![]() |
sayın Yaylacı. haşhaş çiçeğinizi merak ettim çiçek familyasındanmı yoksa bizlerin kullandığı tatlılarda kullandığımız haşhaş tohumundanmı yetişti.. saygılar..
|
Alıntı:
|
Terasınızı resimlerinizi gez gez ancak bitirebildim. Çok güzeller. Sizleri gördükçe daha da bir hevesi artıyor insanın. Emeklerinize sağlık:)
|
Alıntı:
|
Sayın yaylacı,
Terasınız yine konuşuyor. Her çiçek ayrı güzel. Bu sene Foça' da jakaranda ağacından dökülen tohumları ben de topladım. Denemek istedim. Hangi ayda ektiniz acaba? Tohumlar boş gibi görünüyor ama demeyeceğim. Fidesi çok büyüktü getiremeyeceğim için alamadım. İyi günler dileği ile. |
Alıntı:
Jakaranda tohumlarını Mayıs ayının ortalarında ekmiştim, toprağını hep nemli tuttum. Trabzondan döndüğümde çimlenerek birkaç cm boya ulaşmışlardı, şaşırtma yaparak küçük saksılara aldım onları. Tohumlarının içi boşmuş gibi görünüyor ama yine de ekin onları. Bu ay ekebilirsiniz fakat yaz aylarında olduğumuz için çimlenene kadar gölge bir yerde bulundurunuz ektiğiniz tohumları.Gerci Trabzonda hava çok sıcak değildir,havalar bu aylarda hemen hemen kapalı ve yağışlı olarak bu ay sonuna kadar devam eder. Dilerim ekeceğiniz tohumları çimlendirirsiniz, saygılar selamlar... |
Sayın Yaylacı,
O kadar özel ve güzel türleriniz var ki! Hele hepsinin Latince isimlerini belirtmeniz, üstüne üstlük bir de bakım ve üretimleri hakkında kısa kısa bilgiler vermenize bayılıyorum. Keşke herkes sizin gibi yapıp sadece resimleri değil bilgiyi de paylaşsa... Sevginizin yoğunluğu her çiçekte, her yaprakta hissediliyor. İmrenerek ve büyük bir zevkle takip ediyorum sayfalarınızı. Saygı ve selamlarımla... |
Alıntı:
|
Merhabalar sevgili arkadaşlar, dostlar.....
Tekrar sayfalarıma dönüş yaptım.Sayın Benol hanım bana özelden yazdı ve buraya dönüş yapmamı sağladı kendisine buradan teşekkür ediyorum. Bu yaz buralarda havalar hiçte uygun iklimde değildi, bir yandan aşırı sıcaklar ve nem oranının dengesizliği bitkileri derinden etkiledi, biraz uzaklaştım. Bir de başka işlerim vardı sayfalarla ilgilenemedim, akşam eve geldiğimde bu sayfalara girmek için çok az zamanım kalıyordu. Geri kalan zamanı kendim için web sitesi yapmaya çalışıyorum o site için zaman ayırabiliyordum. Bu yüzden bu sayfalara epeyi zaman ara verdim. Bu site, bu sayfa ve arkadaşlardan, bitki severlerden kopmak hiç kolay birşey değil. Tekrar burada yazarken inanın biraz çekinerek yazıyorum kendimi suçlu hissediyorum. Ama bunu emin olun telafi edeceğim, görüntü ve bilgileri bir arada sunmaya çalışacağım umarım beğenirsiniz.... |
5 Eklenti(ler)
Bazı Çiçekler ve Tohumları
Eklenti 446959 Aslanağzı Tohumu Eklenti 446960 Aslanağzı Çiçeği Tek yıllık ve kolay yetişebilen bir çiçektir, normal su isteği ile birlikte güneşli alanları sever. Baharda Nisan ayında tohum ekimi mümkündür. Çiçekleri geçtikten sonra bol miktarda tohum alınabilir, birkaç rengi vardır. Eklenti 446965 Çin Karanfili Tohumu Eklenti 446964 Çin Karanfili Çiçeği Çok yıllık ve bodur boylu bir çiçektir.Dona ve kuraklığa dayanıklıdır, güneşli ve yarı gölge yerleri sever su isteği fazla değildir. Çiçekten sonra bol tohum alınabilir(çiçeği iyi gelişirse). Nisan,Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında tohum ekimi yapılabilir.Kısa boylu olduğu için saksı ve bordür kenarlarına uygundur. Eklenti 446962 Dev Hatmi Tohumu Devam ediyor.... |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 446966
