görmekten kendimi alamayıp, saksı yaptığım içine de yıldız çiçeği diktiğim saksım:)
Eklenti 307888 |
3 Eklenti(ler)
Salonumun perdelerine gerek kalmadı sanırım;)
Eklenti 307889 Bu arada domateslerim çıktı:) Bunlar tohumdan büyüttüklerim: Eklenti 307890 Bunlar da fide olarak aldıklarım: Eklenti 307891 |
5 Eklenti(ler)
Balkona çıkardığım domates ve biberlerim:
Eklenti 307894 Taflan ve pittosporumlarım: Eklenti 307895 Biberlerim çiçek açmaya başladı: Eklenti 307896 Tohumdan yetiştirdiğim papatyalarım büyüyor: Eklenti 307897 Tohumdan yetiştirdiğim karanfillerim de büyüyor: Eklenti 307898 Aralarında 2-3 tane de aslan ağzı var:) |
5 Eklenti(ler)
Ahşap dekora alacalı duvar sarmaşıklarımı sardırmaya karar verdim;)
Eklenti 307899 Karışık çiçek tohumu ektiğim saksı baya yeşillendi, hatta içlerinden biri baya bir uzayıp çiçek açtı:rolleyes: Eklenti 307900 Eklenti 307901 Çok hoş renkleri var ama henüz adını bilmiyorum araştıracağım bakalım. Tomurcuğu bu şekilde: Eklenti 307902 Bu da aynı saksıda açmaya hazırlanan başka bir çiçek, bakalım nasıl bir supriz yapacak;) Eklenti 307903 |
Sevgili no lina, özlemiştik balkonunuzu.
Maşallah, ürün bol, domatesler kızarmaya hazır, biberler 15 gün içinde yenir. Söylemiştim ya, bizim bahçelerimizden daha hamarat sizin balkon. Salondaki domatesleri de dışarı alsanız iyi olur, yoksa uzar gider. Araştıracağınız bitki, papaver, yani gelincik, iki yıl önce bende açık pembesi vardı, çok güzel açmış. Çamaşır sepetinin içine daha derin köklenmek isteyen bitkilerden dikebilirdiniz, clematis gibi. Yıldız çiçekleri onun yarısı kadar derinlikte de mutlu olurlar. Gelişmeleri takip ediyorum. |
Alıntı:
Hafta sonuna kadar salondaki tüm bitkileri balkona çıkarmayı düşünüyorum fakat yerlerinden kımıldatmaya bir türlü kıyamadım. Ama boyları uzadıkça uzuyor dediğiniz gibi, nerdeyse boyuma ulaştılar:rolleyes: Dalından koparıp yemek gibisi yok, kornişonlardan neredeyse hergün bir tane yiyorum, sıra domates ve biberlerde bakalım;) |
Alıntı:
Balkon hem daha da yeşillenmiş, hem daha da renklenmiş. :) Ahşap dekora sarmaşıkların arasına bir de clematis yakışabilir gibi geldi. Sarmaşıklar herdem yeşilliği sağlarken, clematis de çiçek açtığında ortamı şenlendirir. :) |
Alıntı:
Salondaki bitkileri de balkona aldığımda sanırım balkon daha bir yeşillenecek:rolleyes: Bu arada clematisi ben de düşünüyorum artık, Sn. Adalet Yağcı da iyice kafama soktu, fidanlığa gittiğimde clematis almak şart oldu artık;) |
Bence hiç beklemeyin sevgili no lina, clematisle tanıştığınızda vazgeçilmeziniz olacaktır.
Sarmaşığın dibine, bir iki hosta, ve ya sakız sardunya çok güzel olur. Petunya da seçeneklerden biri. |
Süper bi balkon olmuş, tohumlardan fidelere sanki üretim sahası gibi.Umarım evde oturacak yer kalmıştır.:p
Bu arada balkon size yetmez, bahçe hayallerine başlayın derim.Malüm adresiniz belli :D http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/9839-13.htm Mehmet |
Teşekkürler Sn. Merlict:)
Bahçe hayallerim çoktandır var, inşallah bir gün o da olur. Bahçe sohbetlerini takip ediyorum, fırsat bulup yazamıyorum ama dahiyane fikirlerinizi okumuştum:rolleyes: Dilerim birgün gerçekleştirme fırsatı elinize geçer;) |
Alıntı:
Mehmet |
[QUOTE=no_lina;968955]Bu aralar her gördüğüm beğendiğim bitkiden çelik alıyorum. Herkes parkta gezerken ben elimde poşet her beğendiğim bitkiden çelik alıyorum;)
kendimi dışarıdan kördüm sanki:o |
Sn. hi-ra, Biz forumda bitki deliliği diyoruz, bak burda tüm deliler ; http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...htm#post993982
ama tabi diğer adı da aşk;) |
güzel bir sayfaydı.. gezmesi zevkli yani.. başarılar
ha bu arada, bende deliyim:D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025