![]() |
1 Eklenti(ler)
Mutfakta duran cyclamenlerimi balkona attım.anladım ki soğuk olmadan çiçek tomurcukları gelişemiyor.şimdi çok mutlular.Alttan suluyorum.
Eklenti 258419 |
Mesajınızı görünce sardunyalı balkondan güzel resimler var dedim ama çiçeklerinizi kaybettiğinize üzüldüm. İnşallah yeniden edinirsiniz...
|
Sevgili Sakdağ,açıkçası tekrar satın almayı düşünmüyorum.Çünkü torfa dikili oluyorlar.sardunya süzek toprak seviyor.ben de çevre bahçelerden ceylan sardunya çelikleri alıp kumlu toprağa diktim bakalım.inşallah tutar
|
3 Eklenti(ler)
Hercai menekşelerim saksıyı doldurmaya başladı.ilk satın aldığımda üzerinde tohum kesesi vardı.gelişigüzel toprağa attığım tohumlar çimlenmeye başlamış.
yeni aldığım yılbaşı çiçeğimin de rengi bir harika.çiçeğin yaprakları resmen simli.nasıl da parlıyor Eklenti 258420 Eklenti 258421 Eklenti 258422 |
Yılbaşınız çok güzel açmış, Benim pembe olan açtı, çiçekleri geçti bile. Bu renkten almıştım tomurcuklu olarak ama sanırım dökecek, seradan çıkıp ev ortamına uyum sağlayana dek tomurcuklar bozuluyor. Bir tane daha pembem var o da minicik tomurcuk daha... Sizinki de çok hoş görünüyor...
|
2 Eklenti(ler)
Mutlu yıllar.Hepinize bol çiçekli,bahar havasında bir yıl dilerim.Sevgiler....
Eklenti 262003 Eklenti 262004 |
Mutlu yıllar.
|
Sayın armeria balkonunuz her zaman çok güzel görünüyor.bir arkadşımızın çelik istediği o sardunyaya bende bayıldım doğrusu.sardunyalarınızı hastalık nedeniyle kaybetmişsiniz.sormak istdeğim aynı şeyi yaşamamk için ne tavsiye edersiniz.ne gibi hatalalar yapmayalım.ayrıca bu güzel çiçekleri izmirde nereden alıyorsunuz acaba.ben güzel çiçek bulmakta çok zorlanıyorum çünkü.
|
Merhabalar engin1981,inanın şu aralar en kıskandığım şey sardunyalı balkonlar.
beğendiğiniz sardunyayı karşıyaka lunaparkın orada bulunan fidancılardan aldım. torfa değil tınılı toprağa dikili olarak yetişmiş sardunya alın.saksıyı ise gölge ama aydınlık bir yere koyun.ve mutlaka sağlıklı bir bitki alın.sanırım şimdi tam zamanı.size kolay gelsin. |
Ceylanlara çok üzüldüm, şimdi aynı dert bende de var. Mantar değil ama anlaşılmaz şekilde
tomurcuklar kurudu, toprakları değiştirdim, budadım, öylece dondular sanki. Bütün çiçekleriniz harika, küpe çiçekleri ise bambaşka güzel .... |
bayıldım harıkalar pekı tohumdanmı yetıstırdınız??bende yapmak ıstıyorum
|
Alıntı:
Keyifle, sağlıcakla seyredin.... |
Alıntı:
|
Maşallah sevgili armeria, çiçekleriniz çok güzel. :eek: Besin takviyesi uyguluyor musunuz? Özellikle simli gibi parlayan yılbaşı çiçeğinize hayran kaldım, güle güle büyütün. :))
|
Sayın Armeria balkonunuz çiçekleriniz çok güzel. Güzel resim çekiyorsunuz. Renkler çok doğal ve göz alıcı. Resimlerinizin devamını bekliyorum. Saygılar.
|
Selamlar, damat mendili çiçeğinin tohum yaptığını görmedim. sonbaharda dalından kolaylıkla üretilebiliyor.Bu yıl hepsini yeniledim.
|
3 Eklenti(ler)
Yeniden merhaba.Geçtiğimiz yıl edindiğim yılbaşı çiçeği,kalanchoe ,kasımpatları ve çoğu siklamenimi kaybettim.Artık bakımı daha kolay bitkilerle aranjmanlar yapmaya başladım.Özellikle sukkulent bitkilerin çeşitlerini artırmaya çalışıyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Ceylan sardunyalardan vazgeçemedim.Bu defa toprak saksıda tınılı toprağa dikildiler.Sardunyalar için özel besinle besleniyorlar.Mayısta çiçeklerini gösterecekler inşallah.