Dev Hatmi Çiçeği-Luna Hibiscus White Adı üzerinde, dev hatmi. Çiçeğinin çapı 30 cm, bitkinin boyu iyi bakım yapılırsa 1,5 m ye ulaşır. Bitki, tohumdan yetiştirildiği gibi odunsu kökünden ayırmayla veya çelik alınarak çoğaltılabilir. Suyu ve güneşi çok sever. Tohumları sert kabuklu olup, sert kabuklu tohumların ekimi gibi ön işleme tabi tutulur. Nisan ayında başlayarak Mayıs sonuna kadar tohum ekimi yapılabilir. Çiçeği solduktan sonra eğer uygun tozlaşma sağlanmışsa her tohum kesesinden 5-6 tohum alınabilir.Bahçesi olmayanlar büyük boyutlu (40-50 cm çaplı) saksılara dikebilir.Sonbaharın son aylarına doğru bitkinin gövdesi toprak seviyesinden 5-10 cm yukarıdan kesilerek kışın kökleri donmasın diye üzeri saman ve yapraklarla örtülebilir. Eklenti 446970 Ezan Çiçeği Tohumu Eklenti 446967 Ezan Çiçeği Akşam güneş battıktan sonra ezan okunurken veya ezan okunmadan hemen önce çiçeğini açar, çiçek açışını sanki yavaşlatılmış görüntüyü izler gibi çiçeğin açılışını görebilirsiniz.Çiçeklerinin ömrü kısadır, akşam açan çiçekler ertesi gün öğleye doğru ölür.İyi drene edilmiş topraklarda yetişir, güneşe sever gün boyu güneş görmek ister, su isteği orta seviyededir.Tek yıllık bitkiler sınıfına girsede ikinci yıl da yaşamını sürdürmeye devam eder, ikinci yıl yaşamını sürdürebilmesi içinbitkinin gövdesi toprağa yakın seviyeden kesilir..Tohumdan yetiştirilir, tohumlar sonbaharda toprağa ekilebilir. Eklenti 446968 Fransız Kadifesi Tohumu Eklenti 446969 Fransız Kadifesi Çiçeği Tek yıllık, yaz aylarının arsız gelişen çiçeklerinden biridir. Güneşli yerleri sever, ortalama su ihtiyacı vardır. Çeşitli böcekleri kaçırıcı bir kokuya sahip olduğu söylenir. Tohumdan çok kolay yetiştirilir, çiçekten sonra bol tohum alınabilir. Saksılarda olduğu gibi bahçe bordürlerinde guruplar olarak yetiştirmek mümkündür. Tohumları bahar aylarında ekilebilir, toprağa atılan tohumların üzeri çok ince bir toprak tabakasıyla kapatılabilir. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 446971
Kala Çiçeği Tohumu Eklenti 446976 Kala Çiçeği Yumrulu çok yıllık bir çiçektir, yumruları kışın donabilir. Bahçede dikili ise yumrularını soğuklar gelmeden sökerek ılık bir yerde depolayınız.Tohum ile yetiştirilebildiği gibi yumrularından ayırarakta çoğaltılabilir. Evlerde yetiştirmek mümkündür fakat arada bir güneş ışığı görmeli aksi halde çiçek sapları uzun, cılız ve sağlıksız olur çiçek verimi düşer.Toprağı hafif gevşek olmalı(yumrularının rahat genişleyebilmesi için), suyuna dikkat edilmeli aşırı su ve toprakta çamurlaşma yumruların çürümesine sebep olur.Tohumları Nisan, Mayıs aylarında ekilebilir. Eklenti 446972 Gazanya Çiçeği Tohumu Eklenti 446975 Gazanya Çiçeği Gazanya çok yıllık ve bol güneşi seven bir çiçektir, güneşi görünce çiçeklerini arka arkaya açar, yaz boyu ve hatta sonbaharda havalar soğumaya kadar çiçek açmaya devam eder. Tohumdan kolay yetiştirilir, sıcak havalarda su isteği fazladır.Arada bir yapraklarından bozulanları temizlemekle yeni yaprakların çıkmasını sağlayabilirsiniz.Tohumu Nisan, Mayıs ile Eylül, Ekimde ekilebilir.Sağlıklı çiçekler verirse bol tohum oluşturur. Eklenti 446973 Gelincik Tohumu Devam edecek.... |
Selam sayın yaylacı.
