agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   no_lina / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26518.htm)

Cemil B. 15-04-2012 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 947200)
İbrahim tatlıses gibi bende isterem bende sevgiler. Ben geçenlerde aldım bir çilek a 101 den 3 adet çileğini yedim yedi verenmiş bakalım ama çilekleri çok iri.

ne demek kendime bırakacagım fidelerden sanada veririm , sen iste yeterki...

Cemil B. 16-04-2012 06:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 947200)
İbrahim tatlıses gibi bende isterem bende sevgiler. Ben geçenlerde aldım bir çilek a 101 den 3 adet çileğini yedim yedi verenmiş bakalım ama çilekleri çok iri.

ne ara a101 e çilek fidesi geldi ki?
benim kapımın önünde a101 var ben görmedim, o kadar saksı torf alet edevat aldım çilek fidesi görmedim.
öle birsey gordun mu haber ver ama banada sn. serkan

no_lina 16-04-2012 18:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. (Mesaj 947068)
Kullandıgınız Saksı boyutları nedir, sizde gilaburu dan aldınız sanırım , banada 30 adet fide gelecek , nereye koysam diye dusunuyorum , beş beş dagıtıcam kendime 10-15 adet bırakıcam ,

Sn. Cemil B. öncelikle teşekkürler.

Evet çilekleri sn. gilaburu'dan almıştım. Saksılar 70x15x15cm lik boyutlarda Sn. alacakaranlık'tan almıştım. Gizli tabaklı olan gruptan büyük boy. Linkini veriyorum ordan bakabilirsiniz:

http://www.agaclar.net/forum/toprak-...atis/26621.htm

no_lina 16-04-2012 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 947399)
Bol ürünlü çilekler diliyorum .
Emeklerinize sağlık.

Teşekkürler sn. nardane;)

no_lina 17-04-2012 16:08

balkonum

4 Eklenti(ler)
Sonunda balkonum için düşündüğüm değişikliği yaptım:)

Eklenti 283993

Eklenti 283994

çim halıyı serdim ve minik çitlerimi kenarlara dolandırdım.

Eklenti 283995

Eklenti 283996

no_lina 17-04-2012 16:20

4 Eklenti(ler)
Kenarlara saksılar astım. Saksıları sardunyalarla doldurmayı düşünüyorum.

Eklenti 283997

Eklenti 283998

Balkonumdaki şirin kız;)

Eklenti 283999

duvara saksıları monte ettim fakat içlerine ne diksem karar veremedim:rolleyes:

Eklenti 284000

Bir de balkonumun bir köşesine sarmaşık dolandırmak istiyorum. Su gideri borusunu kapatmak için onu kapatacak şekilde sardırabilirim.

ddmk 17-04-2012 16:36

No lina balkonun muhteşem olmuş. Güzel bir yaz sizi bekliyor

no_lina 17-04-2012 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ddmk (Mesaj 948620)
No lina balkonun muhteşem olmuş. Güzel bir yaz sizi bekliyor

Teşekkür ederim sn. ddmk ;) Beğenmenize sevindim.

almira 17-04-2012 16:47

Kolay gelsin. Hayli zahmetli ve zevkli bir işe girişmişsiniz. Eminim sizin sihirli ellerinizle balkon muhteşem olacak.

ddmk 17-04-2012 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi no_lina (Mesaj 948624)
Teşekkür ederim sn. ddmk ;) Beğenmenize sevindim.

Beğenmek ne kelime hayran oldum. Çim halı benimde düşündüğüm bir şey ama bir türlü zaman ayıramadım

no_lina 17-04-2012 17:07

Teşekkür ederim sn. almira;) İnsan, bahçesi olmayınca balkonunu bahçesi gibi görmeye çalışıyor:rolleyes:

Adalet Yağcı 17-04-2012 17:20

Sevgili no lina;
Duvar apliklerine en yakışanlar petunyalar ve sardunyalar.
Her ikisi de çok yoğun çiçeklenirler, petunyalar biraz daha hassas, hastalanabiliyorlar ve ya birden solgunlaşıp ölebiliyorlar.

Sakız sardunyalar çok dayanıklı, saksıdan aşağı doğru sarktıkça çok hoş görünecekler.

