![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
benim kapımın önünde a101 var ben görmedim, o kadar saksı torf alet edevat aldım çilek fidesi görmedim. öle birsey gordun mu haber ver ama banada sn. serkan |
Alıntı:
Evet çilekleri sn. gilaburu'dan almıştım. Saksılar 70x15x15cm lik boyutlarda Sn. alacakaranlık'tan almıştım. Gizli tabaklı olan gruptan büyük boy. Linkini veriyorum ordan bakabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/toprak-...atis/26621.htm |
Alıntı:
|
balkonum
4 Eklenti(ler)
Sonunda balkonum için düşündüğüm değişikliği yaptım:)
Eklenti 283993 Eklenti 283994 çim halıyı serdim ve minik çitlerimi kenarlara dolandırdım. Eklenti 283995 Eklenti 283996 |
4 Eklenti(ler)
Kenarlara saksılar astım. Saksıları sardunyalarla doldurmayı düşünüyorum.
Eklenti 283997 Eklenti 283998 Balkonumdaki şirin kız;) Eklenti 283999 duvara saksıları monte ettim fakat içlerine ne diksem karar veremedim:rolleyes: Eklenti 284000 Bir de balkonumun bir köşesine sarmaşık dolandırmak istiyorum. Su gideri borusunu kapatmak için onu kapatacak şekilde sardırabilirim. |
No lina balkonun muhteşem olmuş. Güzel bir yaz sizi bekliyor
|
Alıntı:
|
Kolay gelsin. Hayli zahmetli ve zevkli bir işe girişmişsiniz. Eminim sizin sihirli ellerinizle balkon muhteşem olacak.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sn. almira;) İnsan, bahçesi olmayınca balkonunu bahçesi gibi görmeye çalışıyor:rolleyes:
|
Sevgili no lina;
Duvar apliklerine en yakışanlar petunyalar ve sardunyalar. Her ikisi de çok yoğun çiçeklenirler, petunyalar biraz daha hassas, hastalanabiliyorlar ve ya birden solgunlaşıp ölebiliyorlar. Sakız sardunyalar çok dayanıklı, saksıdan aşağı doğru sarktıkça çok hoş görünecekler. Bu arada balkon artık mini bahçe olmuş :) |
Alıntı:
Benim de kafam da sakız sardunya ve petunya vardı. Bakalım fidanlığa gitme imkanım olursa bu aralar, başka neler olabilir diye bakacağım. |
Alıntı:
Daha pek çok uzayan türü var ve Ankara iklimini sevecektir. |
sn no_lina gercekten cok güzel olmus balkonunuz , apartmandaki bahçe resmen.Apartmanda Bahçe olur mu dendi , Olur, Yapıcam Dediniz Yaptınız :)))
Hayırlı günler. |
Alıntı:
|
Dışarıda çok şiddetli rüzgar var ve balkonumu resmen bir birine katmış:( Bazı bitkilerim saksısı ile yuvarlanıyordu. İyi ki diğer bitkilerimi havanın güzelliğine kanıp da dışarı çıkarmamışım, yoksa eve geldiğimde çok daha kötü bir sahneyle karşılaşabilirmişim.
Dışarıda her şey uçuşuyor, kurtarabildiklerimi hemen içeri aldım. Anlaşılan balkon keyfi sürmek için beklemeye devam etmek gerekiyor, meteoroloji haberlerine göre hava bir süre böyle kötü olacakmış:mad: |
istanbul da da acayip fırtına vardı , çatılar uctu ,ağaçlar kırıldı, ido seferleri durdu , bogaz köprüsünün bir süre trafige kapatıldıgı haberleri çıktı.
|
Alıntı:
|
sn no lina geçen sene binbir dil dökerek eşime aldırdığım çim halımı bende balkonda severek kullanıyorum, hatta nasıl olacağını bilemediğimden tam kaplama yapmadım, boş yerleri kaldı fakat yinede bence süper oldu, yaz kış kullanıyorum, temizliği çok kolay birde yere su falan döküldüğünde oğluşum kaymıyor, acaba diyorum banyoya da mı yapsak? :)))
|
syn no lina çitleri çaktınız mı eğer çakmadan duruyorsa bende deneyeceğimde
|
Alıntı:
|
evet bu fikir çok hoşuma gitti ama dediğim gibi benim balkonumda boş kalan yerler var nasıl durur ben sizin kadar iyi hayal edemedim, düşünüyorum şu an.
|
Sevgili No lina küçük bir alanı ne güzel değerlendirmişsiniz. Eminim yakın zamanda renk renk çiçeklenmiş halinide görürüz. Bu arada bende duvarlara sakız sardunyanın yakışcağını düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Biraz da bitkilerimin büyüyen hallerini fotoğraflayım dedim.
Kornişonlar gerçekten çok hızlı büyüyorlar: Eklenti 284875 Çayır güzeli tohumları çimlendi: Eklenti 284876 Domateslerim büyüyor: Eklenti 284877 Patlıcanlarım da büyüyor: Eklenti 284878 Terelerim de çimlendi hatta gerçek yaprakları çıkmaya başladı;) Eklenti 284879 |
2 Eklenti(ler)
Semiz otları çok cılızlar ve çok yavaş büyüyorlar nedense:mad:
Eklenti 284888 Açelyam da bir türlü çiçeklerini açamadı:mad: Eklenti 284889 Marul tohumları ve nane tohumları çok az çimlendi, çimlenenler de çok iyi sayılmaz:( Sanırım Sn.Adalet Hanım, ddmk ve Cemil B.'nin önerdiği gibi naneleri taze alıp köklendireceğim, marulları da tekrar deneyeceğim. |
Sevgili no lina, semizotu tohum kabı iç ortamda ise cılız kalırlar, kısa bir süre sonra da çimlenenler kaybolur gider.
Onları dış ortama alın, önce gölgede bir hafta kadar kalsın, alıştıktan sonra güneşe çıkarabilirsiniz. Bu arada, sizin bahçe benim bahçemden bir ay önde gidiyor, Mayıs 20 den önce dikim yapmıyorum ben, diksem de gelişmiyorlar zaten. Dolayısı ile ürünleri daha geç görüyoruz. |
Alıntı:
Benim mini bahçeye henüz ben de pek fazla bitki çıkaramadım havaların durumu tam olarak netleşmedi bir türlü. Ama sizin bitkiler dikildikten sonra saksı değil de bahçede olacakları için emin olun 20 Mayıs'ta olsa daha çabuk gelişeceklerdir;) |
Balkonunuz çok sevimli olmuş. Eski evimde bende çim halı yapmıştım. Çıplak ayakla çıkıp dolaşabiliyorduk. Keyifli günler geçirmeniz dileğiyle...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025