Babana kivi fidanı söz vermiştim ama o taraftan yaylaya hiç gitmedim bu sene. O nedenle fidanları getiremedim. Nasıl ederiz. Söz verdim sözümü tutmak isterim. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 447078
Gelincik Malumunuz gelincik tanınan bir kır bitkisi, kırlarda kendi kendine tohum saçarak çoğalan tek yıllık bir çiçektir. Gayet zarif ve çiçek ömrü çok kısadır, güneşli açık alanlarda normal toprakta yetişebilir. Su isteği fazla değildir, çiçekten sonra kapsüllerde binlerce tohum oluşur.Saksılarınıza bol tohum atarak adeta kırmızı bir çanak elde edebilirsiniz :) Eklenti 447082 Glayör Tohumu Eklenti 447085 Kırmızı Glayör Soğanlı(genel adıyla korn) ve çok yıllık bir çiçektir(kornlar çürümedikçe), kornlarla çoğaltılabildiği gibi çiçekten sonra eğer tohum oluşum gerçekleşirse alınan tohumlarla da üretilmesi yapılabilir.Toprak çok sıkı olmamalı(kornlarının gelişimi için), su isteği kurak havalarda biraz fazla normal havalarda ise düzenli sulama yapılmalıdır.. Güneşli yerleri tercih eder. Çiçekler tamamen geçtikten sonra çiçek sapı kesilmez ve sap kuruyana kadar kornlar yerlerinden sökülmez. Çiçek sapı kuruyuncaya kadar arada bir sulamaya devam edilir(kornların irileşip olgunlaşması ve yavru korn(kralen) verebilmesi için). Kışları sert geçen yerlerde glayörler sökülerek bahar aylarında ekinceye kadar uygun yerlerde saklanır. Eklenti 447080 Gülhatmi Tohumu Eklenti 447081 Gülhatmi Çok yıllık ve çok kolay yetişen bir çiçektir. Toprak seçimi yapmaz, tohumları Şubat ayından Mart sonun kadar ekilebilir. Normal su ihtiyacı olduğu gibi, aşırı sıcaklarda su ihtiyacı artar(yaprakları büyük olduğu için su kaybı fazla olur). Soğuklara dayanıklı bir bitkidir. Güneşli ve yarıgölge yerlerde yetişebilir. |
Devam edecek.....