Bu arada balkon artık mini bahçe olmuş :)

no_lina 17-04-2012 18:31

Alıntı:

Sakız sardunyalar çok dayanıklı, saksıdan aşağı doğru sarktıkça çok hoş görünecekler.

Bu arada balkon artık mini bahçe olmuş :)
Sn. Adalet Hanım, teşekkür ederim;)

Benim de kafam da sakız sardunya ve petunya vardı. Bakalım fidanlığa gitme imkanım olursa bu aralar, başka neler olabilir diye bakacağım.

Adalet Yağcı 17-04-2012 20:34

Alıntı:

Bir de balkonumun bir köşesine sarmaşık dolandırmak istiyorum. Su gideri borusunu kapatmak için onu kapatacak şekilde sardırabilirim.
Clematis! tam sizi mutlu edecek bir bitki, Blue Angel türü(yanlış hatırlamıyorsam) sarılıp uzamayı çok seviyor.
Daha pek çok uzayan türü var ve Ankara iklimini sevecektir.

Cemil B. 18-04-2012 14:22

sn no_lina gercekten cok güzel olmus balkonunuz , apartmandaki bahçe resmen.Apartmanda Bahçe olur mu dendi , Olur, Yapıcam Dediniz Yaptınız :)))

Hayırlı günler.

no_lina 18-04-2012 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. (Mesaj 949285)
sn no_lina gercekten cok güzel olmus balkonunuz , apartmandaki bahçe resmen.Apartmanda Bahçe olur mu dendi , Olur, Yapıcam Dediniz Yaptınız :)))

Hayırlı günler.

Teşekkür ederim sn. Cemil B.;) Apartanlar insanları yeşilden uzaklaştırıyor ne yazık ki. Benim çözümüm de böyle oldu:)

no_lina 18-04-2012 15:22

Dışarıda çok şiddetli rüzgar var ve balkonumu resmen bir birine katmış:( Bazı bitkilerim saksısı ile yuvarlanıyordu. İyi ki diğer bitkilerimi havanın güzelliğine kanıp da dışarı çıkarmamışım, yoksa eve geldiğimde çok daha kötü bir sahneyle karşılaşabilirmişim.

Dışarıda her şey uçuşuyor, kurtarabildiklerimi hemen içeri aldım. Anlaşılan balkon keyfi sürmek için beklemeye devam etmek gerekiyor, meteoroloji haberlerine göre hava bir süre böyle kötü olacakmış:mad:

Cemil B. 18-04-2012 15:38

istanbul da da acayip fırtına vardı , çatılar uctu ,ağaçlar kırıldı, ido seferleri durdu , bogaz köprüsünün bir süre trafige kapatıldıgı haberleri çıktı.

ddmk 18-04-2012 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cemil B. (Mesaj 949334)
istanbul da da acayip fırtına vardı , çatılar uctu ,ağaçlar kırıldı, ido seferleri durdu , bogaz köprüsünün bir süre trafige kapatıldıgı haberleri çıktı.

Benim bebeklerde biraz önce fırtınadan payını aldı. bir kısmını içeri bazılarına da korunaklı olarak balkona bıraktım ama allah kerim. Saçları dağılmış umarım kendilerini toparlarlar

ayhat 19-04-2012 09:32

sn no lina geçen sene binbir dil dökerek eşime aldırdığım çim halımı bende balkonda severek kullanıyorum, hatta nasıl olacağını bilemediğimden tam kaplama yapmadım, boş yerleri kaldı fakat yinede bence süper oldu, yaz kış kullanıyorum, temizliği çok kolay birde yere su falan döküldüğünde oğluşum kaymıyor, acaba diyorum banyoya da mı yapsak? :)))

ayhat 19-04-2012 10:15

syn no lina çitleri çaktınız mı eğer çakmadan duruyorsa bende deneyeceğimde

no_lina 19-04-2012 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhat (Mesaj 949825)
syn no lina çitleri çaktınız mı eğer çakmadan duruyorsa bende deneyeceğimde

