agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   serkan_istanbul / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/22666.htm)

serkan_istanbul 29-04-2012 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 956123)
allah korusun o ev yıkılır yakında :p :d

Allah göstermesin. :d

melih500 29-04-2012 21:27

ortancanlara için bişiy biliyorum mavi olması için demir tozu dibine koya bilirsiniz pembe olması içinde sirke suya karıştırıp verirseniz koyu pembe olur. kolay gelsin :D

serkan_istanbul 29-04-2012 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melih500 (Mesaj 956190)
ortancanlara için bişiy biliyorum mavi olması için demir tozu dibine koya bilirsiniz pembe olması içinde sirke suya karıştırıp verirseniz koyu pembe olur. kolay gelsin :D

Seni bilmiş seni bende biliyorum onları. ben hepsini yaptım bakalım nasıl olacak ya pembe ya mavi yadaolacak ortaya karısık mor

melih500 30-04-2012 14:09

inşallah anneanneme gidince bende ortancalarımı getireceğim benim için küçük bir saksıya diki vermiş.

serkan_istanbul 05-05-2012 20:43

4 Eklenti(ler)
Bodrum papatyalarım coştular. 20 litrelik iki boya kurusundalar.

serkan_istanbul 05-05-2012 20:50

3 Eklenti(ler)
Bir kaç resim daha eklemeliyim. Bodur güllerim tomurcuktalar. Aynı saksıda 3 kök vardı ayrı saksılara aldım onları.:rolleyes:

serkan_istanbul 05-05-2012 20:56

4 Eklenti(ler)
Bir kaç resim daha eklemeliyim. Kırmızı gülüm, lavantam, petunyalarım yeni ektim, pembe küpelim.:cool:

serkan_istanbul 05-05-2012 21:02

5 Eklenti(ler)
Sakız sardunyam, aslan ağzım açmaya başladı lila renkli, verbana iki renkli olan yeni katıldı aileye, asmam, sakız sardunyam bordo renkli.

serkan_istanbul 05-05-2012 21:10

4 Eklenti(ler)
Son olarak yeni alınan gülüm renk belli oldu lila renkli, latinim, damat bohçası, ceylanım çiçekte, minelerle heryerde var. Resmen kudurdular.

elifnaz 05-05-2012 22:06

Maşallah ne kadar güzeller hepside. Ama birincilik papatyalarda bence:)

günebakan 05-05-2012 22:53

Bodrum papatyalarına ve lila renkli güle bayıldım çok güzeller:)

Yaylacı 05-05-2012 23:13

Serkan kardeşim Latin çiçeği ve Mesembryanthemum çiçeklerinden bende de var fakat daha açmadılar. Özel yöntem mi uyguladın onlara yoksa :) Bodrum papatyası çok nefis görünüyor.
Eline sağlık çiçeklerin bakımlı ve hoş, kolay gelsin.

selis 06-05-2012 08:09

Serkan sırayı karıştırdım sanırım.. Damat Bohçası dediğiniz hangisi oluyor?
Bodrum Papatyanız gerçekten müthiş.. Bir de mineler var :)

serkan_istanbul 06-05-2012 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 960607)
Serkan sırayı karıştırdım sanırım.. Damat Bohçası dediğiniz hangisi oluyor?
Bodrum Papatyanız gerçekten müthiş.. Bir de mineler var :)

Lila renkli gülümden sonraki bitkim. sevgiler.

serkan_istanbul 06-05-2012 08:29

sayın günebakan, yaylacı ve elifnaz çok teşekkür ederim. sevgiler. Özellikle yaptığım bir şey yok bodrum papatyalarına. Toprağına çay küspesi, soğan kabukları ve yaprakları kış aylarında karıştırdım bu hale geldiler.

Yaylacı 06-05-2012 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 960615)
sayın günebakan, yaylacı ve elifnaz çok teşekkür ederim. sevgiler. Özellikle yaptığım bir şey yok bodrum papatyalarına. Toprağına çay küspesi, soğan kabukları ve yaprakları kış aylarında karıştırdım bu hale geldiler.

Teşekkürler Serkan kardeşim, bu çay posasını ben de artık toprağa karıştırmaya başladım, bazan kendi kendime diyorum daha önce aklın nerdeydi diye. Çay posası toprağı gevşek tuttuğu gibi gıda da sağlıyor. Latin çiçeğini erken ekmişsin ki şimdilerde çiçeklenmiş. Benim Latin çiçekleri henüz boylanmamış bile. Kolay gelsin saygılar sunarım.

serkan_istanbul 06-05-2012 09:22

Bu arada kurumuş yaprakları tersı süpürdüğümde toprak kalıntılarını bir kovada biriktiriyorum çay küspelerinide onun içine döküyorum, arada karıştırıyorum suluyorum çürüyünce kullanıyorum. Başka bir kapta ise yaprak bitki artıklarını çürütüyorum ağzı kapalı olarak ama hava alacak biçimde bunuda bitkilerime veriyorum. Sanırım buda toprakta yararlı mikro organizmaları besliyo. Kendimce bir şeyler yapıyorum. Atmıyorum topluyorum. sevgiler.

serkan_istanbul 06-05-2012 09:25

Bu arada latinler kış aylarında dikildi kapalı ortamda bekletildi havalar ısınıncada dışarı alındı. Bol aydınlık alan bir yerde güneşte görüyo ama çok deil.

nardane 06-05-2012 15:32

Bodrum papatyası ve minelerinize maşallah .Gerçekten coşmuşlar.
Herbiri ayrı güzel.