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 447261
Hintyağı Çiçeği Tohumu Eklenti 447263 Hintyağı Çiçeği Kısa boyluları tek yıllık ve uzun boyluları çok yıllık olarak türlerine göre değişebilir. Killi-tınlı orta yapılı geçirgen topraklarda iyi yetişir. Hem alkali hem de asitli topraklarda yetişebilir fakat tohumlarının çimlenebilmesi için toprak nemi yeterli olmalıdır. Bu bitkinin tohumunun en ideal ekim zamanı toprak sıcaklığının 15-18 °C olduğu Nisan ayı ortalarıdır. Tohumların ekim derinliği 3-7 cm derinlikte olmalı, iki haftaya kadar çimlenme toprağın nemi uygunsa gerçekleşir. Bitki hızlı büyür (2-3 ay), kuraklığa dayanıklıdır fakat topraktaki mineralleri alabilmesi için suya ihtiyaç vardır. Not: Tam bir sanayi bitkisidir. Eklenti 447262 İpek Çiçeği Tohumu Eklenti 447277 İpek Çiçeği(Portulaca) Tek yıllık bir çiçektir. Az su bol güneşe ihtiyaç duyar, açık alanlarda gösterişli çiçekler açar. Saksıda yetiştirilecekse suyu tutmayan süzek toprak tercih edilmelidir. Son donlar geçtikten sonra Nisan ayı ortalarında toprağa ekilebilir. Her türlü toprakta yetişmesi mümkündür. Eklenti 447265 Kan Damlası Çiçeği Tohumu |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 447281
Kan Damlası Çiçeği(Adonis Aestivalis) Taşlık alanlarda ve bozkırlarda kendi başına yetişebilen 40-50 cm boylanabilen tek yıllık otsu bir bitkidir.Kan kırmızı ve sarı renkleri mevcuttur. Normal bahçe toprağında yetişmesi mümkündür fakat organik maddece bol olan topraklarda daha iyi gelişir. Tohumdan yetiştirilir, şaşırtmaya gelmez onun için tohumları doğrudan yetiştirilecek toprağa ekilir. Güneşli ve yarı gölge alanlarda yetişir, su ihtiyacı normaldir fakat aşırı sıcaklarda suyuna dikkat edilmelidir.Nisan ayı başlarında toprağa ekilebilir. Eklenti 447282 Keten Çiçeği Tohumu Eklenti 447284 Keten Çiçeği Çok yıllık 50-60 cm boylanabilen otsu dayanıklı bir bitkidir.Süzek bahçe toprağında iyi gelişir, aydınlık ve güneşli alanları tercih eder. İlkbahar başlangıcında toprak işlenebilir durumdaysa ekilebilir. Bitkinin sap kısmı lifli yapıda ve sağlamdır, çeşitli şekillerde kullanılabilir. Toprağı kuruduğunda sulama yapılabilir. Eklenti 447283 Kirli Hanım Tohumu Eklenti 447285 Kirli Hanım Çiçeği(Zinia) Mevsimlek, tek yıllık bir çiçektir. Tohumdan yetiştirilir, gübreli, hafif alkalı ve nötür topraklarda iyi yetişir. Bol güneşli alanlarda bol çiçek açar, toprağı tamamen kurumadan sulanmalıdır. Bol çiçek açması için çiçekleri tamamen solmadan koparılmalı aksi kesilmeden bırakılırsa diğer tomurcuklar küçük çiçek açar. Tohum almak için iki üç çiçek tohuma bırakılır. Tohumlar ilkbaharda toprak işlenebilir duruma geldiğinde toprağa ekilir, fideler 3-4 yapraklı olunca gerçek yerlerine şaşırtılabilirler. Fideler büyürken tepe kısımları koparılırsa daha fazla dallı bitki elde edebilirsiniz. |
Devamı edecek....