Sn. ayhat, balkondaki taş görüntüsü yerine çim halı görmek ve üzerine basmak daha keyifli gerçekten. Çitleri çakmadım, ama bir kaç yere çivi çakarak çitlerin arkalarındaki tel kısımları tutturdum. Çit görüntüsü çim halının kenar kısımlarını kapadığı için daha şık duruyor.

ayhat 19-04-2012 16:27

evet bu fikir çok hoşuma gitti ama dediğim gibi benim balkonumda boş kalan yerler var nasıl durur ben sizin kadar iyi hayal edemedim, düşünüyorum şu an.

elifnaz 19-04-2012 20:48

Sevgili No lina küçük bir alanı ne güzel değerlendirmişsiniz. Eminim yakın zamanda renk renk çiçeklenmiş halinide görürüz. Bu arada bende duvarlara sakız sardunyanın yakışcağını düşünüyorum.

no_lina 19-04-2012 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhat (Mesaj 950081)
evet bu fikir çok hoşuma gitti ama dediğim gibi benim balkonumda boş kalan yerler var nasıl durur ben sizin kadar iyi hayal edemedim, düşünüyorum şu an.

Sn. ayhat fotoğraf yükleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım;)

no_lina 20-04-2012 18:18

5 Eklenti(ler)
Biraz da bitkilerimin büyüyen hallerini fotoğraflayım dedim.

Kornişonlar gerçekten çok hızlı büyüyorlar:

Eklenti 284875

Çayır güzeli tohumları çimlendi:

Eklenti 284876

Domateslerim büyüyor:

Eklenti 284877

Patlıcanlarım da büyüyor:

Eklenti 284878

Terelerim de çimlendi hatta gerçek yaprakları çıkmaya başladı;)

Eklenti 284879

no_lina 20-04-2012 18:25

2 Eklenti(ler)
Semiz otları çok cılızlar ve çok yavaş büyüyorlar nedense:mad:

Eklenti 284888

Açelyam da bir türlü çiçeklerini açamadı:mad:

Eklenti 284889

Marul tohumları ve nane tohumları çok az çimlendi, çimlenenler de çok iyi sayılmaz:( Sanırım Sn.Adalet Hanım, ddmk ve Cemil B.'nin önerdiği gibi naneleri taze alıp köklendireceğim, marulları da tekrar deneyeceğim.

Adalet Yağcı 20-04-2012 20:11

Sevgili no lina, semizotu tohum kabı iç ortamda ise cılız kalırlar, kısa bir süre sonra da çimlenenler kaybolur gider.

Onları dış ortama alın, önce gölgede bir hafta kadar kalsın, alıştıktan sonra güneşe çıkarabilirsiniz.

Bu arada, sizin bahçe benim bahçemden bir ay önde gidiyor, Mayıs 20 den önce dikim yapmıyorum ben, diksem de gelişmiyorlar zaten.
Dolayısı ile ürünleri daha geç görüyoruz.

no_lina 20-04-2012 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 950788)
Sevgili no lina, semizotu tohum kabı iç ortamda ise cılız kalırlar, kısa bir süre sonra da çimlenenler kaybolur gider.

Onları dış ortama alın, önce gölgede bir hafta kadar kalsın, alıştıktan sonra güneşe çıkarabilirsiniz.

Bu arada, sizin bahçe benim bahçemden bir ay önde gidiyor, Mayıs 20 den önce dikim yapmıyorum ben, diksem de gelişmiyorlar zaten.
Dolayısı ile ürünleri daha geç görüyoruz.

Bilgilendirme için teşekkür ederin Sn. Adalet Hanım, ben onları hemen dışarıya çıkarayım en iyisi;)

Benim mini bahçeye henüz ben de pek fazla bitki çıkaramadım havaların durumu tam olarak netleşmedi bir türlü. Ama sizin bitkiler dikildikten sonra saksı değil de bahçede olacakları için emin olun 20 Mayıs'ta olsa daha çabuk gelişeceklerdir;)

beka 22-04-2012 14:28

Balkonunuz çok sevimli olmuş. Eski evimde bende çim halı yapmıştım. Çıplak ayakla çıkıp dolaşabiliyorduk. Keyifli günler geçirmeniz dileğiyle...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025