kılıç 06-05-2012 17:11

Hepsi çok güzel ama ben latine bayıldım sevgili jineop evvelki yıl tohum yollamıştı bir kendime bir anneme ektim benimki kötü olunca söktüm anneminki çok güzel oldu oda kıyamayıp salona aldı, bizimki kendini salon çiçeği zannetip koca kış açtı mis gibi kokuttu salonu şimdi bahçede ama saksıda arzı endam ediyor bente tohum ektim hala tık yok.

serkan_istanbul 06-05-2012 19:01

sayın nardane, kılıç çok teşekkürler.

serkan_istanbul 06-05-2012 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 960879)
Hepsi çok güzel ama ben latine bayıldım sevgili jineop evvelki yıl tohum yollamıştı bir kendime bir anneme ektim benimki kötü olunca söktüm anneminki çok güzel oldu oda kıyamayıp salona aldı, bizimki kendini salon çiçeği zannetip koca kış açtı mis gibi kokuttu salonu şimdi bahçede ama saksıda arzı endam ediyor bente tohum ektim hala tık yok.

Yapraklarınıda yiyorum koparıp koparıp salatayada katıyorum. çiçeklerinin de tadı güzel salatalarımı süslüyorum. tadı tere gibi keskin. çiçekleri tatlımsı.

Cemil B. 07-05-2012 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 960942)
Yapraklarınıda yiyorum koparıp koparıp salatayada katıyorum. çiçeklerinin de tadı güzel salatalarımı süslüyorum. tadı tere gibi keskin. çiçekleri tatlımsı.

koparıp yiyormusun yapraklarını , abi sen pazara marketede ugramaz oldun :)

alacakaranlik 07-05-2012 11:04

Serkan bey, bodrum papatyalarınız için cosmuş cümlesi baya bir sönük kalıyor sanki :)

se-rap 07-05-2012 23:23

Serkan Bey, ben de hayranlıkla izliyorum terasınızı. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Merak ettiğim birçok şey soruldu size :)
Bir soru da ben sorayım; bu bitkilere, nasıl toprak yetiştiriyorsunuz allahaşkına? :)

serkan_istanbul 09-05-2012 11:24

Sn alacakaranlık çok teşekkür ederim.

Sn se-rap çok teşekkür ederim. Toprak hazırtoprak, bahçelerden tarlalardan alıyorum gittiğim heryerden taşıya bildiğim kadar ******. Çantamda hep poşet oluyo. sevgiyle kalın

berrinb 10-05-2012 17:00

Vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum...Bu kadar mı olur...:))Şu asmanın halina bakar mısınız..Bizimkilerde bu kadar yaprak yoktur...Enginar ve latinlere ne demeli...:)) Koskocaman bir maşallah diyorum ...Arkadanda Helal olsun kardeşim...:)

Sizin elleriniz ve kalbinizden bitkilere büyük bir aşk akıyor...Onlarda size böyle cevap veriyorlar işte....Benim görüşüm ancak bu olabilir...Bu mevsimde latin çiçeği açsın olur değildir.... Ancak seralarda görebilirim böylesini...

Sevgili Serkan istanbul..keşke bir sera açsaydınız...Bir numara olurdunuz siz..Bütün çiçek ve bitkilerinizin sıhhatli ve güzel görüntülerine şaşırdım kaldım....Nazarlık takınız biryerlere..:)) Kucak dolusu selam ve sevgilerimi yolluyorum kardeşim..:)) Tanrı nazardan saklasın sizi ve bitkilerinizi.....

Ana gibi 10-05-2012 17:16

Sevgili Serkan, acaba diyorum,;) birkaç tane Serkan istanbul, klonlamak mümkünmü,:o bizim bahçede acil ihtiyaç var da.:(

Her şey gönlünce olsun, sevgiler saygılar.

serkan_istanbul 10-05-2012 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 963471)
Vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum...Bu kadar mı olur...:))Şu asmanın halina bakar mısınız..Bizimkilerde bu kadar yaprak yoktur...Enginar ve latinlere ne demeli...:)) Koskocaman bir maşallah diyorum ...Arkadanda Helal olsun kardeşim...:)

Sizin elleriniz ve kalbinizden bitkilere büyük bir aşk akıyor...Onlarda size böyle cevap veriyorlar işte....Benim görüşüm ancak bu olabilir...Bu mevsimde latin çiçeği açsın olur değildir.... Ancak seralarda görebilirim böylesini...

Sevgili Serkan istanbul..keşke bir sera açsaydınız...Bir numara olurdunuz siz..Bütün çiçek ve bitkilerinizin sıhhatli ve güzel görüntülerine şaşırdım kaldım....Nazarlık takınız biryerlere..:)) Kucak dolusu selam ve sevgilerimi yolluyorum kardeşim..:)) Tanrı nazardan saklasın sizi ve bitkilerinizi.....

Ablacığım çok teşekkür ederim. Hakkımda düşündükleriniz için çok teşekkür ederim. Çok mutlu ettiniz beni. Bu arada kasımpatınız büyüyo.

Cemil B. 11-05-2012 08:31

sn. berrinb ablacım bizler bu kadar begeniyoruz, insallah nazardegmez sn serkan ın terasa,
gözü gibi bakıyor ilgisini sevgisini eksik etmiyor,bu yüzden sizin gibi Kocaman bir MAAŞALLAHHHH demeyi uygun gördüm, Allah Nazarlardan Korusun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025