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 447395
Beş Nokta Çiçeği Tohumu(Nemophila) Eklenti 447398 Beş Nokta Çiçeği Kısa boylu (10-15 cm boylanır), ilkbahar ve yaz ayları boyunca devamlı çiçek açar. Çiçek beş ayrı taç yapraktan oluşur ve her bir taç yaprakta eflatun renkli büyükçe benek bulunur ve ismini buradan alır. Normal bahçe toprağına tohumları ekilebilir, tohumdan üretilir. Ne az ne de çok su ihtiyacı vardır, toprağı kurudukça sulanabilir. Çiçekten sonra tohum keselerinde tohumlar oluşur, bu tohumları almazsanız yere dökülür ve seneye tekrar çimlenerek yeni bitki oluşur. Gölge yerlerde iyi yetişir, dona ve sıcağa dayanıklıdır. Eklenti 447396 Ağaç Çileği-Kocayemiş(Arbutus unedo) Eklenti 447399 Ağaç Çileği-Kocayemiş(Arbutus unedo) Her ne kadar çiçek olmasada faydalı bir meyveye sahip çalı türü bu ağaççığı buraya aldım, meyvelerinden herkese tavsiye ederim. Faydalı olmadığı birşey yok gibi. Bahçe toprağına ekilebilir, tohumları ekmeden önce 4-5 °C lik suda bir iki hafta bekletilir. Tohum ekim zamanı sonbaharın sonu başlar kış sonuna kadar devam eder.Gübreleme ve budanması normaldir, sulaması ise bitkinin iyi gelişimi için dip sulaması olarak yapılır. Eklenti 447397 Alisyum(Alyssum) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 447411
Alisyum(Alyssum) Bahçe toprağına ekilebilir, toprak olarak fazla bir isteği yoktur. Tohumdan çok kolay yetişir, çiçekten sonra dökülen tohumlar kendiliğinden çimlenir. Toprağı kuruyunca sulanabilir, güneşli alanlarda iyi gelişir. Saksıya aldığınızda sarkan çiçek formuna alabilirsiniz. Ayrıca yayılıcı özelliğinden dolayı yer örtücü olarak ta kullanılabilir. Yılın tüm mevsimlerinde ekime uygundur. Eklenti 447412 Amarilis Tohumu Eklenti 447414 Amarilis Yumrulu oluşundan dolayı çok yıllık bir çiçektir.Bahçe toprağında rahatlıkla yetiştirilebilir özel toprak isteği yoktur. Su ihtiyacı diğer bitkiler gibi normal seviyede suya ihtiyaç duyar. Tohumları İlkbahar sonu ekilebilir, tohumlar yassı olduğu için toprağa yatay olarak ekilir. Çoğaltılması sadece tohumla değil yumrularındaki yavruları ayırmak suretiyle de olabilir. Güneşli ve yarı gölge yerlerde güzel gelişir. Eklenti 447413 Aynısafa Tohumu(Calendula officinalis) Eklenti 447415 Aynı Safa Çiçeği(Calendula officinalis) Tek yıllık bir bitkidir, 30-40 cm boylanır.Özellikle kum ve kil karışımı gevşek süzek toprakları sever fakat diğer toprak türlerinde de yetişir.Çok fazla suya ihtiyaç duymaz, güneşli ve yarı gölge yerlerde yetişir. İlkbahar ortasında tohum ekimine başlanabilir(havaların geç ısındığı yerlerde Mayıs ayında) |
Devam edecek....