Cezayir menekşesi,muscari,sedum ve aeoniumdan oluşan aranjmanımı da beğenilerinize sunuyorum:) |
2 Eklenti(ler)
Mutlu beyden aldığım mor süs yoncam yazın çok keyifliydi.
Fil kulağı ve kurdele çiçeği de birlikte mutlular.Aynı saksıda sarkan yapıda bir sukkulent var ama henüz çok küçük olduğundan farkedilmiyor.kurdele çiçeği aşağı doğru yavrularını sarkıttı bile |
sn.armeria çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel fakat şunuda ifade etmek isterim fotoğraf çekmekte ayrı bir sanat fotoğraflarıda çok güzel çekmişsiniz daha nice güllikleri görmeniz ve fotoğraflamanız dileğiyle :)
|
2 Eklenti(ler)
Echeveria....Sanki anaç olan yavrularını etekleri altına gizlemiş gibi.
Eklenti 357849 Mutfağımdan balkonun genel görünümü Eklenti 357850 |
Alıntı:
2.fotoğraftaki delosperma kırmızı çiçekli mi acaba Sayın Armeria? Pembe çiçekli delosperma çiçeğim yaz boyunca bol bol çiçek açtı, ancak kırmızı çiçekli olan bitkim hiç açmamıştı. Bugün ilk tomurcuklarını gördüm. Acaba kırmızı açan kışın mı açıyor diye merak ettim. Bana da arkadaşım çelik olarak vermişiti, ilk defa açacağı için pek bir bilgim yok açıkçası... Ayrıca anne ve yavru echeverialar da çok şirin... ;) |
2 Eklenti(ler)
Salonumda havayı temizleyen bitkilere ağırlık verdim.Onlarsız ev bomboş kalır
Eklenti 357857 Eklenti 357858 |
Sevgili Sakdağ,rengi vişne-kırmızı gibi.Pembesi sadece nisan-mayıs aylarında açıyor.Bu rengi ise geçen mayısta satın almıştım.O günden beri hep çiçekli
|
2 Eklenti(ler)
Sukulent bitkilere bayılıyorum.Ama bazılarının latince isimlerini unutuyorum.Keşke hepsinin Türkçe adı olsa.
Bu benim sukulent ağacım Eklenti 369136 minicik bir saksıda Baumakstan aldığım Sedum sieboldim dipten daha güçlü sürgünler veriyor Eklenti 369142 |
1 Eklenti(ler)
İyi ki almışım dediğim mavişim yaklaşık bir aydır çiçekli.Aynı çeşidini sevgili Handan'da görmüştüm,öyle gönülden istemişim ki çiçekçide karşıma çıkıverdi.Bu maviş türü sıcağa daha dayanıklıymış satıcının dediğine göre...Bu türün gövdesi sarkıcı değil çiçek sapları sarkıyor.Çiçeğinin rengi ise mor
Eklenti 369195 |
2 Eklenti(ler)
Sümbül ve nergislerimi bekliyorum merakla.İlk defa nergis soğanı aldım,sümbüller ise geçen yıldan.Bazısında çiçek tomurcukları belirdi.Nedense soğanlı bitkier için özel sıvı gübre bulamıyorum yapı marketlerde.Şimdilik iyi gidiyorlar gibi.
Eklenti 369196 Yaseminin saksısına çok yıllık aslanağzı tohumları ekmiştim sanırım nisan gibiydi.çiçeklenmeye başladılar bile. Eklenti 369197 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu güzelin benim için kıymeti çok büyük.Rahmetli ananemin bahçesinden saksıya geçenlerden.Düğünçiçeği ailesine aitmiş,Basur otu olarak geçiyor internette.Parlak sarı çiçekleri ve kalp şeklinde yaprakları var.rizomlu bir bitki
Eklenti 369224 Balkonum Eklenti 369225 |
2 Eklenti(ler)
Yuvamıza yeni katılan bebeklerimize bakın...
Eklenti 369226 Bir de kalanchoe türü olan bu bitkinin yaprağındaki bebeklere... Eklenti 369228 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025