![]() |
Sevgili Armeria sardunyalara, ceylanlar besin veriyor musunuz? Bu mevsimde en az 15 günde bir NPK verseniz iyi olur:) Yanlız besinin üstünde tarif edlilen miktarın 1/4 ü kadar uygulayın.
|
herkese merhabalar!
az önce karşıyaka çiçek festivalinden geldim.aslında vaktim olsa sizin için bol bol fotoğraf çekecektim ama maalesef yarın evde boya yaptıracağım için oyalanamadım .doğru avrupa çiçekçiliğin standına yöneldim.gönül hanımla tanıştım.tam hayal ettiğim gibi çok tatlı çok çalışkan bir bayan.dört adet klasik sardunya aldım.taşıyabilsem daha çok alacaktım.fiyatları 5 liraya çekmişler.daha ne olsun.pazartesi mutlaka yeniden gideceğim.hoşçakalın |
damat mendili
1 Eklenti(ler)
yıllardır yetiştirdiğim ve şu günlerde balkonuma neşe saçan bu çiçeğin adı ,damat mendiliymiş.emin olmak için iki satıcıya sordum.
Eklenti 213347 |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili armeria sardunyalarınıza bayıldım çok güzeller.Ama küpeliler ayrı bir güzel,güle güle büyütün sevgiler.
|
ay çok güzeller .ellerinize sağlık
|
Sevgili Armeria damat mendilinin rengi ne kadar tatlı küpelerde konuşuyor hani bayıldım harika elinize yüreginize saglık....
|
Damat mendili dediğiniz çiçeği acem halısına benzettim,bende de var,henüz açmadı.
Küpeli de küpeliymiş yani,harika,güle güle büyütün. |
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.aslında forumda küpe çiçeği ile ilgili mutsuz son ile biten çok mesaj okudum.ama deli cesareti diyorum görünce dayanamadım.
|
1 Eklenti(ler)
işte yeni sardunyam.daha önce yabancı bir sitede görmüştüm.taç yapraklarının rengi farklı
Eklenti 213779 |
Alıntı:
|
Sevgili armeria balkonunuz,sardunyalarınız,sardunyaların renkleri hepsi çok çok güzel.Ben de tohumdan sardunya yetiştirmeye çalışıyorum.Çok güzel olan ceylan sardunya çeşitlerinin(sevgili Hakkı Şen'in gönderdiği) çeliklerini de yeni diktim.Umarım yetiştirebilir ve sizinkiler gibi güzel çiçeklerini görürüm.
|
sevgili çiçek dostlarım,maalesef ceylan sardunyalar konusunda başarısız oldum.zaten mantar bulaşmış halde satın almışım bilmeden.ilaçladım falan ama hasta yaprakları temizleyince de kel kaldılar.ben de derinden budadım hepsini.
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili armeria,güle güle büyüt küpeler çok güzel.
|
2 Eklenti(ler)
merhabalar,uzun süredir balkon sayfamla ilgilenememiştim. büyük hayallerle edindiğim o ceylan sardunyalarımın hepsi birer anı oldu.artık güney cephe balkona uygun bitkiler seçip mutlu olmak istiyorum dedim.salonuma da ev havasını temizleyen bitkiler aldım.eve renk geldi.sevimsiz biblolar yerine yaşam dolu bitkilerime bakıyorum artık
önce salondan başlayalım.işte Ficus benjamin ve Dracaena marginata Eklenti 231044 Barış çiçeğim Eklenti 231043 |
1 Eklenti(ler)
balkonumun yeni çiçekleri
rozet çiçeğim Eklenti 231045 hergün yüzümü güldürüyor.çok sevdim rozetleri. |
2 Eklenti(ler)
geçtiğimiz cuma bir çiçekçide görür görmez iki tane aldığım Echeveria.bahçe sayfalarını gezerken kendilerine hayran kalmıştım.umarım çok ama çok yavruları olur.
Eklenti 231056 Eklenti 231057 |
Çiçekleriniz çok güzeller, güle güle yetiştirin.
Sardunyalarınız ayrıca çok güzeller, ellerinize sağlık. |
3 Eklenti(ler)
selamlar!uzun zamandır balkon sayfamı ihmal etmiştim iş yoğunluğundan.buyrun gezelim birlikte
önce geçen hafta aldığım hercai menekşelerle başlayalım.mis gibi kokuyorlar.tohum bile yapmışlar Eklenti 249483 Eklenti 249484 Eklenti 249485 |
2 Eklenti(ler)
haziran ayında denizliye misafirliğe gittiğimde bir bahçeye hayran kalmıştım.orda ne zamandır aradığım yeşil yapraklı ve beyaz çiçek açan telgraf çiçeğini gördüm.sanırım tohumları ile yola kadar taşınmış.hemen çelik aldım diktim,tuttu.umarım seneye ben de çiçeklerini görürüm
mor telgraf ise annemin arkadaşından köklü olarak geldi bana.kesinlikle telgraflar balkonunuzda olmalı.bakımları da çok kolay Eklenti 249486 Eklenti 249487 |
2 Eklenti(ler)
rozetler açmaya devam ediyor. boyları uzadı.acaba uçlardan biraz kessem gövdeden yeni dallar çıkar mı?
Eklenti 249491 azıcık da mine çiçeğim Eklenti 249492 |
SAyın Armeria 45 numaralı mesajınızdaki koyu kırımızı-bordo renkli ceylanı ilk defa sizde gördüm. Rengi çok hoşmuş doğrusu. Çok beğendim. Tebrikler.
|
Sevgili Armeria rozetlerin uçlarından tırnağınızla azıcık koparın, yan dallar oluşur:) Sevgiler.
|
Merhaba Sn. Armeria,
İstanbul kışa erken girerken İzmir'de olmak vardı. Çiçekleriniz harika görünüyor. Umarım uzun yıllar balkonunuzu süsler, ruhunuza neşe katarlar. Selamlar. Toprak |
3 Eklenti(ler)
hergün balkona çıkar çıkmaz yaptığım ilk iş kasımpatılarımı koklamak oldu.renkleriyle balkonum şenlendi.
Eklenti 253773 Eklenti 253774 Eklenti 253775 |
2 Eklenti(ler)
yine dayanamadım açelya aldım.çiçeklerinden dalları görünmüyor.gelin gibi süslü ve asil bir çiçek.
Eklenti 253777 Eklenti 253778 |
çiçekleriniz harika....
|
Sevgili Armeria senin de balkonun harika ne diyeyim darısı benim başıma. sardunyalarından biri çok dikkatimi çekti bayıldım ona. 35 nolu mesajda tozpembe sardunya acaba ondan bir dal istesem utana sıkıla :))
|
Selamlar!Sayın abucuburs bu yaz tüm sardunyaları kaybettim mantar hastalığından.Üzgünüm...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025