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 447502
Çingene Eteği Tohumu Eklenti 447505 Çingene Eteği(Tricolor daisy) Tek yıllık 30-35 cm boylanabilen bir çiçektir, tohumdan üretilir. Toprak seçimi yoktur, asitli, yarı asitli ve nötral topraklarda yetişir. Bol güneşli yerlerde devamlı çiçek açar, ortalama ve düzenli sulamak gerekir. Tohum ekim zamanı Mart ayından Hazirana kadardır. Saksı ve tarhlarda yetiştirmeye uygundur. Eklenti 447503 Gayret Çiçeği Tohumu(Gaillardia) Eklenti 447506 Gayardi Çiçeği(Gaillardia) Çok yıllık otsu 20-35 cm boylanabilen bir çiçektir. Normal toprakta yetiştirilebilir. Bol güneşli alanlarda devamlı çiçek verir. Normal ve düzenli su ihtiyacı vardır. Tohumları farklı zamanlarda ekilebilir, sonbaharda doğrudan toprağa, son donlardan önce kapalı bir alana veya son donlardan sonra açık alana ekilebilir. Eklenti 447504 Horozibiği(Balta)Tohumu (Celosia) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 447516
Horozibiği Balta(Celosia) Tek yıllık 80-90 cm boylanabilen otsu bir çiçektir. Gövdesi kalın ve sağlam olduğu için rüzgara karşı dayanıklıdır. Özel toprak isteği yoktur, bahçe toprağında rahatlıkla yetiştirilir. Normal seviyede su isteği bulunur, sıcaklara dayanıklıdır. En önemli özelliği yaz boyu çiçeğinin rengi bozulmadan ve dökülmeden kalabilmesidir(yaklaşık 4 ay). Güneşli alanlarda güzel gelişir, biraz gübre desteği verirseniz çiçeklenmesi daha muhteşem olur. Kırmızı, sarı ve bazen de beyaz renklilere rastlanabiliyor. Balta türünden ayrı olarak püskül şiklinde çiçek vereni de vardır. Tohumları doğrudan toprağa Nisan- Mayıs aylarında atılırsa iki ay sonra çiçeklerini vermeye başlar. Çiçeklerini keserek gölge ve havadar yerde kurutabilir ve vazonuza yerleştirebilirsiniz. Eklenti 447517 Kozmos Tohumu(Cosmos bipinnatus) Eklenti 447519 Kozmos Çiçeği(Cosmos bipinnatus) Tek yıllık 1-1,5 m boylanabilen otsu bir çiçektir. Bahçe toprağında yetişir, özel toprak ihtiyacı yoktur( toprağı hafif kumlu olursa daha iyi sonuç alınır). Güneşli ve yarı gölge yerlerde yetişebilir. Normal düzeyde su verilmelidir, bol çiçek açması için 20-25 cm boya geldiğinde uç alımı yapılmalıdır. Tohumları Nisan ayı başlarında ekilebilir. Eklenti 447518 Mine Çiçeği Tohumu(Verbana) Eklenti 447528 Mine Çiçeği(Verbana) Çok yıllık yayılıcı ve otsu 20-30 cm boylanabilen bir çiçektir. Bahçe toprağında yetiştirilebilir. Tohum ve çelik ile üretilebilir, tohumlar ilkbaharda tohum kasalarına ekilerek fide elde edilebilir.Çok sıcaklarda su isteği fazladır. Normal havalarda aşırı su bitkinin genç köklerine zarar verir. Rüzgarsız bol güneşli yerlerde iyi gelişir. |
Bu sayfalarda bazı çiçekleri tohumları ve çiçek resimleriyle tanıtmaya çalışıyorum, çoğu bilinen çiçekler fakat henüz çiçek yetiştirmeye yeni başlamış kişiler olabilir düşüncesiyle bilinen bilinmeyen tüm çiçekleri burada tanıtmaya çalışıyorum. Umarım bir nebze faydam dokunur. Çiçek tanıtımı devam edecek....
|
Evet isimleri bilmeyenlere çok büyük fayda sağlayacak eminim. Şu ana kadar böyle kapsamlı çiçek tohumları tanıtılmamıştı.
Sitede bir çok çiçek ismi başlık olarak tanıtılmış. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 447732
Manolya Tohumu(Magnolia) Eklenti 447735 Manolya (Magnolia grandiflora) Her ne kadar ağaç olsada çiçeği çok güzel, gösterişli ve kokulu olduğu için burada tanıtmakta fayda gördüm. Ortalama 10-15 m boylanabilen farklı bölgelerde daha büyük boylu olabilen her dem yeşil bir ağaç türüdür. Kireçli topraklardan hoşlanmaz, torf ve demir içeren toprak karışımı manolya için idealdir. Suyu sever, özellikle genç fidanlar bol su ihtiyacı hisseder, yaşlı ağaçlar ise toprağı kurursa hemen sulanmalıdır. Bu ağaç tepesinden aşağı yağmurlama şeklinde yıkanmayı çok sever. Tohumla yetiştirilebilir fakat ağaç büyüyüp çiçek açması için uzun yıllar gerekir, çelik alınarak, aşı yapılarak ve havai köklendirme yöntemi ile çoğaltılabilir(havai köklendirme: fide yapılacak dal çevresi toprak ile uygun şekilde sarılır ve köklendirilir sonra köklenen dal kesilerek yerine dikilir) Tohumla yetiştirmek zordur, sonbaharda tohumlar ağaçtan alındıktan hemen sonra toprağa veya soğuk katlamaya bırakarak ilk baharda ekilebilir. Eklenti 447733 Müge Çiçeği Tohumu(Convallaria majalis) Eklenti 447736 Müge Çiçeği(Convallaria majalis) Rizom köklü çok yıllık otsu bir bitkidir, bitkinin çiçek ve yaprakları zehirlidir dikkatli olmak gerekir. Organik madde bakımından zengin toprakları sever, arada bir gübre takviyesi yapılırsa bol çiçeklenir. Toprağın sürekli nemli kalmalı fakat aşırı su verilmemelidir. Yarı gölge yerler veya doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan yerler bitki için idealdir. Tohumdan yetiştirmek zordur, en iyisi köklerinden ayırma suretiyle üretilir. Rizomları Kasım ile Mart ayları arasında ayrılarak dikilebilir. İki yılda bir saksı toprağı değiştirilirse bitki bol çiçekli olur ve iyi gelişir. Eklenti 447746 Ölümsüz Çiçek Tohumu(Helichrysum) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 447753
Ölümsüz Çiçek Tohumu(Helichrysum) Tek yıllık otsu bir çiçektir, hemen hemen her tür toprakta yetişebilir. Toprağı kuruyunca su verilmelidir. Güneşli alanlarda gösterişli bol çiçek verir. Tohumları Şubat ayından Hazirana kadar ekilebilir.Çiçekleri tohumlaşmaya dönmeden kesilerek gölge kuru bir yerde baş aşağı asılarak kurutulursa çiçekleri solmadan çok uzun süre saklanabilir. Birçok rengi mevcuttur, altın sarısı, sarı, kırmızı, beyaz, bordo ve yeşil limon. Eklenti 447754 Peygamber Çiçeği Tohumu(Centaurea cyanus) Eklenti 447756 Peygamber Çiçeği(Centaurea cyanus) Tek yıllık 50-60 cm kadar boylanabilen bir çiçektir. Geçirgen bahçe toprağında güzel gelişir, ortalam ve düzenli suya ihtiyaç duyar. Tohumdan çok kolay yetişir, tohumları ilkbahar da Şubat-Mayıs, sonbaharda ise Ekim-Kasım sonu ekilebilir. Kurutulmuş çiçek olarak saklanabilir. Mavi, kırmızı, bordo, beyaz, leylak ve mor renkleri bulunur. Eklenti 447755 Sabah Sefası Tohumu(ipomoea) Eklenti 447757 Sabah Sefası Çiçeği(ipomoea) Tek yıllık sarmaşık bir çiçektir, kökleri derine gitmez toprak yüzeyine tutunduğu için gevşek ve geçirgen topraklarda iyi gelişir. Buna mukabil su ihtiyacı düzenli olmalı, toprağı kurursa bitki zarar görür. Tohumları ilkbahar başından Haziran sonuna kadar ekilebilir. Tohumu düştüğü yerde gelişir, bu yüzden yetiştirilmesi kolaydır. Sabah açan çiçekler öğlen saatlerine kadar yaşayabilir, çeşitli renkleri mevcuttur. Koyu mavi, beyaz ve kırmızı en çok bilinen renklerdir. |
Tüm Ağaçlar.net ailesinin Kurban Bayramını kutlar nice mutlu bayramlar dilerim...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025